Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ,

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, φίλοι/ες επισκέπτες/τριες της Έκθεσης Βιβλίου

Απευθυνόμαστε σε σας, θέλοντας να σας ενημερώσουμε για τα όσα συμβαίνουν στον «όμορφο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο» κόσμο του βιβλίου.

Εμείς οι βιβλιοϋπάλληλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα με όλους εσάς, τους εργαζόμενους σε διάφορους άλλους κλάδους: χαμηλοί μισθοί, εντατικοποίηση, απάνθρωπα ωράρια, απολύσεις, εργοδοτική αυθαιρεσία, κουτσούρεμα κατακτήσεων π.χ. ασφαλιστικά δικαιώματα, κακοπληρωμένες ή απλήρωτες υπερωρίες και πολλά άλλα………………

Ο αγώνας μας για ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για διατήρηση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ταυτόχρονα και αγώνας για το βιβλίο.

Οι εκδοτικοί οίκοι – μαμούθ, οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης βιβλίου δε χτίζονται από την «δημιουργικότητα» και την «εργατικότητα» των αφεντικών μας, αλλά από τη δική μας υπερεκμετάλλευση, τις χαμένες μας υπερωρίες, τα 600 - 700 ευρώ μισθό, τις πενιχρές αυξήσεις και τα πανάκριβα βιβλία.

Πάμε κόντρα στη λογική των εργοδοτών και της εκάστοτε κυβέρνησης που θέλει το βιβλίο είδος πανάκριβο, απρόσιτο, μακριά από την πλειοψηφία της νεολαίας και των εργαζομένων. Παλεύουμε για να πάψει το βιβλίο να είναι εμπόρευμα, για να γίνει κοινωνικό αγαθό.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Κανένας συνάδελφος βιβλιοϋπάλληλος να μη λείψει από τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου, όπου θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για την πορεία διαπραγμάτευσης της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας του 2008:

Κυριακή 25 Μάη 11.30 π.μ.

στα γραφεία του Συλλόγου (Λόντου 6 - β’ όροφος, Εξάρχεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: