Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΦΡΑΓΜΑΤΑ: Τέλος; Να παραιτηθούν Δένδιας-Γκερέκου! Αμέσως Λαϊκές Συνελεύσεις στο Δήμο!

Κέρκυρα: Τέλος τα φράγματα
altΑν είναι αλήθεια :
-Να παραιτηθούν Δένδιας - Γκερέκου! 
Αμέσως Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλο Δήμο!
Να  απο φασιστούν:
-Διεκδικήσεις και δυναμικές! 
-Παρέμβαση σε Αθήνα-Ευρώπη! 
-Δημοσιοποίηση και αποφάσεις που να αφορούν και τους... υπεύθυνους βουλευτές-υπουργούς! Όσους έχουν ευθύνες και εξαπατούσαν!

Ένας ενδιαφέρον διάλογος στο fb, εδώ:
http://www.facebook.com/ioannis.ringas/posts/4397573572795?comment_id=4560876

 Και άλλα:

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΦΡΑΓΜΑΤΑ: “Παιδί” της Ο.ΚΕ.Σ.Α.! Το 1987,...
... http://autenergos.blogspot.gr/2011/04/blog-post_1180.html ή
Προς το Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΟΛΟΚΛΗΡΩ...
http://autenergos.blogspot.gr/2010/08/blog-post_3787.html

2 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Νέο Κίνημα Εργαζομενων ΔΕη ΕΤΣΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ, ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.
28 Ιανουαρίου στις 12:05 μ.μ. · Δεν μου αρέσει · 1
Γιάννης Ζωχιός Ερώτημα που απαιτούν απάντηση:
1. Γιατί ο Υπουργός και Βουλευτής Κέρκυρας Ν. Δένδιας αναφέρει σε ανακοινώσεις του (όπως και όταν έγινε αστυνομοκράτης) για... φράγμα Β. Κέρκυρας και όχι για φράγματα Κέρκυρας;
2. Γιατί οι... ειδικές Συσκέψεις γίνονταν όλες στη Β. Κέρκυρα ενώ... ξεχνιόταν η Μέση (Καλαμιώτισσα);
3. Έγιναν, μυστικά, επιλογές που "συνέβαλλαν" σε προβληματικούς φακέλλους και κατ' επέκταση στην απόρριψή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
4. Θα απαντήσει ο επί της Δεξιάς αστυνομοκρατίας υπουργός;
5. Θα μιλήσουν τοπικοί παράγοντες;
6. Τα ΜΜΕ, θα υποχρεώσουν σε αποκαλύψεις που πρέπει να οδηγήσουν και σε παραιτήσεις;
7. Θα συγκληθούν οι Λαϊκές Συνελεύσεις;
Τρίτη στις 12:07 μ.μ. · Μου αρέσει!
Γιάννης Ζωχιός Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συγκαλέσει Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλο το Δήμο με θέματα: 1. Αναζήτηση ευθυνών. 2. Απαίτηση για άμεση παραίτηση Δένδια-Γκερέκου. 3. Ανάθεση σε Τεχνικές Υπηρεσίες και ΤΕΕ Κέρκυρας για ολοκλήρωση όσων πρέπει. 4.Δυναμικές παρεμβάσεις σε Αθήνα-Ευρώπη 5. Κάθε μορφής κινητοποιήσεων στα Νησιά μας και όπου υπάρχουν Απόδημοι. Όπως με τον Καλαμά!

Ζωχιός Γιάννης είπε...

http://www.facebook.com/groups/300115503865/


Kostas Karvounis Μήπως να ξανασκεφτούμε το σενάριο "νερό από την Αλβανία"?
2 ώρες πριν · Δεν μου αρέσει ·

1
Γιάννης Ζωχιός Καλημέρα Κώστα! Είναι μια πρόταση που αξιολογήθηκε ιδιαίτερα προβληματική. Δεν μπορείς να εξαρτάς το πρώτο των ζωτικών αγαθών (παροχή, ποιότητα κλπ) από μια ξένη χώρα όταν μάλιστα εκφράζει πολιτικές όχι πάντα φιλικές. Αλλά και αυτό να μην ήταν, θα υπήρχε κόστος κατασκευής και αγοράς σε βάρος της οικονομίας μας. Σκέψου όμως από την άλλη, επενδύσεις για την Κέρκυρα άνω των 400 εκατ. ευρώ (οι απαλλοτριώσεις ήδη πληρώθηκαν), νερό άφθονο δωρεάν από τη φύση και ελεγχόμενο. Και βέβαια απασχόληση αρκετών Κερκυραίων, ο πλούτος στην Κέρκυρα. Το ακόμη σημαντικότερο: Από τα ίδια ή με... επέκτασή τους, να υπάρχει και νερό για άρδευση ώστε να αναπτυχθεί η ανύπαρκτη γεωργία στο Νησί!!!!
πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει!


Kostas Karvounis Θα διαφωνήσω: Η λύση των φραγμάτων ήταν από την αρχή μαξιμαλιστική και προβληματική με πολλαπλά ανοιχτα ζητήματα τενχικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής φύσεως. Δεν θέλω να αναφερθώ σε σκοπιμότητες και συμφέροντα. Η λύση του νερού από απέναντι ήταν και παραμένει ρεαλιστική από τεχνικής και οικονομικής πλευράς. Το επιχείρημα περί εξάρτησης από ξένη χώρα είναι έωλο και απευθύνεται σε μια "φοβική" κοινωνία όπως δυστυχώς έχει καταντήσει - ή ίσως πάντα ήταν - η Κερκυραϊκή κοινωνία. Μια τέτοιου είδους διακρατική συμφωνία - με τη μονάδα επεξεργασίας του νερού στην Κέρκυρα - θα είχε μόνο οφέλη και για τις δύο χώρες καθώς η Αλβανική πλευρά δεν θα είχε κανένα λόγο να δυσαρεστήσει τον "πελάτη" της ενώ η ελληνική θα είχε την ευκαιρία μεσω ανταποδοτικών συμφωνιών να βοηθήσει την εκεί ελληνική μειονότητα. Τώρα θα μείνουμε χωρίς φράγματα (απολύτως αναμενόμενο κατά τη γνώμη μου) ενώ ήδη θα είχαμε εξαιρετικό νερό από το Γαλάζιο Μάτι.
Πριν από 50 λεπτά · Μου αρέσει!


Γιάννης Ζωχιός Φαντάζομαι θα εννοείς ότι το 1987 που οι Απόδημοι (με ευθύνη μου) προτείναμε (και υιοθετήθηκαν) τα Φράγματα από το Συνέδριό μας στην Αθήνα, κάναμε πρόταση: "........μαξιμαλιστική και προβληματική με πολλαπλά ανοιχτα ζητήματα τενχικής, οικονομικής και ...Δείτε περισσότερα
Πριν από 11 λεπτά · Μου αρέσει!

Γιάννης Ζωχιός Πάντως, Κώστα, δεν έχω διαβάσει επιχειρήματα για: ".... μαξιμαλιστική και προβληματική με πολλαπλά ανοιχτα ζητήματα τενχικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής φύσεως...". Θα άξιζε να γίνουν γνωστά αυτά τα επιχειρήματα. Επίσης, δεν είναι γνωστές οι μελέτες για το ότι: "Η λύση του νερού από απέναντι ήταν και παραμένει ρεαλιστική από τεχνικής και οικονομικής πλευράς....".
Πριν από 8 λεπτά · Μου αρέσει!


Γιάννης Ζωχιός Μακρυά από εμέ κάθε πρόθεση για "... "φοβική" κοινωνία..." στην Κέρκυρα την οποία καταδικάζω με κάθε μέσο. Καταγράφω αντικειμενικό γεγονός και επιχειρηματολογώ ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτό το... αντικειμενικό γεγονός του... άλλου κράτους.
Πριν από 5 λεπτά · Μου αρέσει!


Γιάννης Ζωχιός Αλήθεια, αν φέρναμε νερό Από Αλβανία, δε θα έπρεπε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης; Και από που προκύπτει ότι στη φάση της.... ολοκλήρωσης δε θα εμφανίζονταν ανάλογα προβλήματα με τα φράγματα; Αλήθεια, γιατί αθωώνουμε τους Κερκυραίους υπεύθυνους, πολιτικούς και κράτος;