Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αθήνας Απελευθέρωση: 1η φορά εορτασμός,το 2015,χάρη στους 3Συνεργαζόμενους: Συλ.Αγ.ΠΑύλου-ΟΚΙΣ-ΟΚΕΣΑ

Αθήνας Απελευθέρωση: 

1η φορά εορτασμός, 
το 2015, 
χάρη στους 
3Συνεργαζόμενους:  
Συλ.Αγ.Παύλου-ΟΚΙΣ-ΟΚΕΣΑ.Πέρασαν  71 χρόνια, μετά  την Απελευθέρωση της Αθήνας από τη  ΝΑΖΙστική  κατοχή, για να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις  του Επίσημου Εορτασμού.
Μέχρι τότε συνήθως γινόταν δηλώσεις, η σημαία στην Ακρόπολη και άλλα που δεν αρκούσαν για το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Πώς ξεκίνησε όμως πέρυσι  η 1η,  επίσημη,  Εκδήλωση που ήδη γίνεται  ΘΕΣΜΟΣ;

Ξεκίνησε, χάρη στην Κινηματική Συνεργασία και τη συμπόρευση με το Δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα: 
Η  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.), επανερχόμενη το 2014   σε δημιουργική  πορεία,   ενέταξε στους  σχεδιασμούς  της και τη συνεργασία των Φορέων  στην ευρύτερη Περιοχή της έδρας της (τρίγωνο: ΒΑΘΗ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ).

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε  και επισημοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη 2014, σε  κοινή  εκδήλωση (στο 3ώροφο Κτίριο και  με δεντρόφυτο Κήπο της ΟΚΕΣΑ - Οδός Ψαρρών 54)  των υνεργαζόμενων, πλέον, Φορέων:

- ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΙΚΩΝ και ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (Ο.Κ.Ι.Σ.)
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)


Όπως η ΟΚΕΣΑ εισηγήθηκε, και συναποφάσισαν οι  3Συνεργαζόμενοι Φορείς, εκτός πολλών άλλων,  θα οργάνωναν και τρεις Κεντρικές Εκδηλώσεις με επιμερισμό, μεταξύ τους,  στην ευθύνη οργάνωσης.  

Η τρίτη εκδήλωση αποφασίστηκε να γίνεται κάθε Οκτώβρη,   στην ημερομηνία απελευθέρωσης της Αθήνας.
 Η ευθύνη οργάνωσης,  στην  ΟΚΕΣΑ

Ο Προγραμματισμός αυτός στάλθηκε και στο Δήμο Αθηναίων για τη Συνεργασία μαζί του και ξεκίνησαν σχετικές συνεννοήσεις.

Ο Γ.Ζωχιός, επικοινώνησε με το Μανώλη Γλέζο, στις Βρυξέλες,   να τον ενημερώσει και να του ζητήσει  να είναι ο κεντρικός ομιλητής. Το χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό και δέχτηκε αμέσως! 

Τον Ιούλιο 2015  συναντήθηκε  με τον κύριο Τεντόμα (Πρόεδρο ΟΠΑΝΔΑ-Δήμος Αθηναίων) η Επιτροπή των Προέδρων των 3Συνεργαζόμενων (Τάσσος Δρόσος, Γιώργος Μιχαλάτος, Γιάννης Ζωχιός).


Ανέλυσαν το πρόγραμμα των συνολικών εκδηλώσεων  και τόνισαν με έμφαση την εκδήλωση, πρώτη φορά μετά  την Κατοχή,  για την Απελευθέρωση της Αθήνας.


Ο κος Τεντόμας με τους Συνεργάτες του ενθουσιάστηκαν και συμφώνησαν για  τη συνολική συνεργασία.

Ιδιαίτερα, όμως, για  την 1η εκδήλωση της Απελευθέρωσης της Αθήνας η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία,  στις 11 Οκτώβρη 2015,  στην Πλατεία -Αγ. Παύλου- της Περιοχής.
Κεντρικός ομιλητής, 
ο Μανώλης Γλέζος.

Ο Δήμος βέβαια έκρινε, και πολύ σωστά, να δώσει πολύ ευρύτερο χαρακτήρα  σ'  αυτήν  την 1η Εκδήλωση για την  Ιστορική Επέτειο. Έτσι, συνδιοργάνωσε, ταυτόχρονα, με διαφόρους  φορείς   και άλλες  σχετικές  εκδηλώσεις. 

Φέτος, το 2016, συνεχίζονται, για 2η  φορά από Απελευθέρωσης,  ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Η Θεσμοθέτηση 
είναι πλέον γεγονός!

 Οι  3Συνεργαζόμενοι Φορείς χαίρονται ιδιαίτερα  γι αυτήν την ιστορική πρωτοβουλία τους και τη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. 

Ο συνδυασμός: 
Αυτονομίας και Οραματικής Δημιουργίας,
 δίνουν πάντα σημαντικά αποτελέσματα!   Η Εκδήλωση του 2015, με ομιλητή το Μ. Γλέζο, εδώ:    http://autenergos.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: