Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στ' άδυτα της #Ιερατικής #μισθοδοσίας! 2ο μέρος της έρευνας του autenergos. #ΚΡΑΤΟΣ- #ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ!

Στ' άδυτα της 
Ιερατικής μισθοδοσίας!

2ο μέρος 
της έρευνας
  του autenergos:
 
(του 2011 αλλά διαχρονικά επίκαιρο)
 
ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ 
ΝΑ...ΠΡΟΣΕΎΧΟΝΤΑΙ!
Πιστεύουν εις έναν #Θεόν...χρυσόν!  

ΕκκλησιαστικοΚρατική 
απέραντη απάτη!

Δις ευρώ το εκκλησιαστικό κόστος!

Τρόϊκα-Μνημόνια
  μπουκώνουν τη θρησκευτική εκμετάλλευση!
ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ #ΛΑOΣ!

Κράτος και Ιερατείο 
κρύβουν (και) το μισθολογικό κόστος!

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΥΠΟΤΈΛΕΙΑ 
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΉ ΕΞΟΥΣΊΑ!
Ανατροπές (ξανά!!!) στην Παιδεία” με... υποχρεωτικά θρησκευτικά!!!

Αμείωτος ο διορισμός έμμισθων δεσποτάδων-ιερέων-καλογέρων!


Μισθοδοτούνται να δουλώνουν το λαό!
 

Λαϊκό Κίνημα για: 
 ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΣΤΟΠ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ- ΟΙ ΙΕΡΩΝΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΜΥΘΙΤΟΥ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ..! 




Στο πρώτο τμήμα της έρευνας με τίτλο: 

 ΚΡΑΤΟΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ! 171 Αρχιερείς και...   

δείξαμε ότι, ενώ απαγορεύεται ακόμη και ο διορισμός γιατρών-νοσοκόμων-δασκάλων-καθαριστών, συνεχίζονται αμείωτα οι διορισμοί έμμισθων δεσποτάδων, ιερέων, καλόγερων.  

Μόνο στο τρίτο 3μηνο του 2010 διορίστηκαν 171 δεσποτάδες και ιερείς. 

Έτσι, αυτοί που εμφανίζονται ότι μισθοδοτούνται, μόνο από το υπ. Παιδείας, φθάνουν στους 10715 (Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Βοηθοί Επίσκοποι, εφημέριοι υπάλληλοι), ενώ πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν για νέες περισσότερες προσλήψεις!

ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΉ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ (ΚΑΙ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ;),ΕΝΏ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΠΟΛΙΤΏΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ ΣΕ ΠΛΉΘΟΣ ΦΟΡΕΊΣ, ΘΕΣΜΟΎΣ, ΣΩΜΑΤΕΊΑ,ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ, ΚΌΜΜΑΤΑ ΚΛΠ, ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΩΜΈΝΟΙ-ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΟΥ... ΘΕΟΎ. 
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΎΝ ΜΙΣΘΌ ΑΠΌ ΤΟ ΛΑΌ ΓΙΑ ΝΑ... ΠΡΟΣΕΎΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ... ΜΕΣΟΛΑΒΟΎΝ ΣΤΟ... ΘΕΌ ΝΑ... ΣΏΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ.

Συμπληρώνουμε την ιδιαίτερη επισήμανση αναγνωστών μας ότι γύρο από κάθε δεσπότη, σε κεντρικούς ναούς,σε μητροπόλεις με τηλεοπτικές προβολές , σε μονές και σε πλούσια νεκροταφεία υπηρετεί μεγάλος αριθμός μισθοδοτούμενων ιερέων.

 Όμως υπάρχουν ενορίες που δεν έχουν ιερέα και απαιτούν νέους διορισμούς αντί να στείλουν εκεί πλήθος αργόσχολων, παχύσαρκων, πολλές φορές νεότατων με... τσιτωμένα τα ράσα που χρησιμοποιούνται από τους δεσπότες ή ηγουμένους και ως προσωπικός στρατός προπαγάνδας, ισχύος, πελατειακών σχέσεων και λέγεται να φθάνει στα όρια... διαφθοράς.

Επίσης αναλύθηκε, στο πρώτο μέρος, ότι η εκμετάλλευση του λαού από την αδίστακτη ελληνική εκκλησιαστική εξουσία , έχει τη διεθνή ΔΕΞΙΑ προστασία αφού η θρησκεία είναι ο κεντρικός ΔΕΞΙΟΣ Πυλώνας . 
Γι αυτό και και η Τρόικα με το Μνημόνιο, ως έκφραση της ΔΕΞΙΑΣ, ενώ απαιτεί να διαλυθεί η δημόσια Υγεία-Ασφάλιση-Παιδεία,Πρόνοια, Επιχειρήσεις, δεν αγγίζει πουθενά τα αμύθητα ποσά που χαρίζονται στη θρησκεία για να κυριαρχεί στους λαούς και να επιβάλλει τον σκοταδισμό. 
Να στηρίζει την εκμετάλλευση των λαών από τους ισχυρούς. Και αυτό διαπράττεται με σιγή από την αριστερή ελίτ!


Σ' αυτό, το δεύτερο τμήμα θα
προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε στα κρατικοθρησκευτικά άδυτα και να αναζητήσουμε το αβάστακτο κόστος που πληρώνει κυρίως ο φτωχός λαός, το οποίο απαιτεί και επιβάλλει η κρατικοδίαιτη Εκκλησία.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως η θρησκεία θα είχε καταρρεύσει εάν το κράτος δεν την χρηματοδοτούσε και υποστύλωνε παντοιοτρόπως!
Επιβεβαιώνεται, πως η ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα καπάτσων με αποκλειστικό σκοπό την ποικίλη επιβολή και διαιώνιση της καταπίεσης και εκμετάλλευσης των λαών!  

Η #αριστερή ηγετική ελίτ έχει μεγάλη ευθύνη για την ανοχή (ή και διαπλοκή ) και σ' αυτή την απίθανη ΔΕΞΙΑ απάτη κατά του λαού! 
Η "αριστερή" υποτέλεια προς τη Θρησκεία, το κύριο βάθρο της ΔΕΞΙΑΣ, δένει χειροπόδαρα τους λαούς! 

 
ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ 
ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Από τη μέχρι τώρα έρευνα διαπιστώνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό κόστος που πληρώνει ο δυστυχής λαός . Και αυτό όχι γιατί δεν είναι δυνατόν. 
Οφείλεται στην μακρόχρονη διαπλοκή και δουλοπρέπεια των πολιτικών και της διοίκησης προς την αδίστακτη εκκλησιαστική εξουσία! Δεν έχει όρια η τρομοκρατία που υφίσταται όποιος τολμήσει μόνο και μόνο να σκεφτεί ότι μπορεί να αγγίξει τα τεράστια προνόμια και τον απίθανο πλούτο που απολαμβάνει η πυραμιδική θρησκευτική εξουσία.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Α. Τρίτση που τον γκρέμισε από υπουργό ο Α. Παπανδρέου με ...εντολή της χουντοδεξιάς ιεραρχίας.

Έχει επιβάλλει η εκμεταλλευτική Εκκλησία στο υποτελές κράτος (η συμβιβασμένη αριστερή ελίτ σιωπά) να μην καταγράφεται το κόστος από το σύνολο των χρηματοδοτήσεών της.
Ακόμη και η μισθοδοσία των δεκάδων χιλιάδων ιερωμένων (μισθωτών και συνταξιούχων) δεν είναι ξεκάθαρη.

Στο Υπουργείο Παιδείας πχ δεν είναι σίγουροι για το αν αυτό πληρώνει το σύνολο των ιερωμένων.
Υπάρχουν ιερωμένοι που ανήκουν στο υπουργείο της... Αστυνομίας, στο Άμυνας, στο Εξωτερικών.

Στο Άμυνας υπάρχει ειδική Γενική Θρησκευτική Διεύθυνση, πλήρως στελεχωμένη.
Είναι ακόμη οι καλόγεροι-ιερείς στις μονές και κυρίως στο Άγιο όρος.
Πρέπει να προστεθούν πλήθος Πατριαρχών-Αρχιερέων-επισκόπων-ιερέων-καλογέρων στο εξωτερικό (πατριαρχία-αρχιεπισκοπές-μονές-αποστολές κλπ).

Στο κόστος μισθοδοσίας όλων των παραπάνω πρέπει να προστεθούν το τεράστιο κόστος της ασφάλισης μισθοδοτούμενων-συνταξιούχων και των οικογενειών τους.




ΣΚΑΝΔΑΛΑ!
[pr2.jpg]Στα πλαίσια της έρευνας του autenergos.blogspot.com/, ο κος Ραγκούσης κοινοποίησε την επιστολή μας στο υπουργείο Παιδείας και αυτό μας απάντησε με την - 10 - 2010 Αρ. Πρωτ. 100968 /Α1 .


Από τα περιορισμένα απαντητικά στοιχεία 
προκύπτουν δύο σημαντικότατα σκάνδαλα:
  1. Στις απαγορεύσεις προσλήψεων που επέβαλε η Τρόϊκα, εξαιρούνται οι ιερωμένοι. Έτσι, όπως στο πρώτο μέρος αναλύσαμε, μόνο στο 3ο τρίμηνο του 2010, προσλήφθηκαν 171 αρχιερείς-επίσκοποι-καλογεροπαπάδες!
  1. Το διαχρονικό όμως, από τα μέγιστα, σκάνδαλο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν συμπεριλαμβάνει την μισθοδοσία των Ιερωμένων στον Προϋπολογισμό του κράτους, αλλά σε (μυστικό;;;) “ειδικό λογαριασμό εκτός προϋπολογισμού...”.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: 
Ποιοι και πως μεθοδεύουν διαχρονικά αυτήν την μεγάλη απάτη κατά του λαού;

Από άλλο (11 - 8- 2010) έγγραφο του ίδιου υπουργείου που μας εστάλη προκύπτει ότι: “...πέραν της δαπάνης (μισθοδοσίας) των 14.501.754 Ευρώ για τον μήνα Ιούλιο 2010, έχουμε επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό την εργοδοτική εισφορά 376.923,65 Ευρώ...”

Δηλαδή: Η μισθοδοσία ενός μηνός (Ιούλιος 2010) ανέρχεται στα 14, 5 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, 377 χιλιάδες ευρώ η ασφαλιστική εργοδοτική εισφορά.
Σύνολο δηλαδή για το μήνα Ιούλιο: 14.900 εκατομμύρια ευρώ.
Το Παιδείας όμως κάνει και την εξής αξιοσημείωτη διευκρίνηση: “Σημειώνουμε ότι στο συνολικό ποσό 14.878.677,65 Ε (14.501.754 + 376.923,65) δεν περιλαμβάνεται η οικογενειακή παροχή”.

Πόση όμως είναι η επιβάρυνση για την “...οικογενειακή παροχή”; Αυτό δεν διευκρινίζεται και εμφανίζεται... άγνοια!.


Συμπερασματικά: 
Αφού το Παιδείας απαντά ότι η μισθοδοσία (μόνο των δικών του) ιερωμένων κοστίζει το μήνα περίπου 15 εκατ. ευρώ, το ετήσιο κόστος πετιέται στα 210 εκατ. ευρώ! Και επιπλέον το ΑΓΝΩΣΤΟ κόστος για “...οικογενειακή παροχή” δεκάδων χιλιάδων μελών των οικογενειών !

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε το κόστος για συντάξεις και ασφάλιση δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων και των οικογενειών τους που είναι άγνωστο!
Και στις τρεις κατηγορίες πρέπει να προστεθεί το κόστος της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης με την επεξήγηση ότι νοσηλεύονται σε θέση πολυτελείας για να μην... μολύνονται από τον... λαουτζίκο!

ΔΙΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ:

Αναφέρθηκε παραπάνω ότι έχει μεθοδευτεί να μην καταγράφεται το εκκλησιαστικό κόστος που μπορεί να ξεπερνάει, ετήσια, και το 1 δις ευρώ.
Εδώ θα κάνουμε μια περιγραφή, που πρέπει να εντοπιστεί αυτό το κόστος πέρα από: μισθοδοσία-σύνταξη-ασφάλιση-νοσήλια.
Στο autenergos.blogspot.com/, έστειλαν αναγνώστες μας στοιχεία ενδιαφέροντα που βοηθούν την έρευνα. Θα περιμένουμε, από όποιον δύναται, περισσότερα και σαφέστερα ώστε να ξεσκεπαστεί όσο μπορούμε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο σε βάρος του φτωχού-πεινασμένου λαού!

Όμως, για να δούμε που σπαταλιέται ο πλούτος που πληρώνει και στερείται ο πεινασμένος λαός και με πόσους τρόπους τον ρουφάει η εκκλησία για να επιβάλλει τον σκοταδισμό της αλλά και να στηρίζει τους... υπηρέτες της πολιτικούς, κρατικούς αξιωματούχους, λιβανιστές της...:
  • Μισθοδοσία και ασφάλιση πολλών χιλιάδων ιερωμένων (δεσποτάδων-καλογέρων-ιερέων) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δώσαμε παραπάνω αρκετά στοιχεία.
  • Συντάξεις και ασφάλιση πολλών χιλιάδων συνταξιούχων ιερωμένων, χηρείας κλπ.
  • Ασφαλιστική κάλυψη δεκάδων χιλιάδων μελών των οικογενειών τους.
  • Ιατροφαρμακευτικό και νοσοκομειακό κόστος πολλών δεκάδων χιλιάδων άμεσων και έμμεσων δικαιούχων.
  • Κόστος (μισθοδοσίας-ασφάλισης, σύνταξης κλπ) εκατοντάδων υπαλλήλων που στελεχώνουν τις αρμόδιες θρησκευτικές διευθύνσεις σε υπουργεία κλπ ( ειδικά σε Παιδείας, Άμυνας, Εξωτερικών, Αστυνομίας κλπ).
  • Κόστος (μισθοδοσίας-ασφάλισης-σύνταξης) χιλιάδων θεολόγων στη μέση εκπαίδευση για να μολύνουν με σκοταδισμό τις τρυφερές παιδικές ψυχές σε όλα στα σχολεία. Και στο εξωτερικό.
  • Τεράστιο κόστος κατασκευής-συντήρησης κτιρίων και για τη λειτουργία ποικίλων Εκκλησιαστικών Σχολών ιερωμένων, ψαλτών κλπ.
  • Απίθανο κόστος (λειτουργίας, κατασκευής-συντήρησης κτιρίων κλπ) για θεολογικές σχολές στα ελληνικά πανεπιστήμια ώστε ο σκοταδισμός να οργανώνεται και σε... επιστημονικό επίπεδο.
  • Αμέτρητος πλούτος άμεσων και έμμεσων χρηματοδοτήσεων, φανερών και (κυρίως) αδιαφανών. Χρηματοδοτούνται το Άγιο Όρος, μονές, μητροπόλεις, ενορίες με ποικίλους και ίσως αδιαφανείς τρόπους.
  • Λέγεται ότι το δημόσιο επιβαρύνεται από... κρυφές αμοιβές( υπερωρίες, αργίες, αποσπάσεις, μετακινήσεις, ασφάλιση, διευκολύνσεις κλπ) σε δημόσιους-δημοτικούς υπαλλήλους για να μετατρέπονται σε: ψαλτάδες, νεωκόρους, εργάτες, τεχνικούς (κάθε μορφής), εκκλησιαστικά συμβούλια, επιτροπές κλπ.
  • Οι δήθεν αγαθοεργίες, γηροκομία, συσσίτια, φτωχοκομεία χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα ουσιαστικά από το κράτος αλλά το εκμεταλλεύεται, αδιαφανώς, η Εκκλησία! Οι γνωστές... “Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις” που σχετίζονται με την εκκλησία χρηματοδοτούνται με άγνωστο αδιαφανή πλούτο.
  • Διατίθενται εκατοντάδες εκατομμύρια από Ελλάδα και Ευρώπη για κατασκευές, συντηρήσεις, αναπαλαιώσεις, αναστηλώσεις κλπ εκκλησιαστικών κτιρίων που όμως και αυτά τα διαχειρίζονται αδιαφανώς οι θρησκευτικοί ηγέτες με τα κονκλάβιά τους.
  • #ΕΡΤ: Τρεις τηλεοράσεις της ΕΡΤ και όλα της τα ραδιόφωνα (κεντρικά και περιφερειακά) σπαταλούν τεράστια ποσά κάθε χρόνο για τις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις στις θρησκευτικές εκδηλώσεις: κυριακάτικες λειτουργίες, εκπομπές, τελετές, επετειακές, πλήθος...προστατών Αγίων σε κάθε Μητρόπολη (αλλά και ενοριών ή μονών), λιτανείες, μεγάλες εορτές (Χριστούγεννα,Πάσχα, 15αύγουστο, Μ. Εβδομάδα κλπ). Η Ελλάδα, όπως προβάλλεται και από την ΕΡΤ, είναι μια χώρα βαθιά θεοκρατική-σκοταδιστική που τρέμει κάτω από την εξουσία του αγιατολάχ ιερατείου το οποίο κυριαρχεί σε κάθε μορφή του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.
     
  • Επιπλέον, η εκκλησία διαθέτει προπαγανδιστικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά και πλήθος ιστοσελίδων . Χρησιμοποιεί έτσι τις δημόσιες συχνότητες και άλλα μέσα του λαού. Γι όλα αυτά(κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία, δημοσιογραφία ) λέγεται ότι απασχολούνται και δημόσιοι υπάλληλοι από επιστήμονες έως εργάτες. Μπορεί να είναι και αποσπασμένοι με εκτός έδρας, μεταφορικά, έξτρα αμοιβές. Επισημαίνεται ότι σε όλα αυτά τα εφημεριδοραδιοτηλεοπτικά, η άλλη άποψη , ο αντίλογος είναι απόλυτα απαγορευμένα. Η υποχρέωση της δημοσιοποίησης των προσώπων που στελεχώνουν και των τρόπων συνεργασίας θα έδινε απαντήσεις στα παραπάνω.
  • Για να προβληθεί μια τεραστίων διαστάσεων απάτη, το “Μεγάλο Σαββάτο” σπαταλιούνται τεράστια ποσά για αεροπλάνα, τετράτροχα, πλοία κλπ για να μεταφερθεί και διανεμηθεί πανελλαδικά το... “Άγιον Φως!” από την Ιεροσολύμικη φιέστα.
  • Κόστος για πλήθος εορτών-τελετών- κλπ από την υποχρεωτική παρουσία σε αυτές πολιτειακών, κρατικών, κοινοβουλευτικών αξιωματούχων, αγημάτων κλπ.
  • Στη πλαίσια της νομιμοποίησης της αρπαγής του πλούτου των φτωχών έχουν επιβληθεί συναρμοδιότητες σε γάμους-βαπτίσεις-κηδείες κλπ. Αν δε ερευνηθεί και ο αμύθητος αφορολόγητος πλούτος που σχετίζεται με βαπτίσεις (και όσα ακολουθούν)-γάμους-κηδείες (και όσα ακολουθούν) θα φτάσουμε σε ύψη δυσθεώρητα!
  • Η Φοροδιαφυγή, φοροκλοπή κλπ είναι μια άλλη μορφή αρπαγής απίθανου πλούτου που ανήκει στο λαό: Μεγάλοι απατεώνες, έμποροι όπλων, ναρκωτικών σωματέμποροι κλπ ακούγεται ότι κάνουν μεγάλες δωρεές στη θρησκεία (μπορεί και εν αγνοία της για τις... ιδιότητές τους)και στη συνέχεια ζητούν άφεση και προστασία. Επειδή όμως γίνεται με αδιαφανή τρόπο και εξαπλώνεται από ενορίες-μονές έως αρχιεπισκοπές -πατριαρχεία, στο βαθμό που συμβαίνει, στηρίζουν έτσι μεθόδους ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
  • Ακόμη, έχουν εκχωρηθεί απίθανες φοροαπαλλαγές. Σε πολλές κατασκευές η νομιμότητα μπορεί να αμφισβητηθεί ή χρησιμοποιείται η σκανδαλώδης... ναοδομία ! Αλλά και τα εκατομμύρια των χρηματοδοτήσεων για έργα κλπ δεν τα διαχειρίζονται με δικαιολογητικά (τιμολόγια, ασφάλιση εργαζόμενων, κλπ), με αποτέλεσμα να στηρίζουν (και μάλιστα αγιασμένα) τη μεγάλη κλοπή μέσω της φοροδιαφυγής, φοροκλοπής, εισφοροδοαφυγής κλπ σε βάρος της δημόσιας οικονομίας και βεβαίως σε βάρος εργαζόμενων-συνταξιούχων-άνεργων.
  • Τα νεκροταφεία, ως μέσα εντονότατης υποβολής για ισχυροποίηση της εξουσίας και "αρπαγής" αμύθητου πλούτου, είναι τεράστιοι χώροι μόλυνσης του περιβάλλοντος και μια πηγή τεράστιας φοροδιαφυγής.
  • Η " άφεση αμαρτιών" που απολαμβάνουν μεγάλοι και μικροί απατεώνες και κάθε μορφής κλέπτες του δημόσιου και ατομικού πλούτου ( με...εξομολόγηση, "κοινωνία" κλπ αρκεί να τροφοδοτούν τον εκκλησιαστικό πλούτο και ισχύ), δημιουργεί μια απερίγραπτη συνείδηση κοινωνικής διαφθοράς και συνενοχής! Και γίνεται απόλυτα συνειδητά και άριστα οργανωμένα!

Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα που θα πρέπει να καταγραφούν και ερευνηθούν.

Η διαπλοκή-απάτη έχουν πρωτίστως θρησκευτική ετυμολογία-προστασία!
Οι μηχανισμού τους οποίους χρησιμοποιεί η διαχρονική Θρησκεία για να ισχυροποιεί την εξουσία της, να επιβάλλει και κουκουλώνει τις αρπαγές λαϊκού πλοούτου είναι άπειροι! Η πολυποίκιλη τρομοκρατία είναι κορυφαία και πλέον προσφιλής μέθοδος! Κυρίως για να μην αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για αποκλειστικά ανθρώπινο δημιούργημα και κάθε έκφανσή της είναι αντιγραφή ή παραλλαγή της άλλης.



Πρέπει όμως να οργανωθεί 
ένα λαϊκό κίνημα 
με αρχική αδιαπραγμάτευτη απαίτηση:
  • Διαφάνεια (στο διαδίκτυο) με άμεση καταγραφή και ενιαία κωδικοποίηση κάθε μορφής οικονομικού βάρους στο λαό(μισθοδοσία, χρηματοδοτήσεις κλπ).
  • Πλήρης καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, κινητής και ακίνητης. Πως αποκτήθηκε!!!
  • Πόθεν έσχες για ενορίες, #μοναστήρια, #μητροπόλεις και ιερωμένους.
  • Πλήρης (διαδικτυακή) διαφάνεια στη λειτουργία και διαχείριση στη γενική θρησκευτική λειτουργία.
  • Καμία νέα πρόσληψη ιερωμένων (άγαμων, έγγαμων) ως δημόσιων υπάλληλων. Η εκκλησία να διορίσει όσους ιερωμένους θέλει δίχως να είναι έμμισθοι δ.υ. Να καταργηθεί άμεσα η μισθοδοσία των άγαμων ιερωμένων . Η δεσποτική και καλογερική "προσφορά" να είναι εθελοντική και όχι χρυσοπληρωμένη!
  • Οι σημερινοί αμειβόμενοι ιερωμένοι, κάθε βαθμίδας, να υπηρετούν στους δήμους όπου ανήκουν. Θρησκευτικά καθήκοντα στον ελεύθερο χρόνο τους.
  • Κλείσιμο από το 2012 κάθε μορφής σχολή, εκκλησιαστική-θεολογική κλπ.
  • Επειδή ο λαός έχει χρεωθεί διαχρονικά με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, το κράτος να του επιστρέψει, έστω ένα μέρος, με άμεση κρατικοποίηση κυρίως της μεγάλης οικοπεδικής, κτιριακής, μετοχικής περιουσίας που εμφανίζεται ψευδώς ως εκκλησιαστική-μοναστηριακή κλπ .
  • Στην ΕΡΤ μόνο εκπομπές θρησκειολογίας. Τέλος στα κάθε μορφής κηρύγματα, αρχονταρίκια, λειτουργίες κλπ. παρά ως στοιχείο είδησης, εάν αξιολογείται!
  • Καμία αρμοδιότητα στην εκκλησία σε θέματα (γάμοι, βαφτίσια, κηδείες κλπ)που ανήκουν στο κράτος, την αυτοδιοίκηση κλπ.
  • Κανένας θρησκευτικός όρκος. Κατέβασμα των θρησκευτικών συμβόλων από κάθε δημόσιο χώρο.
  • Ριζική αλλαγή του ντροπιαστικού Συντάγματος και αφαίρεση όλων των θεοκρατικών-αντιλαϊκών- άρθρων!!
Η έρευνα θα συνεχιστεί!

2 σχόλια:

jetgreece είπε...

Δυστυχώς.....το χουνε στήσει καλά το "μαγαζάκι" τους, αιώνες τώρα .....

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Διαχρονική Εξουσία, με τις εξουσίες!!!