Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Και νέες απολύσεις στο Συνεταιρισμό ΔΕΗ! Καταγγελίες Σωματείου-ΕΚΑ! Σιωπούν: ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια!Όσα συχνά καταγγέλλονται (και από παρατάξεις) για την κατάσταση στον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ επιβεβαιώνουν απόλυτα και πολλάκις εκείνα που, μέχρι αρχές 2014, περιγράφονταν στο πλήθος των "Υπηρεσιακών Εκθέσεων" για τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης.
Γι αυτό και έγινε η εκδικητική απόλυση της Υποδιευθύντριας αλλά και οι μηνύσεις/τρομοκράτηση και της Προέδρου του Σωματείου  (για πολλά χρόνια  Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο ΔΣ/ΠΣΥΠ) η οποία επιβεβαίωσε τις αποκλειστικές και  διαχρονικές  εγκληματικές ευθύνες της Διοίκησης για την κατάσταση στο Συνεταιρισμό.

Ερωτήματα: 
- Τι γίνεται με "σκανδαλοποιούς"  καλοπληρωμένους  "ανεύθυνους" Συμβούλους από το 2013; Συνεχίζουν;
- Σε ποιο ύψος έχουν φθάσει οι μηνιαίες/ετήσιες "αποζημιώσεις" της Διοίκησης και κυρίως του Προεδρείου;
- Μήπως οι απολύσεις εργαζόμενων γίνονται (ΚΑΙ) για να καλύπτονται   αυξημένα έξοδα Συμβούλων-Διοίκησης;
- Η "Υπηρεσιακή διεύθυνση"  συντάσσει σχετικές εκθέσεις,  αναγκαίες  για τη διαφάνεια, την προστασία των συμφερόντων  Συνεταίρων-Εργαζόμενων και  να αυτοπροστατεύεται από... πιθανούς εκβιασμούς και... συμβιβασμούς;
- Τι έγινε με τα 4 εκατ. ευρώ που εταιρεία, πρώην προέδρου ΓΕΝΟΠ, "παρακρατεί" από τον ΠΣΥΠ;
- Τι έγινε με τα 250 χιλ. ευρώ που διεκδικούνται από εταιρεία εργαζόμενου στη ΔΕΗ, επειδή η Διοίκηση ΠΣΥΠ πέταξε στα σκουπίδια Υπηρεσιακές εισηγήσεις; 
- Θα ζητηθεί επιτέλους   εισαγγελικός διαχρονικός έλεγχος  (τουλάχιστον 10ετής) όπως  και σε Συνελεύσεις έχει προταθεί;
- Και το κυριότερο: ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια-Παρατάξεις (και οι... αριστερές!!!)  γιατί σιωπούν τόσο εκκωφαντικά για τα συγκλονιστικά στο Συνεταιρισμό και τις απολύσεις;  Αδιαφορία ή συνενοχή;  

Υπενθυμίζεται πως  είχε καταργηθεί ο έλεγχος Ορκωτών Λογιστών επειδή  οι Ορκωτοί  (των 6 χιλ. ευρώ ετησίως) μετατράπηκαν σε Συμβούλους με πάνω από 35 χιλ. ευρώ ετησίως,  γεγονός που επισημάνθηκε το 2014 ως πολύ αρνητικό,   από τις Υπηρεσίες του Συνεταιρισμού.

Όμως (όπως  και για όλα), για  ένα από τα ιδιαίτερα "σκάνδαλα",   θα αναμένονται διαρκώς οι δημόσιες  απαντήσεις. 

Συγκεκριμένα:
Φλεβάρης 2014, Παρασκευή 9 βράδυ, έγινε 3 φορές απόπειρα εισόδου στον τραπεζικό λογαριασμό του Συνεταιρισμού, την αποκλειστική ευθύνη του οποίου είχε  η Προϊσταμένη Λογιστηρίου/Υποδιευθύντρια. 
Η διαπίστωση έγινε  Δευτέρα πρωί επειδή ο Λογαριασμός κλειδώθηκε μετά την 3η παραβίαση.
Οι εργαζόμενοι στο Λογιστήριο (και ο μετέπειτα Προϊσταμενος/Υποδιευθυντής)  απάντησαν αρνητικά στην Προϊσταμένη για οποιαδήποτε σχέση τους. 
Η Διοίκηση και ο δικηγόρος αρνήθηκαν  να γίνει έρευνα (όπως ζητήθηκε και γραπτά από τις Υπηρεσίες)  ώστε  να εντοπισθεί από που, ποιος και γιατί  επεδίωξε την "είσοδο" στο λογαριασμό στην ΕΤΕ.
Οι Σύμβουλοι  δεν... επέδειξαν ενδιαφέρον.
Αν υποθέσουμε ότι σκοπός της... παραβίασης ήταν η "μεταφορά" χρημάτων του Συνεταιρισμού, τίθεται το ερώτημα:  Από ποιον, προς τα που και γιατί θα πήγαιναν;

Παρακάτω οι ανακοινώσεις Σωματείου-ΕΚΑ:

- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ)

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩwww.eordaia.org/.../)

- ΕΚΑ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στον Συνεταιρισμό της ΔΕΗ ...

https://www.asfalistiko.gr › Εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: