Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Κερκυραϊκοί Σύλλογοι Λευκιμμιωτών- Αγιοδημιτριωτών- Ελευσίνας: Χοροεσπερίδες-Συνελεύσεις:

Κερκυραϊκοί Σύλλογοι  Λευκιμμιωτών- Αγιοδημιτριωτών- Ελευσίνας: 
Χοροεσπερίδες-Συνελεύσεις:

Συνεχείς και ποικίλες οι εκδηλώσεις των Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής. Αλλά και εκτός Αττικής:

Σύλλογος Λευκιμμιωτών:
Αύριο βράδυ, 21 Μάρτη,  οργανώνει τη χοροεσπερίδα του στην "Ταβέρνα Πένα" στην Πειραιώς 69.  Είχαν προηγηθεί οι πετυχημένες εκδηλώσεις  με το "ΠΑΖΑΡΙ", την Κοπή Πίτας και η Εκδρομή. Ακολουθεί και η Γενική Συνέλευση.

Σύλλογος Αγιοδημητριωτών:
Πυρετωδώς ετοιμάζει την καταστατική του Συνέλευση την Κυριακή. Θα ακολουθήσει η Χοροεσπερίδα! Μεταξύ των δραστηριοτήτων είναι και η ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση του Αγίου Δημητρίου όπου, εκτός της Κερκυραϊκής αρτοκλασίας, προσφέρει σταθερά ιδιαίτερα παραδοσιακά κερκυραϊκά κεράσματα.

Κερκυραϊκή Ένωση Ελευσίνας:
Μια διαχρονική εκδήλωση στην Αττική που αποτελεί πόλο συνάντησης των Κερκυραίων και των Οργανώσεών τους είναι αυτή των Βαΐων στην Ελευσίνα με καθαρά Κερκυραϊκή εικόνα.
Πάντα πετυχημένη, βιώνει κανείς αναμνήσεις και εικόνες από Κέρκυρα είτε στο θρησκευτικό σκέλος με Λιτανεία και Φιλαρμονικές είτε  με τις Καλλιτεχνικές στις διάφορες αίθουσες.
Αυτή τη χρονιά θα συμμετάσχει και η Χορωδία της ΟΚΕΣΑ.
Είχαν προηγηθεί σημαντικές εκδηλώσεις όπως αυτή για τον Καποδίστρια, Χοροεσπερίδα, Εκδρομές κλπ. Εκδηλώσεις-Συνελεύσεις  που προηγήθηκαν- και γνωστοποιήθηκαν- είναι αυτές των Σωματείων: Παξινών Γιανναδιτών, Βατιωτών, Αγραφιτών, Συναραδιτών, Σινιωτών, Βουνιαταδιτών, ΚΕΑ, Αγ. Ματθαίου.
 Και Φυσικά, εκτός Αττικής  των:  Κερκυραϊκής Ένωσης 
Θεσσαλονίκης,   του Συλλόγου των εν Πάτραις Κερκυραίων. 
Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε αυτή του Συλλόγου Κερκυραίων Θεσσαλίας με τις Κερκυραϊκές Χορωδίες από   Κέρκυρα.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται και από τις άλλες Επτανησιακές Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις.  

Σχετικά με τα όσα σημαντικά πραγματοποιούνται από την ΟΚΕΣΑ εδώ:  http://autenergos.blogspot.gr/2014/12/60-1-11.html και στην ιστοσελίδα της: http://takerkyraika.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: