Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Από: ΑΣΣΕ/ΔΕΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Αφγανιστάν

23χρονος φοιτητής

καταδικάστηκε σε θάνατο

από το ισλαμικό δικαστήριο. Ο κ.Sayed Pervez Kambaksh

είναι 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν που καταδικάστηκε απο το ισλαμικό δικαστήριο σε θανατο. Ποιό ηταν το έγκλημα του? κατέβασε απο το διαδίκτυο έναάρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών.

το άρθρο που προερχόταν απο περσική ιστοσελίδα,υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμελιστές που διατείνονται ότι το ίδιο το κοράνι καταχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Πρόφητη Μωάμεθ... ο 23χρονος μοίρασε το άρθρο σε συμφοιτητές και καθηγητές του με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε,να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα. το αποτέλεσμα ηταν να συζητηθεί,να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς παρουσία συνηγόρου,όπως ισχυρίζονται οι γονείς κ οι φίλοι του,και να καταδικαστεί σε θάνατο. η βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε στις 31/1/2008 εκστρατεία για τη διάσωσητοι φοιτητή με βασικό αίτημα την ανστολή της εκτέλεσης του κ την επανάληψη της δίκης με δικαιότερους όρους. ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ PERVEZ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/article775954.ece για περισσοτερες πληροφοριες για την υποθεση διαβαστε αυτο: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/save-pervez-global-protests-to-save-afghan-student-from-death-sentence-776783.html και αυτο http://www.independent.co.uk/news/world/asia/sentenced-to-death-afghan-who-dared-to-read-about-womens-rights-775972.html ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ/ΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

1 σχόλιο:

Babis Dermitzakis είπε...

Χαίρομαι για την ευαισθητοποίησή σου στο ζήτημα. Παραπέμπω στην ανάρτησή σου στο δικό μου blog και ξεκίνησα ένα cause στο facebook. Ελπίζω να καταφέρουμε τελικά να τον σώσουμε.