Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τσι Κερκυρασ τσι ρουγεσ!

Κέρκυρα 1720.jpg

* ΤΡΕΠΕΚΛΗ-ΡΙΓΓΑ:ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟ ΑΛΜΑ

Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Κέρκυρας και ευρύτερα για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης οι δηλώσεις, προχθές στο STARTMEDIA (με τον κ. Βέργη) του Δήμαρχου Κέρκυρας κ. Γ. Τρεπεκλή και προγενέστερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Προέδρου του κ. Γ. Ρίγγα ότι πιστεύουν, στηρίζουν και προωθούν τον Καλλικράτη!

Οι ιδιαίτερα θαρρετές αυτές πολιτικές δηλώσεις έχουν ξεχωριστή βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη η πρόσφατη γενική (και) πανελλαδική προεκλογική φτηνή (ειδικά της αριστερής ελίτ) αντικαλλικράτεια κακομοιριά σε συνδυασμό με το ότι ο Σαμαράς δήλωσε στην Κέρκυρα ότι θα καταργήσει τον Καλλικράτη. Μετά αυτήν την υπεύθυνη θέση των δύο κορυφαίων του Δήμου, και μάλιστα στο ξεκίνημα της θητείας, ανοίγονται καλύτερες προοπτικές για τον (πολύ σωστά) ενιαίο Δήμος Κέρκυρας-Διαπόντιων αφού, το Δημοτικό Συμβούλιο, δε θα μπορεί να αποκρύπτει τις κατακτήσεις που πέτυχε ο λαός μέσα από τον Καλλικράτη για να δικαιολογεί τις όποιες δικές του αποτυχίες αλλά θα υλοποιεί όλες αυτές τις κατακτήσεις για να γίνονται αυτοδιοικητικά άλματα σε όλους τους τομείς και ταυτόχρονα πρέπει να αναδεικνύει τις όποιες κρατικές ευθύνες σε συνδυασμό με αγώνες για ακόμη βαθύτερο Καλλικράτη που θα αποδυναμώνει συνεχώς το κράτος.

* ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΕΛΟΣ

Εν είχε εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός θα τιμούσε (και αυτός) επάξια το της ΔΕΞΙΑΣ Σύμβολο: ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ!

  • ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ακόμη κι αν δεν τα είχε εντάξει το κράτος στο προγραμματισμό του, ο Δήμος θα πρέπει να τα κατασκευάσει με μέσα και ίδιους πόρους. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να χαθούν τώρα που είναι... τελειωμένα. Η ευθύνη θα είναι βασικά...Τοπική!

  • ΚΑΤΕΡΓΑΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ

Κορυφώνεται η υποκρισία των δήθεν προστατών του περιβάλλοντος, του τοπίου, της τουριστικής εικόνας ή προοπτικής της Κέρκυρας και για τους... κινδύνους που επικαλούνται από τους... κεφαλαιοκράτες. Η εικόνα της Κέρκυρας είναι... κατεστραμμένη! Και η σιωπή... βοά! Οι κεφαλαιοκράτες μεγαλουργούν-φοροδιαφεύγουν-καταστρέφουν στην Κέρκυρα. Αλήθεια, στην... πρόταση να είναι ο Δήμος ο παραγωγός ενέργειας, γιατί δεν απαντούν; Θέλουν Δήμο σκουπιδιάρη- νεκροθάφτη-νερουλά;

  • ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ..,ΠΑΡΚΙΝΓΚ;

Πάρκινγκ, με συμπληρωματικές δραστηριότητες προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Κέρκυρας να γίνει το Παλαιό Νοσοκομείο. Στενότητα στην... οικονομική αντίληψη του ΟΕΚ! Πάρκινγκ ναι, ημιυπόγειο και δύο επίπεδα! Είναι καταπληκτική ιδέα σε ένα πολύ καλό σημείο. Όμως, αν δεν είναι πρωταρχικό, πάνω του και σε συνδυασμό με τα γύρο και την πλαγιά του βουνού, να γίνουν κεντρικές δραστηριότητες όπως πολύμορφο μουσείο, σχολικοί, αθλητικοί, πολιτιστικοί χώροι κλπ. θα πρόκειται για απλό απλό και άτσαλο ευκαιριασμό, όπως πολλά άλλα!

  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ;

Μητροπολιτικό μπλόκο ακούγεται ότι έχει μεθοδεύσει το μη προχώρημα της παράκαμψης της Πλατυτέρας. Αν είναι αλήθεια, θα πρόκειται για σκάνδαλο με... διαπλοκή! Μήπως θα πρέπει τα ΜΜΕ, ΠΙΝ, Δήμος, να δώσουν μια απάντηση για τη... σιωπή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: