Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΙΠ και ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ προς ΟΚΕΣΑ για Ψυχιατρείο! Μαραγκοπούλου: Αγανακτούμε...διότι...και πού να κλείσουμε αυτούς που προωθούν την πώληση;

Η Εκποίηση και του πρώην Δημόσιου Ψυχιατρείου Κέρκυρας συσπειρώνει και κινητοποιεί!  
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η κ. Α. Μαραγκοπούλου έγραψαν προς  την ΟΚΕΣΑ μετά   τη "2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 25 Ιούνη 2014 Συνάντηση ΟΚΕΣΑ με το Δήμαρχο Δ. Κέρκυρας κο Γ. ΤρεπεκλήΘέση ΟΚΕΣΑ για Δημόσια περιουσία-Ψυχιατρείο"http://autenergos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_27.html:

-Η Διεθνής και Μεγάλη Κερκυραία , η  Κυρία Αλίκη Μαραγκοπούλου, κτύπησε... θανάσιμα!
Έγραψε   προς την ΟΚΕΣΑ το παρακάτω:
"Αγαπητοί φίλοι,

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την εκποίηση του ιστορικού κτηρίου του Ψυχιατρείου της Κέρκυρας Σαρόκο.  Αγανακτούμε, βεβαίως, για την εκποίηση αυτού του ιστορικού Ψυχιατρικού καταστήματος μεταξύ άλλων και διότι δεν θα έχουμε και πού να κλείσουμε αυτούς που προωθούν την πώληση! 
Εκ του ΙΜΔΑ"

 

Η Πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστήμιου καλύπτει τα έξοδα σίτισης Κύπριων φοιτητών
-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Προς τον: κ. Γιάννη Ζωχιό
Πρόεδρο του Διοικητικού ΣυμβουλίουΤης Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (Ο.Κ.Ε.Σ.Α).
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή την από 25/6 2η ανακοίνωσή σας σχετικά με την συνάντηση της ΟΚΕΣΑ με το Δήμαρχο Κέρκυρας στην οποία το Προεδρείο της Ομοσπονδίας των Απόδημων Κερκυραίων δήλωσε τη σαφή αντίθεσή της σε όποια προσπάθεια εκποίησης δημόσιας περιουσίας και βέβαια του Ψυχιατρείου το οποίο πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο της Κέρκυρας για τις ανάγκες του Ιονίου Πανεπιστημίου και όποιες άλλες αποφασίζει, σας αποστέλλουμε την επιστολή της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγήτριας κ.Αναστασίας Σαλή Παπασαλή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κ.Κων/νο Μανιατόπουλο προς ενημέρωση σας και παρακαλούμε όπως υποστηρίξετε τις δίκαιες θέσεις του Ιδρύματος.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή ενημέρωση επί του θέματος.
Με εκτίμηση, Από τοΓραφείο Δημοσίων ΣχέσεωνΤουΙονίου Πανεπιστημίου

  -ΟΚΕΣΑ

Προς
Την Πρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστημίου
κα Α. Τσαλή Παπασαλή

Αξιότιμη Κυρία Πρύτανη ,
Ευχαριστούμε εσάς και τους Συνεργάτες σας , την κα Τσουκαλά, για την άμεση και πολύ λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που απασχολεί το ΙΠ και συνολικά την Κέρκυρα.
Παρακολουθούμε και Εσάς, το ΙΠ και συνολικά τους Φορείς της Κέρκυρας, τις αντιδράσεις και δράσεις σας.
Με την ανακοίνωσή της η ΟΚΕΣΑ εξέφρασε την αντίθεσή της σε κάθε πράξη που θα εκποιεί-θα αφαιρεί από το ΙΠ και το Δήμο Κέρκυρας το χώρο του Ψυχιατρείου.
Η ΟΚΕΣΑ, οι Απόδημοι, όπως και στο παρελθόν (και για την ίδρυση του ΙΠ) , θα στηρίζουν τη Γενέτειρα και φυσικά το ΙΠ στις διεκδικήσεις τους και στους αγώνες.
Μεταξύ των άλλων αντιδράσεων, μετά την Ανακοίνωση της ΟΚΕΣΑ, είναι και αυτή της κας Μαραγκοπούλου που άμεσα θα δημοσιοποιήσουμε.
Ας ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα σεβαστεί τη συνολκή βούληση και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και οριστικά.
Θα προσπαθούμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το ΙΠ, το Δήμο και τους Φορείς.

Με την ευκαιρία, εκφράζουμε τη στήριξη και όλων των πρωτοβουλιών σας για τη λειτουργία του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών.

Αυτή η επικοινωνία επίσπευσε μια πρωτοβουλίας μας: Σας προτείνω λοιπόν να είστε και εσείς Μέλος της Επιτροπή Προσωπικοτήτων στήριξης της αναπαλαίωσης τους 3ώροφου Κτιρίου με Κήπο για το Πνευματικό Κέντρο των Κερκυραίων στην Αττική το οποίο βέβαια θα συνεργάζεται και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση  
Γιάννης Ζωχιός
Πρόεδρος του ΔΣ ΟΚΕΣΑ (Επίτιμος Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: