Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

24/7/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)
ΜΚΟ

www.mkosyntagma.gr

Δημιουργία μόνιμου θεσμού διαβούλευσης με ΕΕΤΤ
Αγαπητοί φίλοι

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε πως η συνεργασία της Καμπάνιας με την ΕΕΤΤ, μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου για την πορεία και το μέλλον αυτής της συνεργσίας, εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο, μέσα από τη δημιουργία ενός μόνιμου θεσμού συνεργασίας, τη δημιουργία μιας "Μικτής Επιτροπής ΕΕΤΤ-Κοινωνίας Πολιτών" η οποία θα συντονίζει, θα οργανώνει και θα επικοινωνεί τις διαδικασίες διαβουλεύσεων της ΕΕΤΤ με τις Οργανώσεις που ενδιαφέρονται και δρούν στους τομείς δραστηριοποίησής της.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο διάλογός μας με την ΕΕΤΤ να γίνεται πιο συντεταγμένα και ελπίζουμε πιο αποτελεσματικά.

Η έναρξη διαρκούς και σταθερής πλέον συνεργασίας των οργανώσεων της Καμπάνιας με την ΕΕΤΤ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προόδου για την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΚΟ στο δημόσιο χώρο, και φιλοδοξούμε να αποτελέσει παράδειγμα για τη διαβούλευση και με άλλους φορείς.

Ως πρώτο βήμα αυτής της μόνιμης συνεργασίας ανακοινώνεται η έναρξη νέου κύκλου διαβουλεύσεων με την ΕΕΤΤ που θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι διαβουλεύσεις θα πραγματοποιούνται από τις ενδιαφερόμενες οργανώσεις και αρμόδια στελέχη της ΕΕΤΤ. Η διαδικασία των διαβουλεύσεων και τα αποτελέσματά τους , καθώς και άλλα νέα και ανακοινώσεις, θα επικοινωνούνται και μέσα από ειδικό χώρο που θα διατίθεται στο site της ΕΕΤΤ.

Παρακαλούμε θερμά όσες οργανώσεις θέλετε να συμβάλλετε σ' αυτή την σημαντική διαδικασία και να συμμετέχετε στις διαβουλεύσεις, να μας εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέχρι τις 28.07.08. (αποστείλτε στο e-mail της Καμπάνιας σχετικό μήνυμα)

Ήδη οι οργανώσεις που συμμετέχουμε σ' αυτή την προσπάθεια συνεργαζόμαστε και μεταξύ μας και έχουμε συμφωνήσει σε ένα κείμενο αρχών, το οποίο επισυνάπτουμε.

Η εναρκτήρια θεματολογία της σταθερής και διαρκούς συνεργασίας της ΕΕΤΤ με την Κοινωνία Πολιτών, θα σας ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε αφενός να δηλώσετε τις επιμέρους θεματικές ομάδες διαβούλευσης στις οποίες θα θέλετε να συμμετέχετε και αφετέρου να προτείνετε νέες θεματικές για την επόμενη φάση.

Η συντονιστική Επιτροπή της Καμπάνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: