Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Το επιβάλλουν και «επείγουσες εξελίξεις»:

Η Ο.ΚΕ.Σ.Α.

να βγει από την κρίση!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΖΩΧΙΟΥ

Επίτιμου Προέδρου ΟΚΕΣΑ.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΗ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.) Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (των 40 πρωτοβάθμιων Σωματείων) βρίσκεται στο τέλος μιας περίπου 10ετούς κρίσης.

Κρίση εξωγενής με σημαντικότατες επιπτώσεις στο τεράστιο και πολυδιάστατο προηγηθέν 20ετές έργο της.

Η ενότητα των Απόδημων Κερκυραίων, που με αγώνες κατορθώθηκε, δοκιμάστηκε, οι δημιουργίες της αναζητούνται, δεν υφίσταται στέγη για ΟΚΕΣΑ και Συλλόγους, ενώ η Διοίκηση είναι διορισμένη από δικαστήριο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

Το τελευταίο 15ο Συνέδριο πήρε τρεις ιστορικές αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΓΩΝΙΟΥΝ, ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΝ.

Υπάρχουν επείγουσες εξελίξεις οι οποίες υποχρεώνουν την πολύ άμεση πραγματοποίηση του Συνέδριου για εκλογή Οργάνων. Η δικαστική απόφαση προβλέπει 7 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα:

1. Η Κυβέρνηση, στα πλαίσια της ανασύνθεσης υπουργείων, αποφάσισε την ενοποίηση του ΕΤΕΡΠΣ/ΥΠΕΧΩΔΕ με άλλους τομείς. Υπάρχει λοιπόν μεγάλος ο κίνδυνος να χαθούν τα 25 εκ. δρχ. (90 χιλ. ευρώ περίπου) που πρέπει να εισπράξει η ΟΚΕΣΑ για την αναπαλαίωση του 3ώροφου Κτιρίου μας, ως υπόλοιπα των εγκριμένων 30 εκ. δρχ. το 1997.

2. Η ΟΚΕΣΑ, επειδή το Κτίριό μας χαρακτηρίστηκε παραδοσιακό-διατηρητέο, διαθέτει 600τμ ως μεταφερόμενο συντελεστή δόμησης. Επειδή το θέμα της μεταφοράς των συντελεστών βρίσκεται στην επικαιρότητα πρέπει να έχει όργανα αποφασιστικά για να αξιοποιήσουν άμεσα αυτή τη δυνατότητα.

Πρέπει λοιπόν να συγκληθεί αμέσως το Συνέδριο από το οποίο, εκτός των καταστατικών Οργάνων, να εκλεγεί ειδική Επιτροπή Στελεχών για την αναπαλαίωση του Πνευματικού Κέντρου, να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, να καθορισθούν τα ποσοστά συνιδιοκτησίας των Συλλόγων και να επαναφερθούν οι κανόνες διαφάνειας.

Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο εκτός τις εξωγενείς παρεμβάσεις.

Ένα αρκεί: Η ΒΟΥΛΗΣΗ!

Καλούνται: οι νεοεκλεγέντες βουλευτές, ο Νομάρχης, το ΝΣ, οι Δήμοι κι οι Φορείς, τα ΜΜΕ-Blogs και πρωτίστως Σύλλογοι και διαχρονικά Στελέχη της ΟΚΕΣΑ να πάρουν πρωτοβουλίες και να στηρίξουν μια νέα πορεία της ΟΚΕΣΑ.

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ: ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ-ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: