Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Αποστασίες, 1965 και 2015-2024, λίγοι ἠγάπησαν - Αποστάτες, ΔΕΝ "αγαπιούνται". Ο Α. Τσίπρας, ΟΧΙ στο κλαρί που... άλλοι "κάθονται αλλά το... πριονίζουν".

Αποστασίες
και  Αποστάτες:
 1965 και 2015 έως 2024!

Αποστασίες, λίγοι ἠγάπησαν. 

Αποστάτες, από ελάχιστους "αγαπιούνται".


Με Μητσοτάκη, το 1965, οδηγηθήκαμε  στη Χούντα με τανκς.
Για Μητσοτάκη, 2015-2024, στη "χούντα" δίχως τανκς.

 

Ανάλυση  από την 

ΑΥΤΕΝΕΡΓΗΤΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΑΑΑ)

 

Ένα ιστορικό ΧΡΕΟΣ της Αριστεράς, τοπικά έως παγκόσμια:
Να καταγράψει τις μορφές Εκμετάλλευσης.
Εκεί, θα δει και πτυχές του εαυτού της μες στον καθρέπτη.
Κι έτσι, ίσως μπορεί ναπελευθερωθεί απ' τα δεσμά της.
Μια προσέγγιση, εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2019/05/1_14.html

 

Κάθε έκφραση, ατομική ή συλλογική, που τραυματίζει ή υπονομεύει το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ (ΑΠ)-Μη Εκμετάλλευση  έναντι του Δεξιού Μειονεκτήματος (ΔΜ)-Εκμετάλλευση, πρέπει να αναδεικνύεται-καταγγέλλεται  και εξουδετερώνεται.

Και αυτό πράττει αδιάκοπα η ΑΑΑ "αδιαφορώντας"  για τις, και ένοχες-συνένοχες,  εσωτερικές σιωπές στα κόμματα. 

Ειδικά από το 2015 για  τις αποστασίες  ή τις κυβερνητικές πρακτικές που πλήττουν το ΑΠ (ενδεικτικά, εδώ: https://autenergos.blogspot.com/2019/06/2019.html ).   

 

Ποιος δε θα χειροκροτούσε;

Αλήθεια, ποιος δε θα χειροκροτούσε πράξεις  με σταθερό ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο που θα οδηγούσαν πρόσωπα ή συλλογικότητες σε δημόσιες πρωτοβουλίες ή παραίτησή τους από κόμματα και δημιουργία νέων συλλογικοτήτων με στόχο και την  κυβερνητική λειτουργία;  

Όμως, βαπτισμένοι στη λαϊκή βούληση και όχι σε μυστικές συμφωνίες με τον "αντίπαλο"  και αρπαγές εδρών. Και μάλιστα "συμφωνίες" που θα τους μετατρέπουν σε εξαρτημένους στην όποια παραπέρα πορεία τους.

Οι αποστασίες ποτέ δεν έχουν ιδεολογικό  περιεχόμενο με στρατηγικές και πολιτικές για τους λαούς. Δεν υπάρχει  ηθική και κύριος στόχος τους είναι να πληγεί  η δημοκρατία, οι  κοινωνικοί  αγώνες και  η λαϊκή κυριαρχία με εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων του συνολικού ΔΕΣ*/Δεξιά και με   πολύμορφη την  ιδιοτέλεια των αποστατών.

 

 ΙΟΥΛΙΑΝΑ - Αποστασία 1965

Σε ένα 22 μέρες, 15 Ιούλη,  έχουμε τα ΙΟΥΛΙΑΝΑ.

Δηλαδή την αποστασία του 1965 που οδήγησε στη Χούντα και  έχει καταγραφεί ως πρωτεργάτης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ενδεικτικές  καταγραφές, εδώ:  Αποστασία του 1965 και

Ο Κωνσταντίνος, η αποστασία και η ρήξη με τον Γ. ... ).

Με μια προσεκτική ανάγνωση παρατηρεί κάποιος τα αίτια, τις μεθοδεύσεις και τα αποτελέσματα εκείνης της αποστασίας.

 
 
 Αποστασίες
μετά το 2015
 
Εύκολα λοιπόν κανείς μπορεί να διεισδύσει,   ερμηνεύσει, αναλύσει και αποστασίες  από το 2015 εντοπίζοντας ανάλογες επιδιώξεις, μεθοδεύσεις και πρακτικές.

Όταν το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα ζήτησε ψήφο διακυβέρνησης τρόμαξε το συνολικό ΔΕΣ*/Δεξιά αλλά και αριστερές ελίτ εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ (εδώ εσωτερικός φόβος: http://autenergos.blogspot.com/2012/11/blog-post_9131.html ).

Μεθοδεύτηκε λοιπόν πολύμορφα και πολύτροπα όχι μόνο να βρει η Αριστερά  το 2015 μια κατεστραμμένη Ελλάδα αλλά και συμφωνημένο, έτοιμο να επιβληθεί και εφαρμοστεί,  ένα νέο μνημόνιο: (ανάλυση το Φλεβάρη 2015, εδώ:  http://autenergos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_5.html  ) .
 
Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να φανεί ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί διαφορετικά.
Αντίθετα, έπρεπε να κυριαρχήσει η δήθεν αναγκαιότητα των μνημονίων και, κυρίως το "Όλοι το ίδιο είμαστε/είναι". 
Απαιτούταν να τραυματιστεί ή και να αμφισβητηθεί πλήρως το Αριστερό Πλεονήκτημα (ΑΠ)  (συνέχεια και εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_78.html ).
 
Σαυτό το σχεδιασμό του ΔΕΣ*/Τρόικα συνέπλεαν και  αριστερές ελίτ που απεχθάνονταν κάθε επιτυχία μιας Αριστερής έκφρασης.
Ειδικά του  Τσίπρα με την διαρκώς ανερχόμενη δυναμική.
Ο Κουτσούμπας πρωτοστατούσε/τεί.
Η δικιά τους, απραξία, ανετοιμότητα και αναβλητικότητα για... επανάσταση μετά την επόμενη χιλιετία, έπρεπε να επιβεβαιωθεί με την πλήρη αποτυχία μια άλλης αριστερής κυβερνητικής εκδοχής     (εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html ).
 
Γιαυτό και ο Λαφαζάνης, τρεις μήνες μετά τις εκλογές το 2015 και ενώ η ομάδα του άρπαξε αρκετές βουλευτικές έδρες και αυτός υπουργός, καλούσε τη Δεξιά να της παραδώσει την εξουσία (ανάλυση Μάη 2015, εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_4.html
Και το έκαναν, μαζί με την Κωνσταντοπούλου και άλλα συνοθυλεύματα,  τρεις μήνες αργότερα  με την νέα Ιουλιανή αποστασία,  δήθεν για διαφωνίες (εδώ ανάλυση: http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/1989.html.
 
 
Γι αυτήν τους την προσφορά, όλα τα   μέσα και η προπαγάνδα   της Δεξιάς ήταν  στη διάθεσή τους, ανταποδίδοντας για τη μεγάλη προσφορά. Υπόσχεση για εκλογική επιτυχία με πάνω από 15%.
Τελικά,  συνετρίβησαν στις εκλογές. Δεν τους έσωσε η Δεξιά!
Και εδώ: "ΟΧΙ σε Δεξιά-ΛΑΦΑΖΑΝΗσμό   από χιλιάδες ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ:   http://autenergos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_10.html "


(εδώ και για τη ΓΣΕΕ:  http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_2.html )
 (και προσωπική θέση   για το δημοψήφισμα: http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_3.html

 
 
Η ήττα του 2019 επιδιώχθηκε και εσωτερικά.
Όμως, ήττα  και λόγω πολύμορφης υπονόμευσης του Αριστερού Ήθους/Πλεονεκτήματος από ΣΥΡΙΖΑϊκές αντιΑριστερές πρακτικές. Φυσικά,  κομματικές-κυβερνητικές και προσώπων. 
Η ενίσχυση των ομάδων/μηχανισμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η διαπραγμάτευση για ιδιοποίηση "ρόλων" (όπως έκαναν και ο Λαφαζανησμός κλπ) ήταν η μοναδική επιδίωξη  για τον κομματικό έλεγχο, τη νέα  εκλογική αποτυχία και την εκδίωξη Τσίπρα.  
Ο στόχος της Δεξιάς έγινε κοινός και με τους εσωτερικούς υπονομευτές γιαυτό, και στις εκλογές 2023, έκαναν το παν για την ήττα ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρηδες και  τα κομματικά  ΜΜΕ  κλπ που προπαγάνδιζαν  για ψήφο αντιπολίτευσης, δηλαδή ΟΧΙ ΝΙΚΗ. 

Την παραίτηση Τσίπρα το 2023 ακολούθησε η άλλης μορφής  δράση των και παραμηχανισμών.
Μεταξύ αυτών, και η "διαβεβαίωση"    της Δεξιάς ότι δεν κινδυνεύει, με αντάλλαγμα στηρίξεις.
Και η Δεξιά πρόθυμη δεν τσιγκουνεύτηκε σε   προσφορές ανάλογα με την αξία κάθε διαβεβαίωσης.

Ο αριστερός κόσμος τρόμαζε/ει  με όσα τραγικά παρακολουθούσε/θεί και  διαπίστωνε/νει.
 
Ιδιαίτερα "τρομάζουν" όσοι δεν είχαν/έχουν καμιά  κομματική σχέση,  όπως η ΑΑΑ.

Όμως εμφανίστηκε ως σίφουνας ο  άγνωστος  Κασσελάκης, βρήκε πόρτες και παράθυρα σμπαραλιασμένα και άνετα τα σάρωσε όλα  δίνοντας αόριστες ελπίδες στον προδομένο κόσμο. Σταδιακά όμως σταθεροποιεί τις πολιτικές.

Βέβαια, οι ηττημένοι μηχανισμοί απεκάλυψαν  δημόσια ένα αντιαριστερό, τραγικό, άθλιο και ιδιοτελές πρόσωπο και,  με τις διαβεβαιώσεις της Δεξιάς για πλήρη στήριξη, έκαναν αμέσως τη δικιά τους νέα  αποστασία ανάλογη του 2015, ισχυροποιώντας το ΔΕΣ*.

Δεν χρειαζόταν φυσικά  να κατέβουν τανκς  για να συνεχίζει να  τραντάζει το σκληρό δεξιό πρόσωπο σε κάθε επίπεδο.
 
Βουλευτές, ευρωβουλευτές, πρώην υπουργοί, δημοσιογράφοι στα ΣΥΡΙΖΑ/ΜΜΕ με αναζητούμενη την Αριστερή συνείδηση, χάνοντας την κομματική εξουσία με όλες τις προσφορές της, μεθόδευσαν την αυτοβάπτιση τους σε αριστερούς επαναστάτες (ίσως στη ζωή τους πρώτη φορά... ,) αλλά με μόνο  εχθρό τον Κασσελάκη, όπως πριν με τον Τσίπρα.
 

Αποστάτησαν κλέβοντας τις έδρες βουλευτών/ευρωβουλευτών, εξαφανίζοντας αρχεία οργανώσεων, ελέγχοντας με δημοσιογραφίσκους βασικές θέσεις στα κομματικά ΜΜΕ και απολαμβάνοντας τον, ξαφνικό,   σεβασμό και την απόλυτη στήριξη του ΔΕΣ/Δεξιά. 
Αποδυνάμωσαν έτσι περισσότερο τον μοναδική ελπίδα για κυβερνητική εναλλαγή, σώζοντας τη Δεξιά.

Απεκάλυψαν   ένα αντιΑριστερό πρόσωπο με κάθε στοιχείο δεξιάς... ανατροφής: Χυδαιότητα, ύβρεις, χαφιεδισμός, ρατσισμός για τον Κασσελάκη, υπονομεύσεις, στραπατσάρισμα προσώπων και απίθανη  ιδιοτέλεια που αδιάκοπα παρακολουθούμε στα πρόθυμα βοθροΜΜΕ και την υποταγμένη ΕΡΤ/ΥΕΝΕΔ.
 
Δεν ήταν/είναι εθελοντές  με προσφορά αλλά ιδιοτελείς επαγγελματίες-καταληψίες έμμισθων θέσεων με μόνη χρήση την προσωπική ή φραξιακή εξουσία.
Ένα ήθος και ύφος με βαθύ δεξιό περιεχόμενο που προκαλεί:
Σκληρό   και με βάθος στραπατσάρισμα του Αριστερού Πλεονεκτήματος.
 
Όμως, παρά την τεράστια στήριξη από τη Δεξιά, ο λαός τους εξαφάνισε στις ευρωεκλογές, όπως έκανε και  το 2015 με τους ΛαφαζανοΚωνσταντοπουλισμούς.
 
Ο λαός, ειδικά της Αριστεράς, απεχθάνεται και τιμωρεί!
 
Αλλά, ελίτ εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ,   συνεχίζουν τη συμπόρευση με  τη Δεξιά,  μασκαρεμένες με  αριστερά φτιασίδια. Και με ιδιοτέλεια που εξακοντίζεται δίχως καμιά συστολή.

Η θέση της ΑΑΑ είναι σαφής:
Διαχωρίζουμε τη λαϊκή απαίτηση για συνεχείς, αλλά  διαφανείς, συνεργασίες σε όλα τα  κοινωνικά και πολιτικά επίπεδα  απέναντι σε κάθε πολιτική του ΔΕΣ*/Δεξιά.
Συνεργασίες με θέσεις και για αγώνες εντός και εκτός Βουλής. 
Αυτό απαιτείται και για να αναδεικνύονται οι  πραγματικές ή όχι  συγκλίσεις και αποκλίσεις.
Το σημαντικότερο, επιβεβαιώνει  ή διαψεύδει πολιτικές, διακηρύξεις και προθέσεις.
 
Αλλά,  λαϊκή απαίτηση και για κυβερνητική συνεργασία, μετεκλογικά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία.
 
 Όμως, ποιος ευαισθητοποιείται
 έναντι αυτής της λαϊκής  απαίτησης;
Ο Κουτσούμπας υπονομεύει ενεργούς ρόλους με θέσεις-αντιθέσεις-συνθέσεις. Αναπαύεται στην, επιβραβευμένη από τη Δεξιά, συνέπεια. 
Αυτοεξαιρούνται  το δεξιοΠΑΣΟΚ και οι αποστάτες που, μέχρι και  λίγο πριν,  στήριξαν τη Δεξιά υπονομεύοντας την Απλή Αναλογική και κάθε  νίκη ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αποστάτες πρέπει να εξαφανιστούν. Κάθε νομιμοποίησή τους υπονομεύει αγιάτρευτα το Αριστερό Πλεονέκτημα με επιπτώσεις στο χρόνο.
 
Αλλά και  τα διάφορα  σχήματα  για εδώ και τώρα "ενώσεις" με κέντρο το... ΚΕΝΤΡΟ...,  είναι βαθιά "επικίνδυνα".
Δεν έχουν καμιά μα καμιά δυνατότητα, κανένα μέλλον ή προοπτική τέτοια ευκαιριακά σχήματα.
Υποκρύπτουν δε βαθιές αντιΑριστερές μεθοδεύσεις.
Δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές απαιτήσεις αλλά, αποκλειστικά ιδιοτέλειες και  τις ανάγκες σωτηρίας του δεξιού ΠΑΣΟΚ και των... αποστατών, υποστυλωμάτων της Δεξιάς
Και, έτσι,  νομιμοποιούν τις επιδιώξεις του ΔΕΣ*/Δεξιά.  
 
Επίσης, είναι και  μεθόδευση να κρατούν  "στατικές"   δυνάμεις συντηρητικές,  άλλες  από το ΠΑΣΟΚ και γενικά από τα συνονθυλεύματα που τόσκασαν από ΣΥΡΙΖΑ  ενώ, μετά και τις ευρωεκλογές, οι δυνάμεις αυτές  θα οδηγούνταν σταδιακά  προς αυτόν, ως μόνη κυβερνητική προοπτική απέναντι στη Δεξιά. 
 
Βέβαια, εκτός από τη Δεξιά, αυτά τα προπαγανδισμένα  σχήματα,   τα ευλογεί και ιδιοτελής ελίτ στα αριστερά,  ελπίζοντας στο: Δρυός πεσούσης, κάθε αριστερό μπουτσούνι, ξυλεύεται. Όπως με το Βρώμικο89.
 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ
μπορεί την αυτοδυναμία αρκεί:
 να   θέλει
να  "προγραμματίσει"
και να επιδιώξει.
 
Ο λαός αναζητά, και επειγόντως, 
μια άλλη κυβέρνηση
κι όχι αντιπολίτευση.
 
Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως από το 3% εκτινάχθηκε στο 37%. Αλλά και η ΝΔ κατρακύλησε   στο 19% και το ΠΑΣΟΚ στο 7%.
 
Χρειάζεται όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μια εσωτερική σταθερότητα και απαιτείται να του δοθεί από το λαό μια  τουλάχιστον αυτοδυναμία για να αποδείξει τον πραγματικό προσανατολισμό του και όχι, αν τον νοθεύει, να τον δικαιολογεί ως αποτέλεσμα των... ΚΕΝΤΡΟΩΝ ενώσεων με ΠΑΣΟΚ και δεξιοΑποστάτες.
 
Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή καμιά άλλη προσφορά επιλογής με αριστερή προέλευση για κυβερνητική αλλαγή απέναντι στο ΔΕΣ*/Δεξιά (και όχι απλώς στον Μητσοτάκη).
 
Και με Κασσελάκη (που πρέπει  να ωριμάζει και να αποφεύγει προκλήσεις), στην πρώτη του 4ετία θα "αναγκαστεί"  να αναδείξει πολιτικές με αριστερό χρώμα.
 
 
 
[Ο Αλέξης Τσίπρας Alexis Tsipras  να μην κάνει το ιστορικό λάθος και... ανέβει στο κλαρί πάνω στο οποίο, αποστάτες και αποστατούντες, "κάθονται  αλλά το πριονίζουν". Οι πριονιστές δεν άλλαξαν ξαφνικά.
Έχει ακόμη χρόνο αλλά όχι για θνησιγενή ιδιοτελή δεξιοσχήματα. 
Μπορεί πολύ ευρύτερα και ιδιαίτερα δημιουργικά.
Στη συνείδηση, πάρα τα λάθη, έχει καταγραφεί ως Αριστερός που τιμά το Αριστερό Πλεονέκτημα.
Να τον απωθεί λοιπόν το, μετά το 1985, ΠΑΣΟΚ που έχασε το τραίνο της Ιστορίας ( ανάλυση,και εδώ:  https://autenergos.blogspot.com/2024/05/4.html  )].


Από κει και πέρα όλα θα εξαρτώνται από τη Αριστερή Δυναμική, πέρα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια  άλλη αριστερή διακυβέρνηση.  Όχι απλώς... αντιπολίτευση.
 
Αν λοιπόν  ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει με αριστερό προσανατολισμό, θα έχει περισσότερη λαϊκή στήριξη και προοπτική.
 
Αν όμως εγκαταλείψει μια πορεία με αριστερό περιεχόμενο, τότε θα γίνει ένα άλλο δεξιοΠΑΣΟΚ και από την Αριστερά θα "ξεπηδήξει"   νέο υποκείμενο που θα ζητήσει ψήφο αριστερής διακυβέρνησης.
Η ιστορία δεν μένει ποτέ νεκρή. 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ έτσι κυλάει
(εδώ για τις αυτοδιοικητικές: https://autenergos.blogspot.com/2023/11/blog-post.html
 
Και, ο λαός δεν αναζητά μια καλύτερη Δεξιά για
λίγο... καλύτερη ζωή από αυτήν με την  Δεξιά!
Απαιτεί 
μια διαφορετική ζωή 
με μια διαφορετική πολιτική
 
ΑΑΑ
 
 
Σημείωση: Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία επιβεβαιώνει την Αριστερά που αντιδρά και όχι Αριστερά που σταθερά συντονίζεται και δρα ριζώνοντας στη λαϊκή συνείδηση και "εξαφανίζοντας" το ΔΕΣ*  έως την ακραία  μορφή του.
Το ότι δεν είναι ριζωμένο δημιουργεί φόβους ότι το μήνυμα  μπορεί να είναι αδύναμο. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά και να αποτελέσει βάση για μια διαφορετική πορεία της Αριστεράς στην Ευρώπη και τον Κόσμο.
 
 (ΔΕΣ*: Δεξιό Εκμεταλλευτικό Σύστημα. Αιώνιο, παγκόσμιο που συντίθεται από 3 Πυλώνες: Θρησκεία + άδικοΚράτος + εκμεταλλευτικόΚεφάλαιο).
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: