Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Η Αριστερή “ΔΙΕΓΕΡΣΗ” προκάλεσε τη “συντριβή” Δεξιάς και ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑϊσμού κατά τις δεύτερες Αυτοδιοικητικές! Iσχυρότατο μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Προτάσεις..!

Η
 Αριστερή “ΔΙΕΓΕΡΣΗ”

προκάλεσε τη “συντριβή”

ΔΕΞΙΑΣ 

και

(αντιΚΚΕ)ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑϊσμού

κατά τις δεύτερες Αυτοδιοικητικές!

 

Κόσμος της Αριστεράς  

("υπνωτισμένος" από ιδιοτέλειες συνήθως άκαπνων/άεργων/ανέτοιμων ηγεμόνων της που   φανατίζουν και   αδρανοποιούν για 10ετίες ισχυρές δυνάμεις)  

“τρόμαξε” και συνειδητοποίησε:


1. Τι σημαίνει η παραπέρα ισχυροποίηση της “χούντας δίχως τανκς” που ξεκίνησε το 2019 και εντείνεται μετά τις εκλογές 2023  (ανάλυση του 2019 εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2019/07/7.html ).

 

2. Τις τραγικές επιπτώσεις για την Αριστερά και το λαό από τον ιδιοτελή απόλυτοΕΞΙΣΩΤΙΣΜΟ με κύρια ευθύνη του, με δίχως κινηματική πορεία, ΚουτσουμπαΠαπαρηγαΚανελησμού που με το, δήθεν αθώο,  λευκό/άκυρο όχι μόνο στήριζε σαφώς τη Δεξιά αλλά υπονόμευε σαφώς και τους υποψήφιους του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο.


Δίχως τούτην την “ΔΙΕΓΕΡΣΗ”, κυρίως από Αριστερά, δε θα υπήρχαν αυτές οι “ανατροπές” ή οι νίκες σε δήμους και περιφέρειες όχι μόνο όπως αυτή της Αθήνας, Θεσσαλίας, Χαλάνδρι  κλπ αλλά ακόμη και της Πάτρας κλπ.

Ανατροπές όμως που κακοποιούνται από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ως... δική τους νίκη.


Πέτυχε, η Αριστερή “ΔΙΕΓΕΡΣΗ”

 νακουστεί βροντερά το:

 ΣΤΟΠ, έως εδώ:

* Προς ΔΕΣ*/Δεξιά με όλες τις εκφάνσεις: ΝΔ+φασιστικές ομάδες και  ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντοπουλισμούς - Βαρουφάκησμούς ....

* Προς αριστερές υποστυλώσεις της Δεξιάς που στολίζουν τις ιδιοτέλειές τους και με αριστερά “φτιασίδια” βρισκόμενες εντός κι εκτός Βουλής.

 Γεμίζει ελπίδα η  άρνηση μελών και οπαδών

του ΚΚΕ προς διαταγές: λευκό-άκυρο.Το μήνυμα είναι ισχυρότατο προς

 τη συνολική Αριστερά και ιδιαίτερα

 προς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

 

- Στο ΚΚΕ, να “διορθώσει” επιτέλους τα μακρόχρονα αντιΑριστερά από τον άκαπνο ΚουτσουμπαΠαπαρηγαΚανελησμό που έχει επιβάλλει, ως ΚΚΕιδεολογία, τη στρατηγική του ΔΕΣ*/Δεξιάς με τον ΕΞΙΣΩΤΙΣΜΟΌλοι το ίδιο είναι/είμαστε” - "Μαζί τα φάγαμε/τρώμε"  (σχετική ανάλυση, εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2019/05/1_14.html ).

Να συνειδητοποιήσει ότι, η όποια ελάχιστη αύξηση των ποσοστών του, οφείλεται κυρίως  στην φθορά που προκαλεί με τους... εξισωτισμούς σε όλη την άλλη αριστερά, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι γιατί πείθει πως ανταποκρίνεται στο ρόλο του με αριστερή... συνέπεια.

 

- Στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη ισχυρότερο το μήνυμα   να πορεύεται ΜΟΝΟ Αριστερά και να σταματήσουν οι εσωτερικές συνεχείς υπονομεύσεις (κυρίως όπως  αυτές  να μην νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές) από τους ποικίλους δεξιόστροφους Ομπρελισμούς & σια  ΑΛΛΑ και να μην επιτρέψουν“επιλογές” από Κασσελάκησμούς που δε θα  έχουν σαφή αριστερό προσανατολισμό.

Είναι πολύ φυσικό η παρουσία Κασσελάκη, ως μη "γνωστός" και δίχως "αριστερό" παρελθόν (και σίγουρα δεν εννοούμε καθόλου  την κομματική... ένταξη/ επετηρίδα), να δημιουργεί ιδιαίτερους προβληματισμούς    και να χρειάζεται  χρόνος να ξεδιπλώσει πολιτικές. Αλλά, αυτόν εξέλεξαν για Πρόεδρο! Το κόμμα που... αυτοί... έκτιζαν, εξέλεξε τον Κασσελάκη!

Επίσης, είναι δικαίωμα και απαιτείται  η έως και δημόσια κριτική στα κόμματα όταν υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές-θέσεις-προτάσεις.

Ακόμη, δικαίωμα είναι και η διάσπαση κόμματος και η δημιουργία νέου.

 

 Όμως, αυτό που συμβαίνει στον

ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμιά σχέση με

ιδεολογία, με πολιτική κριτική, με 

διαφορές πολιτικής, με άλλες θέσεις.

 Ακούμε πρόσωπα που (η απέξω Αυτόνομη Αριστερά ποτέ δεν διαβάσαμε ή είδαμε αριστερό τους λόγο ή πράξη) πετάνε τσιτάτα δίχως θέσεις και πολιτικές  για να:

-  βαπτιστούν αριστερή πτέρυγα

- να αποκτήσουν... αντιστασιακούς τίτλους μια και κάποιοι δε... γνωρίζουν τι... είναι.

- να βρουν δοξαστικό βήμα στα βοθροΜΜΕ,  ως συνέχεια του ανύπαρκτου μη αριστερού Λαφαζανησμού που εξαφανίστηκε (να πως τον είχαμε αναλύσει το 2015:   "Ο Λαφαζάνης,  της άκαπνης γραφειοκρατικής, αντιαριστερής ελίτ, το σκάει από την Κυβέρνηση!http://autenergos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_4.html ").

Αυτό που κάνουν προσωπικά στον νέο τους πρόεδρο  δεν είναι μια απαιτούμενη και δικαιολογημένη πολιτική κριτική αλλά μια ισχυρή, βαθιάς δεξιάς υφής, επαγγελματική υπονόμευση (ως συνέχεια της πολύμορφης υπονόμευσης  που έκαναν στον Α. Τσίπρα    από κοινού με όλο το ΔΕΣ* και υποστυλωτές του και, οι απέξω, αντιλαμβανόμασταν πολύ εύκολα, την αναδεικνύαμε  και, δυστυχώς, δεν διαψευστήκαμε).

Είναι  δεξιάς έμπνευσης μηχανισμοί παζαριών απόκτησης  εξουσιαστικών ρόλων και μοιράσματος ποικίλων και... επαγγελματικών  "θέσεων"  και ΟΧΙ εκφράσεις ιδεολογίας και πολιτικής.  Κακοποιούν  δε και τα κομματικά  ΜΜΕ  του ΣΥΡΙΖΑ με... δημοσιογράφους που ζηλεύει και η πλέον άθλια αντιΑριστερή  ΜΜΕδικη έκφραση.   

Όμως, αν  είχαν αριστερές θέσεις ο λαός θα τις ήξερε και θα στήριζε. Αλλά, αυτό φοβούνται μην... επιβεβαιωθεί, δηλαδή η αριστερή τους... γύμνια   κι έτσι προτιμούν τις... αλάνθαστες δεξιές... συνταγές!  

Οι ποικίλοι  Ομπρελισμοί  με τον δεξιόστροφο Τσακαλωτοϊσμό & σια ονειρεύονται τη "δόξα" των δεξιομνημονιακών ΛαφαζανηΚωνσταντοπουλισμών & σία του 2015 που τους τίμησε η Δεξιά, κυρίως μιντιακά, για τις πολλές προσφορές τους ενάντια στην Αριστερά (Εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/08/3.html  ).  Αλλά ξεχνούν ότι ο λαός τους... εξαφάνισε!

(Να τι γράφαμε το 2015: "Πρέπει να διαλέξουν οι ΛΑΦΑΖΑΝΗσμοί: Ανόητοι  ή Απατεώνες;  http://autenergos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_10.html " ).


Ας καταλάβουν σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ (και...), ότι:

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ θέλει ούτε καλύτερους  διαχειριστές

ούτε υποστυλωτές  του ΔΕΣ*.

 

Δεν ενδιαφέρεται για “πριν” ή “νέους”

 ΔΕΞΙΑσμούς και άχρωμους προοδευτισμούς κλπ.

 

Ο Λαός ποθεί ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

και μάλιστα: προχθές-χθες, ΤΩΡΑ!

ΔΕΣ*/Δεξιά, έχει: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+..!
 

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ είναι μια, αιώνια  και μεταξύ:

- ΔΕΣ*/Δεξιάς (εκμετάλλευση)

ΚΑΙ

- ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΗ εκμετάλλευση)

 

 Εκεί διεξάγεται ο παντοτινός αέναος αγώνας

 με νίκες(έως μεγάλες) και ήττες(έως μεγάλες) .

Όποιος δεν είναι έτοιμος, αναβάλλει και

 υποστυλώνει ΔΕΣ*/Δεξιά, βρίσκεται απέναντι:

 - στο Λαό

και  στην

 - Αριστερή Πορεία!

 

Προτείνουμε να ξεκινήσει αμέσως  ένας  συνεχής δημόσιος διάλογος  μεταξύ του συνόλου των Αριστερών δυνάμεων, να αναδειχτούν συμφωνίες και διαφορές, να αναζητηθούν συνθέσεις και κοινές δράσεις σε κάθε τομέα.

Να δημιουργηθεί δε μια κοινή διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα λειτουργεί παγκόσμια και θα διεξάγεται ο ΟΛΟΣ διάλογος με λεύτερη τη  λαϊκή συμμετοχή.

Να χρησιμοποιείται το διαδίκτυο, σε κάθε μορφή του, και να ανοίξουν παραδοσιακά ΜΜΕ, για  να εξακοντίζεται ο Αριστερός Λόγος  παντού και από όλους ώστε να υπονομευτεί η κυριαρχία της Δεξιάς επιβολής με την παντοκρατορία των βοθροΜΜΕ.

Να μπουν τέσσερις  κοινοί στόχοι:

1. Ανατροπή, με αντισυντεχνιακή μορφή,   στην οργάνωση του συνολικού  ΣΚ με γκρέμισμα ΓΣΕΕ κλπ. (ενδεικτικά, εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2022/11/2012.html )

2. Παγκόσμια Ειρήνη ΑΛΛΑ με κατάργηση: όπλων-στρατών συνόρων (σχετικές θέσεις, εδώ:  https://autenergos.blogspot.com/2023/04/blog-post.html )

3. Ανατροπή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΔΕΣ*/Δεξιάς σε Ελλάδα, Ευρώπη..,  με συντονισμό αγώνων...  

5. Αριστερή διακυβέρνηση, άμεσα!

Έτσι θα διαπιστώνεται και πως ο ΛΑΟΣ θέλει να σώσει το ΛΑΟ!  


(1η σημείωση: Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ -Ανυστερόβουλη- ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν λειτουργεί με βάση τις διαπραγματεύσεις, τις ισορροπίες, τα παζάρια, τις πειθαρχίες, τις συμφωνίες κλπ στο εσωτερικό των κομμάτων, κυρίως της Αριστεράς.

Αναλύει πολιτικές - δράσεις - ήθος και ύφος, τις στάσεις στην Κύρια Αντίθεση: ΔΕΣ*/Δεξιάς - Αριστεράς και τα συσχετίζει  με το  αν στηρίζουν ή υπονομεύουν το "Αριστερό Πλεονέκτημα" που οδηγεί στον Σοσιαλισμό).

 

(2η σημείωση:   ΔΕΣ*: Δεξιό Εκμεταλλευτικό Σύστημα, αιώνιο και παγκόσμιο, το οποίο συντίθεται από 3 Πυλώνες:  Θρησκεία + άδικοΚράτος + εκμεταλλευτικόΚεφάλαιο).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: