Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης

Από: Μιχάλης Καρχιμάκης

ΘΕΜΑ: «Κοινή Υπουργική Απόφαση με αδιαφανείς μεθοδεύσεις απευθείας ανάθεσης ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ τις νομικές εργασίες αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) με πιθανή αμοιβή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ, πρώην Βουλευτού της Κυβερνώσας παράταξης, δικηγόρου της Siemens ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ σχετικών με την υπόθεση καταπατήσεων της Αιξωνής, σήμερα ελεύθερου με περιοριστικούς όρους και μετά από καταβολή εγγύησης!»............

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 σχόλιο:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΚΑΙ
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Κοινή Υπουργική Απόφαση με αδιαφανείς μεθοδεύσεις απευθείας ανάθεσης ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ τις νομικές εργασίες αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) με πιθανή αμοιβή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ, πρώην Βουλευτού της Κυβερνώσας παράταξης, δικηγόρου της Siemens ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ σχετικών με την υπόθεση καταπατήσεων της Αιξωνής, σήμερα ελεύθερου με περιοριστικούς όρους και μετά από καταβολή εγγύησης!»

Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια της επιζήμιας Κυβερνητικής πολιτικής αδιαφανούς εκποίησης δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, η Κυβέρνηση μεθοδεύσει και το ξεπούλημα της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες, προκλητική αδιαφάνεια και ευνοιοκρατία χαρακτηρίζουν και τις επιμέρους διαδικασίες του ενός ακόμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και δημοσίων επιχειρήσεων με σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, ανέθεσε με απευθείας διαδικασίες σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας τις νομικές εργασίες αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ, εκτός από την δικηγορική εταιρεία Norton Rose, στο δικηγορικό γραφείου ποινικολόγου, στελέχους και πρώην Βουλευτού της ΝΔ, δικηγόρου της Siemens και με φερόμενη αμοιβή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Όπως αναφέρεται στον τύπο, Ο «ΕΚΛΕΚΤΟΣ» ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ της Κυβέρνησης Καραμανλή, ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, σήμερα είναι υπόδικος και διώκεται για σωρεία αδικημάτων (απόπειρα απάτης σε δικαστήριο, ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου και συμμετοχή σε συμμορία) σχετικών με την υπόθεση καταπατήσεων στην Αιξωνή. Ο συγκεκριμένος ποινικολόγος, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, έχει παραπεμφθεί να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι δε ελεύθερος κατόπιν χρηματικής εγγυήσεως και με περιοριστικούς όρους.

Μετά τα παραπάνω καλείσθε:

• Να αιτιολογήσετε την φερόμενη ως ευνοιοκρατική και ύποπτη Κυβερνητική μεθόδευση απευθείας και αδιαφανούς ανάθεσης των νομικών εργασιών αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ, στο δικηγορικό γραφείου υπόδικου ποινικολόγου, στελέχους και πρώην Βουλευτού της ΝΔ, δικηγόρου της Siemens και διωκόμενου για σειρά αδικημάτων σχετικών με την υπόθεση καταπατήσεων της Αιξωνής, σήμερα ελεύθερου με περιοριστικούς όρους και μετά από καταβολή εγγύησης.
• Να καταθέσετε στη Βουλή την συγκεκριμένη ΚΥΑ με τις υπογραφές των Υπουργών Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη.
• Να καταθέσετε ποιο είναι το τελικό ύψος του ποσού που θα αμειθφεί το δικηγορικό γραφείο του υποδίκου ποινικολόγου και με ποια αξιολογικά κριτήρια έγινε η επιλογή του.

Επίσης κ.κ Υπουργοί καλείσθε να απαντήσετε:

• Μήπως με αυτή σας την επιλογή στέλνετε το μήνυμα ότι πλέον απροκάλυπτα συμμαχείτε για τις δουλειές σας με γραφεία υποδίκων και ποινικά διωκομένων;

• Μήπως στην περίπτωση αυτή ισχύει αυτό που συζητείται με επίταση ότι όταν ξέρεις πολλά για τη SIEMENS και τα ΟΜΟΛΟΓΑ που εμπλέκουν κυβερνητικά στελέχη παίρνεις δουλειές και ας είσαι υπόδικος και ποινικά διωκόμενος;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Χρύσα Αράπογλου
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Θεοδώρα Τζάκρη
Χρήστος Αηδόνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Ροδούλα Ζήση
Θάνος Μωραίτης
Δημήτρης Τσιρώνης
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Μανώλης Στρατάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Παναγιώτης Ρήγας
Νίκος Ζωίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Τάσος Σιδηρόπουλος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Γιώργος Ντόλιος
Λεωνίδας Γρηγοράκος