Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Κέρκυρα, ξανά αρνητικά: Επιχειρηματικός οβελίσκος εναντίον Απηδάλου/Συμβόλου! Αθωώνεται η στυγνή αγγλική κατοχή;

Κέρκυρα:

Ξανά στη δημοσιότητα

  αλλά πάλι  αρνητικά!

Επιχειρηματικός οβελίσκος

 εναντίον

Απηδάλου/Συμβόλου!

 

Κερκυραϊκή υπονόμευση της ιστορίας  υποκύπτοντας σε επιχειρηματικούς... οβελίσκους.

 

Αθωώνεται η στυγνή  αγγλική κατοχή;

 

Γκρεμίζεται το ΣΥΜΒΟΛΟ
η Απήδαλος Ναυς!

 

Την 21 Μάη 2021, πλευρές της κερκυραϊκής κοινωνίας και απόδημοι, αξιοποιώντας βασικά το   διαδίκτυο, πετύχαμε μια ιδιαίτερη νίκη πείθοντας ακόμη και την Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μη γίνει θύμα ο Θεσμός της ΠτΔ περίεργων  επιλογών, εγκαινιάζοντας έναν οβελίσκο που δεν ανταποκρίνεται ιστορικά.

Λεπτομέρειες εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2021/05/blog-post_18.html

 

Πληροφορούμαστε όμως (με άρθρο που μας κοινοποίησε   η συγγραφέας κ. Λένα Στρατούλη)   ότι επανέρχεται  το ζήτημα της τοποθέτησης αναμνηστικού οβελίσκου στον Κόμβο του Νέου λιμένα,  συνδυαστικά με το γκρέμισμα του  κατεξοχήν συμβόλου της Κέρκυρας: Απήδαλος Ναυς.

 Το άρθρο, εδώ:
https://www.corfupress.com/2021/%ce%b3%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%b5%cf%83/articles/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%bf%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85/  .  

 Επίσης:

Άνοιξε ο δρόμος για τον οβελίσκο στον κόμβο νέου Λιμένα ...

(και νέο άρθρο: https://www.corfupress.com/2022/%ce%b3%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%b5%cf%83/articles/%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%ac%cf%85%ce%bd-%ce%ae-%ce%bf%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf/ )

 

Όμως, είναι ιδιαίτερα υποτελής  η σιωπή απέναντι στον, και "άγγλο",   επιχειρηματία  κ. Φλαμπουριάρη.

 

Ερωτήματα:

- Υπάρχει  αγγλικό παρασκήνιο που πιέζει και επιβάλλει να πέσει, με τον οβελίσκο, πέπλο για κείνη τη μαύρη εποχή της κατοχής; 

- Πώς θα δράσουν: Κόμματα - βουλευτές - αυτοδιοίκηση - ΜΜΕ - συλλογικότητες - "πνευματικός κόσμος" - κοινωνία;  

- Θα αποδείξουν ότι, άλλου είδους  ισχύς, ΔΕΝ... καθορίζει τις επιλογές τους; 

Και φυσικά δεν εννοούμε κουτοπονηριές όπως   η... ορθογραφική  διαμάχη για απήδαλο ή απήδαυλο.


Περιμένουμε!

1 σχόλιο:

a είπε...

Ως Ελληνίδα Ζακυνθινοκεφαλονίτισσα, Αδαμαντία Σπαθάτου) συγγραφέας του βιβλίου "Επτάνησα: Από την Ένωση με την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση", θεωρώ μέγα λάθος την προσπάθεια αντικατάστασης του Συμβόλου της "απηδαύλου νεώς" με τον εν λόγω "οβελίσκο". Ερωτώ σας Κερκυραίοι, πιστεύετε ότι οι Εγγλέζοι εμπόδισαν τους Τούρκους για χάρι δική σας ή για να μη χάσουν την Κέρκυρα ως γεωπολιτική κυρίως θέση στην Αδριατική και, βεβαίως, ως βάση με την προοπτική της αποικιοκρατίας επί των Επτανήσων; Οι Εγγλέζοι παραμένουν πρώτοι εχθροί του Ελληνισμού και ακολουθούν οι Γερμανοί! Υπήρξαν οι πιο στυγνοί κατακτητές των Ελλήνων και οι πιο ανθέλληνες στον απελευθερωτικό μας αγώνα του 1821: Διαβάστε πώς τιμώρησαν τους Ζακυνθίους μετά τη συμπλοκή τους με το Τουρκικό πλοίο στον Υψόλιθο του Λαγανά (Οκτώβριο του 1821). Πάντοτε βοηθούσαν τους Τούρκους και η Ελλάδα ήταν γέφυρα μόνο για την σύνδεσή της με τις αγορές της Ανατολής. Αυτοί προκάλεσαν τον εμφύλιο 1945-49, αυτοί συνετέλεσαν στην αποτυχία του Ελληνισμού στην Κύπρο (1955-59) και το φρικτό τέλος των παληκαριών της στα "φυλακισμένα μνήματα. Αυτοί, σήμερα, αρνούνται να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα και καυτηριάζουν μουσεία της Ευρώπης (Εθνικό Δανίας - Παλέρμο Ιταλίας), επειδή δέχτηκαν να μας στείλουν πίσω φράγματα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, αποκτηθέντα με ποικίλους τρόπους. Είναι ατιμωτικό να ξεχνάμε!!!