Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΓΚΕΡΕΚΟΥ Α. προς Απόδημους!


Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Το «Μεγάλο Ιόνιο» είναι μια ελεύθερη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε όλους εκείνους που μπορεί να ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες αλλά συμφωνούν στα αυτονόητα: ότι τελείωσαν οι εποχές που τα πάντα ξεκινούσαν και κατέληγαν στο Κράτος. Ότι η Περιφέρεια έχει κάνει για τα νησιά μας πολύ λιγότερα από όσα μπορεί. Και ότι πρέπει, επιτέλους, να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, όχι ο καθένας μόνος του, αλλά ενωμένοι όλοι μαζί.
Δείχνουμε πρώτοι τον δρόμο μιας άλλης αντίληψης για την Περιφέρεια, θέτοντας στην κρίση των πολιτών μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει την κοινωνική προσφορά, την επαγγελματική διάκριση, την αυτοδιοικητική εμπειρία. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με την πολιτική. Έχουν όμως έντονη θέληση για προσφορά, γνώσεις, ικανότητες και όρεξη για δουλειά.
Οραματιζόμαστε ένα Ιόνιο που θα είναι παράδειγμα ανάπτυξης και ευημερίας, έναν τόπο που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους ανθρώπους του, ιδιαίτερα στους νέους. Με ένα σχέδιο που θα δουλέψουμε μαζί με τους ανθρώπους της κάθε τοπικής κοινωνίας.
Από το όραμα αυτό εμπνέεται το όνομα της κίνησής μας, «Μεγάλο Ιόνιο»: έναν τόπο με πλούσια ιστορία, με μεγάλες δυνατότητες, που μπορεί να αγκαλιάσει όλα τα Ιόνια και όλους τους ανθρώπους του.
Σε αυτή την προσπάθεια, προσκαλώ όλους εσάς, που είστε υπερήφανοι για την καταγωγή σας και αισθάνεστε κοντά στην πατρογονική σας γη, να ενώσετε τις δυνάμεις σας στηρίζοντας το όραμά μας για ένα «Μεγάλο Ιόνιο»!
Α. Γκερέκου  Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια: