Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Θεατρική παράσταση 
για τα παιδιά στη Γάζα!
ΠΕΜΠΤΗ 26 Μαρτίου 2009, ώρα 9.15μμ 
Από:Nikos Govas

Η "πρωτοβουλία για τα παιδιά στη Γάζα" σε συνεργασία με το Θέατρο “Αγγέλων Βήμα”  καλούνε στην παράσταση του έργου 

«Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ» του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς

Για κάθε 2 εισιτήρια το θέατρο θα προσφέρει το 1 στη «πρωτοβουλία για τα παιδιά στη Γάζα».

Γενική είσοδος για την Πέμπτη 26-3-2009: 20€

Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: τηλ. 210-5242211/13

Διάρκεια παράστασης: 80λεπτα (προλαβαίνουμε ΜΕΤΡΟ)

Το έργο «Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ» του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς Ο ''ένας'', τέως αντικαθεστωτικός και νυν κρατικό στέλεχος. Ο ''άλλος'', η σκιά του, πράκτορας Μυστικών Υπηρεσιών. Ποιά είναι τα όρια της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής; Κι όταν αυτά ξεπερνιούνται, είναι υπέρβαση καθήκοντος ή εμμονή; Ποιοι είναι ''Εκείνοι'' που ελέγχουν τα πάντα; Ποιος είναι τελικά ο Θύτης και ποιό το Θύμα; Ένας ογκώδης αστυνομικός φάκελος έχει μετατραπεί σε λογοτεχνικό έργο. Μια ολόκληρη ζωή μπορεί να χωρέσει σε μια βαλίτσα; Τραγική κωμωδία ή κωμική τραγωδία;  Ο συγγραφέας Ο Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, έγραψε τον «Επαγγελματία» το 1990. Έκτοτε, το έργο έχει μεταφρασθεί σε πολλές γλώσσες και έχει παιχθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η ταινία «Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ» σε σενάριο του ίδιου του Κοβάτσεβιτς έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία και ενθουσιώδεις κριτικές από κριτικούς όλου του κόσμου.

Το 1995, ο Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, έγραψε το σενάριο στην βραβευμένη ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Underground», που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών.  Οι συντελεστές: Με αυτή την παράσταση, κάνει την πρώτη θεατρική σκηνοθετική της εμφάνιση η Πηγή Δημητρακοπούλου, γνωστή από τις σημαντικές και βραβευμένες σκηνοθετικές επιτυχίες της στην τηλεόραση με πιο πρόσφατη στην πολυβραβευμένη σειρά «ΤΟ ΔΕΚΑ». Μετάφραση: Γκάκα Ρόσιτς Σκηνοθεσία – προσαρμογή: Πηγή Δημητρακοπούλου Σκηνικά: Κώστας Παππάς Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα Φωτισμοί: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος Παίζουν οι ηθοποιοί κατά σειρά εμφάνισης: Γιάννης Τσορτέκης, Δέσποινα Σιδηροπούλου, Γιώργος Μπινιάρης

 Πρωτοβουλία για τα παιδιά στη Γάζα

Δίκτυο Πολιτών Χολαργού

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Σύλλογος AL AWDA - δικαίωμα στην επιστροφή

Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου

Α-Γ ΕΛΜΕ, Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Β' Αθήνας

Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

Ένωση Συλλόγων Γονέων Χολαργού

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

24/3/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: