Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Δυνατά στις απεργίες αλλά:

ΓΣΕΕκιΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΣΦΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ!

Τετάρτη 24 Φλεβάρη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απεργούν τηνΕλλάδα! Γιατί;

Η μόνη απάντηση που θα αναμενόταν: ΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ (=θρησκεία»+κράτος»+ εκμεταλλευτικό κεφάλαιο).

Ενάντια στην παγκόσμια-ευρωπαϊκή-ελληνική ΔΕΞΙΑ πολιτική εκμετάλλευσης, καταπίεσης και στραγγαλισμού εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων.

Απεργούμε γιατί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πιέζεται (ή διευκολύνεται) από τα ντόπια και διεθνή μαφιόζικα κέντρα των θεσμικών και μη απατεώνων να εφαρμόσει πολιτική αποκλειστικά και μόνο ΔΕΞΙΑ και να ξεζουμίσει το λαό.

Γιατί, ξένοι και έλληνες που εκμεταλλεύονται τον πλούτο του λαού, εκβιάζουν να συνεχισθεί και προστατευτεί η αδιαφάνεια, η αδικία, η απάτη σε κάθε επίπεδο, η φοροδιαφυγή-φοροκλοπή, ο διεφθαρμένος κρατισμός, η ανισότητα, η μη παιδεία, η μη υγεία, η ανασφάλιστη εργασία, η εκμετάλλευση των ξένων, το παρασιτικό εμπόριο, η υποταγή κράτους-κομμάτων-διανοουμένων-συνδικαλιστών.

Απεργούμε απέναντι στους αποκλειστικά κρατικοδίαιτους (από τους φόρους που πληρώνουν μόνο εργαζόμενοι-συνταξιούχοι): Εκκλησία, τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, εκδότες, δήθεν μεγαλοεπενδυτές...

Αυτή την απάντηση θα περιμέναμε στο:

Γιατί απεργούμε!

Όμως, την απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δηλαδή το ισχυρότερο υποστύλωμα του ΔΕΞΙΟΥ συστήματος εκμετάλλευσης.

Δίχως του γνωστού ιστορικού υποτακτικού (κομματικά-εργοδοτικά) ρόλου τους, δε θα είχαμε φτάσει εδώ!

Κατ΄ αρχή θα είχαν αποτρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Θα απαιτούσαν σταθερά μια άλλη, αντιΔΕΞΙΑ, πολιτική.

Δε απαιτούταν… επανάσταση! Χρειαζόταν όραμα-συνείδηση-οργάνωση-αυτονομία-σύνθεση-συνέπεια-ενότητα-δράση-αποτροπή-επιβολή!

Οι ηγετικές όμως γραφειοκρατίες, πυραμιδικά, υποτάσσονται γευόμενες τους εξουσιαστικούς καρπούς και τις ανταμοιβές από το χειροδέσιμο των εργαζόμενων.

Ανέχονται, το ΔΕΞΙΟ σύστημα να διαφθείρει ή να εξαγοράζει συνειδήσεις και με επιλεκτικές μικροπροσφορές σε κάποιες ομάδες. Μετά, οι ίδιοι εμπλέκονται στις καλλιεργούμενες αλληλοσυγκρούσεις και «κοινωνικό αυτοματισμό!».

Δεν εργάζονται για εργατική συνείδηση ισότητας και αλληλεγγύης.

Δεν αποτρέπουν πολιτικές αδικίας, απάτης, ανισότητας, αδιαφάνειας.

Δεν ιδρύουν αμυντικούς-επιθετικούς κοινωνικούς θεσμούς (όπως συνεταιρισμούς) και η συμμετοχή στις διοικήσεις επιχειρήσεων ή Ταμείων μετατρέπεται σε πληγή.

Εξορκίζουν τη τεχνολογία (οι χειρότερα οργανωμένες) για ταχύτατη επικοινωνία, ενημέρωση, συντονισμό, κινητοποιήσεις.

Δεν ιδρύουν ούτε ένα ραδιόφωνο, μια τηλεόραση για μια άλλη ενημέρωση του λαού. Αντίθετα, στηρίζουν τα ΜΜΕ των (κρατικών-ιδιωτών) αφεντικών και, όταν σπάνια παρουσιάζονται, προκαλούν απογοήτευση.

Παρόλα αυτά, συμμετέχουμε, όπως πάντα, δυνατά και σε αυτή την απεργία.

Όμως, δεν ξεχνάμε: Αυτοί που εκλέγουμε στα αφεντικά προσφέρονται!

Άρα, οφείλουμε συμπληρωματικά να αποτρέψουμε, δυναμικά μεν δίχως «βία» δε, να συνεχίζει έτσι η Εργατική Ελίτ! Η υποταγμένη, πυραμιδικά, Συνδικαλιστική Γραφειοκρατική εξουσία!

autenergos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: