Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Η ευθύνη ΔΕΝΔΙΑ μεγιστοποιείται για αστυνομική "προσβολή" μεταναστών και “σύλληψη" Ζωχιού στην Πλ. Κυψέλης.


Dendias.jpgΝέα επιστολή
Σχετικά με την αστυνομική "προσβολή" μεταναστών
και τη “σύλληψη" Γ. Ζωχιού. στην Πλ. Κυψέλης. 
 
ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΊΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝΔΙΑ

Προς κο Νίκο Δένδια, Υπουργό Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Κοινοποίηση:
-Γραφείο Πρωθυπουργού
-Συνήγορο του Πολίτη (κον Περράκη)

Με την από 18/04/2013 (συνημμένη) απάντηση της Δ/νσης Άμεσης Δράσης για τη “Διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με καταγγελόμενά σας”, δε... διαπιστώθηκε καμιά αστυνομική ευθύνη για όσα ρατσιστικά, προσβλητικά και παράνομα διαδραματίστηκαν στις 14/12/2007 στην Πλατεία Κυψέλης σε βάρος μεταναστών και εναντίον μου (περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω).
Φοβάμαι ότι επιβεβαιώνεται ξανά πως οι σκληρές δεξιές κυβερνητικές πολιτικές (τις οποίες εσείς, αρμοδίως, ένθερμα υλοποιείτε) εναντίον πολιτών-κατοίκων-μεταναστών όχι μόνο “εμπνέουν” πράξεις αστυνομικών αλλά και “καθορίζουν” αποτελέσματα νομιμοποίησής τους.
Σας επαναλαμβάνω, με μεγαλύτερη έμφαση, ότι σας καθιστώ και προσωπικά πολιτικά υπεύθυνο για πιθανές “πράξεις” όσων (υπηρεσιών ή “φασιστικών ομάδων”) “ενθαρρύνονται” (και από τα συμπεράσματα της “Προκαταρκτικής”) και “δρουν” ενάντια όσων δικαιούνται ή υπερασπίζονται ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ( υπεύθυνος κος Περράκης), που παρακολουθεί την πορεία της όλης διαδικασίας, παρακαλείται να αξιολογήσει τα γεγονότα-αποτελέσματα και γνωστοποιήσει τις θέσεις του.

Αθήνα 31/05/2013
 
Ζωχιός Ιωάννης


στις 21/12/2012 12:08 μμ, O/H Ιωάννης Ζωχιός έγραψε:
Προς  Υπουργό
κον Νίκο Δένδια
, Υπουργό Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Κοινοποίηση:
-Γραφείο Πρωθυπουργού
-Συνήγορο του Πολίτη


Κύριε Υπουργέ,
Είστε γνώστης του παρακάτω αντικοινωνικού συμβάντος των υπηρεσιών που προϊστασθε.
Επειδή το συμβάν είναι συνάρτηση των πολιτικών της κυβέρνησης που συμμετέχετε,  των ευρύτερων παραταξιακών σας πολιτικών που εκφράζετε, των αντισυνταγματικών εντολών που υποχρεώνονται τα αστυνομικά όργανα να υλοποιούν  αλλά και  των προσωπικού πνεύματος που εκπέμπετε,
ζητών να ερευνηθεί  με αντικειμενικότητα το συνολικό συμβάν και να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα.

Σας καθιστώ δε υπεύθυνο για "πράξεις"  "εμπνεόμενες"  από τις ρατσιστικές πολιτικές σας και    που μπορούν, 
με αφορμή και τα παρακάτω συμβάν,
να βλάψουν  οιονδήποτε .


Ζωχιός Ιωάννης

Κάτοικος Αθηνών

Τηλ. 6937179122

e-mail: izochios@tellas.gr

 (για λόγους προστασίας άλλων , δεν αναγράφω εδώ διεύθυνση)

"ΔΕΝΔΙΑκή αστυνομική
“σύλληψη" Γ. Ζωχιού
στην Πλ. Κυψέλης.
Παρακάλεσε για αστυνομική ευγένεια προς Μετανάστες.
Περίεργη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑικού ρσ “Στο Κόκκινο”.

Το ρατσιστικό αστυνομικό πρόσωπο που ισχυροποιεί η σκληρή δεξιά πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά με τον σκληροπυρηνικό υπουργό Δένδια, γεύτηκε στην Πλατεία Κυψέλης και ο Γιάννης Ζωχιός, γνωστός αγωνιστής με μακροχρόνια πολιτικοσυνδικαλιστική, ανιδιοτελή, δράση ως αυτόνομος στην αριστερά.
Πήγαινε σήμερα πρωί (14/12/2007) στην Εθνική Τράπεζα, Πλατεία Κυψέλης, και πάνω στο πεζοδρόμιο περνούσε ανάμεσα από μια σειρά (αριστερά) μεταναστών έγχρωμων και απέναντί τους (δεξιά) μια σειρά αστυνομικών-ΔΙΑΣ.
Τραντάχτηκε από ξαφνική παρατεταμένη αγριοκραυγή αστυνομικού ο οποίος κινήθηκε προς τους μετανάστες φωνάζοντας να μη μιλάνε και να μη μιλάνε ούτε μεταξύ τους.
Ο Γ. Ζωχιός, τρανταγμένος από τις φωνές αλλά και την προσβλητική εικόνα προς ανθρώπους, παρακάλεσε ήρεμα τον αστυνομικό για ευγενική συμπεριφορά.   Παρατηρώντας, διαπίστωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν και χειροπέδες.
Τότε, δέχτηκε ο ίδιος τις αστυνομικές κραυγές, σπρώξιμο και αυστηρή υπόδειξη να καθίσει και αυτός δίπλα στους “συλληφθέντες” γιατί... συλλαμβάνεσαι για παρεμπόδιση αστυνομικού έργου. Απαιτήθηκε δε, δίχως στοιχειώδη ευγένεια, η ταυτότητά του.
Έδωσε την ταυτότητα και ζήτησε να του επιτρέψουν να επικοινωνήσει με δικηγόρο.
Ο αστυνομικός, μιλώντας σε ενσωματωμένο μικρόφωνο, φώναζε ότι: “φαίνεται ύποπτος γιατί η ταυτότητα είναι φθαρμένη”.
Ο Γ. Ζωχιός διαμαρτυρήθηκε για τη διαπόμπευσή του ως ύποπτου και μάλιστα ενώπιον ακροατηρίου αφού υπήρχαν ουρές κόσμου στις στάσεις, στην Εθνική και περίεργων.
Η αστυνομική συμπεριφορά γινόταν, προκλητικά, επιθετικότερη όσο περισσότερο ευγενική ήταν του Γ. Ζωχιού.
Επιπλέον, ενώ έβλεπαν ότι ο “συλληφθείς” μόνο τηλεφωνούσε, φώναζαν να μη βιντεοσκοπεί και φωτογραφίζει.
Όταν ζήτησε να του δοθεί η ταυτότητα και να αφεθεί ελεύθερος αφού η σύλληψη ήταν παράνομη, του απάντησαν ότι τελικά κρατείται για εξακρίβωση στοιχείων και ότι: ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΣ, ΕΊΝΑΙ ΈΝΟΧΟΣ!!!
Ζήτησε τον επικεφαλής των αστυνομικών, ο οποίος ήταν γενικά ευγενικός αλλά, όταν του ζήτησε να τον αφήσει ελεύθερο, αυτός προτίμησε να “προστατεύσει” τους συνεργάτες του και να διασύρει οδηγώντας το Γ. Ζωχιό στο ΑΤ Κυψέλης για εξακρίβωση στοιχείων ενώ αυτό μπορούσε να γίνει μέσω της ασύρματης επικοινωνίας που ήταν συνεχής.
Όμως, ο επικεφαλής και οι άλλοι, ήταν ευγενέστατοι απέναντι σε δύο πολίτες που διαδοχικά χώθηκαν μπροστά στους αστυνομικός αποδοκιμάζοντας την αντιρατσιστική στάση Ζωχιού και ενισχύοντας την αστυνομική “δράση”. Αυτό, οι αστυνομικοί, δεν το θεώρησαν παρεμπόδιση αστυνομικού έργου.
Πήγαν το Γ. Ζωχιό στο Τμήμα και όρθιο σε ένα παγωμένο περιβάλλον από τα ρεύματα στην είσοδο, με τους μετανάστες, ζήτησε δύο φορές να μεταφέρουν στο Διοικητή την παράκληση να τον συναντήσει.
Ο αστυνομικός-ΔΙΑΣ, δίχως να ρωτήσει, απαντούσε κοφτά ότι δεν μπορεί να σε δει.
Τελικά, στο γραφείο του, ο αξιωματικός υπηρεσίας(;) έδωσε στον “κρατούμενο” την ταυτότητα και του είπε να φύγει αφού προηγουμένως ο επικεφαλής ΔΙΑΣ του πήρε το κινητό αλλά διαπίστωσε  ότι δεν  φωτογράφιζε ή βιντεοσκοπούσε.
Ο Γ. Ζωχιός απόρησε και διαμαρτυρήθηκε γιατί ούτε ρωτήθηκε ούτε καταγράφηκε η άποψή του για τα γεγονότα από τον αξιωματικό.
Του απάντησε ότι μπορεί άλλη μέρα να ζητήσει αντίγραφο όσων κατέθεσε ο αστυνομικός.
Ορισμένες ακόμη διαπιστώσεις Ζωχιού:
-Οι Συλληφθέντες μετανάστες, καθ' όλη τη διάρκεια που ήταν δίπλα τους, είχαν ευγενέστατη στάση.
Όμως, ήταν ζωγραφισμένη η αγωνία, περισσότερο του ενός ο οποίος ικέτευε να τον αφήσουν να πάει στα μικρά παιδιά του. Άκουγε μόνο... μη μιλάς!
-Μετά την “παράκληση” Ζωχιού, ο ίδιος αστυνομικός πλησίασε ξανά προς τους Μετανάστες και τους είπε ευγενέστατα: “Παρακαλώ, μη μιλάτε μεταξύ σας”. Ο Γ.  Ζωχιός επιβράβευσε αυτήν, την “άλλη”, συμπεριφορά.
-Όπως άκουσε από τους ίδιους τους αστυνομικούς, οι μετανάστες δεν είχαν διαπράξει κάτι επιλήψιμο. Όμως, επειδή ήταν στη στάση έξω από την τράπεζα, ο διευθυντής ειδοποίησε την αστυνομία η οποία, και μόνο απ' αυτό, τους συνέλαβε κρατώντας τους χειροδεμένους και ταπεινωμένους έναντι πολλών θεατών.
-Ενώ ο Γ. Ζωχιός ήταν “στημένος” στον τοίχο, τον πλησίασε μία κυρία και του έδωσε την κάρτα της. Όταν... ελευθερώθηκε και την είδε διαπίστωσε ότι ήταν δικηγόρος, μη ελληνίδα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του είπε ότι όταν πήγαν οι μετανάστες αυτή ήταν ήδη στη στάση και μπορεί να περιγράψει γεγονότα.
-->
-Ο οδηγός του περιπολικού που μετέφερε το Γ. Ζωχιό και έναν από τους Μετανάστες ανοιγόκλεινε ένα σουγιά με μεγάλη λάμα. Τον ρώτησε αν ο σουγιάς είναι μέσο προστασίας των αστυνομικών από τους δύο μεταφερόμενους συλληφθέντες και ο οδηγός απάντησε : Ναι!
Περίεργη σιωπή του ρσ “Στο Κόκκινο”:
Ο Γ. Ζωχιός, στημένος στον τοίχο, τηλεφώνησε στα ράδια 'Στο Κόκκινο” του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΣΚΑΙ. Ζήτησε δημοσιογράφους, αφού περιέγραψε συνοπτικά, αλλά, λόγω αναμονής, οι τηλεφωνητές του είπαν θα μεταφέρουν αυτοί το πρόβλημα και θα τον καλέσουν οι δημοσιογράφοι.
Όμως, ποτέ οι δημοσιογράφοι δεν επικοινώνησαν.
Αν ο δεξιός ΣΚΑΙ κρίνεται κυρίως για δημοσιογραφική δεοντολογία, το αριστερό ράδιο “Στο Κόκκινο” κρίνεται για πάρα πολλά. Ούτε στοιχειώδη ευαισθησία για να μάθουν και αξιολογήσουν. Να ρωτήσουν για τους πιθανούς κινδύνους που διέτρεχαν οι κρατούμενοι μετανάστες και ο “συλληφθείς”. Να δουν, έστω μόνο,  δημοσιογραφικά την είδηση. Να αναδείξουν τις αριστερές ευαισθησίες είτε των δύο εκείνης της ώρας, μόνιμα ανόητα χαριεντιζόμενων δημοσιογραφικά, είτε των ανούσιων που ακολούθησαν.
Αλήθεια, μήπως οι του “Κόκκινου” αισθάνονται ήδη εξουσία και πρέπει να προστατεύουν τις καταπιεστικές δομές εξουσίας, κυρίως στις κρίσιμε στιγμές της υψίστης συνάντησης ΣΕΒ-Τσίπρα που διατυμπάνιζαν;
Μήπως αναζήτησαν και ανακάλυψαν ότι ο Γ. Ζωχιός δεν είναι σε κομματικές λίστες ούτε ανήκει στους χειροκροτητές των αριστερών ελίτ αλλά σκέφτεται και δρα ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Αλήθεια, μήπως ο Ν. Δένδιας από σήμερα μπορεί να είναι χαρούμενος για τις δεξιές σκληρές και ρατσιστικές πολιτικές που εκφράζει και υλοποιεί και 
υπάρχουν δυνάμεις στο ΣΥΡΙΖΑ που δε θα τον... ενοχλούν;
Μετά τα κερκυραϊκά αγκαλιάσματα Δένδια- ελίτ (και ΣΥΡΙΖΑ) για διάλυση του ενιαίου Δήμου, τώρα αποκαλύπτονται και ευρύτερα ρατσιστικά αγκαλιάσματα για την αντιμετώπιση όσων, έξω από μαντριά, δρουν ως Αριστεροί , με συνείδηση, δίχως υστεροβουλία και με μη “εγκεκριμένη” δράση;
Έχει ενδιαφέρον η αναμενόμενη σαφής-δημόσια τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ. Και για τη στάση “Κόκκινου”.

Ο Γ. Ζωχιός ευχαριστεί θερμά το γνωστό Αριστερό  Αλέκο Βερναδάκη της “Κ.Α.” που αντέδρασε άμεσα για συμπαράσταση και με τη δικηγόρο κ. Κνίτα, για συμβουλές.
Επίσης, τη δικηγόρο Α.Μ.Η. που έδωσε την κάρτα και κατέθεσε τη μαρτυρία. 


Διευκρίνηση 15/12/2512:
Χθες μεσάνυχτα Φίλος με ενημέρωσε ότι ο ΣΚΑΙ το πρωί μετέδωσε την είδηση της "σύλληψης". "

http://autenergos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8107.html1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: