Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ

ΜΕ ΙΔΙΑΊΤΕΡΟ ΕΝΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ 30ΧΡΟΝΗ ΟΚΕΣΑ!

- 17ο Συνέδριο Ο.ΚΕ.Σ.Α.:

  Βήματα πίσω-Βήμα μπρος!

 • Η “ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΗΣεκπροσωπήθηκε από“δυναμική”

μειοψηφία που “εμπόδισε” λύσεις διεξόδου.

- “Απαίτησε”: Διάλυση ΟΚΕΣΑ -δημιουργία άλλης ομοσπονδίας.

- Πρωτοστάτησε:“προστατευόμενος”, άσχετος με ΟΚΕΣΑ.

- Μνήμες από το “τραγικό” 10ο Συνέδριο,του 2002!

- Σημαντικές και οι αποκαλύψεις!

- ΥΠΕΚΑ:Έως 2011 τα “25 εκ. δρχ.”της αναπαλαίωσης.

- “ΠΡΆΣΙΝΟ ΤΑΜΕΊΟ”: Τρέξτε να... προλάβετε!

-Μεγαλώνουν οι ευθύνες όσων “ψεύδονταν”.

- Αποκλειστική παρουσίαση του

autenergos.blogspot.com

Δραματική τροπή στην εικόνα της ΟΚΕΣΑ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΑΤΤΙΚΉΣ) μετά και την 3η συνεδρίαση του 17ου Συνεδρίου της στην οποία έπρεπε να υλοποιηθεί η εντολή της 2ης συνεδρίασης. Δηλαδή: “Να κατατεθούν προτάσεις και αποφασιστούν λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση, την κατοχύρωση των 25 εκ. δρχ. για την αναπαλαίωση του Κτιρίου και να επιδιωχθεί μαζικότητα ώστε να εκλεγούν νέα όργανα”.

Συγκρίνοντας το 17ο Συνέδριο, έγινε στα πρότυπα του 15ου το οποίο ολοκληρώθηκε και αυτό σε τρεις συνεδριάσεις. Σ' αυτό το Blog έχουν γίνει σχετικές αναφορές. Τότε, στην τρίτη συνεδρίαση (ο προεδρεύων μάλιστα ήταν νομικός), πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που δε συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική εισήγηση κατά την έναρξη, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό.

Το autenergos.blogspot.com, είτε από διαπιστώσεις είτε από πληροφορίες, θα παρουσιάσει ορισμένα από τα ιδιαίτερα γεγονότα που προηγήθηκαν της 3ης Συνεδρίασης του 17ου Συνεδρίου αλλά και συμβάντα κατά τις εργασίες στις 27 Νοέμβρη 2011 .

- ΥΠΕΚΑ: ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΧΑΘΕΊ ΤΑ

25 ΕΚ. ΔΡΧ.” ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΛΑΊΩΣΗΣ!

- “ΚΑΤΑΘΈΣΤΕ ΆΜΕΣΑ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗΣ”

Μεγάλο γεγονός και ιδιαίτερης σημασίας αυτής της 3ης Συνεδρίασης του 17ου Συνεδρίου (θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση του autenergos ) θεωρήθηκε η ενημέρωση ότι το ΠΡΆΣΙΝΟ ΤΑΜΕΊΟ (διάδοχος του ΕΤΕΡΠΣ/ΥΠΕΧΩΔΕ), απαντώντας στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ σχετικά με την πρόσφατη επιστολή Βουνιαταδιτών και στις σχετικές επερωτήσεις των βουλευτών Γκερέκου-Χαραλάμπους, γράφει ότι η πρώην ΥΠΕΚΑ, Μπιρμπίλη, ΜΟΛΙΣ το 2011 “ανακάλεσε” την είσπραξη των “25 εκ. δρχ.” για την αναπαλαίωση του τριώροφου με Κήπο Κτιρίου. Και αυτό, λόγω του ότι δεν αναζητήθηκαν μετά το 1999 και το 2010 δε βρισκόταν σε εξέλιξε κάποιο έργο. Υπενθυμίζεται ότι είχαν εγκριθεί 30 εκ. δρχ το 1997 και το Σεπτέμβριο 1998 δόθηκαν 5 εκ. δρχ. ως προκαταβολή τα οποία διαχειρίστηκε το Προεδρείο που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Ζωχιό Γιάννη.

Όπως ενημερώθηκαν οι σύνεδροι από τον Επίτιμο Πρόεδρο ΟΚΕΣΑ Ζωχιό Γ., πέρα από την πιθανολογούμενη αλλαγή της απόφασης Μπιρμπίλη από Παπακωνσταντίνου, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ζητάει ΑΜΕΣΑ αίτηση και πρόγραμμα από την ΟΚΕΣΑ για να “αποκαταστήσει” το πρόβλημα που προέκυψε από την απόφαση Μπιρμπίλη ενισχύοντας τη χρηματοδότηση αναπαλαίωσης.

Η παραπάνω απάντηση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ειπώθηκε, διαψεύδει πανηγυρικά και για μια ακόμη φορά όσους, από το 2002, όχι μόνο διατυμπάνιζαν ότι έχουν χαθεί τα 25 εκ. δρχ. αλλά και οδήγησαν την ΟΚΕΣΑ σε κρίση και ξεκίνησαν τα δικαστήρια. Ακούστηκε δε ότι δημιουργούνται πλέον νέα δεδομένα για όσους φέρουν την ευθύνη σχετικά με το χάσιμο των 25 εκατ. δρχ. Κυρίως, αν μεθοδευτεί νέα παρεμπόδιση είσπραξής τους και δε γίνουν, έστω και τώρα από το “υπηρεσιακό” ΔΣ ΟΚΕΣΑ, τα απαιτούμενα.

- ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ...ΈΜΠΟΡΟΣ;

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός, που “τάραξε”, ήταν το ερώτημα που τέθηκε προς αρμόδιους του ΔΣ αν γνωρίζουν ή αν πρόκειται να διερευνήσουν το εξής: Έχει βάση η από καιρό περιρρέουσα πληροφορία ότι έμπορος διατηρητέων κτιρίων εκφράζει ενδιαφέρον για το Κτίριο της ΟΚΕΣΑ βασιζόμενος σε “πληροφορίες” από προβαλλόμενο ως στέλεχος της ΟΚΕΣΑ στο οποίο, σε περίπτωση αναζήτησης ευθυνών για τα 25 εκ.δρχ. μπορεί να του καταλογιστούν ιδιαίτερες ευθύνες;

- Η “ΟΜΆΔΑ” ΕΚΠΡΟΣΩΠΉΘΗΚΕ!

Σε σχέση με τα διαδικαστικά-λειτουργικά κλπ, απ' όσα ακούστηκαν

ή καταγγέλθηκαν στο 17ο συνέδριο, το autenergos συνοψίζει:

 • Το ΔΣ της ΟΚΕΣΑ δεν κλήθηκε ποτέ να συνεδριάσει ώστε να προετοιμάσει προτάσεις διεξόδου, σύμφωνα με την απόφαση της 2ης Συνεδρίασης του Συνεδρίου.

 • Το Προεδρείο του ΔΣ (και ο Υπεύθυνος Συλλόγων) δεν ανακοίνωσε στους Συλλόγους για την αποφασισθείσα 3η συνεδρίαση και την εντολή του για προτάσεις με επιδίωξη τη διέξοδο.

 • Το Προεδρείο του ΔΣ δεν προώθησε την ανακοίνωση του 3μελούς Προεδρείου του Συνεδρίου για την ημέρα-τόπο-ώρα-θέματα της διεξαγωγής των εργασιών της 3ης συνεδρίασης. Ούτε προσκάλεσε τους Συλλόγους.

 • Στελέχη της ΟΚΕΣΑ ανέφεραν στο Συνέδριο ότι, διαπιστώνοντας την (επαναλαμβανόμενη όπως χαρακτηρίστηκε) “συμπεριφορά” Προέδρου-Υπεύθυνου, επικοινώνησαν με Συλλόγους, κυρίως την παραμονή. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενημερωθεί κυρίως Σύλλογοι που θέλουν λύσεις και προοπτική. Επίσης, μετέφεραν την αγανάκτηση Συλλόγων γι αυτή την προσβολή να μην ενημερωθούν και να αποκλειστούν από το Συνέδριο (αφού δεν προλάβαιναν να προετοιμαστούν). Τη μη ενημέρωση Συλλόγων επιβεβαίωσε στο Συνέδριο και ανημέρωτος Πρόεδρος ο οποίος έφθασε... ασθμαίνων και μόνος!

 • Αίσθηση προκάλεσε στους Συνέδρους η ενημέρωση ότι πολλοί (απρόσκλητοι) σύλλογοι δεν επιθυμούν να ταυτιστούν με αυτούς που μεθοδεύουν τη διάλυση της ΟΚΕΣΑ και δε θέλουν να πουληθεί το Κτίριο. Καταγγέλθηκε δε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα περί του αντιθέτου προέβαλε κατά καιρούς το Προεδρείο του ΔΣ. Κρίθηκε δε ότι αποτελούσαν απόψεις και “επιθυμίες” της “μικρής ισχυρής ομάδας” που προκάλεσε την κρίση στην ΟΚΕΣΑ και σχεδιάζει τη διάλυσή της και την πώληση του Κτιρίου. Οι προθέσεις δε, όπως λέχθηκε, αυτής της Ομάδας μεταφέρονται στα όργανα της ΟΚΕΣΑ ως δήθεν θέση των Συλλόγων.

 • Οι Σύνεδροι, απ' ό,τι φάνηκε, δεν ξαφνιάστηκαν από την ενημέρωση ότι: Πρόεδρος Συλλόγου ( έχει αναφερθεί μεταξύ αυτών που πρωτοστατεί στην κρίση και στις δίκες αλλά και “χρησιμοποιεί” το χορευτικό και τις στολές της ΟΚΕΣΑ τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα περιουσιακών της στοιχείων), τηλεφωνούσε ή έστελνε φαξ σε Συλλόγους με σκοπό να τους αποτρέψει από τη συμμετοχή στο Συνέδριο.

 • Άλλες καταγγελίες σχετίζονταν με το ότι κάποιοι (κυρίως πρόεδροι) “πιέζονται” να μην αφήνουν τους Συλλόγους να πάνε στο Συνέδριο. Για να είναι δε αποτελεσματική η πίεση τους “υπενθύμιζαν” τα “προσωπικά” ή και του συλλόγου “οφέλη” κατά τη διάρκεια της “παντοδυναμίας” της ομάδας της κρίσης. Μάλιστα, δόθηκε και το στίγμα του πολιτικού γραφείου που προσέφερε τα ανταλλάξιμα οφέλη και προκάλεσε την κρίση στην ΟΚΕΣΑ.

 • Σχολιάστηκε δε ότι η λεγόμενη “ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΗΣΗΣ” ήταν απούσα ξανά αλλά... εκπροσωπήθηκε επάξια!

- Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ

ΚΑΙ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΣΥΖΉΤΗΣΗΣ:

 • Η 3η συνεδρίαση του 17ου Συνεδρίου, ως συνέχεια των δύο προηγούμενων, δε χρειαζόταν διαπίστωση απαρτίας. Αυτό, λέχθηκε, συνέβη στην πρώτη. Έτσι, το συνέδριο θα συνεχιζόταν με όσους συνέδρους ήταν παρόντες, ανεξαρτήτως των συλλόγων προέλευσης.

 • Από την καταγραφή που έγινε παρευρέθηκαν 11 σύνεδροι και αποτελούσαν το 40% της μέσης συμμετοχής στην έναρξη των συνεδρίων μετά το 2002. Εκπροσωπούσαν δε 7 συλλόγους από τους 10 που ήταν παρόντες και ταμειακά εντάξει κατά τη διαπίστωση της απαρτίας στην πρώτη συνεδρίαση.

 • Διευκρινίστηκε ότι, στο Καταστατικό ΟΚΕΣΑ, σαφώς προβλέπεται για τα Συνέδρια πως, αν στην πρώτη συνεδρίαση δεν έχει απαρτία, συνεχίζει σε επόμενη “με όσους συνέδρους είναι παρόντες”.

 • Ένταση προκλήθηκε όταν, εκ μέρους μελών του ΔΣ, αντί το Καταστατικό, επικαλούνταν τον Αστικό Κώδικα κλπ. προκαλώντας χλευαστικά σχόλια ότι επαναφέρουν το δραματικό “μαύρο” 10ο Συνέδριο του 2002 όπου στραπατσαρίστηκε το Καταστατικό και... κάποιοι ζήλεψαν τον πομπώδη ρόλο του δήθεν καθηγητή της νομικής(!!!) με τους νόμους και τους κώδικες αλλά με παραπέταμα του Καταστατικού ώστε να διαγράψουν το Σύλλογο Βουνιαταδιτών.

 • Η Πρόεδρος του ΔΣ αναγκάστηκε να.... ζητήσει συγνώμη και να ανακαλέσει όσα πριν τις εργασίες καλλιεργούσε αλλά και εντός του Συνεδρίου διατυμπάνιζε, ότι δηλαδή: Ως απαρτία υπολογίζεται ο αριθμός των παρόντων συλλόγων ενώ το Καταστατικό σαφώς γράφει ότι καταμετρούνται οι παρόντες Σύνεδροι ανεξάρτητα ποιους και πόσους συλλόγους εκπροσωπούν. Και με την προϋπόθεση να είναι ταμειακώς εντάξει.

 • Όμως, παρά τη συγνώμη, χρησιμοποιήθηκε αυτό το αντικαταστατικό στοιχείο , προσχεδιασμένα, για να εμποδιστεί το συνέδριο να πάρει αποφάσεις που θα συνέβαλαν στην έξοδο από την κρίση.

 • Δηλαδή, αυτοί που καταγγέλθηκαν ότι “προσπάθησαν” να μην είναι παρόντες οι σύλλογοι με τους συνέδρους τους, χρησιμοποίησαν κραυγές, ύβρεις, διακοπές ή χυδαιότητες προκειμένου να μην ψηφιστούν οι προτάσεις διεξόδου που κατατέθηκαν. Χαρακτήρισαν δε τις προτάσεις ως.... παράνομες και ανήθικες με σκοπό να επηρεάσουν συναισθηματικά τους συνέδρους.

Από γνώστες της ιστορίας της ΟΚΕΣΑ διευκρινιζόταν ότι: Οι σύνεδροι της ΟΚΕΣΑ, κατά κανόνα, δεν είναι στελέχη παρατάξεων που είναι “ζυμωμένα” να αντέχουν ή να προκαλούν προβοκάτσιες. Έτσι, οι... εκπαιδευμένοι (έστω και ελάχιστοι) μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος να εφαρμόσουν μεθόδους που προκαλούν αποστροφή, πικρία, απογοήτευση, φυγή!

 • Καταγράφηκε ιδιαίτερα, και μεταφέρεται εδώ για αξιολόγηση από τους αναγνώστες του ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ, ότι στις συνεχείς διακοπές, φωνασκίες και ύβρεις, πρωτοστατούσε ένα “πρόσωπο” που δεν ήταν σύνεδρος, δεν είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου του και ο Σύλλογός του δεν είναι μέλος της ΟΚΕΣΑ. Όμως, ακόμη ιδιαίτερα σχολιάστηκε ότι απροκάλυπτα υπερασπιζόταν , εκ μέρους υπεύθυνων του ΔΣ , το (!!!) δικαίωμα αυτού του εντελώς άσχετου προσώπου να έχει λόγο και να διακόπτει ενώ αντίθετα οι ίδιοι, από κοινού, παρεμπόδιζαν ποικιλοτρόπως τους συνέδρους να εκφραστούν και ψηφίσουν.

Σχολιάστηκε δε ότι αυτή εικόνα ήταν πανομοιότυπη με αυτές του 2002 στο 10ο Συνέδριο για να διαγραφούν Σύλλογος και Στελέχη Βουνιαταδιτών, με τη διαφορά ότι τότε οι “μη σύνεδροι φωνασκούντες” ήταν πολλοί και καλύτερα οργανωμένοι. Όμως, επειδή έκτοτε οι απόδημοι κατάλαβαν ή έμαθαν, δε βρίσκονται πλέον πρόθυμοι για.... τέτοιους ρόλους.

- ΟΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΎΣΕΙΣ ΠΟΥ “ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΣΤΗΚΑΝ”

ΩΣ “ΑΝΉΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ”:

Σχετικά με την εντολή της 2ης συνεδρίασης του Συνεδρίου διευκρινίστηκε ότι, ενώ ήταν υποχρέωση κυρίως του ΔΣ να καταθέσει προτάσεις, κάτι τέτοιο ούτε επιδιώχθηκε μήτε έγινε ως επιλογή του Προεδρείου του κλπ. Όμως, όπως υποστηρίχθηκε, σύλλογοι και σύνεδροι ανταποκρίθηκαν σ' αυτή την ιδιαίτερη υποχρέωσή με διάφορες πρωτοβουλίες.

Ιδιαίτερα, ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών , εξέφρασε αυτήν την υποχρέωσή του στέλνοντας πολύ έγκαιρα και γραπτά τις προτάσεις του προς τους Συλλόγους, αλλά και ευρύτερα. Οι αναγνώστες του autenergos.blogspot.com είχαν τη δυνατότητα να τις διαβάσουν και αξιολογήσουν.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, εκφράζοντας αυτό το γενικό πνεύμα και αγωνία, παρουσίασε στο συνέδριο τρεις από τις προτάσεις:

1. Τροποποίηση του Καταστατικού ώστε το ΔΣ να γίνει 7μελές και η Εξ.Επ. 3μελής για να λυθούν πολλά λειτουργικά προβλήματα.

2. Τροποποίηση του καταστατικού ώστε, σε περίπτωση διάλυσης της ΟΚΕΣΑ, η περιουσία της (και το Κτίριο) να πάνε στο Δήμο Κέρκυρας αντί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας που προβλέπεται τώρα. Στόχος, να ενισχυθεί το ενδιαφέρον του Δήμου για την πορεία του Κτιρίου.

3. Εκλογή από το Συνέδριο Επιτροπής για το Κτίριο, όπως προβλέπει το Καταστατικό.

Οι δύο πρώτες προτάσεις για τροποποίηση Καταστατικού διευκρινίστηκε ότι με εντολή του Συνεδρίου θα καταθέτονταν στο Πρωτοδικείο είτε από το σημερινό “υπηρεσιακό” Διοικ. Συμβούλιο, είτε από νεοεκλεγμένο, είτε από διορισμένο από δικαστήριο.

Και οι τρεις προτάσεις, κρίθηκε, θα οδηγούσαν την ΟΚΕΣΑ, μέσα σε ένα χρόνο, ξανά σε κατάσταση δυναμικής πορείας και η κρίση να ανήκει στο παρελθόν.

Επειδή όμως οι προτάσεις είχαν δημοσιοποιηθεί “τρόμαξαν”, όπως σχολιάστηκε, όσους μεθοδεύουν τη διάλυση της ΟΚΕΣΑ μήπως αποτύχει ο “σχεδιασμός” και από τη μια “σαμπόταραν” τη συμμετοχή στο Συνέδριο και από την άλλη, με “επιλεγμένη” συμμετοχή, παρεμπόδισαν να πάρει το Συνέδριο αποφάσεις.

Στο επιχείρημα που προέβαλλαν ότι αυτά τα θέματα έπρεπε να τα εισηγηθεί το ΔΣ στην έναρξη, υπήρξε η απάντηση ότι το ίδιο το Συνέδριο έδωσε εντολή, στη δεύτερη συνεδρίασή του, να προετοιμαστούν προτάσεις για έξοδο από την κρίση. Επίσης, έγινε υπενθύμιση (εν μέσω κραυγών και φωνασκιών για να μην ακούγονται επιχειρήματα) ότι και το 15ο Συνέδριο, στην 3η συνεδρίαση, αποφάσισε ανάλογα.

Στη συχνή έντονη επανάληψη του... “ανήθικου-παράνομου”, τέθηκε το ερώτημα “αν το Καταστατικό είναι ανήθικο και παράνομο”. Επίσης, “πως είναι δυνατόν: ό,τι προβλέπεται από το καταστατικό να χαρακτηρίζεται ανήθικο-παράνομο ενώ οτιδήποτε αντικαταστατικό να είναι νόμιμο και ηθικό”.

Ακόμη, έγινε υπενθύμιση ότι, σύμφωνα με καταστατικά-νόμους-συντάγματα, εκατομμύρια συλλογικότητες στον κόσμο αποφασίζουν με πολύ μικρό αριθμό παρόντων, σε σχέση με τη συμμετοχή στην έναρξη των συνεδριάσεων. Και ότι, ακόμη και η βουλή, ψηφίζει νόμους με πολύ μικρή συμμετοχή.

- ΔΙΆΛΥΣΗ ΟΚΕΣΑ-ΝΈΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος του Συνεδρίου έκανε μια καθοριστική παρέμβαση. Ρώτησε: “Αφού αρνείστε τις προτάσεις που από πλευράς Προεδρείου κατατίθενται και χαρακτηρίζετε “ανήθικη-παράνομη” την προσπάθεια να εξευρεθεί λύση, εσείς τι προτείνετε; Πέστε μας μια πρόταση προοπτικής και είμαστε πρόθυμοι να τη συζητήσουμε”.

Η απάντηση: “Να αποφασίσει το Συνέδριο τη διάλυση της ΟΚΕΣΑ... και στη συνέχεια να δημιουργηθεί νέα Ομοσπονδία..!” που ήλθε εκ μέρους των διαχειριστών της σφραγίδας της ΟΚΕΣΑ δεν ξάφνιασε μεν αλλά συντάραξε με την ωμότητα που τέθηκε. Σχολιάστηκε δε και ότι εκπροσωπήθηκε από στόμα συμβούλου που μόλις τελευταία εμφανίστηκε στην ΟΚΕΣΑ και η μόνη... συμβολή του είναι, μαζί με μικρή μειοψηφία, να κρατά σε αδράνεια την ΟΚΕΣΑ, να μην μεταφέρει την πραγματική εικόνα των συλλόγων στα όργανα ούτε να υλοποιούνται οι αποφάσεις. Χαρακτηρίζεται δε ως η εναλλακτική-άφθαρτη έκφραση της “Ομάδας Κρίσης” (και κομματικά) ώστε με άλλο... πρόσωπο να πλασάρεται η διαστρέβλωση των γεγονότων και να προωθείται η διάλυση ΟΚΕΣΑ-πώληση Κτιρίου.

Απέναντι σ' αυτή την “ωμότητα”, σύνεδρος έθεσε το καίριο ερώτημα: “Πώς είναι δυνατόν να είναι παράνομη και ανήθικη η απόλυτα καταστατική διαδικασία να αποφασιστεί η σωτηρία της ΟΚΕΣΑ ενώ, την ίδια στιγμή, προτείνεται ως νόμιμο και ηθικό να αποφασιστεί η διάλυση της ΟΚΕΣΑ;”.

Άλλος σύνεδρος σχολίασε: “Αν υπάρχουν πραγματικά Σύλλογοι που θέλουν να δημιουργήσουν άλλη Ομοσπονδία, γιατί δε φεύγουν και να να αφήσουν να συνεχίσουν αυτοί που θέλουν την ΟΚΕΣΑ;”.

Η απάντηση: “Πρώτα να διαλυθεί η ΟΚΕΣΑ...”, δόθηκε και για το ερώτημα άλλου συνέδρου: “γιατί το Προεδρείο του ΔΣ κρατά τη σφραγίδα και δεν παραιτείται από τα αξιώματα ώστε να αναλάβουν οι αναπληρωτές οι οποίοι θέλουν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις και, με σωστή ενημέρωση, να συσπειρώσουν τους Συλλόγους;”.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η δυνατότητα αποφάσεων παρεμποδίστηκε “βίαια” και το συνέδριο δεν μπόρεσε να πάρει αποφάσεις προοπτικής.

Ακόμη, και η πρόταση του Αντιπροέδρου του Συνεδρίου να αποφασιστεί νέα παράταση των εργασιών και να αναλάβει και ο ίδιος να ενημερώσει και κινητοποιήσει για συμμετοχή, παρεμποδίστηκε από τη “δυναμική” μειοψηφία.

Έγινε ακόμη έκκληση να εκλεγεί τουλάχιστον η Επιτροπή για το Κτίριο ώστε να προστατευτούν τα (ακόμη) “δικαιώματα” για τα 25 εκ. δρχ. και να προετοιμάσει έκθεση προς το ΠΡΆΣΙΝΟ ΤΑΜΕΊΟ κλπ για νέες χρηματοδοτήσεις. Αλλά και αυτό παρεμποδίστηκε...δυναμικά.

- ΑΠΟΓΟΗΤΕΎΣΕΙΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ

Στελέχη της ΟΚΕΣΑ συμπεραίνουν ότι “μπορεί η υπονόμευση του Συνεδρίου να προκαλεί νέες απογοητεύσεις και αδιέξοδα, όμως δημιουργούνται και νέες προοπτικές. Η επισημοποίηση της πρόθεσης να διαλυθεί η ΟΚΕΣΑ και να δημιουργηθεί νέα Ομοσπονδία όπως και οι αποκαλύψεις σχετικά με τα ψεύδη ότι τα 25 εκ. δρχ είχαν χαθεί θα ξεσηκώσει συλλόγους-απόδημους. Αλλά και οι σοβαρές ευθύνες που πιθανολογούνται για όσους εψεύδοντο και παρεμπόδιζαν και κυρίως η αποκάλυψη ότι ίσως αποκαλυφθούν συμφέροντα, δημιουργούν νέα δεδομένα”.

Κατά πληροφορίες, αναμένονται εξελίξεις αλλά και νέες πρωτοβουλίες!

Το autenergos.blogspot.com θα επανέλθει με νέα στοιχεία.

Κλείνοντας αυτήν την παρουσίαση, παραθέτουμε και το διαδρομικό σκωπτικό σχόλιο που ακούστηκε για το “πρόσωπο” που, αν και άσχετο με την ΟΚΕΣΑ, εκδήλωνε (“υπό προστασία”) πρωταγωνιστικό ζήλο για την... αποτυχία του Συνεδρίου και ο Πρόεδρος αναγκάστηκε, προς το τέλος, να τον απομακρύνει από την αίθουσα. Το σχόλιο λοιπόν: “Εμφορείται από ΑΥΡΙΑΝΙΚΑ ιδεώδη! Αφού γκρέμισαν Καραμανλισμό-Παπανδρεϊσμό και αφού ολοκληρώνουν το γκρέμισα Ευρώπης-Ευρώ, τώρα αναβαθμίζουν το στόχο: Να γκρεμίσουν ΟΚΕΣΑ-Κτίριο..!”.

Πληροφορίες τουautenergos.blogspot.com λένε ότι ο Σύλλογός του “προσώπου” αποδοκίμασε ιδιαίτερα τις πράξεις του κατά ΟΚΕΣΑ και Στελεχών αλλά και απομακρύνθηκε από επιτροπή που εμφιλοχώρησε για τις εκδηλώσεις 12 Δεκέμβρη στην περιοχή Βάθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: