Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κέρκυρας:Σκασμένος δεσποτορθόδοξος ταλιμπάν και Νέο αναπτυξιακό τρίποντο: Αγιοπαντόφλες-Δενδρύλια-Αερόφουσκες!

Κέρκυρα:
1.Σκασμός
Μεγαλέμπορε-ΠαντοφλοΤαλιμπάν, 
υπονομευτή Λαού/Δημοκρατίας! 

και

 2.Νέο αναπτυξιακό τρίποντο: -Αγιοπαντόφλες
-Δενδρύλια
-Αερόφουσκες! 




Η Κέρκυρα   μας κρατά σε αέναη εγρήγορση!
Από... άλμα  σε... άλμα!

Το νέο αναπτυξιακό τρίποντό της: 

- Από τσάκμακα, σε  αερόφουσκες!
- Το μαϊντανό, εκτινάχθηκε σε  δενδρύλλιο!
- Ο αγιόσωμος, εξελίχθηκε σε  αγιοπαντόφλα!

(Αυγουστιάτικα, με... δεύτερο... κουτί, η περιφερόμενη αγιοπαντόφλα -για πρώτη(;) φορά-  είχε την τιμητική της ενώπιον του υποκλινόμενου, δακρύβρεχτου, ιδρωτοποιού  λαού, και των... επισήμων τουβεβαίως! Οι 2 φωτό, enimerosi.)



Ααα! Το σημαντικότερο:
Παράγει (σταθερά) 
και δεσποτοταλιμπανισμό!

Η προσέλευση... δεσποτοταλιμπάν με επικεφαλής τον επιτόπιο αγιοπαντόφλα, εκτίναξαν (ξανά αλλά στα μέγιστα)  τον ταλιμπανισμό.
Ευθεία η υπονόμευση  της Δημοκρατίας*, του Κοινοβουλίου*, του λαού (βέβαια: αρχέγονη, αέναη... τέχνη!).

Η ύβρης και προσβολή κατά της Δημοκρατίας (δήθεν κατά του Προέδρου της Βουλής που, επιτέλους, ...άκουσε το λαό και  τόλμησε, έστω... λίγα και... αργά),  απευθύνεται και σε καθένα μας χωριστά.

Ιδιαίτερα, εναντίον των μυριάδων που αρνούνται τη δεσποτική χριστιανική (αλλά και κάθε άλλης θρησκευτικής έκφανσης) εξουσία, σκοταδιστική κυριαρχία, εκμετάλλευση, κακοποίηση,  απάτη, βία, καταπίεση, εκφοβισμό, επιβολή πίστης, ανελευθερία, πλουτισμό, ψεύδος..!

Με  αγωνία,  αποκλειστικά, για  την παρτίδα  τους (εξουσία......),  οι υμνητές της αγιοπαντόφλας διατυμπάνισαν την Κέρκυρα ως σταθερό κέντρο σκοταδισμού, ταλιμπανισμού!

Όμως, το μέγιστο δεν είναι οι επαγγελματίες ταλιμπανιστές (άεργοι χρυσοπληρωμένοι  δημόσιοι υπάλληλοι αλλά που... εργάζονται σκληρά κατά της ελευθερίας των λαών).

Το μέγιστο είναι ότι, σύσσωμη η Κέρκυρα, τα δέχτηκε όλα με σκυμμένο κεφάλι! Ταπεινωτικά!

Πνευματική, πανεπιστημιακή, πολιτική, αυτοδιοικητική, φορεακή, καλλιτεχνική, ΜΜΕδικη... Κέρκυρα  (σύσσωμη και η αριστερή,  και  η κυβερνητική) ακολουθούσε με ευλάβεια και φόβο μια παντόφλα, μουγγάθηκε ενώπιον του κεραυνοβόλου ταλιμπάν, συνέφαγε και συνποτίστηκε, αλληλοσυγχάρηκαν και  αλληλοφιλήθηκαν παντοφλικά, ταλιμπανιστικά!

Αλλά, έστω, ούτε μετά... τόλμησαν (θα αναρτήσουμε , με συγνώμη, ό,τι αντίθετο μας σταλεί).

Μέρα αγάπης βλέπετε!
Και φυσικά, θαυμάτων!
Εδώ, ...διώξαμε τους Τούρκους, γκρεμίσαμε το 1718 την πόλη της Κέρκυρας με χίλιους νεκρούς, τη... Δημοκρατία θα... φεισθούμε;


Η σιωπή είναι συνενοχή!
Αλλά, τεράστια η ευθύνη της Αριστερής ελίτ (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ,Αναρχικοί)

Από εδώ 
  (με διαχρονική συνέπεια)
ανταποδίδουμε

(αφού εκφράσουμε   ανείπωτη θλίψη για την τρομοκρατημένη - υποταγμένη - υπνωτισμένη "ηγετική"  Κέρκυρα):

Σκασμός  δεσποτορθόδοξε παντοφλοταλιμπάν!
Η (όποια, απ' όποιον) εξουσία σας είναι  για τα... Τεμπλόνια!


(* Η αναφορά μας στη Δημοκρατία και Κοινοβούλιο, με... αστερίσκους).

Επισήμανση: Επειδή ο  δεσποταγιοπαντόφλας επεδίωξε οικειοποίηση   του... πλήθους λαού, επισημαίνεται το πασίγνωστο: Σ' όλη την ανθρώπινη ιστορία, όλοι οι ταξιδιώτες του κόσμου,  πιστοί/αλλόθρησκοι/άπιστοι, στα ταξίδια τους παρακολουθούν  τοπικά έθιμα/πανηγύρια/τελετές,  επισκέπτονται μνημεία, χώρους με μούμιες,  μουσεία και  ναούς ανεξάρτητα θρησκευτικού δόγματος/έκφανσης. Και φυσικά, οι καρικατούρες των καλοθρεμμένων ιερατείων, γίνονται, τουλάχιστον,  αντικείμενο έντονης χλεύης.  Τα "ταξίδια" του αφορισμένου  Καζαντζάκη, δίνουν μια μικρή τέτοια... εικόνα).


Και μια διευκρίνηση: Η πρώτη φωτό με το προσκύνημα  της αγιοπαντόφλας στο  σκανδαλοποιό Βατοπέδι είναι από: παντόφλαwww.altsantiri.gr/viral/vgalan-se-perifora-ieri-pantofla-sto-vatopedi-ikones και  /Νεκτάριος- Μετέφερε Ιερό Υπόδημα www.vimaorthodoxias.gr/.../sto-vatopedi-o-kerkiras-nektarios-metefere-iera-pantofla-..



 Προηγούμενη, ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΥ, ανάρτηση, εδώ: https://autenergos.blogspot.gr/2017/08/blog-post_11.html

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αντιλαμβάνεσαι πόσα μπορείς να κονομήσεις από τους αφελείς με ένα μόνο "κασελάκι"
στο χέρι?