Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

15οςΣταθμός #ΕΛΙΚΩΝΟΣ #ΜΕΤΡΟ: Με πλαστή #Πρωθυπουργού #Κυψελιώτικη κατοικία( @primeministerGR ) στοχοποιούν και το #Αυτόνομο #Κινηματικό κατόρθωμα.Ενοχλεί "συμφέροντα" η διακριτή επιτυχία;

Μεγάλη Νίκη
 με Κινηματική Αυτονομία:
Ο ΕΛΙΚΩΝΟΣ
 15ος 
Σταθμός ΜΕΤΡΟ
σε Κυψέλη-Γαλάτσι!




Του Γιάννη Ζωχιού

Εκπροσώπου  Επιτροπής Κατοίκων
 


Με πλαστή, #Βερσαλιακά,
 του Πρωθυπουργού 
  την κατοικία 
στοχοποιούν και το 
Αυτόνομο Κινηματικό  
κατόρθωμα 
για επιπλέον,  
15ο, Σταθμό
στη νέα Γραμμή, 4η, ΜΕΤΡΟ


Ερωτηματικά από την... οργή: 
«... επιπλέον σταθμός...
 με ΜΗΔΕΝ κόστος»





Ο 15οςΣταθμός  ΕΛΙΚΩΝΟΣ:  
Μια ιδιαίτερα διακριτή και
μεγάλη κοινωνική επιτυχία
με τη δύναμη της Αυτονομίας! 
  
Γιατί γίνονται Στόχοι:
 #Τσίπρας
και η #Αυτονομία του Αγώνα
με τη μεγάλη #Επιτυχία.



- Η απόφαση διεκδίκησης
- Η μεθοδολογία
- Ο  αγώνας 
- Η Νίκη!



(Η συνολική-ιστορική παρουσίαση της Πορείας έως τη Νίκη,  εδώ:





Μεθόδευση εναντίον   της  πρωτόγνωρης Αυτόνομης  Κινηματικής μεγάλης επιτυχίας για το  15ο Σταθμό #ΕΛΙΚΩΝΟΣ στη νέα Γραμμή 4 #ΜΕΤΡΟ, μεταξύ Σταθμών  #Κυψέλης  και #Γαλατσίου.


Μόλις πρόσφατα, τυχαία,  λάβαμε γνώση (από  αναρτήσεις σε #Blogs),  μιας   παρουσίασης  εκτεταμένου  ανώνυμου κειμένου με πλούσιο (και μονταρισμένο) φωτογραφικό υλικό  για    το μεγάλο κοινωνικό κατόρθωμα, δηλαδή   την  προσθήκη ενός ακόμη Σταθμού, στα όρια   Γαλατσίου και Κυψέλης, στην υπό  δημοπράτηση νέα Γραμμή 4  ΜΕΤΡΟ, από Γαλάτσι-Γουδί.

Υποβαθμίζεται,  με αναλήθειες (αλλά και με πρόθεση τη... βλάβη στον   Πρωθυπουργό   που  κατοικεί σε διαμέρισμα  στην Κυψέλη και όχι σε βίλες στις... Γειτονιές της... Άρχουσας), ο 4ετής αγώνας και η σημαντική επιτυχία των Κατοίκων με την Επιτροπή και τους Εκπροσώπους της (Γ.Ζωχιός -  Σ.Σταυρουλάκης).


(Διαβάστε εδώ-στο τέλος- το, του ανώνυμου,  κείμενο με τον τίτλο: "ΧΑΡΤΗΣ-ΕΠΟΣ! Φτιάχνουν επιπλέον σταθμό μετρό έξω απ' το σπίτι του Τσίπρα «με ΜΗΔΕΝ κόστος»")



 Βερσαλιακή 
η μέτρια Κυψελιώτικη 
Κατοικία (νοικιασμένη;)
του Πρωθυπουργού


Στο κείμενο αυτό αναφέρονται   και γεγονότα.
Όμως, χρησιμοποιούνται για να αποκρύπτονται ή αλλοιώνονται  τα  ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα.
Επιπλέον, προβάλλονται μη αληθή στοιχεία.

Εμφανίζεται  μια σαφής αντιΤσίπρα πρόθεση ενάντια στον οποίο όμως δεν εντοπίζεται στοιχείο κάποιας κριτικής αλλά   διαφαίνονται μόνο αρνητικά αισθήματα - βλαπτικές προθέσεις.


Ή, πιθανόν, και... πίεση στον Πρωθυπουργό  για υψηλότερο κόστος του έργου της Γραμμής:
Αυξάνεις το... κόστος ή σε... στοχοποιώ!


Χρησιμοποιείται λοιπόν, για την  όποια επιδίωξη,  πλαστή φωτογραφία (αυτή στην αρχή του κειμένου) την οποία είδαμε  και  το 2015  αντικρίζοντας με έκπληξη   να μοντάρεται, σε φόντο Βερσαλιακό,  η μέτρια  πολυκατοικία με το διαμέρισμα του Πρωθυπουργού, στην υποβαθμισμένη  Κυψέλη.
 


 Αυτόνομος ο Αγώνας 
για ΣΚΟΠΟ 
όχι σκοπιμότητες

Φυσικά, σαφής στόχος και ο Αυτόνομος αγώνας μας, με την πολλαπλή ΝΙΚΗ, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα.
Ότι δηλαδή, σε όλον τον ιδιαίτερο 4ετή αγώνα μας, στεκόμαστε   με Αυτονομία  απέναντι και στις κυβερνήσεις και  στα κόμματα και στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Αγωνιστήκαμε,  βαθιά πολιτικοποιημένα βέβαια,  για το ΣΚΟΠΟ και όχι για σκοπιμότητες.
Έλλειπαν οι καθοδηγήσεις, οι υποδείξεις, οι υποβολείς, οι "γραμμές", το πατρονάρισμα. Η χειραγώγηση!

Βασικά μέσα επικοινωνίας 
και ενημέρωσης τα: 
https://www.facebook.com/groups/48042233152/?ref=br_rs
 και 
https://autenergos.blogspot.com/   

Στην πορεία, βέβαια, υπήρξαν και ΜΜΕ ( ιδιαίτερα efsyn και ypodomes) τα οποία, ερμηνεύοντας τις θετικές εξελίξεις, προέβαλλαν-στήριξαν το αίτημα, τον αγώνα.
Τεκμηριώσαμε, αναδείξαμε, οργανώσαμε, προβάλαμε, ενημερώσαμε, απαιτήσαμε, προειδοποιήσαμε.
Απειλήσαμε  και με κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση: Κόμματα, υπουργεία, ΤΑ.
Και προς τη γειτονική  Πρωθυπουργική κατοικία στην οποία πράγματι καταθέσαμε εξ αρχής υπόμνημα (και στη... Φρουρά βέβαια αφού δε ζητήσαμε συνάντηση σε κείνη την, "ανώριμη",  φάση).   

Επιδιώξαμε να πείσουμε ή  να επιβάλλουμε το δίκαιο, όπως έχει περιγραφεί στα κείμενά μας.

Κι έτσι πετύχαμε, 
σήμερα, 
ο ΣΚΟΠΟΣ-ο Στόχος  
να είναι πλέον γεγονός!


Τι επιδιώκει 
το, του ανώνυμου, κείμενο;

Αυτά τα γεγονότα όμως έρχονται σε αντίθεση με το, ανώνυμου, κείμενο  (εντοπίστηκε πρόσφατα  σε  ορισμένα  #Blogs , δε γνωρίζουμε αν και αλλού), με το οποίο επιδιώκεται σαφώς  να υποβαθμιστεί αυτή η μεγάλη κινηματική επιτυχία και ταυτόχρονα να μονταριστεί μια επίθεση στο σημερινό Πρωθυπουργό ο οποίος επέλεξε να κατοικεί στην υποβαθμισμένη Περιοχή μας.

Ο ανώνυμος λοιπόν συντάκτης του Blogκειμένου, παρότι φαίνεται να γνωρίζει όλα τα κείμενα/αλληλογραφία/ανακοινώσεις κλπ των Εκπροσώπων της Επιτροπής,  ενδιαφέρεται για τη ΜΗ εμφάνιση καθοριστικών  γεγονότων.


Ενδεικτικά: 

Αλλοιώνοντας -
Αποκρύπτοντας:

- Δεν παρουσιάζει το επιχείρημα των Εκπροσώπων της Επιτροπής ότι ο Σταθμός προβλεπόταν (ως ΠΑΡΝΗΘΟΣ) αλλά "καταργήθηκε"  πριν το 2014 για να δοθεί ως "δώρο",  #Νήαρ Ηστ,  στην Καισαριανή. 
 
  - Ενώ ο Ανώνυμος ενσωματώνει στο κείμενό του  την  αρνητική απάντηση ΜΕΤΡΟ σε ερωτώντες βουλευτές και μάλιστα  με εμφανιζόμενη  την   ημερομηνία 25/11/2014, στο σχολιασμό αλλοιώνεται  ο χρόνος   γράφοντας  αναληθώς ότι η απάντηση δόθηκε  το 2017.

- Αποκρύπτεται ότι αμφισβητήσαμε τη ΜΕΤΡΟ για το επικαλούμενο βάθος  του Σταθμού στα 50 μέτρα αλλά και παρουσιάσαμε αντίστοιχα βάθη σταθμών έως 100 μέτρα, σε άλλες χώρες.
Της "προτείναμε" δε: Αν δεν... μπορεί, να παραιτηθεί!
- Δεν καταγράφεται ότι, τελικά, η ΜΕΤΡΟ σχεδίασε το 15ο Σταθμό ΕΛΙΚΩΝΟΣ στα 36 μέτρα, επιβεβαιώνοντας τις αντιρρήσεις  μας.
- Αποκρύπτεται ότι, εκτός το ιδιαίτερα ανάγλυφο της Περιοχής και τη μη εξυπηρέτηση από τους -προηγούμενο και επόμενο- Σταθμούς, η απόσταση μεταξύ των  Γαλατσίου και Κυψέλης είναι 1500 μέτρα.  
Η  μεγαλύτερη δηλαδή απόσταση μεταξύ σταθμών που είναι περίπου 800 μέτρα

- Και από τα πλέον προκλητικά:
Στην πλέον κρίσιμη φάση της διεκδίκησης,  προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις κατά του διεκδικούμενου Σταθμού προβάλλοντας (με το  "...φαντάζεστε λοιπόν τι καθυστέρηση θα προκληθεί..." ως δήθεν πρόβλημα, για την πορεία του συνολικού έργου, την  έγκριση  της συμπληρωματικής  ΜΠΕ   από την Περιφέρεια Αττικής. 
 Τα γεγονότα όμως διέψευσαν.


- Αποκρύπτεται ακόμη   και  η πολύ σημαντική μεθοδολογία των Εκπροσώπων της Επιτροπής  που επέφερε  και τη μεγάλη νίκη.

Μεθοδολογία με: Τεκμηρίωση, συνολικές προτάσεις, αντιπροτάσεις ή αντικρούσεις εμφανιζόμενων ή υποτιθέμενων εμποδίων,  συγκρότηση Επιτροπής με 180 υπογραφές, πλατιά ενημέρωση των Κατοίκων, παρέμβαση  σε κυβέρνηση-κόμματα, ΜΕΤΡΟ-ΟΑΣΑ, ενεργοποίηση των ΜΜΕ.


Διαγράφηκαν 4 Ομοφωνίες 
από #Αυτοδιοίκηση!

Όμως, εκείνο που πολύ έντεχνα αποκρύπτεται από τον απόλυτα διαφανή αγώνα μας, με σκοπό να εμπλακεί ανορθόδοξα (και όχι θεσμικά όπως ζητήσαμε)  και η κ. #Δούρου, είναι  η μεθοδολογία μας να ενημερώσουμε  και να  πείσουμε συνολικά την Αυτοδιοίκηση.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος και ιδιαίτερος κόπος για τις 4 ομόφωνες και πολύ σημαντικές ΤΑ αποφάσεις.

Ενώ, δηλαδή,  δρούσαμε   ταυτόχρονα προς όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης, ξεκινήσαμε σταδιακά για τις  4 ομόφωνες αποφάσεις της: 

α. Πρώτη,  η ομόφωνη απόφαση της 6ης Κοινότητας Δ.Α.
β. Ακολούθησε  η ομόφωνη και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου #Αθηναίων.
γ. Στη συνέχεια πετύχαμε την ομόφωνη απόφαση από το Δήμο #Γαλατσίου. 
δ. Κορυφώθηκε δε, όλη αυτή η μεθοδολογική δράση, με την ομόφωνη απόφαση  και της #Περιφέρειας #Αττικής, στην οποία κατατέθηκαν και οι ομόφωνες αποφάσεις των Δήμων.

*Ακολούθησαν δε και οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις από την ΠΑ.



 Στροφή της  ΜΕΤΡΟ

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, μέσα από τις συνεχείς γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις και προειδοποιήσεις μας, άρχισε να διαφαίνεται  σταδιακά και η θετική  στροφή της νέας Διοίκησης ΑΤΤΙΚΟ  ΜΕΤΡΟ (ΑΜ), όπως εκφράστηκε πρώτη φορά το Φλεβάρη 2017 (http://autenergos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_14.html).


Αυτή η... στροφή της ΜΕΤΡΟ κατέληξε σε θετική βούληση και τελικά στο  ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ!


 Κυβέρνηση-Κόμματα

Βέβαια υπήρξε το πολύ ενθαρρυντικό και καθοριστικό  ότι η Κυβέρνηση που εκλέχθηκε το 2015 (και τη "βομβαρδίζαμε" συνεχώς και με  τα κείμενα κλπ),  δεν εκδήλωσε καθόλου αρνητική πρόθεση.

Αντίθετα, εξ αρχής, καλούνταν οι αρμόδιοι υπουργοί  και η ΑΜ να εξετάσουν το αίτημα των Κατοίκων.

Πολύ σημαντικό  και οι ερωτήσεις, από το 2014,  Βουλευτών στη Βουλή αφού έτσι υποχρεούνταν να απαντούν τα αρμόδια υπουργεία και η ΑΜ.  

Όμως, ούτε κάποιο άλλο κόμμα   εξέφρασε ποτέ, τουλάχιστον δημόσια ή προς εμάς,  κάποια αντίθεση.
Και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις ομόφωνες αποφάσεις στην Αυτοδιοίκηση.


 Διαρκής η αγωνιστική ετοιμότητα

Βέβαια, όλες αυτές οι θετικές ενδείξεις και  καταλήξεις, συνέβαλαν ώστε να μην οργανωθεί τελικά  κάποια από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις που είχαν σχεδιασθεί.  

Σε όλο αυτό το διάστημα από το 2014 έως   και  σήμερα αλλά και μέχρι να λειτουργήσει  ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΙΚΩΝΟΣ, οι Εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων ενημέρωναν συνεχώς και πολλαπλά,  καλούσαν και καλούν τους κατοίκους σε αγωνιστική ετοιμότητα για αντιμετώπιση κάθε "απρόοπτου".

Και φυσικά, δεν  τελειώνουμε   με την επιτυχία του ΝΑΙ στο Σταθμό. 

Τώρα, πέρα από τη στενή παρακολούθηση της πορείας του συνολικού έργου,   καλούμε:  Περιφέρεια, Δήμους και ΜΕΤΡΟ-ΟΑΣΑ να σχεδιάσουν έγκαιρα και να προχωρήσουν σε   όλες τις απαιτούμενες διαμορφώσεις (πεζοδρομήσεις, πεζοδρόμια, ειδικές σκάλες, ανελκυστήρες, συγκοινωνίες  κλπ) ώστε να διευκολύνεται η ιδιαίτερα δύσκολη πρόσβαση όχι μόνο στο Σταθμό ΕΛΙΚΩΝΟΣ αλλά και Γαλατσίου, Κυψέλης, Δικαστηρίων κλπ. 



Έτσι, συνοπτικά,   εξελίχθηκε/εξελίσσεται      η ιδιαίτερη Κινηματική πορεία και ο αγώνας που οδήγησαν  στη Μεγάλη   Πρωτόγνωρη Κοινωνική Νίκη.
  


Ο άγνωστος Συντάκτης

Όμως, το κείμενο του άγνωστου συντάκτη που φιλοξένησαν Blogs, προσπάθησε να τα υποβαθμίσει  μη κρύβοντας  τα αντι #Τσίπρα  κλπ  αισθήματα και προθέσεις, παραβλέποντας  την ομοφωνία των Δημοτικών Παρατάξεων σε 3 επίπεδα αλλά  προσβάλλοντας και τον Αυτόνομο αγώνα μας.


Έντονα τα ερωτηματικά 
για το: 
Σταθμός «με ΜΗΔΕΝ κόστος»


Αξίζει όμως   ιδιαίτερης αξιολόγησης και το εξής: 

Ο ανώνυμος συντάκτης,  στον τίτλο του κειμένου, εκτός από το:  Σταθμός "...μετρό έξω απ' το σπίτι του Τσίπρα" τονίζει,  με διαφαινόμενη την αγωνία ότι ο 15ος Σταθμός θα κατασκευαστεί  «με ΜΗΔΕΝ κόστος».

Αλήθεια, γιατί αρνητικό το: «ΜΗΔΕΝ κόστος», αντί να επαινείται;

Τέτοια ιδιαίτερη ενόχληση  "ακούστηκε", στην πορεία,   από   κατασκευαστές έργων και εκφραστών τους που, φυσικά,  μας... θορύβησαν ιδιαίτερα.
Και  μάλιστα, προειδοποιήσαμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε υπονόμευση του Σταθμού ή εκβιασμό για υψηλότερο κόστος κλπ!



 Αγώνας με ΑΡΧΕΣ

Εκπροσωπώντας τους Κατοίκους ανιδιοτελώς (με πρωταγωνιστικό ή συμπρωταγωνιστικό  ρόλο),   δε  διεκδικήσαμε τα δίκαια με τη λογική: "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Αντίθετα, λειτουργήσαμε με ΑΡΧΕΣ-ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Δε θα επιτρέπαμε τον οποιοδήποτε εκβιασμό, απειλή  ή προβοκάρισμα από πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πολύ    περισσότερο αν στρέφονται απέναντι στον (όποιο) πρωθυπουργό.

Και μάλιστα, ακόμη περισσότερο,  όταν ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας  όχι μόνο δεν αδιαφόρησε ούτε  στάθηκε απέναντι στον Αυτόνομο Αγώνα μας (παρότι  ''άγνωστος" σε μας-και δίχως κάποια συνάντηση ακόμη)   αλλά τελικά έχουμε και το μεγάλο αποτέλεσμα!

Στο βαθμό λοιπόν που "συμφέροντα" εκβιάζουν και για αύξηση του κόστους,   καλούμε και την ΑΤΤΙΚΟ  ΜΕΤΡΟ να συνεχίσει με αποφασιστικότητα και διαφάνεια απέναντι σε, τυχόν,  μεθοδεύσεις!

Επίσης, προτείνουμε  στον ανώνυμο Συντάκτη να ξαναδεί το δημοσίευμά του και να... διορθώσει λάθη και "λάθη".


Απ' όλα τα παραπάνω,  
εκτός πολλών άλλων, 
επιβεβαιώνεται 
μια Αρχή, ένας Κανόνας:

 Όταν ανυστερόβουλα, πολιτικοποιημένα,  με αυτονομία  και  με ισχυρές οραματικές  θέσεις/προτάσεις/αποφασιστικότητα/αυτοπεποίθηση  αγωνίζεσαι με θέληση για την επίλυση   μικρών/μεγάλων προβλημάτων (με απόλυτη όμως την αποστροφή στη γνωστή ντροπιαστική κατεργαρίστικη  συνειδητή  επιδίωξη η επίλυση να "συνοδεύεται"  με  βλάβη/αδικία στον άλλον/στο γείτονα) και δεν προπαγανδίζεις απλώς (και υστερόβουλα)  με τρόπο που  να... κυκλοφορεί μεν  το πρόβλημα  αλλά   να μη λύνεται  μεθοδεύοντας   την πρόκληση πολιτικής ή άλλης  βλάβης/φθοράς σε κάποιον/κάποιους... αντίπαλους, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι μόνο θετικά. 


Και ο υπογράφων το παρόν άρθρο  αισθάνεται σημαντική ικανοποίηση που, με το ρόλο του   σε τούτην την ιδιαίτερη επιτυχία, εμπλουτίζεται η Διακριτή  Αυτόνομη, συνολική, Πορεία του.






Παρακάτω απόσπασμα 
από το, του 
Ανώνυμου, κείμενο:


"ΧΑΡΤΗΣ-ΕΠΟΣ! Φτιάχνουν επιπλέον

 σταθμό μετρό έξω απ' το σπίτι 

του Τσίπρα «με ΜΗΔΕΝ κόστος»

Το 2010 ενώ ο Τσίπρας είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ σε όλη την Ελλάδα ουρλιάζουν να μη γίνει τίποτα, από Mall μέχρι γήπεδα, "πρωτοβουλία πολιτών" ζητάει από την Αττικό Μετρό να φτιάξει έναν επιπλέον σταθμό σε απόσταση 2 τετραγώνων από το σπίτι του Αλέξη αφού δεν μπορούν να τον φτιάξουν μπροστά στην πόρτα του μιας και η πολυκατοικία του είναι σε ένα μικρό λοφίσκο.

Η Αττικό Μετρό απέρριψε το αίτημα αφού αμφισβήτησε την κατασκευαστική εφικτότητα του σταθμού στο σημείο αυτό, καθώς...
ο σταθμός θα έπρεπε να κατασκευαστεί σε βάθος 50 μέτρων, λόγω του υπεδάφους της περιοχής (ύψωμα) και θα εκτροχίαζε τον προυπολογισμό του έργου για το οποίο ούτως ή άλλως βρέθηκαν δύσκολα οι πόροι (1,45 δις χωρίς το ΦΠΑ).

Η "πρωτοβουλία πολιτών" επανήλθε όμως δριμύτερη μόλις η Δούρου εκλέγεται Περιφερειάρχης, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση και ο Μυλόπουλος διορίζεται Πρόεδρος της Αττικό Μετρό. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Αττικό Μετρό απάντησε για μία ακόμα φορά στους "πολίτες" πως η κατασκευή του σταθμού δεν είναι δυνατό να εξεταστεί στην παρούσα φάση καθώς είναι αργά και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε καθυστέρηση στην εξέλιξη του διαγωνισμού.




Λίγο αργότερα όμως, τον Ιούλιο, ο Μυλόπουλος προανήγγειλε ξαφνικά ότι το αίτημα των "κατοίκων" θα γίνει αποδεκτό.

Από τότε μεσολάβησε και η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη  κ. Αναγνωστόπουλου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Γραμμή 4, το σώμα ζήτησε να εξεταστεί θετικά το αίτημα των κατοίκων της Κυψέλης για την προσθήκη ενός σταθμού.

Τελικά ο Μυλόπουλος "πείθεται" και στη Γραμμή 4, που σύμφωνα με το σχέδιο θα λειτουργήσει το 2027 ενιαία από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι του ΓΟΥΔΗ, προστίθεται ένας νέος σταθμός, ο 15ος.

Προσέξτε τώρα:

Το έργο όχι μόνο έχει ήδη δημοπρατηθεί, αλλά έχει περάσει και στη Β' φάση όπου οι εταιρίες θα καταθέσουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, ενώ η ΜΠΕ έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια και θα χρειασθεί τροποποίησή της... φαντάζεστε λοιπόν τι καθυστέρηση θα προκληθεί...

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι ένας σταθμός που η Αττικό Μετρό, τον Μάρτιο του 2017, απαντούσε σε ερώτηση ΣΥΡΙΖΑίων στη Βουλή, πως δεν είναι τεχνικά εφικτός...



... ξαφνικά γίνεται εφικτός και μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Αττικό Μετρό δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του κόστους από την δημιουργία ενός ακόμα σταθμού... έξω από το σπίτι του Τσίπρα

Πρωτεργάτης της Κίνησης Πολιτών ο γείτονας του Τσίπρα, Γιάννης Ζωχιός, που έχει καταθέσει ψήφισμα μέχρι και στους ασφαλίτες έξω απ' το σπίτι του Αλέξη... ενδεικτικά ορισμένες αναρτήσεις του στο FB:..............................................................
.....................................................................................................
............................................................................................"



(Σημείωση autenergos:
Επειδή δε γνωρίζουμε ποιος ξεκίνησε αλλά και λόγω αδυναμίας μεταφοράς όλου του ανώνυμου  κειμένου και των φωτογραφιών,  σας παραπέμπουμε στις 4 δημοσιεύσεις  για συνολική ενημέρωση:


- https://dexiextrem.blogspot.com/2018/01/blog-post_556.html

- http://www.oxafies.com/2018/01/blog-post_245.html

- http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2018/01/blog-post_881.html

- http://greeknewsondemand.com/2018/01/16/%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%83-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC/
http://www.crete-news.gr/%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%83-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%E2%80%99-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%C2%AB%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82%C2%BB )

Δεν υπάρχουν σχόλια: