Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Από το ΕΘΝΟΣ www.ethnos.gr

Η Κινέζα θεά με τα

χίλια χέρια δείχνει έλεος

Η Κινέζα θεά με τα χίλια χέρια δείχνει έλεος

Φιλανθρωπική παράσταση με τίτλο «Το όνειρό μου» έδωσαν προχθές Κυριακή στο Λονδίνο οι Κινέζες καλλιτέχνιδες που με τόσο εντυπωσιακό τρόπο που αποτυπώνεται στη φωτογραφία αναπαριστούν την Αβαλοκιτεσουάρ, τη «Θεά του Ελέους με τα χίλια χέρια».

Ο θαυμασμός για το αποτέλεσμα γίνεται σίγουρα μεγαλύτερος όταν πληροφορηθεί κανείς ότι οι καλλιτέχνιδες ανήκουν όλες στο Ανσάμπλ Αναπήρων Κινεζικής Τέχνης, στο οποίο συμμετέχουν μόνο άτομα με κάποιας μορφής αναπηρία, όπως αποκαλύπτει το όνομά του.

Αν συνυπολογίσει επιπλέον κανείς ότι τα χρήματα από την παράσταση στη βρετανική πρωτεύουσα θα δοθούν στα θύματα του φοβερού σεισμού που εξόντωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην επαρχία του Σετσουάν, τότε ο θαυμασμός ενώνεται με τη βαθιά συγκίνηση.

Φαναράκια μνήμης...

Φαναράκια μνήμης...

Ιάπωνες βουδιστές ιερείς αφήνουν φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων των πολέμων και των φυσικών καταστροφών κατά τη διάρκεια τελετής στη Χονολουλού της Χαβάης.

Ζήτω η σάμπα!

Ζήτω η σάμπα!

Χορεύοντας σάμπα, η γυμνόστηθη χορεύτρια της σχολής "Vila Isabel" συμμετείχε στο γκρουπ του άρματος "Tra balhadores do Brasil" (Βραζιλιάνοι εργάτες) στη μεγάλη παρέλαση του κατάμεστου σαμποδρόμιου.

Μυστήρια της φύσης

Μυστήρια της φύσης

Χελωνάκι με δύο κεφάλια και κοκκινα αυτιά βρέθηκε σε πάρκο νηπιαγωγείου της πόλης Μοριγιάμα της Ιαπωνίας. Ερευνητές επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο για μία τετοια χελώνα να βρθεί ζωντανή, προσθέτοντας ότι η αιτία δεν αποδίδεται στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, αλλά για ένα φυσικό φαινόμενο.

Μύρισε καλοκαίρι...

Μύρισε καλοκαίρι...

Μία γυναίκα επιδίδεται σε χορευτικές φιγούρες με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι της Αίγινας. Ο καιρός στην Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα ζεστός με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς, δίνοντας καλοκαιρινή νότα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: