Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΩ.Σ.Ε.: Η Πρόταση Ανατροπής απο το 2012! Ίδρυση πανελλαδικής αντισυντεχνιακής Αυτόνομης οργάνωσης ΟΛΩΝ των συνταξιούχων. ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΑ! Εμπλουτισμένη-Πρότυπο και για το συνολικό ΣΚ!

 Ιδρυτική 

Πρόταση για:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


 ΕΝΩ.Σ.Ε.


Εμπλουτισμένη 
η "ιδρυτική" Πρόταση
του 2012 για:
 
Οραματική
ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
με πανελλαδική
οργάνωση  και δράση 
ΟΛΩΝ
των συνταξιούχων.
 
Πρότυπο
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
και στο συνολικό
Συνδικαλιστικό  Κίνημα.
 
 
Ιστορική η απαίτηση
ταχύτατα  υλοποιήσιμη.


Η πρώτη ηλεκτρονική 
σωματειακή οργάνωση
είναι εφικτή με:
 
Ένα πανελλαδικό  σωματείο
Αυτόνομο-"ηλεκτρονικό"
 βαθιά πολιτικοποιημένο
συμμετοχικό-πυραμιδικό
 απόλυτα διαφανές-αντισυντεχνιακό αντιγραφειοκρατικό-αντιπατερίστικο
   δομημένο:
Δημοτικά  - Περιφερειακά
και Κεντρικά
ΑΛΛΑ
με  χιλιάδες "αυτόνομα" ισχυρά
 Παραρτήματα 
σε κάθε νησάκι-χωριουδάκι-γειτονιά! 
 

Απαιτείται, 

για μια άλλη συνολική  κοινωνική Αυτόνομη-Ανατρεπτική

 ΠΟΡΕΙΑ, το ταχύτατο "γκρέμισμα", πυραμιδικά, των:

ΓΣΕΕ-ΑΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΕΓΑΣΕ-ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ-ΤΕΕ-ΠΙΣ-ΔΣΕ-ΕΔΕ-ΕΣΗΕΑ............

 

 
(Η πρόταση για την ΕΝΩΣΕ έγινε το 2012.
Όμως εδώ, τώρα, εμπλουτίζεται) 

 
ΕΝΩ.Σ.Ε.:
Το Πρότυπο-Πρωτότυπο-
Οραματικό-Ανατρεπτικό!
 
Οι συνταξιούχοι, μετά τους άνεργους, είναι το πλέον ανυπεράσπιστο και βαθιά εκμεταλλευόμενο τμήμα του λαού.

Θύμα του άδικου Εκμεταλλευτικού Συστήματος - ΔΕΣ*- με:
Τη θρησκεία, το κράτος, το κεφαλαίο, τα κόμματα, τις παρατάξεις, την άδικη δικαιοσύνη, τους υποταγμένους ή διεφθαρμένους συνδικαλιστές.

Οι υπάρχουσες οργανώσεις (αλλά με μικρό αριθμό μελών) συνταξιούχων διακρίνονται για την κομματικότητα, την υποτακτικότητα, την απραξία, το συντεχνιασμό, το φατριασμό, την αδιαφάνεια και με ενδείξεις βαθιάς διαφθοράς, τον πατερισμό και την προεδρικότητα, την έλλειψη αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας, την ενσωμάτωση στο εκμεταλλευτικό σύστημα με ένοχες/συνένοχες, και γιαυτό ελεγχόμενες/εξαρτημένες, ηγετικές ελίτ.

Ο συντεχνιασμός είναι μια απ' τις βαριές αρρώστιες και μια από  τις βασικές αιτίες: των διακρίσεων, των αδικιών, των ενδοαντιθέσεων, της μη αλληλεγγύης, μορφών εκμετάλλευσης,  της στρατηγικής του "κοινωνικού αυτοματισμού",  της  ΜΗ  συμπόρευσης των συνταξιούχων στα μεγάλα και κοινά θέματα της σύνταξης, της υγείας, της πρόνοιας.
Ευρύτερα, για κάθε  μεγάλη Αλλαγή και Ανατροπή. 
 
Οι ηγετικές ελίτ  στο ΣΚ, πολύχρονα καρεκλιασμένοι και ίσως με πολλαπλά οφέλη, προέρχονται  συνήθως από πρώην απεργοσπάστες, υπηρέτες του Συστήματος, υπονομευτές και συκοφάντες των αγώνων,  στελέχη αντεργατικών κομμάτων, με θέσεις που αντιστρατεύονται δικαιώματα, με μη σεβασμό στις διεκδικήσεις  και κατακτήσεις, με ρόλους στην  εκμετάλλευση.

Οι εξελίξεις στην οργάνωση της   Δημόσιας   Υγείας και της  Σύνταξης με την κατάκτηση των ενιαίων  Φορέων (ΕΟΠΥ και ΕΦΚΑ) διευκολύνουν και ΑΠΑΙΤΟΥΝ  την κοινή οργάνωση και δράση όλων των συνταξιούχων, ανεξάρτητα τη μορφή εργασιακής προέλευσης.
 
 
Φυσικά, ισχύει απόλυτα και για  το σύνολο των ανέργων και  εργαζόμενων ως: Μισθωτών/με εξαρτημένη εργασία - αγροτών - ελεύθερων επαγγελματιών - εμπόρων/"βιοτεχνών"!
 

Οι συνταξιούχοι είναι μια τεράστια ανυπεράσπιστη δύναμη που πλησιάζει τα 3 εκατομμύρια.
Το ποσοστό όμως οργανωμένων είναι μικρότερο του 10% ενώ υπάρχουν κατηγορίες δίχως καθόλου συνδικαλιστική έκφραση.
Επίσης, οι τεράστιες αποστάσεις από τις  έδρες των σωματείων, αποτρέπουν την όποια συμμετοχή και επαφή.

Η σπατάλη χρόνου και δυνάμεων για καταστατικές αλλαγές στις υπάρχουσες οργανώσεις (πχ απλή αναλογική κλπ)  είναι στάση συντηρητική, αμυντική, μοιρολατρική, άτολμη, αδιέξοδη και σε βάρος των συνταξιούχων.ΕΔΩ, Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΟΥ  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ:
 

Με εξαίρεση το διάστημα 2015-2019, διανύουμε

 μια μακρόχρονηπερίοδο με χαρακτηριστικά

 που προσιδιάζουν  με τα μεταχουντικά .

Επιβεβαιώνονται και με την, από το 2019,

 ακραία δραματικότητα.

 

Η πρωτοβουλία λοιπόν  για το: 
οραματικό,  νέο, δυναμικό, πρωτότυπο, αποτελεσματικό και απόλυτα εφικτό θα έχει τεράστια πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αποτελέσματα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ,
ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ - ΤΟ  ΑΛΛΟ. 
ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ!

Μια δυναμική σωματειακή πρωτοβουλία, όπως η παρακάτω, είναι δυνατό, στον πρώτο  μήνα από την "έναρξη" του Σωματείου, να αριθμεί 10δες χιλιάδες μέλη και εκατοντάδες Τοπικά Σωματειακά Παραρτήματα (ΤΣΠ) σ' όλη την Ελλάδα:
Σε όλα τα νησιά, χωριά, πόλεις.
 

Το Προλεταριάτο

ΜΠΟΡΕΙ

και δεν χρειάζεται: 

αφεντικά-εξωδιανοητές-καθοδηγητές!

 

Σχετικά με την 
Προλεταριακή 

Επαναστατική Διανόηση-ΠΕΔ

 και  "εξωΔιανόηση"
  
 
 
 
 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΕΝΩ.Σ.Ε.:

Προτείνεται μια ηλεκτρονική,
 με ένα καταστατικό,  
πυραμιδική Πρωτοβάθμια Σωματειακή Οργάνωση όλων των συνταξιούχων της Ελλάδας αλλά απόλυτα αποκεντρωμένη, αυτοδιαχειριζόμενη, δίχως ιεραρχικούς φραγμούς.
Οργάνωση ΟΛΩΝ  των Συνταξιούχων, πρώην:  Εργαζόμενων-Αγροτών-Ελεύθερων Επαγγελματιών-Εμπόρων.

Προτείνεται η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝΩ.Σ.Ε.) ως Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Σωματείο με τοπική, δημοτική, περιφερειακή και κεντρική δομή.
Αλλά και με δυνατότητα συντεχνιακής έκφρασης.

Μια ΕΝΩ.Σ.Ε. με Παραρτήματα από το πλέον μικρό νησάκι ή χωριό έως τις  γειτονιές πόλεων.
  
Παραρτήματα και στο εξωτερικό.


Α. ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΜΕΙΤΑΙ Η 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
 • Ηλεκτρονική οργάνωση και λειτουργία.
 •  Ένα ΜΟΝΟ καταστατικό με απλή αναλογική χωρίς προϋποθέσεις.
 • Τοπικά Σωματειακά Παραρτήματα - ΤΣΠ (χωρίς όρια: Από το μικρό νησί, το Χωριουδάκι, ομάδες χωριών, τη γειτονιά, το Δήμο. Και στο εξωτερικό) .
 • Δημοτικές Διοικούσες Επιτροπές - ΔΔΕ (σύμφωνα με τους Δήμους)
 • Περιφερειακές Διοικούσες Επιτροπές - ΠΔΕ (σύμφωνα με τις Περιφέρειες)
 • Κεντρική Διοικούσα  Επιτροπή -ΚΔΕ.
 • Συντεχνιακά Σωματειακά Παραρτήματα-ΣΣΠ  (κεντρικά ή τοπικά που θα ανταποκρίνονται σε ιστορικές και συναισθηματικές συντεχνιακές σχέσεις, πχ ναυτικών, κοινής ωφέλειας, ΟΤΕ... Λέσβου, οικοδόμων, λογιστών, παραγωγών αγροτών, δικαστών, δικηγόρων.....).
 • Σε όλα τα επίπεδα εκλέγονται   3λής Επιτροπές με αντικείμενο: Έλεγχο-Διαφάνεια-Πειθαρχικά.


Β. ΜΕΛΗ-ΟΡΓΑΝΑ:

Τα Τοπικά Σωματειακά Παραρτήματα (ΤΣΠ) αποτελούν το κέντρο έκφρασης και δράσης.
 Θα δημιουργούνται με πρωτοβουλίες συνταξιούχων, όπου κρίνουν οι ίδιοι (χωριό, νησί, γειτονιά, δήμος) αλλά δίχως περιορισμούς που να σχετίζονται με την προέλευση (εργαζόμενος-αγρότης-ελεύθερος επαγγελματίας).

Ο μόνος αποκλεισμός που επιβάλλεται, θα σχετίζεται με σοβαρές ποινικές πράξεις (ενδεικτικά:  απάτης, σωματεμπορίου, εμπορίου ναρκωτικών/όπλων,
εκμετάλλευσης, φοροδιαφυγής  κλπ).  Και, βέβαια, με  κάθε μορφής ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε έλληνες  και ξένους.

Αν δημιουργηθεί Τοπικό Σωματειακό Παράρτημα (ΤΣΠ) σε ομάδα χωριών αλλά στη συνέχεια σε ένα από τα χωριά δημιουργηθεί χωρικό, οι συνταξιούχοι του Χωριού αυτού θα μπορούν να ενοποιούνται.


Γ.  Σύνθεση-Θητεία Οργάνων
 1. Τα Τοπικά Σωματειακά Παραρτήματα (ΤΣΠ) διευθύνονται από Τακτικές 5μελείς Διοικούσες Επιτροπές και συγκροτούνται με: Συντονιστή,   Αναπληρωτή Συντονιστή,  Γραμματέα, Ταμία και Υπεύθυνο Δημιουργικότητας. 

  Επισήμανση: Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ΤΣΠ λαμβάνεται από προσωρινές επιτροπές με ελάχιστο αριθμό τα 3 μέλη τα οποία ορίζουν μεταξύ τους: Συντονιστή-Γραμματέα-Ταμία.  Η προσωρινή επιτροπή οργανώνει την εκλογή της Τακτικής Επιτροπής. Όμως, μέχρι  την εκλογή της Τακτικής (με τουλάχιστον 5 μέλη στο Παράρτημα), μπορεί να συμμετέχει στις Δημοτικές Διοικούσες Επιτροπές (ΔΔΕ) μόνο ως παρατηρητής.


 2. Οι Δημοτικές Διοικούσες Επιτροπές (ΔΔΕ) συγκροτούνται από τους Αναπληρωτές Συντονιστές των Τοπικών Σωματειακών Παραρτημάτων (ΤΣΠ) με: Συντονιστή, Αναπληρωτή Συντονιστή,  Γραμματέα, Ταμία και Υπεύθυνο Δημιουργικότητας.
 3. Οι Περιφερειακές Διοικούσες Επιτροπές (ΠΔΕ) συγκροτούνται από τους Αναπληρωτές Συντονιστές των Δημοτικών Διοικουσών Επιτροπών (ΔΔΕ) με: Συντονιστή, Αναπληρωτή Συντονιστή,  Γραμματέα, Ταμία και Υπεύθυνο Δημιουργικότητας.
 4. Η Κεντρική Διοικούσα  Επιτροπή (ΚΔΕ) είναι 37μελής.  Τα 37  μέλη είναι:
  α. οι  Αναπληρωματικοί Συντονιστές των Περιφερειακών Διοικουσών Επιτροπών (ΠΔΕ) 
  β. τα υπόλοιπα μέλη έως τα 37 εκλέγονται  πανελλαδικά αλλά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Υποψήφιοι για την ΚΔΕ, εάν είναι  ήδη μέλη άλλων άλλων Οργάνων, πρέπει να δηλώσουν σαφώς από ποιο θα παραιτηθούν,  εάν εκλεγούν.
  Η Γραμματεία της ΚΔΕ αποτελείται από: Συντονιστή, Αναπληρωτή Συντονιστή,  Γραμματέα, Ταμία και Υπεύθυνο Δημιουργικότητας.
 1. Τα Συντεχνιακά Σωματειακά Παραρτήματα-ΣΣΠ συγκροτούνται από ήδη μέλη της ΕΝΩ.Σ.Ε. και διευθύνονται από Διοικούσες 3μελείς έως 5μελείς (Τοπικά ή Κλαδικά). Τα μέλη των Διοικουσών δεν μπορεί να είναι μέλη άλλων  οργάνων της ΕΝΩ.Σ.Ε.
 1. 3μελείς Επιτροπές Έλεγχου-Διαφάνειας-Πειθαρχικά, σε όλα τα επίπεδα.
 2. Η Θητεία  όλων των Επιτροπών  της ΕΝΩΣΕ είναι 2ετής. 
 3.  Σε όλες τις Επιτροπές:
  - Δεν μπορεί να εκλεγεί κάποιος ως μέλος, στο ίδιο όργανο,  πέρα των 2 συνεχών θητειών. Επανεκλέγεται μετά δύο θητείες μη συμμετοχής στα ίδιο όργανο που επιθυμεί.
  - Οι ιδιότητες  Συντονιστή και  Αναπληρωτή Συντονιστή  ασκούνται μόνο για μια θητεία.
   -Οι ιδιότητες Γραμματέα, Ταμία και Υπεύθυνου Δημιουργικότητας μπορούν να ασκούνται μόνο για δύο συνεχόμενες  θητείες.
   - Και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί κάποιος να επανεκλεγεί αλλά μετά δύο   θητείες από την προηγούμενη άσκηση.
   
   - Σε όλες τις Διοικούσες Επιτροπές και Επιτροπές Ελέγχου δε θα μπορούν να εκλέγονται περισσότεροι του ενός μέλους που προέρχεται από τον ίδιο εργασιακό χώρο ή κατηγορία, εφόσον βέβαια υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι (πχ: ΔΕΗ, ναυτικός, τραπεζικός, δικηγόρος , οικοδόμος κλπ).
  1.  Αυτονόητο ότι σε όλα τα επίπεδα, τα αντίστοιχα όργανα θα μπορούν να συγκροτούν επιτροπές εργασίας για κάθε δραστηριότατα αλλά από μέλη που δεν συμμετέχουν στις Διοικούσες Επιτροπές. 
    
    
Δ. ΠΟΡΟΙ

Η συνδρομή θα παρακρατείται από τον Δημόσιο Κύριο Φορέα Σύνταξης και θα αποδίδεται σε ενιαίο λογαριασμό της ΕΝΩΣΕ.
Με λογισμικό σύστημα θα μεταφέρονται αυτόματα στην αντίστοιχη μερίδα  (ή χωριστό τραπεζικό λογαριασμό,  αν τεχνικά είναι αδύνατη η δημιουργία μερίδας στον ενιαίο λογαριασμό)  ως εξής:
 • Στα Τοπικά Σωματειακά Παραρτήματα (ΤΣΠ), το 85% της συνδρομής των μελών εκάστου ΤΣΠ.
 •  Στις Δημοτικές Διοικούσες Επιτροπές (ΔΔΕ) το 10% και στις Περιφερειακές Διοικούσες Επιτροπές (ΠΔΕ) το 3% των μελών της εμβέλειας τους.
 • Στην Κεντρική Διοικούσα  Επιτροπή (ΚΔΕ), το 2% του συνόλου των μελών.
Οι πρώτες συνδρομές θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της ενιαίας ιστοσελίδας και πολύ αναγκαίους χώρους στέγασης.


Ε. ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ 

Θα ισχύσει η αρχή της ανακλητότητας για όργανα ή μέλη τους με ταχύτατες λεπτομερείς καταστατικές διαδικασίες.


Ζ. ΔΡΑΣΕΙΣ

Δίχως όρια, από όλα τα επίπεδα:
* Τοπικές έως παγκόσμιες .
* Αγωνιστικές/διεκδικητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές, συνεργατικές κάθε μορφής.
* Πλήρης καταστατική αυτονομία προκήρυξης και εκτέλεσης μορφών αγώνων και δράσεων σε όλα τα οργανωτικά επίπεδα με αποφάσεις των αντίστοιχων οργάνων, δίχως εγκριτικές διαδικασίες από όργανα άλλων επιπέδων. 


Η. ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η Οργάνωση θα στηρίζεται αποκλειστικά στη σύγχρονη τεχνολογία:
 ΌΛΑ Ηλεκτρονικά!

Δημιουργείται   ΕΝΙΑΙΑ  ιστοσελίδα-κόμβος σύμφωνα, με την οργανωτική δομή. Απλή και εύκολα προσβάσιμη από κάθε μέλος και όργανο.
Επίσης σελίδες, κάθε επιπέδου ή συντεχνίας αλλά συνδεδεμένες με την
ΕΝΙΑΙΑ,  σε fb, twitter  κλπ για ενημερώσεις και ελεύθερους διαλόγους με μόνο περιορισμό: OXI   ύβρεις/χαρακτηρισμούς  και  προσωπικές ή ρατσιστικές αναφορές που θα διαγράφονται.

Ένας από τους βασικούς πολιτισμικούς σκοπούς και υποχρεώσεις της ΕΝΩ.Σ.Ε. θα είναι η εκπαίδευση (από έμπειρα μέλη) των άλλων μελών (και μη) που δεν είναι γνώστες της τεχνολογίας.
 Στόχος άμεσος: οι   εκλογές στα Τοπικά Σωματειακά Παραρτήματα (ΤΣΠ) να πραγματοποιούνται   ηλεκτρονικά.

Κάθε νέο Τοπικό Σωματειακό Παραρτήματα (ΤΣΠ) θα αναγνωρίζεται μόνο εφόσον αυτοκαταγραφεί στην ιστοσελίδα της ΕΝΩ.Σ.Ε. με προσδιορισμένα τα   τοπικά όρια έκφρασης,  τον κατάλογο των μελών και την προσωρινή επιτροπή,  ανεξάρτητα του τρόπου που θα ορισθεί. 

Σημειώνεται πως με την πρωτοβουλία ίδρυσης Παραρτήματος και τη  συγκρότηση προσωρινής  επιτροπής, γίνεται ελεύθερα και η εγγραφή στην ιστοσελίδα.
  Το ίδιο και για το Κλαδικό.
Αυτόματη η εγγραφή  κάθε νέου μέλους με ΑΦΜ και  ΑΜΚΑ. Και  το e-mail του.

 
 
Θ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθε διοικητική και οικονομική πράξη όλων των επιπέδων θα αναρτάται   υποχρεωτικά εντός 5 ημερών (με ισχυρές καταστατικές επιπτώσεις σε περίπτωση αδιαφορίας) στην ιστοσελίδα και στο αντίστοιχο πεδίο κάθε Επιτροπής. Θα είναι φανερά όλα για όλους!
 Μόνο έτσι θα αναγνωρίζεται.

Στην κεντρική σελίδα θα υπάρχει αρχείο, εύκολα προσβάσιμο από κάθε μέλος, για γενικές και ειδικές ενημερώσεις, οικονομικά,  ανακοινώσεις, νομοθεσία, δικαιώματα κλπ.
Το ίδιο και στα πεδία των Τοπικών, Δημοτικών, Περιφερειακών. 
Η ενημέρωση και η επικοινωνία βασικά θα είναι ηλεκτρονική.

Θα δημιουργηθούν λίστες αποδεκτών με τα e-mails και τα κινητά για SMS των μελών ώστε να μπορούν να απευθύνονται οι Επιτροπές για ενημέρωση, προσκλήσεις, κινητοποιήσεις κλπ.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 

(απλή-άμεσα υλοποιήσιμη και με βέβαιη τη στρατηγική  επιτυχία)

  ΟΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

για ΕΝΩ.Σ.Ε.
 


Αντίστοιχα εφαρμόζεται

 και για τις ανατροπές, με την ίδια

 δόμηση-οργάνωση και λειτουργία, δημιουργώντας:

1. Σωματείο:   Ανέργων και εργαζόμενων κάθε μορφής (και μεταναστών)  με κάθε σχέση εξαρτημένης εργασίας σε κάθε τομέα, ιδιωτικό και δημόσιο.

2. Σωματείο: Αγροτών- ελεύθερων επαγγελματιών-εμπόρων.

3. Σωματείο: Μαθητών-σπουδαστών-φοιτητών


Διευκρινίζεται πως:

 Για την ΕΝΩΣΕ,

είναι ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ  αυτή η μορφή οργάνωσης

 με τα 4 Σωματεία.

Η Στρατηγική  της Πρότασης είναι ΕΝΑ ΜΟΝΟ σωματείο για ΑΠΑΝΤΕΣ ώστε να συντελεστεί η  πλήρης  "υπονόμευση" του  ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣΜΟΥ και κάθε επιδίωξης Κοινωνικού Αυτοματισμού! 
 

 

Η Σελίδα της ΕΝΩΣΕ στο fb:

https://www.facebook.com/groups/272736179520049/

Συμπεριλαμβάνει και το "Διαρκές Καλωσόρισμα στα μέλη.

e-mail: enwse@outlook.com.gr


(Διευκρίνηση: 
- Η 1η δημοσιοποίηση για την ΕΝΩ.Σ.Ε. έγινε στις 6/12/2012

- Και στις 10 Δεκεμβρίου 2012 η επόμενη ανάρτηση της Πρότασης, εδώ:  http://autenergos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_10.html )


- Επίσης, εδώ, μια πρόσφατη ενδεικτική συνόψιση δράσεων της ΕΝΩΣΕ συνδυαστικά με την επανακατακτημένη, το 2019,  13ηΣύνταξη-Δώρο Πάσχα η οποία κόπηκε ξανά το 2020: https://autenergos.blogspot.com/2022/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: