Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Εργατική Πρωτομαγιά

 Διακήρυξη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Ελ. Τύπος30/4/2          509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Ένας και πλέον αιώνας κατακτήσεων απειλείται από την οικονομική κρίση και την επιμονή των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων να μετακυλήσουν το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους.Από: ΑΥΓΗ

Αθλιότητες θρησκευτογγετών! 
Μετά τον Αλβανοεκμεταλευτή αηδιαστικό  Καραμανλογλύφτη Αναστάσιο  (το παρακάτω από: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4514517&ct=4) ΟλόκληρηΑυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος να ΄χει μεταβληθεί σε αξεσουάρ για την προμόσιον του εκάστοτε εκπροσώπου της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον μπας και επηρεαστούν και μας ψηφίσουν οι- πολύ- ορθόδοξοι της Ανατολικής Ευρώπης κι η Παπαρίζου να μπαίνει, η Καλομοίρα να βγαίνει απ΄ το Ιερόν Φανάριον κι ο Οικουμενικός αντί γαρδένιες να τους ρίχνει τις ευλογίες του. Και φέτος ο Σάκης (φωτογραφία) να εκκλησιάζεται- Μεγαλοδευτεριάτικα ήταν; Κυριακή των Βαΐων ήταν;- έμπλεος ευλαβείας- αλλά και με τις κάμερες παρούσες- κι ο Πατριάρχης, στο τέλος της λειτουργίας, αντί κηρύγματος να μιλάει στο εκκλησίασμα για την... Γιουροβίζιον, να εύχεται στον Σάκη επιτυχία στην «ευγενή του επιδίωξη»- περίπου Fanari, twelve points/ douze points- και να καλεί τον Σάκη να βαφτίσει το μωρό του στο Φανάρι. Shake it, Βartholomew! Shake it, Βarthy! (Ο Θεός, δηλαδή, να με σχωρέσει...). Και στο προαύλιο της Μεγάλης του Γένους Σχολής οι- εναπομείναντες...- Μεγαλοσχολίτες,- οι μαθητές της-, οι Ζωγραφιώτες- του Ζωγράφειου- και οι Ζαππίδες -του Ζαππείου Παρθεναγωγείου- να ΄χουν ντυθεί Ρουβίτσες της Μεγάλης του Σάκη Σχολής και να τσιρίζουν «Σάκης! Σάκης!». Καλά, Χριστόδουλε,εσύ έφυγες νωρίς... Όλος ο κόσμος,μια σκηνή... Ένα πολύ καλό «νούμερο»- το ναυάγιο ενός γάμου- και, κάπου δεκαπέντε, είκοσι λεπτά μόνη στη σκηνή, στο «Θέατρον», η Χρύσα Ρώπα (βασική φωτογραφία) να ψιλοκεντάει, σπαρταριστή και ανεπαισθήτως μελαγχολική: απ΄ τα καλύτερά μου του χειμώνα. Και, μαζί μ΄ ένα πιο σύντομο πολιτικό «νούμερο» του Λάκη Λαζόπουλου και το εντυπωσιακό αλλά και ιδιαίτερα καλόγουστο σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, τα μόνα που κρατώ απ΄ την κάπου τρίωρη παράστασή του «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη». (Α, και πολύ εκτιμώ ότι τον επόμενο χειμώνα που θα επαναληφθεί, η ανώτερη τιμή εισιτηρίου, όπως ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος ανακοίνωσε, θα ΄ναι 35 αντί των φετινών 50 ευρώ. Κι ο άγιος φοβέρα θέλει...). 
Ιστορίες που λένε στη ράδα... Μουσική παράσταση αφιερωμένη στο Νίκο Καββαδία στον «Πυρήνα»
H «Νυχτερινή Κυβέρνηση»

Ένα ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία είναι η μουσική παράσταση με τίτλο «Στου Καββαδία τ’ ανοιχτά» που παρουσιάζεται στη μουσική σκηνή «Πυρήνας» από τις 25 Απριλίου.

Οι επόμενες παραστάσεις είναι στις 2, 9 και 16 Μαΐου και σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από την ομάδα «Νυχτερινή Κυβέρνηση».

Η παράσταση ανοίγει με το τραγούδι του Κώστα Καλδάρα «Μ’ένα καράβι ψεύτικο» και συνεχίζει με μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία από τις συλλογές του Μαραμπού, Πούσι, Τραβέρσο, σε σύνθεση των Θάνου Μικρούτσικου, Ξέμπαρκων, Γιάννη Σπανού, Μαρίζας Κωχ, Δημήτρη Ζερβουδάκη, σε ενορχηστρώσεις της Ευαγγελίας Μαυρίδου και κείμενα της Μαίρης Καλδάρα. ...in.gr  30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

1η μαη

30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Στο 5 το επίπεδο συναγερμού

Έκτακτη συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ για τη γρίπη

Το συντονισμό των δράσεών τους για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων θα επιδιώξουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ, οι οποίοι συναντώνται εκτάκτως στο Λουξεμβούργο. Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την εκδήλωση πανδημίας. - Τι πρέπει να προσέχουμε -Επιφυλακή στο «Ελ.Βενιζέλος»in.gr

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 
Πέμπτη 30 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10359
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Εργατική Πρωτομαγιά 2009

Δυσοσμία στον Ασωπό

Στον Ασωπό την Πέμπτη ο Στέφανος Μάνος

Επανήλθε η ρύπανση και η δυσοσμία στον Ασωπό ποταμό λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη μελών της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής. Εκεί βρέθηκε την Πέμπτη ο Στέφανος Μάνος. SKAi        30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΕΡΓΙΑ 1ης ΜΑΗ 2009 - Εξώδικο Προαναγγελίας Απεργίας
Η Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ � ΑΔΕΔΥ έχει κυρίαρχα και κεντρικά συνθήματα: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ» «ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ» .... περισσότερα
30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 18 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΗΜΕΤΕΡΟΣ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΧΡΕΗ  ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΩ ΚΛΕΙΝΕΙ 18 ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Από:mixalis karximakis

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ   ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Πρωτομαγιά με τους κτηνοτρόφους στο Λιβάδι Ολύμπου

Από:Lefteris Tsolas        30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Πρωτομαγιά πάμε Λιβάδι Ολύμπου στο εκκλησάκι Άγιος Μοδέστος στην κτηνοτροφική γιορτή που οργανώνουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής... Εκεί θα πιάσουμε το Μάη...Χαμός θα γίνει...Οβελίας, τοπικά εδέσματα, άφθονο ποτό και τα ασυναγώνιστα Λιβαδιώτικα κλαρίνα για μια αξέχαστη Πρωτομάγια και όλα αυτά δωρέαν, όπως λέει και η αφίσα των φίλων κτηνοτρόφων ...Καλή η προσφορά και μάλιστα εν μέσω κρίσης...Είστε όλοι καλέσμενοι!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου

Διαδήλωση στην Αθήνα, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιήσουν στις 5 Μαΐου οι αγρότες της Κρήτης, ως συνέχεια των πρόσφατων κινητοποιήσεών τους. Την απόφαση αυτή αναμένεται να πάρουν σήμερα στην κοινή τους συνεδρίαση στο Ηράκλειο οι τέσσερις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, καθώς σε αυτήν την ημερομηνία συγκλίνουν οι προτάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών. Οι αγρότες θα αναχωρήσουν από Σούδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο το βράδυ της 4ης Μαΐου και, όπως έχουν προαναγγείλει, δεν θα πάρουν μαζί τους μηχανήματα ή αγροτικά οχήματα, όπως έκαναν στην πρόσφατη "απόβασή" τους στην Αθήνα, αλλά θα διαδηλώσουν πεζοί έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο και θα ζητήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό. "Οι αγρότες της Κρήτης έχουν μείνει έξω από όλες τις εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Είχαμε δώσει ένα χρονικό διάστημα στο Υπουργείο προκειμένου να απαντήσει στα αιτήματά μας. Από τη στιγμή που δεν υλοποίησε κανένα από αυτά αλλά συνεχίζει να μας εμπαίζει προχωράμε στην κινητοποίηση που είχαμε προαποφασίσει στη συνεδρίαση των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών της Κρήτης τον Μάρτιο", δήλωσε στα "Χ.Ν." ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων "Η Ενότητα", Ηλίας Χαλακατεβάκης. Μάλιστα ο κ. Χαλακατεβάκης έκανε λόγο για καθαρό εμπαιγμό από πλευράς του Υπουργείου καθώς "πριν από μερικές ημέρες εκδόθηκε ανακοίνωση ότι ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει όσους υπέστησαν ζημιές από τις κακοκαιρίες του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι προσωπικά είχα καταθέσει αίτηση για αποζημίωση τον περασμένο Νοέμβριο και ο γεωπόνος εκτιμητής του ΕΛΓΑ ήλθε να δει τη ζημιά που υπέστησα στις 23 Απριλίου! Για ποια πληρωμή των καταστροφών μιλάνε". Όπως είχαν επισημάνει τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης κατά την τελευταία τους συνάντηση, "προχωράμε στις κινητοποιήσεις αυτές γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών, για τα δάνεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για το ΕΤΑΚ, τα εσπεριδοειδή".

Απο Iraklio web radio

http://irakliowebradio2.blogspot.com

Το τέλος της Αμερικής

Το τέλος της ΑμερικήςΑκολουθεί VideoΜια λεπτομερής καταγραφή για το πως η Αμερική μετεξελίχθηκε σε φασιστικό καθεστώς και μια παράλληλη σύγκριση της με τα προηγούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τα γεγονότα θα σας θυμίσουν αρκετά και την Ελληνική πραγματικότητα. Ας προλάβουμε το κακό πριν είναι αργά.

Πηγή: Paratiritis7

Είναι η Ανάσταση καρνάβαλος;

Από: http://grmanifesto.wordpress.com/

30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

 ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΤΡΟΜΑΖΟΝΤΑΣ» (Ή ΤΡΟΜΟΚΑΡΑΤΟΝΤΑΣ) ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ!!!

 AΠΟ ΤΗN AΠΑΤΗ

ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ

ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

 www.freeinquiry.gr

        Η γρίπη των χοίρων είναι μία πραγματική πανδημία, που εξελίσσεται επικίνδυνα, ή ένα φιάσκο που έχει σκοπό την κερδοσκοπία και την μαζική κατατρομοκράτηση και χειραγώγηση του κόσμου;  Ξετυλίγοντας τον σκοτεινό αυτό κουβάρι - μίτο της Αριάδνης θα μπορέσουμε να δούμε πίσω απ' τα παρασκήνια τα πράγματα πως έχουν στην πραγματικότητα. .......

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://freeinquiry.gr/webfiles/pro.php?id=623

76 ημέρα απεργία πείνας ζωντανή μετάδοση www.stopcartel.org

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΙΣΗ

Θεόδωρος Τενέζος

Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, κοιτάζοντάς σας καθαρά, ίσια, μέσα στα μάτια. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια, την συμμετοχή και την συμπαράσταση, με κάθε μορφή και μέσο, που μου δίνετε και πιστεύω ότι συνεχίζετε μέχρι την συλλογική δικαίωση. Γνωρίζω ότι έχετε κατανοήσει και σεβαστεί την σοβαρότητα μιάς καθαρά προσωπικής μου απόφασης και τους λόγους που με οδήγησαν, ως άτομο, στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας, την απεργία πείνας. Βαθιά μέσα μου αισθάνομαι την ανάγκη και την επιθυμία να μοιραστώ μαζί σας την αλήθεια ώστε να γνωρίζετε ξεκάθαρα ένα πολύ σοβαρό θέμα για εμένα, καθώς και για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου. Με την απόφασή μου αυτή για την απεργία πείνας, έσυρα στο πεζοδρόμιο τον φίλο και πραγματικό αδερφό μου, Γιώργο Κοσμόπουλο, την γυναίκα του και την οικογένειά τους. Για πολλά χρόνια είναι η πραγματική οικογένειά μου και μου έχουν σταθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Και τώρα, στο ακέραιο, ως οικογένεια και προσωπικά ο ίδιος ως συνεργάτης και ιατρός, έμπρακτα συμπαραστέκονται και συμμετέχει στον αγώνα με πολλή αγωνία, κόπο και εργασία. Όπως και τους φίλους - αδερφούς που έχουν έρθει απ' όλην την Ελλάδα και νυχθημερόν με την παρουσία τους βρίσκονται δίπλα μου και έμπρακτα συμμετέχουν σε κοινό ομόψυχο αγώνα. Ο Θεόδωρος Δ. ο Βασίλης, ο Άλκης, ο Ντανιέλ, ο Χρήστος,ο Χριστόφορος, ο Γιώργος, η Ελευθερία η Μαργαρίτα, ο Μάριος, ο Θεόδωρος, ο Νεκτάριος, ο Αντώνης, ο Λουκάς, και άλλοι. Με πραγματικό ρίσκο όλοι της προσωπικής τους υπόστασης και ζωής. Όπως και όλους εσάς που δίνετε την συμπαράσταση, την αγάπη και την ταύτισή σας σ' αυτόν τον κοινό αγώνα, ο κάθε ένας στο επίπεδο και με τα μέσα που διαθέτει (καταναλωτικές οργανώσεις, συνομοσπονδίες, ομάδες πολιτών, κοινωνικές ομάδες, δικηγόροι, απλοί πολίτες, ευαισθητοποιημένοι αγαπητοί bloggers). Όλοι μας ένα σώμα σε κοινό αγώνα για κράτος ισονομίας και δικαίου . Επειδή υπήρξαν, μέχρι τώρα, και υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν, κατήγοροι και συκοφάντες από το σαλόνι του σπιτιού τους εκ του μακρόθεν: Ξεκάθαρα επισημαίνω ότι κανένας δεν νομιμοποιείται να καταστήσει υπεύθυνο οιονδήποτε για την δική μου ατομική απόφαση να κάνω απεργία πείνας, δεν τον αφορά ως απόφαση , δεν αγωνίζετε για αυτή και δεν μπορεί να δώσει λύση. Επαναλαμβάνω ότι η απόφαση για την απεργία πείνας, αλλά και η συνέχισή της είναι απόφαση προσωπικά δική μου. Η κάθε είδους ευθύνη για την πορεία της υγείας μου και το τέλος της απεργίας πείνας είναι απόλυτα δική μου. Η απεργία πείνας, που μας αντιπροσωπεύει όλους, για εβδομήντα έξι ημέρες, στο σημείο - σύμβολο, έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, Πατησίων 70 και Κότσικα, στο νομοθετημένο θεματοφύλακα προστασίας των πολιτών από τα οικονομικά συμφέροντα, σαν μέσο, αποτελεί την πιό ευθεία, έντιμη, αντρίκια και κατά μέτωπο σύγκρουση με την οικονομική εξουσία, την πολιτική διαφθορά και την νόθευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Θεόδωρος Τενέζος email: tenezosteo@hotmail.com - τηλ: 6982009287 76 ημέρα απεργία πείνας ζωντανή μετάδοση www.stopcartel.org http://tenezos.blogspot.com/

Διάλεξη των Παναγιώτη Παππά & Γεώργιου Πάλμου με θέμα:

Η Αλήθεια Για Τη Λεγόμενη Ομάδα Έψιλον

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 Ώρα 7:00 μ.μ. Βιβλιοπωλείο Έσοπτρον Πανεπιστημίου 49, Στοά του Βιβλίου

Είσοδος Ελεύθερη Πληροφορίες: 6944338415

Είναι αλήθεια αυτά κύριοι της Blue Star Ferries;

Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το πιο κάτω πρόβλημα για να μάθει ο κόσμος πως μας κοροϊδεύουν...

Πριν περίπου ένα μήνα έβγαλα από τουριστικό πρακτορείο των Νοτίων προαστίων της Αθηνάς πέντε εισιτήρια (2 ενήλικες και 3 παιδικά ) και ένα αυτοκίνητο με την Blue Star Ferries από Πειραιά για Σύρο την Πρωτομαγιά, και τα ίδια εισιτήρια για την επιστροφή (Σύρο-Πειραιά για της 3 Μαΐου). Προχθές λοιπόν μας πήραν τηλέφωνο από το πρακτορείο (όχι από την εταιρεία) και μας είπαν ότι το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας-απεργίας της Πρωτομαγιάς!!! Έμεινα κάγκελο, αφού... ξεπέρασα το πρώτο σοκ λέω καλά δεν ήταν τυχερό μας, να περάσω να πάρω τα λεφτά μου πίσω,η κοπέλα από το τουριστικό πρακτορείο μου λέει ότι θα πρέπει να τηλεφωνήσω στην εταιρεία για να το κανονίσω. Στην εταιρεία (Blue Star Ferries) λοιπόν μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου επιστρέψουν τα λεφτά αλλά να τα κάνω (τα εισιτήρια) "ανοικτά" για όποτε ξαναταξιδέψω. Μα εγώ δεν έχω σκοπό ξαναταξιδέψω για Σύρο και δεν είναι δικό μου φταίξιμο το ότι ακυρώθηκε το δρομολόγιο, και καλά πριν ένα μήνα γιατί προγραμματίσατε δρομολόγιο για την Πρωτομαγιά που ξέρατε ότι είναι αργία και μου πήρατε τα λεφτά μου;;; Και το πιο τρελό είναι ότι μιλάμε για το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο, το δρομολόγιο της επιστροφής (Σύρο-Πειραιά) θα γίνει κανονικά!!! Οπότε είπα στην γυναίκα να ετοιμάσει τα παιδιά (βατραχοπέδιλα-ψαροντούφεκα και όλα τα συναφή) θα πάμε μέχρι το Σούνιο την Πρωτομαγιά και από εκεί θα το κόψουμε κολυμπώντας μέχρι την Σύρο (άλλωστε τόσα μετάλλια στην κολύμβηση για ομορφιά τα πήραμε;) και πιστεύω ότι μέχρι την Κυριακή το απόγευμα θα έχουμε φτάσει στο νησί για να επιστρέψουμε με το καράβι που έχουμε εισιτήρια!!!! Αναγνώστης Σχόλιο apneagr: Χαράς το κουράγιο σου που κάνεις και χιούμορ...

http://apneagr.blogspot.com/

Eνας ολοκαίνουργιος χώρος αποκαλυπτικής και παρασκηνιακής ενημέρωσης.

Κάντε ένα ΚΛΙΚ...

γιατί εδώ υπάρχουν καυτές ειδήσεις

 

Eνας ολοκαίνουργιος χώρος αποκαλυπτικής και παρασκηνιακής ενημέρωσης.

Αποτελείται από μια ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που έχουν ως

?οναδικό τους στόχο την ανάδειξη των όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Καθημερινά, 24 ώρες το 24ώρο οι άνθρωποι του www.parapolitika.gr δίνουν

την δική τους μάχη με τις παραπολιτικές πτυχές της επικαιρότητας. Στο ταξίδι

που ξεκινήσαμε θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνεπιβάτες. Κάντε

ένα ΚΛΙΚ στο www.parapolitika.gr γιατί εδώ υπάρχουν οι καυτές ειδήσεις.

 30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

CulturePolis-Διεθνές Φόρουμ Πολιτιστικής Συνεργασίας

Πολιτιστικές Συναντήσεις του Φρουρίου - 2009

Κέρκυρα Παλαιό Φρούριο Café - Bar

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

7η Συνάντηση              Δευτέρα, 4 Μαίου 2009, ώρα 20:00

Περί ... Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Βιβλίου

Κεντρικός εισηγητής: Πάνος Θεοδωρίδης, Σύμβουλος Δημάρχου Κερκυραίων, Συγγραφέας

Παρεμβαίνοντες

Αντώνης Δεσύλλας, συγγραφέας, συντονιστής Λεσχών Ανάγνωσης Κέρκυρας

Κα Ελένη Κάντα, Βιβλιοπωλείο «Κίνητρο»

Συμμετέχουν: Εκπρόσωποι Βιβλιοθηκών, Καθηγητών, Βιβλιοπωλείων

Προσέλευση - Καφές : 19.30                                      Είσοδος Ελεύθερη

Αυτή την Κυριακή, 3 Μαΐου,  μαζί με την Αυγή της Κυριακής

Ο δαίμων ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ    

Περιοδικό για την οικολογία.

Κυκλοφορεί με την  ΑΥΓΗ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα

Τηλέφωνο: 210 3316738, e-mail: daimon@enternet.gr

Από τα περιεχόμενα: Δίκτυο Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. Ανακοίνωση – καταγγελία για την ελεύθερη είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες

Δήμος Τσαντίλης, Συσκοτίσεις και προβλέψεις

Φανή Δημητρακούδη, Ιταλία - θερμοφωτογράφηση κτιρίων

Αφιέρωμα Ευρωεκλογές

Δημήτρης Ιμπραήμ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κλιματική αλλαγή

Αχιλλέας Πληθάρας, Ψηφίστε Γη

Ξενοφών Κάππας, Οι Περιβαλλοντικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα

Χαρά Παπαϊωάννου, Ευρωεκλογές: με πίστη στην ιστορική ταυτότητα του ΣΥΝ

Δήμος Τσαντίλης, Άμεση δημοκρατία ή έμμεση με ολίγη; 

Αφιέρωμα Δαρβίνος

Λ. Πρίνου, Λ. Χαλκιά,  Κ. Σκορδούλης, Ο Δαρβίνος και ο «Εξελικτικός Αναλφαβητισμός» των Ελλήνων

Σάκης Κουρουζίδης, Η υποδοχή της εξελικτικής θεωρίας στην Ελλάδα

Ευθύμης Παπαδημητρίου, Ο Δαρβίνος ...ξαναδικάζεται και αθωώνεται!

Αγγελική Κουρουζίδου, Συνοπτικό χρονολόγιο της εξελικτικής θεωρίας 

Ελένη Πορτάλιου, Η συνάντηση της θεματικής ΣΥΡΙΖΑ: πόλη, περιβάλλον, οικολογία

Φανή Δημητρακούδη, Ανάσα ζωής για το Κάβο Σίδερο

Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, 23 χρόνια από το Τσερνόμπιλ

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, Μεσόγειος SOS, WWf Ελλάς, Πόλεις χωρίς σκουπίδια

Όμιλος για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη «Το Ποικίλο», Το Ποικίλο Όρος καταστρέφεται από την κάμπια των πεύκων

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών, Φωτοβολταϊκά: Η αγορά περιμένει ακόμη την “ανάσταση”

Βιβλίο: Βάσω Κανελλοπούλου, Από τον Τζόγο και την Πείνα, στην «Αυτοδυναμία Τροφίμων» (Γιάννη Τόλιου, Περιβάλλον και Αγροτική Πολιτική σε Συνθήκες Παγκοσμιοποίησης) 

Κλιματική Αλλαγή: Σεβαστιανός Μοιρασγεντής, Οι Ευέλικτοι Μηχανισμοί του Πρωτοκόλλου του Κιότο 

Ευθύμης Παπαδημητρίου, Διεθνή Οικολογικά Νέα

Οικο-ιστορία: Δημήτρης Κωστόπουλος, Ο Θησεας 

Παγκόσμια ημέρα του ανέμου

30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ

Από σήμερα 30 Απριλίου 2009 και μέχρι τις 17 Μαϊου

ξεκινάει στο

ΖΑΠΠΕΙΟ

η

21η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΑΝΟΙΞΗ 2009»

Θα είμαστε και εμείς εκεί

στο Περίπτερο 106

και θα σας περιμένουμε!

επίσηςΔείτε τα βιβλία μας και στο:

http://periplousekdoseis.blogspot.com/

Συζητείστε μαζί μας στο:

 www.politismospolitis.org

30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Τι είναι η γρίπη των χοίρων; Μέτρα ατομικής προφύλαξης

 GreekBlock

Ομιλία του Δρα Βάσου Λυσσαρίδη σε εκδήλωση για την επέτειο του Δημοψηφίσματος στο Λήδρα Πάλας 24.4.2009
περιοδ. manifesto-Θ. Παντούλας 

http://grmanifesto.wordpress.com/

Πολιτική ή κομματική συνείδηση?

Νέο άρθρο στο politikianalisi.blogspot.com

30/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Παραδόθηκε το πόρισμα των κομμάτων στον πρόεδρο της Βουλής
Απαλλάσσει η Ν.Δ, παραπέμπει η αντιπολίτευση Παρέδωσαν το πόρισμα στο Δ. Σιούφα Η κυβερνητική πλειοψηφία στο πόρισμά της τονίζει ότι δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με διαφορετικές αποχρώσεις, κρίνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Δικαστικό Συμβούλιο. Τη Δευτέρα το βράδυ η μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Σκίτσα  http://www.enet.gr/

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ηλιακοί συλλέκτες νέας γενιάς δεν θα τοποθετούνται στην ταράτσα, αλλά στο Διάστημα

Πράσινη ενέργεια από το... Διάστημα  

πηγή: ΒΗΜΑ    29/4/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Η νέα γρίπη εξαπλώνεται Καλοκαίρι και φάρμακα εναντίον του ιού

Ιδού ο φονιάς! Σε αυτή την εικόνα, που ελήφθη με μικροσκόπιο και την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι των Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών των ΗΠΑ, παρουσιάζεται ο «ένοχος» ιός της γρίπης των χοίρων.

Η νέα γρίπη εξαπλώνεται Καλοκαίρι και φάρμακα εναντίον του ιού

Καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα έτος για την ενδεχόμενη παρασκευή και κυκλοφορία εμβολίου, η άνοδος της θερμοκρασίας λόγω καλοκαιριού και τα υφιστάμενα ...

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Η γενιά των 700 ευρώ στην εξέδρα της Πρωτομαγιάς

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα η επισφαλής εργασία των νέων και η ελαστική απασχόληση, θα αποτελέσουν τα κεντρικά θέματα κινητοποίησης για τη φετινή Πρωτομαγιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει εξορμήσεις και εκδηλώσεις αύριο και μεθαύριο σε χώρους δουλειάς.

Ντεμπούτο με κατάλυση ασύλου

Πάνω από 100 αστυνομικοί με μηχανές της νεόκοπης ομάδας Δ αλλά και πιο παραδοσιακοί Ζητάδες, εισέβαλαν χτες το απόγευμα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Πηγή://www.avgi.gr

Είμαι στον Παράδεισο!!!

Από:ΚΕΝΤΡΙ

Μη με ξυπνήσει κανένας, αφήστε με να ονειρεύομαι. Μα δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα, την ζω, αλλά είμαι παχύδερμο και γκρινιάρης και δεν ανοίγω τα στραβά μου να δω σε τι Παράδεισο ζω. Η μαύρη μου ψυχή δεν με αφήνει να καταλάβω τι άγγελοι με κυβερνούνε τόσα χρόνια... Όχι μην ανησυχείτε, δεν είμαι πιωμένος, απλά πήγα μια επίσκεψη σε ένα φίλο νωρίτερα και είδα ένα βιβλίο στην βιβλιοθήκη του. Έχει τίτλο "Τα εν Δήμω Αρταίων (1975-2003)" και εκδόθηκε το 2004 από τον Λευτέρη Στασινό (είναι εκδότης μιας τοπικής εφημερίδας, του Παρατηρητή). Περιγράφει τους δημάρχους και τα έργα τους από το 1975 ως το 2003. Στον επίλογο γράφει : "Και το καταστάλαγμα της σκέψης μου από αυτή την πορεία κλείνει με αυτές τις λίγες λεξούλες (άχου μου το, σαν τον Αυτιά ένα πράγμα, κλείνει το βιβλιαράκι του με λίγες λεξούλες) Είχαμε τους καλύτερους δημάρχους, τους καλύτερους δημοτικούς συμβούλους και χάρη σε αυτούς ζούμε σε μια πανέμορφη και αξιοζήλευτη πόλη, που σαν αυτή υπάρχουν λίγες στην Ελλάδα". Λευτέρη, δεν φαντάζομαι να επηρεάστηκες από το ότι ένας από τους "καλύτερους" χρηματοδότησε το βιβλίο!!!