Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ
Από: ASTRON

20 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

 ημέρα Κρονία («Σάββατο»), Αίθουσα Παχτίτη, Θεσσαλονίκη (Οδός Θερμαϊκού 17, 300 μέτρα μετά τό τέρμα τό αμαξοστάσιο τού ΟΑΣΘ - τέρμα τού "27")................................................. 
Όλη η πρόσκληση στα σχόλια:

1 σχόλιο:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αναρτούμε Όλη την Πρόσκληση:


20 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00
ημέρα Κρονία («Σάββατο»), Αίθουσα Παχτίτη, Θεσσαλονίκη (Οδός Θερμαϊκού 17, 300 μέτρα μετά τό τέρμα τό αμαξοστάσιο τού ΟΑΣΘ - τέρμα τού "27").
Η ζωή συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα σαν τον Σίσυφο, μέσα απο συμβάντα θλιβερά πολλές φορές όπως αυτά των τελευταίων ημερών. Παρόλ? αυτά, εμείς συνεχίζουμε να αρνούμαστε να σερνόμαστε από πίσω της. Προτάσσουμε την ενεργό δημιουργία μέσα από τα κανάλια της παιδείας, των αξιών και του τρόπου ζωής που μας κληροδότησαν εκείνοι οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν τα φώτα της Γνώσεως σ? όλο τον κόσμο. Η κατανόηση του σκέπτεσθαι και της φιλοσοφίας τους, ίσως αποτελεί την πιο αποτελεσματική ατραπό για ν' ανιχνεύσουμε την δίοδο διεξόδου πολλών από τα σύγχρονα αδιέξοδα.
Η συγκινησιακή μέθεξη που προκαλείται απο την αναβίωση των τελετών και των πατρώων παραδόσεων, είναι ένας δρόμος άμεσης και υγιούς προσέγγισης της αρχαίας ψυχής. Τιμώντας τις παραδόσεις και τα ήθη τους, τον ακολουθούμε ως μέσον και ως βατήρα επαφής με την κοσμοθέαση των αρχαίων Ελλήνων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ
Κοινό των Θεσσαλονικέων

Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας, ελληνικά, τις πανάρχαιες γιορτές των προγόνων μας. Με δρώμενα, σπονδές, κατάνυξη και αναπαραστάσεις αρχαιοπρεπούς τελετής, με συμπόσιο, με εδέσματα και γλυκίσματα, με μουσική, με οίνο, με χορό, με τη χαρά της ζωής που συμβόλιζαν ανέκαθεν αυτές οι ημέρες.
Την ερχόμενη εβδομάδα, ημέρα Κρονία («Σάββατο») 20 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00,
Αίθουσα Παχτίτη, Θεσσαλονίκη.
Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες:
• Εορτή Χειμερινού Ηλιοστασίου, 20 Δεκεμβρίου, ΘεσσαλονίκηΔελτίο πληροφόρησης για τις δράσεις του ελληνοπρεπούς ρεύματος
Ενημερωθείτε για τις ποικίλες δραστηριότητες του Κοινού των Θεσσαλονικέων:
α) Παρουσίαση του βιβλίου για τους αρχαίους αθλητές, της φίλης και συνέλληνος ποιήτριας Γεωργίας Αλεξίου – Γοργούς. Απαγελίες: Σωκράτης Σιδηρόπουλος - Λέων, Στεφανή Καπετανίδη, Αναστασία Χατζή. Στη μουσική επένδυση ο Παγκράτιος. Μελοποίηση ύμνων, ερμηνεία ο Δημήτριος Μιχάκης - Αλέξανδρος. Επιμέλεια εκδήλωσης Γιώργος Φωτεινός. Θα μιλήσουν ο Κώστας Ζουράρις, η Βούλα Πατουλίδου και η Ξανθίππη Μπαλή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
• Αρχαίο κλέος αθλητών - Σας περιμένουμε! Παρουσίαση βιβλίου της Γεωργίας Αλεξίου - Γοργούς

β) Απαντήσεις στο ερώτημα που συνεχώς τίθεται για το τι είναι το «Κοινό των Θεσσαλονικέων», εδώ:
• Τι είναι το “Κοινό των Θεσσαλονικέων”;

γ) Φωτογραφίες και ομιλίες απ? το συμπόσιον που έγινε προς τιμήν του Μεγ. Αλεξάνδρου εδώ:
• Για ποιο λόγο αναδεικνύουμε την ελληνική κοσμοθέαση; (ΦΩΤΟ από το Ελλήνων Συμπόσιον)

δ) Η ομιλία του Μιχάλη Καλόπουλου κατά την διάρκεια του συμποσίου προς τιμήν του Μεγ. Αλεξάνδρου εδώ:
• Ποια ήταν τα αίτια θανάτου του Μεγ. Αλεξάνδρου; (του Μιχ. Καλόπουλου) - & video!

ε) Αναφορές στην εκδήλωση για τον Άγγελο Σικελιανό εδώ:
• ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της εκδήλωσης για τον Άγγελο Σικελιανό
• Η εκδήλωση για τον Άγγελο Σικελιανό - Ρεπορτάζ

Προαναγγελία επόμενων εκδηλώσεων του Κοινού των Θεσσαλονικέων:
α) Επίσημη τελετή καθοσιώσεως του Ναού των Ελλήνων εντός του μηνός Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τον πρώτο άρτιο κατασκευαστικά και αισθητικά Ναό στην Β. Ελλάδα, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην τελική φάση της αποπεράτωσης. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στις 20/12 κατά την τελετή της Χειμερινής Ισημερίας. Φωτογραφίες στα επισυναπτόμενα αρχεία του παρόντος Δελτίου.
β) Οι Φίλοι του Επίκουρου «Κήπος Θεσσαλονίκης» παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Γιαπιτζάκη ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ ΔΟΞΑΙ. Εκτός του συγγραφέως, προσκεκλημένος της εκδήλωσης και ομιλητής θα είναι ο εκδότης Μάριος Βερέττας.
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Για τις εκδηλώσεις αυτές θα σταλούν νεότερα δελτία .
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ:
1. Αφίσα της εκδήλωσης του Χειμερινού Ηλιοστασίου.
2. Φωτογραφία του Ναού των Ελλήνων (οπισθία όψη).
3. Η Αφροδίτη (περιβάλλων χώρος του ελληνικού Ναού).
4. Η Άρτεμις Βρεφοκρατούσα (περιβάλλων χώρος του ελληνικού Ναού).


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________