Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ(Σ.Α.Δ.Σ)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ !

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗ ΔΕΗ!

Με την περικοπή χρηματοδότησης τουΤΑΫΤΕΚΩ κατά 10% «κατ’ αρχήν» , ενοχοποιούνται οριστικά οι πρωταγωνιστές της συναίνεσης , στην ασφαλιστική μας καταστροφή. Η δε φράση του κ. πρωθυπουργού «υπάρχουν χρήματα » , που στη πορεία διαψεύσθηκε , μόνο όσοι θέλουν μπορούν να την αποδείξουν ..........ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

2 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ
(Σ.Α.Δ.Σ.-Δ.Ε.Η.)
Συναδέλφισσες/φοι
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ !
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗ ΔΕΗ!
Με την περικοπή χρηματοδότησης τουΤΑΫΤΕΚΩ κατά 10% «κατ’ αρχήν» , ενοχοποιούνται οριστικά οι πρωταγωνιστές της συναίνεσης , στην ασφαλιστική μας καταστροφή. Η δε φράση του κ. πρωθυπουργού «υπάρχουν χρήματα » , που στη πορεία διαψεύσθηκε , μόνο όσοι θέλουν μπορούν να την αποδείξουν .
Και να τι προκύπτει , μέσ’ από έρευνες ,για τα προκλητικά κέρδη και τις εξαγωγές πλούτου ακόμη και σε περίοδο κρίσης, απ’ τα κοινωνικά παράσιτα ,που αποτελούν για το σύστημα, πρότυπα οικονομικής ανάπτυξης .
Για ένα χρέος δεκαετιών του δικομματισμού , ΑΥΤΑ τα ΜΕΤΡΑ κρίνονται σαν επείγοντα και αναγκαία.
Οι 30.000 οικογένειες έχουν 90δις e καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πώς αυτά αποκτήθηκαν;
Οι 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει 36διςe σε Βαλκάνια και λοιπή Ευρώπη , με δεδομένη την ανεργία και την ισχνή οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας και αφού δανειοδοτήθηκαν προηγούμενα απ’ το Ελ. Δημόσιο.
Οι 10.000 off shore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων από φοροδιαφυγή ,ζημιώνουν το δημόσιο 6διςe το χρόνο.
Τα 6,5 διςe ΦΠΑ, ενώ εισπράχτηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις , δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Ελ. δημόσιο .
Οι 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31διςe , που από λειτουργική ανικανότητα δεν έχουν εισπραχθεί .
Η εθνική τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις e -αφού φορολογήθηκε μόνο με 10%(όπως όλες οι τράπεζες) και 35 δις e οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών στον ίδιο διάστημα .
Απ’ το 2004 έως 2008 οι μειώσεις φορολογικών συντελεστών απ’ το 35% στο 25% ,(είχαν αρχίσει να κατεβαίνουν απ’ το 55%) για να γίνουν επενδύσεις , που ποτέ δεν έγιναν , ζημίωσαν με 9διςe το Ελληνικό Δημόσιο.
Δεκάδες δις e η ζημιά απ’ τις Ελ.Τράπεζες , αφού δανείζουν το Ελ. Δημόσιο με 6% και δανείζονται με 1% με εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα , απ’ την Ευρωπ. Κεντρ. Τράπεζα .Αυτή η επιλογή κι αν είναι κακούργημα , χωρίς τα 28 διςe που τους δόθηκαν πρόσφατα ,για ν’ ανακουφίσουν τη «φτώχια» τους .
Αρνούνται το δανεισμό με κρατικά ομόλογα απ’ τη λαϊκή αποταμίευση , με επιτόκιο μικρότερο απ’ αυτό που πληρώνουν στις τράπεζες , για να μην αποσυρθεί απ’ αυτές το λαϊκό λεηλατημένο υστέρημα .
Τα σκάνδαλα: Siemens, βατοπέδι κλπ,(δεν μπήκε κανείς φυλακή) , η φορολόγηση της εκκλησίας και οι εξοπλισμοί απ’ την ΕΕ και για το ΝΑΤΟ, με διάθεση του 6% του ΑΕΠ , το μεγαλύτερο απ’ τις άλλες

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Νατοϊκές χώρες . Ένα μέρος απ’ τις παραπάνω πηγές να πήγαινε στο δημόσιο , δεν θ’ αποτελούσαμε πάλη εμείς τη λύση.
Κι ας μην ξεχνάμε πώς:
ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ , ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
Συναδέλφισσες/φοι : Στις εκλογές που έρχονται πρέπει ν’ αποφασίσουμε:
Όχι στις απόλυτες πλειοψηφίες! Ο σύλλογός μας δεν πρέπει ν’ αποτελεί , καμιάς παράταξης λάφυρο ή ιδιοκτησία. Γιατί έτσι λειτουργεί αντιδημοκρατικά και μονοπωλείται (που μπορεί να συμβαίνει): η αξιοπιστία, η ικανότητα και η εμπειρία . Γι αυτό που καταγγέλλουμε σήμερα, κανείς δεν μπορεί να μας διαψεύσει:
1) Καταλαμβάνονται όλα τα καταστατικά αξιώματα ,από μια παράταξη με αποκλεισμό όλων των άλλων.
2) Εκδίδονται μονοπαραταξιακές ανακοινώσεις , ερήμην απόψεων των λοιπών μελών του Δ.Σ.
3) Γίνονται μονοπαραταξιακοί απολογισμοί στις Γ.Σ. και η άλλη άποψη προσπαθεί να καλυφθεί με ομιλίες .
4) Άρνηση , ακόμη και ενημερωτικών κινητοποιήσεων με ανεκμετάλλευτο το εγκριμένο απ’ τη Γ.Σ . κονδύλι .
5) Η συνεχής άρνηση για έκδοσης εφημερίδας , παρά την οικονομική μας δυνατότητα γι’αυτό, σημαίνει: Ενημέρωση , οικονομία και μαζικοποίηση του συλλόγου, έντυπο με αξιόλογο περιεχόμενο και μακριά απ’τη θλιβερή έκδοση της εφημερίδας της Ομοσπονδίας . Οι λόγοι είναι ο περιορισμός της διαφορετικής άποψης.
6) Η παραμονή μελών της ίδιας παράταξης του συλλόγου μας , στα αξιώματα της ομοσπονδίας και συνομοσπονδίας, που σημαίνει έτσι και αποδοχή της αντιδημοκρατικής τους λειτουργίας ,παρά τους επιλεγμένους αποκλεισμούς μας -λόγω εκλογικού συστήματος- και την πρότασή μας να παραιτηθούν απ’ τα όργανα αυτά.
Είμαστε αντίθετοι σε πολιτικές ,απ’ όπου κι αν προέρχονται ,όταν αυτές στρέφονται εναντίων μας. Κάτι που δεν είδαμε στην μακρόχρονη θητεία μας ,απ’ την μονοπαραταξιακή διοίκηση του συλλόγου μας και της ΠΟΣ .
Συναδέλφισσες/φοι! Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ
Όχι άλλες παρόμοιες θητείες στο σύλλογό μας. Να μας αποδείξουν σήμερα οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας ,πως αντέδρασαν για τα δεινά που μας βρήκαν;
Για να μην διευκολύνουμε με επιχειρήματα , όσους εγκαταλείπουν ομαδικά το σύλλογό μας επειδή αυτός έγινε λάφυρο , ανήμπορος έτσι για κάθε μορφής αγωνιστική προοπτική και δίνοντας φυσιολατρική και γραφειοκρατική εικόνα .
Η γραμματεία της Σ.Α.Δ.Σ.-Δ.Ε.Η.
ΔΑΜΙΑΝΟΣ Βασίλης , ΜΑΡΑΓΚΟΣ Χρήστος , ΝΟΥΧΟΥΤΙΔΟΥ Μαρία , ΦΙΛΗΣ Κώστας, ΡΟΚΟΥ Βάλια.