Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο.ΚΕ.Σ.Α. και το 3ΩΡΟΦΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!


Το 3ΩΡΟΦΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ-Ο.ΚΕ.Σ.Α.
 Σημαντική κατάκτηση των Απόδημων!
Ο ρόλος:Γενέτειρας-Επιτροπής Προσωπικοτήτων
Από το Νοσοκομείο στο Δήμο Κέρκυρας!
Του Γιάννη ΖΩΧΙΟΥ
Επίτιμου Προέδρου Ο.ΚΕ.Σ.Α.


Πριν παρουσιαστούν τα στοιχεία και η εξέλιξη για το Κτίριο - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ο σημαντικός ρόλος συνολικά της Κέρκυρας και της Επιτροπής Προσωπικοτήτων, θα γίνει μια πολύ αδρή παρουσίαση της Ο.ΚΕ,Σ.Α. για όσους δε τη γνωρίζουν ή έχουν ελλειπή ή “συγκεχυμένη” εικόνα.
Βέβαια, η συνολική ιστορία της Ο.ΚΕ.Σ.Α. αποτελεί μια ιδιαίτερη Κερκυραϊκή παράμετρο. Δε θα παρατεθεί όμως εδώ. Αποσπάσματα αυτής της ιδιαίτερης ιστορίας μιας κοινωνικής Οργάνωσης , θ' αρχίσουν να παρουσιάζονται στο autenergos.blogspot.com/. Και όχι μόνο!
Ο.ΚΕ.Σ.Α.
Η Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (Ο.ΚΕ.Σ.Α.), με την 30χρονη πορεία της σαν Δευτεροβάθμιας συλλογικής έκφρασης, αποτελεί πλέον τμήμα της Κερκυραϊκής ιστορίας είτε ως αυτοτελούς παρουσίας είτε ως σύνθεση της μακρόχρονης συλλογικής έκφρασης των 50 περίπου Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Απόδημων Κερκυραίων που, εδώ και 115 χρόνια, δημιουργούνται. Τα πρώτα σε Αθήνα-Πάτρα.


Η ίδρυσή της ΟΚΕΣΑ το 1981 (με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βουνιαταδιτών «ΟΙ ΜΕΛΗΤΙΑΙΟΙ») έθεσε ως προϋπόθεση και συνοδεύτηκε στην πορεία της από τρεις βασικές αρχές: Της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ, της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Με αυτές ιδρύθηκε, οικοδομήθηκε, “μεγαλούργησε” για 20 χρόνια. Όχι βέβαια ευθύγραμμα.
Από το 2000, άρχισε η “έκπτωσή” τους.
 
Στη δημιουργική περίοδο:
  • Κτίστηκαν, με πρωτοβουλίες της, οι σχέσεις μεταξύ: Των απανταχού Απόδημων Κερκυραίων και των Απόδημων με τη Γενέτειρα. Επίσης, οι σχέσεις μεταξύ του Επτανησιακού Κινήματος και βέβαια μεταξύ του Πανελλαδικού Κινήματος των εσωτερικών Απόδημων στην Αττική, με τις εκατοντάδες πρωτοβάθμιες έως τριτοβάθμιες οργανώσεις.
  • Ιδρύθηκαν πολλοί νέοι Σύλλογοι.
  • Οργανώθηκαν υποδομές, εφημερίδα, χορωδία, χορευτικό, πλήθος ποικίλων εκδηλώσεων.
  • Προβλήθηκε ποικιλότροπα η Κέρκυρα: ιστορία, παραδόσεις, πολιτισμός της.
  • Αναδείχθηκαν και διεκδικήθηκαν, με ποικίλους τρόπους, το πλήθος των κεντρικών προβλημάτων της Κέρκυρας με Συνέδρια, ημερίδες και αποτελεσματικές , με διαφάνεια, παρεμβάσεις στο κράτος. Όμως, διεκδικήθηκαν και αγωνιστικά με συγκεντρώσεις-πορείες κλπ στο κέντρο της Αθήνας, για: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ποταμό Καλαμά, Παλαιόπολη (Μον-Ρεπό).
  • Προβλήθηκαν και διεκδικήθηκαν (από κοινού με Πανηπειρωτική και Αιτωλοακαρνανική Ομοσπονδία Απόδημων) νέοι σύγχρονοι εθνικοί οδικοί άξονες, η Γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο, σιδηροδρομικό δίκτυο στη Δυτική Ελλάδα.
ΚΤΙΡΙΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΌΜΩΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΕΣ ΤΗΣ ΟΚΕΣΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΓΟΡΆ ΤΟΥ 3ΟΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ ΜΕ ΔΕΝΤΡΌΦΥΤΟ ΚΉΠΟ ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Αυτός είναι και ο σκοπός τούτης της παρουσίασης που αποτελεί και μια “πρόκληση” (με δικαιώματα και υποχρεώσεις) για το Δήμο Κέρκυρας και των Επιτροπών του. Και της “Αισθητικής” βέβαια!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ” ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ
Το Κτίριο αγοράστηκε σε πλειστηριασμό της Εθνικής Τράπεζας. Κόστισε συνολικά 53 εκατ. δρχ.
Είναι ιδιοκτησία της Ο.ΚΕ.Σ.Α. και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αττική.
Κτίριο Τριώροφο 428 τ.μ., σε οικόπεδο 281 τ.μ. με δενδρόφυτο Κήπο (σπάνιο πλεονέκτημα στο κέντρο της Αθήνας), στον «ιστορικό» δρόμο Ψαρών, κοντά στο πρώην ξενοδοχείο CORFU.
Βρίσκεται στον “Άγιο Παύλο” (Πλατεία Βάθης), μεταξύ 4 σταθμών Μετρό, ενός ΟΣΕ, του Προαστιακού και λεωφορείων.
Χαρακτηρίστηκε παραδοσιακό/διατηρητέο από ΥΠ.ΠΟ και ΥΠΕΧΩΔΕ, γι αυτό μπορούν να πουληθούν περ. 500 τ.μ., ως μεταφερόμενος συντελεστής δόμησης.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ, λόγω χαρακτηρισμού, επιχορήγησε το 1987(δωρεάν), σε πρώτη φάση, μέσω ΕΤΕΡΠΣ την αναπαλαίωση με 30 εκατ. δρχ. Έχουν εκταμιευτεί όμως, το 1998, ΜΌΝΟ τα 5 εκατ. δρχ. Τα 25, όχι.
Η τεχνική έρευνα και “έγκριση” έγινε, πριν την αγορά, κυρίως από τον πολύ γνωστό Κερκυραίο Νίκο ΠΑΝΔΗ, δημιουργό, μεταξύ άλλων, των Μεγάρων Μουσικής και του Κτιρίου ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια (δωρεάν πάντα) μελέτησε και πρότεινε εντυπωσιακά σχέδια αναπαλαίωσης. Όπως και άλλα Τεχνικά Γραφεία. Το τελευταίο, το 2008.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
Το Κτίριο θα είναι το “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ”.
Χώρος όλων για: Στέγη-δράση-δημιουργία. Κερκυραϊκό καφενείο/κουζίνα! Κέντρο πολιτισμού, κερκυραϊκής/επτανησιακής προβολής, ανάπτυξης της Περιοχής του Αγίου Παύλου.
Το Κτίριο, και με όσα περιγράφονται, εδραίωνε ακόμη περισσότερο τις τρεις Αρχές στις οποίες οικοδομήθηκε η ΟΚΕΣΑ: ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΑΡΧΈΣ ΚΑΙ Η ΣΑΦΉΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ ΉΤΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΆΛΕΣΑΝ ΙΔΙΑΊΤΕΡΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΌ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΚΑΙ ΑΠΌΔΗΜΟΥΣ ΑΤΤΙΚΉΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΆ ΣΤΗ ΓΕΝΈΤΕΙΡΑ ΚΈΡΚΥΡΑ.
Έτσι, καταγράφεται πλέον στην ιστορία της Κέρκυρας ότι, για πρώτη φορά, υπήρξε τέτοια συνάντηση-συμπόρευση όλων.
Εκφράστηκε δε αυτή η συμπόρευση και με τη συγκρότηση της πολύ σημαντικής και πρωτόγνωρης “ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ”. Την παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου.
Σημαντικές Κερκυραϊκές Προσωπικότητες αλλά και Φίλιες, με μια πρωτόγνωρη συμβολική και ουσιαστική ενότητα, εξέφρασαν την ανάγκη της συμπόρευσης σ' ένα σκοπό που κρίθηκε όχι μόνο εφικτός και και απόλυτα αναγκαίος.
Τα, απόλυτα εφικτά, εντυπωσιακά σχέδια αναπαλαίωσης, προσέδωσαν ιδιαίτερη αίγλη!
Έτσι, αν και κατά το έτος απόφασης για αγορά (1994) το ταμείο ΟΚΕΣΑ ήταν μείον, όλη αυτή η συμπόρευση συνέβαλε να εξοφληθούν, έως αρχές 2000, τα 53 περίπου εκατομμύρια δρχ. αγοράς. Επιπλέον, να υπάρχουν και τα 30 εκατομμύρια δρχ. για την αναπαλαίωση που το 2008 το ΥΠΕΧΩΔΕ επιχορήγησε αλλά και με διάθεση να συνεχιστεί δυναμικότερα η εκστρατεία χρηματοδότησης.
Από το 2000 δε, η επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την αναπαλαίωση του Κτιρίου από κράτος-Κέρκυρα (Νομαρχία-Δήμοι-Φορείς-Πολίτες) υπολογίζεται σε 20 περίπου εκατ. δραχ.
Όμως, αυτό το ποσό (όπως και τα 5 εκατ. δρχ. της προκαταβολής από τα 30 του ΥΠΕΧΩΔΕ-ΕΤΕΡΠΣ), δεν καταγράφονται στους ισολογισμούς της ΟΚΕΣΑ, μετά το 2000 , ως έξοδα για το έργο της αναπαλαίωσης. Η οποία βέβαια δεν ξεκίνησε ποτέ!
Αυτή η ανέλπιστη για την ιστορία της ΟΚΕΣΑ εξέλιξη, σε συνδυασμό με το σφιχτό, πλέον, πολιτικό “έλεγχό” της και την εκφρασμένη σταδιακά “διάθεση” πώλησης του Κτιρίου, προκάλεσαν την κρίση στην ΟΚΕΣΑ που οδηγήθηκε και στα δικαστήρια.


ΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ 25 ΕΚΑΤ. ΔΡΧ.
Το 2011, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Βουνιαταδιτών, οι βουλευτές κος Χαραλάμους και κα Γκερέκου, με ερώτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, συνέβαλλαν να επιβεβαιωθεί ότι τα υπόλοιπα 25 εκατ. δρχ. (85 χιλιάδες ευρώ) από ΥΠΕΧΩΔΕ-ΕΤΕΡΠΣ ήταν πάντα στη διάθεση της ΟΚΕΣΑ. Μόλις το 2011 η Υπ. Μπιρμπίλη αποφάσισε να “αναστείλει” όσες τέτοιες επιχορηγήσεις δε διεκδικούνταν για χρόνια από τους χορηγημένους και να μεταφέρει τους πόρους στο νέο “ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ”.
Το τελευταίο όμως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επιχορηγήσει την αναπαλαίωση του Κτιρίου μας αφού η Περιοχή βρίσκεται μεταξύ αυτών που, κράτος και Δήμος Αθηναίων, επιθυμούν να αναβαθμίσουν και αναπτύξουν.
Επομένως, αυτή η γενιά αλλά και οι επόμενες, εκτός την ιστορία και τους αγώνες της ΟΚΕΣΑ, έχουν αξιόλογη “προίκα” (Κτίριο+100 χιλ. ευρώ). Αλλά και έργο μπροστά τους.
Οι Απόδημοι και τα Σωματεία τους, ανεξάρτητα από συγκυρίες και πρόσωπα, θα έχουν συνέχεια και με προίκα ιδιαίτερης αξίας! Από το σχεδόν μηδέν του 1981, όταν ιδρύαμε την ΟΚΕΣΑ, σήμερα υπάρχουν σημαντικές υποδομές και ιστορία. Με τα θετικά και αρνητικά.


ΑΠΌ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΣΤΟ ΔΉΜΟ:
Στο Καταστατικό βέβαια προβλέφθηκε, κατά την ίδρυση, σε περίπτωση διάλυσης της ΟΚΕΣΑ, η περιουσία της (άρα και το Κτίριο) να περιέλθει στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Εισηγήθηκα αυτό τότε επειδή δεν υπήρχε εναλλακτικός κεντρικός φορέας.
Όμως, η δημιουργία του ενός Δήμου Κέρκυρας, οδηγεί ήδη πλέον σαφώς στο να είναι αυτός ο “κληρονόμος”. Με τροποποίηση του Καταστατικού.
Ο Δήμαρχος κος Τρεπεκλής, αλλά άλλοι Δημοτικοί, ενημερώθηκε από το 2011, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπογράφοντα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Βέβαια, η σημαντικότητα του Κτιρίου συνδυαστικά και με τη δυναμική ανάπτυξης της ευρύτερης Περιοχής, έχει προκαλέσει το “ενδιαφέρον” ποικίλων “συμφερόντων”. Όμως, έναντι αυτών των κακοβουλιών, δημιουργείται μια ισχυρή ασπίδα προστασίας του Κτιρίου και των δικαιωμάτων ΟΚΕΣΑ-Γενέτειρας. Των γενεών που το δικαιούνται. Αυτές θα το προστατέψουν και θα το αξιοποιήσουν δρώντας και δημιουργώντας.


Ο ΔΉΜΟΣ ΚΈΡΚΥΡΑΣ ΈΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΥΠΟΧΡΈΩΣΕΙΣ, γιατί οι πάρα πολλές δεκάδες χιλιάδες Απόδημοι είναι Κερκυραίοι πολίτες-κάτοικοι, άρα πρέπει να εντάσσονται στο ενδιαφέρον και προγραμματισμό του, όπως όλες οι Περιοχές της επικράτειάς του.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, επειδή διαδέχτηκε Νομαρχία και Δήμους που ενοποιήθηκαν οι οποίοι, μαζί με τους άλλους φορείς και τους πολίτες, προσέφεραν πολλές δεκάδες εκατομμύρια δρχ. αφαιρώντας τα από άλλες σημαντικές κοινωνικές υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα, έχει το δικαίωμα να ζητήσει απολογισμό της διάθεσης δεκάδων εκατομμύριο που “πρόσφερε”.
Βέβαια, και για “εξιλέωση” αφού, πρώην αυτοδιοικητικά “στελέχη” , εντεταλμένα, συνέπραξαν συνειδητά στο να οργανωθεί η αρνητική εικόνα που θα διευκόλυνε την πώληση. Αυτό όμως είναι τμήμα της... Ιστορίας.
Στην αγωνία λοιπόν των Απόδημων να δουν να ξεκινάει η αναπαλαίωση του Κτιρίου τους, σίγουρα θα προστρέξει ξανά η Αυτοδιοίκησή μας, κυρίως με τεχνική υποστήριξη, αφού το Κτίριο θα είναι σημαντικό σημείο αναφοράς -δράσης-δημιουργίας Απόδημων και Γενέτειρας.
Δήμος-Φορείς και Δημιουργοί θα έχουν το κτίριο στην Αθήνα ως έδρα και εκθεσιακό χώρο για προϊόντα και δημιουργίες. Χώρο για προβολή, διαφήμιση και εξυπηρέτηση. Η Κέρκυρα θα προβάλλεται, ποικιλότροπα, στα εκατομμύρια υποψήφιους ταξιδιώτες και επισκέπτες! Οι υποψήφιοι τουρίστες θα έχουν ένα ιδιαίτερο χώρο πληροφόρησης και εξυπηρέτησης. Και βέβαια γνωριμίας με την Κερκυραϊκή κουζίνα και τα προϊόντα.


ΣΥΝΘΕΣΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
Για μια σφαιρικότερη εικόνα του σημαντικού ενδιαφέροντος και της πρωτοφανούς Κερκυραϊκής συσπείρωσης σ' ένα Σκοπό, παρατίθεται η σύνθεση της “ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΉΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ”, όπως ολοκληρώθηκε στο 10ο Συνέδριο, 1999, αλλά με δυναμική συνεχούς διεύρυνσης.
Σε εφαρμογή δε της Αρχής της διαφάνειας, εκχωρήθηκαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ καταστατικά διακαιώματα πλήρους και αυτοτελούς ελέγχου της χρήσης των χρηματοδοτήσεων.

Τα πρώτα ονόματα της Επιτροπής Προσωπικοτήτων (έως 1999) που στηρίζουν τη
δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου Κερκυραίων Αττικής είναι:

ΡΩΜΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Υπουργός, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος Επιτροπής
ΖΩΧΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ, Αντ/πρόεδρος Επιτροπής
ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Πρώην Ευροβουλευτής- Πρ. Ελλήνων Λογοτεχνών
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Πανεπιστημιακός-πρώην βουλευτής και υπουργός
ΚΑΣΣΙΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Βουλευτής Ν.Δ., πρώην Υπουργός
ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
Βουλευτής Κέρκυρας, Νέας Δημοκρατίας
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Υπουργός
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑ
Ηθοποιός
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δήμαρχος Αθηναίων
ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ηθοποιός, Δ/ντής Κρατικού Θεάτρου.
ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ
Μητροπολίτης Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων.
ΔΡΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Υφυπουργός, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΙΚΗ
Πρώην πρύτανης Παντείου
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΙΜΩΝΑΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός
ΑΥΔΗΣ ΛΕΩΝ
Βουλευτής ΚΚΕ
ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Νομάρχης Κέρκυρας
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
ΚΑΡΤΕΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δημοσιογράφος
ΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρ. Νομ. Επιτρ. Νέας Δημ. Κέρκυρας
ΠΑΝΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πολιτικός μηχανικός, Μελετητής Κτιρίου
ΓΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Νομάρχ. Συμβ.- Γραμματέας Κ.Κ.Ε Κέρκυρα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Δήμαρχος Παλλήνης
ΣΟΥΦΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας
ΠΙΕΡΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
Εκδότης, Δ.Συμβουλος Δήμου Κηφισιάς
ΜΠΑΡΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Πρόεδρος Παγκερκυραικού Νέας Υόρκης
ΤΡΩΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Πρόεδρος Ιόνιου Πανεπιστημίου
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
Πανεπιστημιακός
ΔΕΝΑΡΔΟΥ ΚΛΕΙΩ
Τραγουδίστρια
ΖΟΥΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πανεπιστημιακός -Αντιπρόεδρος ΟΚΕΣΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ
Πανεπιστημιακός
ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
Καθηγητής Μουσικής
ΣΑΡΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
Δήμαρχος Κερκυραίων
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
Δήμαρχος Δ. Λευκίμμης Κέρκυρας
ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δήμαρχος Δ. Θιναλίων
ΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πανεπιστημιακός
ΠΑΤΗΡ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Καθηγητής Θεολογίας
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Οικονομολόγος-ΠολιτευτήςΣΥΝ
ΚΟΕΡΟΥ ΜΙΚΑ
Λογοτέχνης- Συνταξιούχος ΕΡΤ
ΚΟΥΡΗ ΙΟΥΛΙΑ
Πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Αθηνών
ΓΑΡΝΕΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Δήμαρχος Κασιωπαίων



Δεν υπάρχουν σχόλια: