Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Αγωνιστική Συνεργασία – ΠΑΣΥΜΗΤΕ - ΕΡΤ

21-10-09

Το σκάνδαλο ‘’ ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ ‘’ και η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ3!

Τι κι αν ήταν προεκλογική περίοδος; Οι συμφωνίες «έδιναν και έπαιρναν» μεταξύ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (του ΟΠΑΠ) και Διοικούντων την ΕΡΤ !

Προς όφελος ποιου; του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ................................ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 σχόλιο:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αγωνιστική Συνεργασία – ΠΑΣΥΜΗΤΕ - ΕΡΤ
21-10-09
Το σκάνδαλο ‘’ ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ ‘’ και η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ3!
Τι κι αν ήταν προεκλογική περίοδος; Οι συμφωνίες «έδιναν και έπαιρναν» μεταξύ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (του ΟΠΑΠ) και Διοικούντων την ΕΡΤ !
Προς όφελος ποιου; του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
Της ΝΟΒΑ, μιας διαφημιστικής και ...
Η ιστορία αφορά την τηλεοπτική κάλυψη και ζωντανή μετάδοση των κληρώσεων των παιχνιδιών του Ο.Π.Α.Π. Μέχρι 9/10 όλα γινόταν με βάσει τον ιδρυτικό νόμο 1730 της ΕΡΤ-ΑΕ.
Η σύμβαση ΟΠΑΠ-ΕΡΤ έληγε 31-08-09.
Ποιος αμέλησε; Γιατί δεν ανανεώθηκε;
H ΕΡΤ συνέχιζε όμως να το καλύπτει όταν ξαφνικά το απόγευμα 9/10 ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα συνεργεία του Σαββατοκύριακου και η τηλεοπτική κάλυψη – μετάδοση γίνεται από τη ΝΟΒΑ! Τι είχε προηγηθεί;
Την Τετάρτη (2/9) ημέρα προκήρυξης των εκλογών η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε εντολή να ακυρωθεί η προγραμματισμένη κάλυψη ενώ τις επόμενες μέρες το κάλυπτε κανονικά.
ΓΙΑΤΙ; Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ- στο ΔΣ του ΟΠΑΠ- με επιχείρημα ότι δεν έγινε η μετάδοση, τη μέρα αυτή το έδωσε άρον άρον στη ΝΟΒΑ ! Ήταν το άλλοθι;
Την ίδια μέρα το ΔΣ της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤ3 εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της, κύριο Σπηλιοπουλο να χειριστεί το θέμα της ζωντανής μετάδοσης των παιχνιδιών ο οποίος στέλνει γράμμα 14/09 στον πρόεδρο της ΕΡΤ-ΑΕ και στον ΟΠΑΠ, ότι ενδιαφέρεται να μεταδίδει τις κληρώσεις αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τις καλύπτει διότι δεν διαθέτει τεχνικά μέσα στην Αθήνα !!!
Γνωρίζοντας ότι τα τεχνικά μέσα της ΕΡΤ-ΑΕ είναι κοινά και καλύπτουν πάντα ΟΛΕΣ τις μεταδόσεις στην Αθήνα που ζητά η ΕΤ3, όπως και των άλλων 2 καναλιών της εταιρίας! Γνωρίζοντας ότι η ΕΤ3 δεν είναι ανεξάρτητο μαγαζί από την ΕΡΤ– ΑΕ στην οποία ανήκει!
Το Σαββατοκύριακο 10-11/10 – όπως ήδη κατήγγειλε η ΠΟΣΠΕΡΤ- το παράγει και το μεταδίδει η ΝΟΒΑ. συνδρομητικό κανάλι, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ενός πανελλαδικού καναλιού.
Η ΕΤ3 έχει τη λύση: Συμφωνία με ΟΠΑΠ, να ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ το παραγόμενο από ιδιωτικό κανάλι προϊόν! Μόλις 3 μέρες πριν τις εκλογές !
Στις 10/10 Σάββατο - ο πρόεδρος της ΕΡΤ-ΑΕ Χ. Παναγόπουλος- στέλνει απάντηση ( 1 μήνα μετά) στο Σπηλιόπουλο να μην προχωρήσει σε συμφωνία – που όμως έχει ήδη υπογραφεί - διότι βλάπτει τα συμφέροντα της ΕΡΤ και άλλα τέτοια!
Ο ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ της ΕΤ3 14/10 καλεί ΔΣ και ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ την ΣΥΜΦΩΝΙΑ που έχει υπογράψει 3 μέρες πριν τις εκλογές με τον ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΟΠΑΠ και έχει έναρξη εφαρμογής από την ίδια μέρα! `Στη λήξη του ΔΣ ο πρόεδρος της ΕΡΤ- όπως μαθαίνουμε - ζητά αν μπορούν να απεμπλακούν διότι θα πάνε για απιστία κλπ.
Ποιοι μας δουλεύουν σε βάρος του δημοσίου ;
Από το ίδιο βράδυ14/10 και 1 βδομάδα πλέον ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ πρόγραμμα της ΝΟΒΑ από δημόσιες συχνότητες κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου, στερώντας την ΕΡΤ σημαντικά ήδη προϋπολογισμένα έσοδα !
Δυστυχώς αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου κομματιού του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος στο διάστημα της θητείας του ακριβοπληρωμένου κ. Χ. Παναγόπουλου. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ τους ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Αλλά και ΑΜΕΣΗ ακύρωση αυτών των «συμφωνιών» με άμεση παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού! Λέγεται ότι οι «ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ την ΕΤ3» κατέθεσαν ήδη τις παραιτήσεις τους Οι διοικούντες την ΕΡΤ-ΑΕ τι περιμένουν;