Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο διεθνής ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι οφείλει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


Ο διεθνής ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ!

Έτσι οφείλει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΑμερικήΈχει καταγραφεί η σαφής επιλογή και βούληση ανένταχτων αριστερών δυνάμεων για αριστερή διακυβέρνηση (ΟΧΙ εξουσία) από το ΣΥΡΙΖΑ , είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία.
Ταυτόχρονα, έχει διατυπωθεί ότι θα ασκείται και σαφής κριτική απέναντι σε ΣΥΡΙΖικές διακηρύξεις και πράξεις, είτε ως αντιπολίτευση και, φυσικά, ως... κυβέρνηση.
Στα πάρα πολύ θετικά του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή για μια διεθνή επιθετική πολιτική με παρουσία σε διάφορα κέντρα. Μεταξύ αυτών και στην πρωτεύουσα της Δεξιάς, του Καπιταλισμού, την Αμερική.
Είναι μια στρατηγική οραματική που πρέπει να συνεχιστεί με ένταση και ουσιαστικό σχεδιασμό.
ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΊ ΠΟΥ ΠΆΕΙ ΑΛΛΆ ΤΙ ΛΈΕΙ. ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ!
Η Αριστερά δεν πρέπει να “φοβάται” να ταξιδεύει οπουδήποτε και να συνομιλεί με οιονδήποτε. ΕΚΕΊΝΟ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΡΈΜΕΙ ΕΊΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΛΌΓΟ! Αν, απέναντι στους όποιους συνομιλητές, δε στήνει ένα σαφή αριστερό οραματικό λόγο και πολιτικές για τα διεθνή, τα περιφερειακά, τα τοπικά, τα κοινωνικά, τα ταξικά.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που έχει ΛΟΓΟ, ακόμη και αν προέρχεται από μικρή χώρα, είναι επιθετική, είναι παρούσα, είναι όρθια, είναι ανατρεπτική, είναι σεβαστή και δημιουργεί ελπίδες, τοπικές έως παγκόσμιες.

Κινητοποιεί, προβληματίζει, ενθουσιάζει! Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει μια παγκόσμια απαίτηση για αριστερή εναλλακτική πρόταση και δράση.

Αντίθετα, η αριστερά δίχως λόγο, κλείνεται φοβισμένη στο καβούκι της, καταριέται το... σύστημα και προστατεύει τις γραφειοκρατίες και μηχανισμούς της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, οφείλει να συγκροτεί λόγο για όλα. Εσωτερικά και εξωτερικά. Σαφή και αναλυτικό. Μέχρι και έτοιμα νομοσχέδια για τα κύρια θέματα πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα.

Ταυτόχρονα να συνεχίσει και τη διεθνή επιθετική πορεία του.

Ζήτησε από το λαό ψήφο για αριστερή διακυβέρνηση και ο λαός τον εκτίναξε. Δε φοβήθηκε, γιατί δε φοβάται την ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Αντίθετα, τη θέλει και την απαιτεί περιφρονώντας τις όποιες προβοκάτσιες του ΔΕΞΙΟΥ συστήματος. Αυτή όμως, συχνά, είναι... απούσα ή... προδίδει!

Ένα είναι σαφές: Ο ΛΑΟΣ θέλει! Ο ΛΑΟΣ ξέρει να ξεχωρίζει τα λάθη από σκοπιμότητες και έλλειψη βούλησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντά αδιάκοπα ότι θέλει και μπορεί.

Είναι βέβαιο, η όποια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδύναμη διακυβέρνηση και να κυβερνά θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Και δε θα είναι αποτέλεσμα... λαθών! Αλλά, βούλησης!!!!


2 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. είπε...

Εκτός από όλα αυτά τα "πρέπει να κάνει" η αριστερά, έχεις καμμιά κριτική να κάνεις?

Γιατί, αν σου αρέσουν εκείνα που γίνονται όπως τα θέλεις εσύ, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.
Αντε, η αριστερά δεν έχει ανάγκη από καννοναρχούντες.
Από αριστερούς έχει ανάγκη.
Ξέρεις από βέσπα???

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Οι επιλογές των αυτόνομων ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ δε γίνονται ούτε καθ' υπαγόρευση ούτε κατόπιν...αδείας επαγγελματιών, θαμώνων της γραφειοκρατικής εξουσίας, υποστυλωμάτων της Δεξιάς, έτοιμων να στραγγαλίσουν κάθε μη υποταγμένο Αριστερό. ΚΑι βέβαια, ο εξυπνακισμός δε σχετίζεται με τους Αριστερούς!