Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΣυνέδριοΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

καιΠΣΥΠ/ΔΕΗ:

(Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Προσωπικού ΔΕΗ)

Επιβάλλεται, αυτοκάθαρση στον Συνδικαλισμό.

Ανάγκη, έκτακτης Συνέλευσης των Συνεταίρων!

 

Απογοήτευση εκπέμπεται μετά  το 3ημερο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ.

Οι γνωρίζοντες τις επιπτώσεις απ’ την 15ετή απολιτική, δίχως αγώνες, συμβιβασμένη, αντιΔΕΗκή και «αντεργατική» πορεία της, εκτιμούν ότι   οι «ηρωϊσμοί» που προβάλλονται απ’ την ηλεκτρονική εμφάνιση του Απολογισμού, σκοπεύον να σκεπάσουν την πραγματικότητα.

Δεν απαντήθηκε  γιατί, οι πραγματικά σημαντικοί αγώνες     που σχετίζονται και με την προεδροποίηση του Νίκου Φωτόπουλου, δεν απέτρεψαν  την κυβερνητική επίθεση σε  Ασφαλιστικό και  ΔΕΗ.

Παραβλέπονται οι μεγάλες  ευθύνες από:

-Τον εντονότατο κομματικό κι εργοδοτικό   έλεγχο της ΓΕΝΟΠ (πυραμιδικά).

-Την  μετατροπή της ΓΕΝΟΠ σε «Επιχείρηση» και τη διαπλοκή Συνδ/κών Στελεχών ή και Σωματείων πλασάροντας (με το κάτι τι τους;;;) ασφάλειες, τηλεφωνία κλπ  σε βάρος των εργαζόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φωτόπουλος εκλέχτηκε με εντολή και την «εσωτερική αυτοκάθαρση». Η «περίοδος χάριτος» δεν είναι… απεριόριστη! Ούτε συμψηφίζεται!

 

Εκτιμήσεις στελεχών που δεν σχετίζονται με την «επιχειρηματοποίηση»  της ΓΕΝΟΠ  και κάποιων Σωματείων μιλούν  ότι, η «αδυναμία» να προστατέψει τη ΔΕΗ  και η  αποδυνάμωση του Συνεταιρισμού,  σχετίζονται με τα συμφέρονται που πηγάζουν   από τις «επιχειρηματικές ενασχολήσεις».

Στο δίλλημα πχ:  Συνεταιρισμός ή σκοτεινές επιχειρηματικές δράσεις, φαίνεται   το δεύτερο να δελεάζει.  

Γι αυτό, λένε,    ξανά ολόκληρο Συνέδριο    δεν ασχολήθηκε με το Συνεταιρισμό Εργαζόμενων και Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Το ίδιο φαινόμενο διαπιστώνουν  στα Πρωτοβάθμια και στα Σωματεία Συνταξιούχων.

Ενθυμούνται ακόμη την αντίδραση εμπορικών επιχειρήσεων κατά του ΠΣΥΠ ή άρνηση εταιρειών να προμηθεύουν Συνεταιρισμούς και τις συσχετίζουν   με  ύποπτες   συνδικαλιστικές συμπεριφορές, συνδικαλιστών που αναφέρονται    σε  ιδιωτικές επιχειρήσεις.

  

Ιδιαίτερη απορία προκάλεσε η… συνεδριακή  αδιαφορία της ΓΕΝΟΠ και για τον σαφή κίνδυνο να χαθούν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ των Συνεταίρων  προς όφελος πρώην κορυφαίου συνδικαλιστή της.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Ή ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΙΚΙΛΕΣ «ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ».

 

Αξιολογήθηκε  δε ως υποκριτικό το εμφανιζόμενο  ΓΕΝΟΠικό ενδιαφέρον κατά της ληστείας εργαζομένων-συνταξιούχων από το ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο ενώ ταυτόχρονο υπονομεύεται το κυρίαρχο μέσο άμυνάς τους, ο Συνεταιρισμός, απ’ το ίδιο το ΣΚ.

Εκτιμήθηκε  επιπλέον ότι μια  ΓΕΝΟΠ «ενοχοποιημένη» δεν μπορεί να σταματήσει το συνολικό γκρέμισμα της ΔΕΗ από κυβέρνηση και διοίκηση, υπενθυμίζοντας και  την μονόπλευρη επίθεση κατά του διατεταγμένου Αθανασόπουλου ενώ  αθώωνε  τη διατάζουσα «Νέα Διακυβέρνηση». Δεν είναι τυχαία η πρόκληση του Διευθύνοντα μέσα στο ίδιο το Συνέδριο για τις Εργασιακές Σχέσεις.  

 

Οι έχοντες συνεταιριστική εμπειρία διατύπωναν απορία γιατί, παρά τον   τόσο εμφανή     κίνδυνο παραπέρα αποδυνάμωσης του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ, από πράξεις και παραλήψεις, δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες.

Λένε ότι, όσο και να ταυτίζονται με τις Συνδικαλιστικές αδιαφανείς επιχειρηματικές «δραστηριότητες» και τα ακουόμενα ‘οφέλη’ προσώπων, προκαλούν απορία η παθητικότητα κι η  αδιαφορία.  Ακόμη και για επιπτώσεις ή άλλες ευθύνες.

 

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι,  η σοβαρή κατάσταση που διαπίστωσε κι η τελευταία Συνέλευση του ΠΣΥΠ, επιβάλλεται ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα με νέα έκτακτη Συνέλευση αφού η μελλοντική, εκλογοαπολογιστική, δεν   ασχολείται ποτέ  με αυτά.

 

Αξιολογούν,  ότι  τα εκτελεστικά  Όργανα  του ΠΣΥΠ έχουν βαρύ φορτίο. Δεν πρέπει να σηκώσουν ευθύνες που μπορεί ν’ ανάγονται και στο παρελθόν αλλά και το κυριότερο, δημιουργούν κινδύνους για το μέλλον. Ούτε να δεσμεύσουν τα επόμενα Όργανα όπως έπρατταν προηγούμενα.

Συμπεραίνουν ότι, σοβαρότατα προβλήματα που σχετίζονται με την υπόσταση του ΠΣΥΠ, με κρίσιμες  αναδιαρθρώσεις ή ιδιαίτερες οικονομικές αποφάσεις, πρέπει να λυθούν  μόνο από Συνέλευση. Και βέβαια όχι από «πανηγυρίστικη» εκλογική.

Μόνο μία   άμεση (εντός του Ά δεκαπενθήμερου Μαρτίου) έκτακτη Συνέλευση, λένε,  όπου θα κληθεί και το Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζόμενων Συνταξιούχων της ΔΕΗ   και βέβαια οι Υπάλληλοι του ΠΣΥΠ, πρέπει να λύσει  προβλήματα που σχετίζονται   με την ουσία του Συνεταιρισμού αλλά και κρίσιμες διαχειριστικές αποφάσεις οι οποίος  ταυτίζονται με το κύρος και την υπόστασή του.

 

Γίνεται πλέον ευρεία πεποίθηση ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να ξεπλύνει τις ιστορικές του  ευθύνες και τις μαύρες κηλίδες εξ αιτίας των οποίων το Καπιταλιστικό Σύστημα  θριαμβεύει στην εκμετάλλευση   αυτών που εκπροσωπούν οι συνδικαλιστές! Κυρίως  των πεινασμένων!

Η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζουν οι έξω απ’ τα «συμφέροντα»,  οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε οργανωμένη αυτοκάθαρση ξεκινώντας με τη διάλυση του ΟΚΔΕ/ΔΕΗ   και μεταφορά αρμοδιοτήτων του στον (με πρόσθετο αυστηρό έλεγχο)  ΠΣΥΠ. Επίσης,  ν’  αποκαλύψει- τιμωρήσει-δημοσιοποίηση Στελέχη  και Σωματεία  «εμπορευάμενα», καθώς και την    με κάθε μέσο τιμωρία όσων σχετίζονται με «οικονομικά σκάνδαλα».

Τέλος, ζητούν, να  κινήσει αμέσως κάθε διαδικασία (κι όχι με… δικανισμούς)   ώστε να επιστραφούν αμέσως τα περίπου 3 εκ. ευρώ στον ΠΣΥΠ, πρόβλημα που απασχόλησε ιδιαίτερα και τη Συνέλευση 2008 του ΠΣΥΠ , ο οποίος   τα οφείλει.  

 

 Οι Παρατάξεις, καταλήγουν, οφείλουν ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους: Για   την κρίση στο Συνδ/κό Κίνημα και το Συνεταιριστικό Κίνημα, κυρίως αυτές που έχουν τη  ΣΥΝΕΤΑΙΣΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ στο ιδεολογικό τους βάθρο.

Αν υπάρχουν ευθύνες   στελεχών τους για το ΣΚ και τους  Συνεταιρισμούς οφείλεται γιατί οι ίδιες οδηγούν στην απολιτικοποίηση, στην αταξικοποίηση, στην εργοδοτοποίηση και   εκτρέφουν-καλύπτουν τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, την εκλογική νοθεία, τα σκάνδαλα….

16/02/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: