Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Ενημερωτικό δελτίο Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής!


Σας καλωσορίζουμε στο ενημερωτικό δελτίο του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής, όπου σκοπό έχει την ενημέρωση των μελών του αλλά και των απανταχού Κερκυραίων, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Ο Πανκερκυραϊκός Σύλλογος με ένα χρόνο λειτουργίας πλέον  έχει καταξιωθεί ως ο κύριος φορέας που στηρίζει την ανάδειξη της Κέρκυρας στην Αμερική, καθώς έγινε επίσημο μέλος της Ένωσης Ομογενειακών Οργανώσεων Νέας Υόρκης.
Ο Σύλλογος πλέον με τη στήριξη όλο και περισσοτέρων  πατριωτών και φίλων ξεκίνησε τη δράση του για το 2015 και κατάφερε να προσφέρει σημαντικό έργο το οποίο περιγράφεται παρακάτω:

·         Δημιουργία επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου που προσβλέπει όχι μόνο στην προβολή της Κέρκυρας αλλά και στην αμεσότερη επικοινωνία  και ενημέρωση των πατριωτών για τα δρώμενα του νησιού αλλά και του συλλόγου.

·         Συμμετοχή του Συλλόγου στις εορταστικές εκδηλώσεις  για την  Ημέρα της Ανεξαρτησίας με παρουσία του Συλλόγου με δικό του άρμα στην Παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο.

·         Συνάντηση με την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Αναστασία Σαλλή Παπασαλή, όπου συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων, που θα ωφελήσουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και θα το προβάλουν στην Ομογένεια και ιδιαίτερα στους νέους ομογενείς.

·         Συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας.

·         Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών Παραδοσιακών χωρών που πραγματοποιούνται στο Σύλλογο εβδομαδιαίως σε παιδάκια ηλικίας 4-9 ετών, όπου μαθαίνουν την ιστορία και  τον πολιτισμό της Κέρκυρας και δημιουργία τμήματος ενηλίκων.

·         Ο Σύλλογος προσφέρει  φιλανθρωπικό έργο και όχι μόνο σε  οικογένειες συμπατριωτών  που έχουν ανάγκη.

·         Εορτασμός επίσημων τοπικών γιορτών της Κέρκυρας με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και φαγητά. (Γιορτή Αγίου Σπυρίδωνα με παραδοσιακούς λουκουμάδες και παστιτσάδα. Πασχαλινό γλέντι με σπάσιμο Μπότηδων)

·         Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις 06 Φεβρουαρίου 2016 και θα προχωρήσει στην δεύτερη έκδοση  Λευκώματος για την Κέρκυρα.
Θα ήταν επίσης παράλειψη να μην αναφερθεί η παρουσία και η στήριξη της νεολαίας  που σε κάθε έργο και σε κάθε εκδήλωση  δίνει το δικό της  παρών.
 Παρέλαση 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο


Thank you in advance,
Theodore Doukakis, President
Maria Kiropoulos, General Secretary
Pankerkyraikos Association of America

Follow Us Via Our Social Media Networks
www.facebook.com/pankerkyraikos
www.instagram.com/pankerkyraikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: