Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

10ετία ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΔΕΗ: Σημαντική εκδήλωση με Στόχο αλλά χωρίς, ορατό, Όραμα!

Να "γκρεμιστεί" η  ΓΕΝΟΠ πυραμιδικά και, κατ' επέκταση, η ΓΣΕΕ!

10ετία ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΔΕΗ: Σημαντική εκδήλωση με Στόχο αλλά χωρίς, ορατό, Όραμα!

Η"Παράλειψη" από Τσιβγούλη-Παναγιωτάκη!


Μια σημαντική εκδήλωση μνήμης και στόχων πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών ΔΕΗ, με αφορμή:  "ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 23-5-2015".

Συγκυρία, ο χρόνος ορισμού της νέας Διοίκησης ΔΕΗ κλπ.
Έτσι, ο Μανώλης Παναγιωτάκης, από τα σπλάχνα της Επιχείρησης, μαζί με άλλους Προέδρους και Στελέχη, μπόρεσε να παρευρεθεί και να εκφράσει το νέο πνεύμα για την πορεία της ΔΕΗ. Οι ευθύνες μοναδικές, τεράστιες!

Ήταν μια μέρα μνήμης και συγκίνησης. 
Ο Χώρος, Σχολές Άνοιξης, συνέβαλε ιδιαίτερα. 
Μαζί με τους 100ντάδες ασπρομάλληδες άντρες και ώριμες γυναίκες,  πλέον, οι εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ζωήρεψαν τις μνήμες. 
10δες χρόνια πίσω! Τότε που, μαζί με την Τέχνη, καλλιεργούνταν και θέριευαν  Ιδέες, Στόχοι, Οράματα.
Αυτά που ώθησαν  τη ΔΕΗ και έκτισαν  το νέο Συνδικαλιστικό Κίνημα σε ΔΕΗ και ευρύτερα, τους μεγάλους πρωτόγνωρους Αγώνες, τις σημαντικές Επιτυχίες.
Αυτά που, στην πορεία, ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΘΗΚΑΝ.

Το ΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, με τον Πρόεδρό του Γιάννη Τσιβγούλη, έδωσαν αυτή τη μοναδική δυνατότητα συνεύρεσης και μνήμης. 
Αλλά έθεσαν και το Στόχο: Ν' ανοίξουν ξανά οι Σχολές.
Το Στόχο αυτό τον αποδέχθηκε  και ο Πρόεδρος ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης. 
Πολύ σημαντικό! Να υλοποιηθεί άμεσα!


Βέβαια, πέρα από όσα ιδιαίτερα ακούστηκαν από το ΣΥΝΔΕΣΜΟ και άλλους ομιλητές, μαζί με όσα προσφέρθηκαν σε μπουφέ, οι παρευρισκόμενοι απολαύσαμε και την ποιότητα της Χορωδίας και του Χορευτικού της ΔΕΗ!

2Η αναφορά στο άνοιγμα των Σχολών σχετίστηκε ,και από το ΣΥΝΔΕΣΜΟ και από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ,  με τις πραγματικά μεγάλες ανάγκες της Επιχείρησης  σε τεχνικό προσωπικό, ιδιαίτερα  εκπαιδευμένο, με γνώση και θέληση για τις νέες τεχνολογίες ώστε ν' ανταποκρίνεται στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις και ανάγκες για μια ισχυρή, μεγάλη, αλματική (και διεθνή προσθέτουμε) ΔΕΗ.
(Επισημαίνεται ένα λάθος: Η μη παρουσίαση του Γιάννη Κοκοράκη αλλά και της Πρώτης Γυναίκας εναερίτη σε μια ανδροκρατούμενη κατηγορία εργαζόμενων).

Όμως, ενώ στην εκδήλωση τέθηκαν στόχοι, έλλειπε   το ευρύτερο Όραμα ως ιστορία αλλά, κυρίως, ως νέα δυνατότητα!

Οι Σχολές ΔΕΗ, Μαθητεία-Ταχύρυθμος, έδωσαν διαχρονικά  τη δυνατότητα στους σπουδαστές,  στα νέα -άφθαρτα ακόμη- παιδιά, να σκέπτονται, να διαλέγονται, να συνθέτουν διαφορές, να οργανώνονται, ν' αγωνίζονται να οραματίζονται και να καλλιεργείται η συλλογικότητα, η κοινωνική και ταξική συνείδηση. 
Οι μαθητές, στηριγμένοι από  ήδη εργαζόμενους στη   ΔΕΗ  με συνείδηση και δράση, σε συνδυασμό και  με την επαγγελματική  "σιγουριά", μπόρεσαν  να δημιουργήσουν το νέο.

Αυτά όλα βρήκαν την  έμπρακτη εφαρμογή τους   με την ΕΤΕ, τη ΓΕΝΟΠ και μπολιάστηκε συνολικά το ΣΚ εντός εκτός ΔΕΗ.
Όμως, ΕΤΕ και ΓΕΝΟΠ, σταδιακά, κατέρρευσαν! 
Το Δεξιό Σύστημα, κατά  προτεραιότητα και μεθοδικά λόγω του ρόλου τους, τις διάβρωσε   βαθιά.  Η νέα πολυδιάσπαση στο ΣΚ είχε επιλεγμένο στόχο.
Τις διέφθειρε πολλαπλά και αθεράπευτα! Τις μετέτρεψε σε στήριγμά του!
Κενώθηκαν από κάθε   όραμα, αγώνα, συνείδηση.
"Στήριξαν" το "κατάντημα" της ΔΕΗ, του Ασφαλιστικού (με τον τρόπο που κατασπαράχτηκε και όχι την, αναγκαία,  ενοποίηση), το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού(ΔΕΗ) και κατέστρεψαν τη Συνεταιριστική περιουσία εργαζόμενων-συνταξιούχων (ΠΣΥΠ/ΔΕΗ). 
Έγιναν έτσι ξανά πρωτοπορία , αλλά  αρνητική-καταστροφική-υποτελής,   που μπόλιασε την πρόθυμη να τα αποδεχτεί υπόλοιπη συνδικαλιστική ελίτ στη  ΔΕΗ και βέβαια ευρύτερα.
Εμπορεύονται πλέον, οι Ελίτ, τα μέλη τους και εκμεταλλεύονται, αδίστακτα εργοδοτικά, τους "υπηρέτες" τους (όπως θεωρούν τους  υπαλλήλους  σε Σωματεία/Συνεταιρισμό).
Οι εξαιρέσεις είναι σπάνιες. 
Πυραμιδικά,  η αποδοχή,  η ενσωμάτωση και η υποταγή στο διεφθαρμένο Δεξιό Σύστημα είναι ο κανόνας. 
Δυστυχώς, είναι επιλογή συνειδητή και μη θεραπεύσιμη. 

Επομένως, κάθε νέα πρόσληψη στη ΔΕΗ,  θα ενσωματώνεται/υποτάσσεται  αμέσως σ' αυτό το καταστροφικό συνδικαλιστικό και υπηρεσιακό περιβάλλον.
Δεν προσφέρεται δυνατότητα αυτονόμησης.
Όποιος αρνηθεί να αποδεχτεί την υποταγή  θα "εξαερίζεται".

Υπάρχει όμως μια ελπίδα:  Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ!
Εκεί, τα  παιδιά, νέες και νέοι,  ίσως "προλάβουν" και μπορέσουν ν' αποστασιοποιηθούν  και αρνηθούν τη μεθόδευση ενσωμάτωσής τους, τον έλεγχο  και διαφθορά τους.
Μπορεί να "διαβάσουν" την ιστορία ΔΕΗ και ΣΚ. 
Ίσως ν' αγανακτήσουν με το "κατάντημα" των "προγόνων" τους στις Σχολές και να διδαχτούν. Να κρατήσουν τα θετικά, ν' αρνηθούν τα καταστροφικά.
Πιθανόν να συγκροτήσουν το δικό τους όραμα, θέλω, μπορώ!
Ίσως ν' αρνηθούν να ενταχθούν στα υπάρχοντα Σωματεία και ΓΕΝΟΠ.
 Μπορεί να δημιουργήσουν νέες οργανώσεις, σχέσεις,  δράσεις, λειτουργίες.
Ενδέχεται να καθιερώσουν  άλλο ήθος, ύφος, συνείδηση και αντίθεση στη διαφθορά, στον έλεγχο, στην "καθοδήγηση", στην εξάρτηση.
Ίσως να δώσουν ένα δικό τους όραμα, μια προοπτική, μια συνείδηση.
Μπορεί να ορθώσουν αντίθεση και αντίσταση που να γκρεμίσουν  το υπάρχον καταστρεπτικό και ανεπίστρεπτα υποταγμένο/φθαρμένο συνδικαλιστικό μόρφωμα, τη ΓΕΝΟΠ (πυραμιδικά) και κατ' επέκταση τη ΓΣΕΕ και ν' ανοίξουν νέους ταξικούς και κοινωνικούς δρόμους.
(Πρέπει να ενθυμούνται όλοι ότι και η προηγούμενη πορεία των Σχολών δεν ήταν ευθύγραμμη.  Γι αυτό και η Σειρά του 1976 διακρίθηκε ως μια  συνέχεια   επαναφοράς,  άμεσα, του λόγου, της οργάνωσης, της δράσης, του οράματος).

Αυτό θα πρέπει να είναι το κορυφαίο μήνυμα για τη διεκδίκηση του ανοίγματος των Σχολών της ΔΕΗ.

Ξέρουμε ότι η Συνδικαλιστική Ελίτ  το απεχθάνεται και θα το υπονομεύσει.
Η διαβρωμένη Υπηρεσιακή  Ελίτ; Ο Πρόεδρος Παναγιωτάκης;

Επιθυμία βαθιά και Ευχή είναι,   η... άδεια για το  '' ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΤΟ 2020 '',  να ζητηθεί από τις ΑΣΔεη "Αυτοδιαχειριζόμενες Σχολές Δεη" και οι Σπουδαστές  να τη δώσουν προβάλλοντας τη... Διακήρυξή τους τους να "γκρεμιστεί" το παρελθόν και να στηριχθεί το ΟΡΑΜΑ τους!














Δεν υπάρχουν σχόλια: