Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Θρησκευτικοί μύθοι!

ΙΗΣΟΥΣ:Ο…τελευταίος…

Θυσιασθείς…θεός για τη…Σωτηρία του κόσμου!

Εάν δεν υπήρχε παγκόσμια θρησκευτική δικτατορία,

εάν διδασκόταν θρησκειολογία στα σχολεία του κόσμου,

αντίθετη θα ‘ταν η παγκόσμια γνώση για τις θρησκείες.

Το σημαντικότερο: Θα ‘χαν μαραθεί!

ΘΕΩΝ: ΓΕΝΗΣΕΙΣ-ΘΥΣΙΕΣ-

ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Άπειρα χρόνια πριν τον Χριστό, πολλοί θεοί ή υιοί θεών [γεννημένοι (ΚΑΙ) 25 Δεκέμβρη, από παρθένο, σε σπήλαιο), θυσιάστηκαν για τη σωτηρία των ανθρώπων (και με σταυρικό θάνατο), αναστήθηκαν, αναλήφτηκαν στους ουρανούς…

Δύο παραδείγματα:

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΟ έλληνας Προμηθέας ο οποίος αρνήθηκε να εκμεταλλευτεί την…. μυθική του άπειρη προσφορά. Γι αυτό και τον… εξαφάνισαν! Ο πέρσης Μίθρας. Ο Ιησούς όχι είναι απόλυτο αντίγραφο του Μίθρα (ο οποίος γοήτευε μέχρι τη Ρώμη επί Ιησού) αλλά και θεωρείταιβεβαιότατο ότι σήμερα θα κυριαρχούσε, αν...

Εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, πλήθος τέτοιων θεϊκών μύθων δέσποζαν σε διάφορους λαούς. Όσοι τους αμφισβητούσαν χαρακτηρίζονταν (όπως και επί Χριστιανισμού) εχθροί, διώκονταν, βασανίζονταν με απίθανα μέσα, σταυρώνονταν, θανατώνονταν.

Ο… τελευταίος γιος θεού, ο Ιησούς, πριν δύο χιλιάδες χρόνια.

Ο πατέρας του, Γιαχβέ, δεν ξεπερνάει τις 3-4 χιλιάδες χρόνια που… δημιουργήθηκε!

Ο μύθος του Ιησού, αφού οικειοποιήθηκε και εξαφάνισε τους μύθους άλλων υιών (και) θεών, κυριαρχεί, δια της πλέον σκληρής βίας. Διαφορετικά δεν είχε προοπτική. ΈΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΞΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Βρίσκεται προς το τέλος του αφήνοντας πίσω του συντρίμμια την ανθρωπότητα (τέλος=και εκατοντάδες χρόνια)

Οι μύθοι, συνειδητοποιούμενοι, τελειώνουν.

Όμως, ουδέποτε θα σβήσουν, ως αθάνατοι, αυτοί που πραγματικά υπήρξαν, εργάστηκαν, βασανίστηκαν, σταυρώθηκαν και θυσιάστηκαν (δεν… αναστήθηκαν) για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Είναι μυριάδες! Σ’ όλους τους λαούς. Απ΄ αρχής κόσμου

Και ο μεν Χριστός, σύμφωνα με τα ευαγγέλια, στιγμιαία υπέφερε.

Αντίθετα, οι πραγματικά βασανισμένοι και σταυρωμένοι, υποφέρουν παντοιοτρόπως σ’ όλοι τους τη ζωή.

Αυτοί όλοι δεν είχαν-έχουν πίσω τους οργανωμένες πολυεθνικές θρησκείες του πλούτου και της βίας, ούτε οι ίδιοι θέλησαν να εξαπατήσουν.

31/3/2510 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)autenergos.blogspot.com

10 σχόλια:

ΟΜΟΛΟΓΙΑ είπε...

Δεν αισχυνεσθε κυριε Ζωχιε,
να εξυβριζετε τον Θεανθρωπο Χριστο που ευεργετησε την ανθρωποτητα και συνεχιζει να την ευεργετει παντοιοτροπως οσον ουδεις των μεχρι σημερα ανθρωπων ή και ενα απεραντο συνολο ανθρωπων μαζι;
Υπηρξε, υπαρχει και θα υπαρχη, ο ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ και ουδεις αλλος σαν Αυτον επι της γης και εν ΟΥρανω.
Και εν Αυτω καμψει παν γονυ, επουρανιων και επειγειων και καταχθονιων.
Αυτος ειναι το Α και το Ω της ανθρωποτητος.
Ντροπη σας βλάσφημοι λατρεις των ξοανων και των ουτιδανων ανθρωπαριων της ανθρωποτητος που δεν προσεφεραν τιποτα στην ανθρωποτητα, παρα μονον τα αγαλματα τους, τις χυδαιοτητες και τις αερολογιες τους ή και τα εγληματα τους.
Αιδως Ζωχιε, ουκ αισχυνει;

Οδυσσεας Τσολογιανννης, δημοσιογραφος

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αναρτώ τα τρία παρακάτω σχόλια που στάλθηκαν και ευχαριστώ τους κυρίους σχολιαστές όπως και τον παραπάνω κον Τσολογιάννη:
Με την ευκαιρία σημειώνω ότι το Πάσχα βράδυ στις 12 το ραδιόφωνο της "Εκκλησίας Της Ελλάδος" είχε αναλυτική παρουσίαση με το συγκεκριμένο θέμα.

Ζωχιός Γιάννης είπε...

1 ΣΧΟΛΙΟ:Ιωάννης ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

ΑΠΑNTHΣH στο άρθρο του κ. Ιωάννου Ζωχιού επί του θέματος : «ΙΗΣΟΥΣ:Ο.τελευταίος. θυσιασθείς.θεός για τη. Σωτηρία του κόσμου! Βρίσκεται προς το... τέλος του..!»
Θα ήθελα να παραθέσω δύο σύντομα μέρη από την Αγία Γραφή και να κάνω μερικά σχόλια:

Μέρος Πρώτον
1. Παύλος, δούλος Ιησού Χριστού, προσκεκλημένος απόστολος, κεχωρισμένος διά το ευαγγέλιον του Θεού,
2. το οποίον προϋπεσχέθη διά των προφητών αυτού εν ταις αγίαις γραφαίς,
3. περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη εκ σπέρματος Δαβίδ κατά σάρκα,
4. και απεδείχθη Υιός Θεού εν δυνάμει κατά το πνεύμα της αγιωσύνης διά της εκ νεκρών αναστάσεως, Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών,
5. διά του οποίου ελάβομεν χάριν και αποστολήν εις υπακοήν πίστεως πάντων των εθνών υπέρ του ονόματος αυτού,
.................................................
16. Διότι δεν αισχύνομαι το ευαγγέλιον του Χριστού• επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίόν τε, πρώτον και Έλληνα.
17. Διότι δι' αυτού αποκαλύπτεται η δικαιοσύνη του Θεού εκ πίστεως εις πίστιν, καθώς είναι γεγραμμένον• Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως.
18. Διότι οργή Θεού αποκαλύπτεται απ' ουρανού επί πάσαν ασέβειαν και αδικίαν ανθρώπων, οίτινες κατακρατούσι την αλήθειαν εν αδικία.
19. Επειδή ό,τι δύναται να γνωρισθή περί Θεού είναι φανερόν εν αυτοίς, διότι ο Θεός εφανέρωσε τούτο προς αυτούς.
20. Επειδή τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερώς από κτίσεως κόσμου νοούμενα διά των ποιημάτων, η τε αΐδιος αυτού δύναμις και η θειότης, ώστε αυτοί είναι αναπολόγητοι.
21. Διότι γνωρίσαντες τον Θεόν, δεν εδόξασαν ως Θεόν ουδέ ευχαρίστησαν, αλλ' εματαιώθησαν εν τοις διαλογισμοίς αυτών, και εσκοτίσθη η ασύνετος αυτών καρδία•
22. λέγοντες ότι είναι σοφοί εμωράνθησαν,
23. και ήλλαξαν την δόξαν του αφθάρτου Θεού εις ομοίωμα εικόνος φθαρτού ανθρώπου και πετεινών και τετραπόδων και ερπετών.
24. Διά τούτο και παρέδωκεν αυτούς ο Θεός διά των επιθυμιών των καρδιών αυτών εις ακαθαρσίαν, ώστε να ατιμάζωνται τα σώματα αυτών μεταξύ αυτών.
25. Οίτινες μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εις το ψεύδος, και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν την κτίσιν μάλλον παρά τον κτίσαντα, όστις είναι ευλογητός εις τους αιώνας• αμήν.
26. Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας• διότι και αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν•
27. ομοίως δε και οι άνδρες, αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνην άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών.
28. Και καθώς απεδοκίμασαν το να έχωσιν επίγνωσιν του Θεού, παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νούν, ώστε να πράττωσι τα μη πρέποντα,
29. πλήρεις όντες πάσης αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας, κακίας, γέμοντες φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας•
30. ψιθυρισταί, κατάλαλοι, μισόθεοι, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρεταί κακών, απειθείς εις τους γονείς,
31. ασύνετοι, παραβάται συνθηκών, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, ανελεήμονες•
32. οίτινες ενώ γνωρίζουσι την δικαιοσύνην του Θεού, ότι οι πράττοντες τα τοιαύτα είναι άξιοι θανάτου, ουχί μόνον πράττουσιν αυτά, αλλά και συνευδοκούσιν εις τους πράττοντας.
(Ρωμαίους 1:1-5 και 16-32)

Μέρος δεύτερον
Ψαλμός του Δαβίδ.» Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού, δεν υπάρχει Θεός. Διεφθάρησαν• έγειναν βδελυροί εις τα έργα• δεν υπάρχει πράττων αγαθόν.
2 Ο Κύριος διέκυψεν εξ ουρανού επί τους υιούς των ανθρώπων διά να ίδη εάν ήναι τις έχων σύνεσιν, εκζητών τον Θεόν.
3 Πάντες εξέκλιναν, ομού εξηχρειώθησαν• δεν υπάρχει πράττων αγαθόν• δεν υπάρχει ουδέ εις....... (Ψαλ.14)...........

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Για περισσότερα διαβάστε:
Α) στις προφητείες της Αγίας Γραφής που εξεπληρώθησαν κατά γράμμα στη ζωή του Ιησού και του λαού Ισραήλ, και
Β) στις δήθεν «ψευδομαρτυρίες» (!) των ψαράδων αποστόλων του Ιησού (του Ιωάνου και του Πέτρου), οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τον είδαν ζώντα και μάλιστα ότι έφαγε μπροστά τους. Επίσης, στα δήθεν «ψευδεπίγραφα» (!) γραπτά του του τελώνου Ματθαίου, ο οποίος και τον είδε μετά την ανάστασή του μαζί με άλλους πεντακοσίους και πλέον πιστούς. Τέλος, το ιστορικό ντοκουμέντο του Ιατρού ευαγγελιστού Λουκά τόσον για τη βιογραφία του Ιησού και τις Πράξεις των αποστόλων. Ομολογώ ότι δεν ήξευρα ότι οι δώσαντες την μαρτυρίαν τους δεν είχαν άλλον σκοπόν παρά να προωθήσουν μία «παγκόσμια θρησκευτική δικτατορία» και τέλος αποσκοπούσαν ----όταν εβεβαίωναν την ανάσταση του Χριστού---- η οποία κατα την γνώμη του κ. Ζωχιού ‘δεν είχε προοπτική’ στο να μετατραπεί τελικά στο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΞΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.».
Τί κρίμα, ο Παύλος, ο πολυμαθείς απόστολος των εθνών έγινε θύμα αυτών των αγράμματων ψαράδων και μιας ‘ψευδούς’ οπτασίας που είδε μεταβαίνων στη Δαμασκό, προκειμένου να φυλακίσει και να θανατώσει μετά μανίας τα πλανηθέντα πλήθη των χριστιανών... Πώς επλανήθη αυτός ο Παύλος, ώστε να καταντήσει και αυτός όπως καί όλοι οι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες σε ψευδομάρτυρες!!!

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗΝ.

Το ότι πολλοί μεταγενέστεροι θέλησαν να εκμεταλλευθούν τις μεγάλες και ένδοξες αλήθειες του ευαγγελίου δεν σημαίνει ότι και τις καταργούν και δίνουν το δικαίωμα σε ορισμένους να τις διαστρέφουν!!!

Παρακαλείται ο κ.Ιωάννης Ζωχιός, εάν ευαρεστείται, να αναρτήση στο blockspot του την παρούσα απάντησή μου.

Μετά τιμής
Ιωάννης ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

Ζωχιός Γιάννης είπε...

2ο ΣΧΟΛΙΟ:ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ


Καλημέρα :)

Ωραίο το παρακάτω! Να σαι καλά φίλε μου.

Και πάλι την καλημέρα μου!

Φιλικά.
Ν.Φ.

Ζωχιός Γιάννης είπε...

3ο ΣΧΟΛΙΟ: ΜΙΧΑΗΛ ΙΔΟΜΕΝΕΥΣ


Φίλε Ιωάννη καλημέρα και καλή Ανάσταση....
Ο καθένας μπορεί να λέει για όσους "χριστούς" προ Χριστού θέλει και να βάζει ότι ημερομηνίες θέλει.
Κατά τον ίδιο τρόπο και εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι πέραν του Γαλαξία μας δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο; Άσε τις φωτό της NASA. Από φωτό όσες θες. Άλλωστε δημοσιογραφείς. Ξέρεις ότι φτιάχνεις ότι θες.
Στον "δικό" μου κόσμο ο Χριστός ΕΙΝΑΙ.
Δεν μπορώ να σε πείσω για αυτό. Ούτε κάποιος άλλος μπορεί.
Μόνο ένα μπορείς να κάνεις. Φιάξε ένα καφεδάκι, πήγαινε κάπου μόνος σου. Κάπου που ηρεμείς και γαληνεύεις. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Κοίτα γύρω σου. Και αναρωτήσου. Πως ξεκίνησαν όλα αυτά; Πότε ξεκίνησαν όλα αυτά; Ποιος ή τι, τα ξεκίνησε όλα αυτά;
Αναρωτήσου.... Πόσα μπορεί να συλλάβει το μυαλό μας; Χωράει παραπάνω από ορισμένα data;
Χαλάρωσε και γαλήνεψε. Ξέχνα την τρέλλα του κόσμου. Φύγε για λίγο από όλο αυτό το φρενοκομείο μέσα στο οποίο ζούμε. Ηρέμησε....... Προσπάθησε να δεις στο άπειρο του σύμπαντος..... Μπορείς να το ερμηνεύσεις; Αναρωτήσου... Είναι δυνατόν να είναι αυτό τυχαίο;!!!!
Ζήτα επαφή..................
Όχι με αυτά που βλέπεις..... Με αυτά που δεν αντιλαμβάνεσαι... Χαλάρωσε.
Ξέχνα όλο τον υπόλοιπο κόσμο...
Προσπάθησε εκεί που κάθεσαι να βρεις ένα μυρμήγκι. Κοίτάξέ το. Πλησίασε το χέρι σου κοντά... Μίλησέ του. Θα σε ακούσει λες; Νομίζω όχι. Θα καταλάβει ότι είσαι εκεί; Νομίζω όχι. Γνωρίζει ότι υπάρχεις; Νομίζω όχι. Αγνοεί την ύπαρξή σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχεις; Ή απλά ότι αυτό δεν έχει τα αισθητήρια όργανα να σε αντιληφθεί;
Πως μπορείς όμως να το πείσεις ότι υπάρχεις; Όσο κια φωνάξεις, ότι και να κάνεις, δεν σε αντιλαμβάνεται. Μόνο με ένα τρόπο μπορείς να του μιλήσεις και να του πεις για σένα. Να γίνεις μυρμήγκι.

Καλή Ανάσταση Γιάννη...
Μην κοιτάς γύρω σου για τον Χριστό. Κοίτα μέσα σου...

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Καλημέρα κ. ΟΔΥΣΣΕΑ Τσολογιανννη. Να είστε πάντα καλά.

Σέβομαι την αντίδρασή σας.

Αν διαβάσετε άλλα σχόλια θα δείτε ότι επιχειρηματολογούν υπέρ των απόψεών τους.
Επίσης το ράδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος παρουσίασε επιχειρήματα παρά το άγχος των σχολιαστών που έδειχναν αμηχανία και αδυναμία . Αυτό με έπεισε ότι αν τέτοιες εκπομπές γίνονταν σε πλατύ κοινό ο… κλονισμός των… πιστών θα έφθανε σε σημείο… Παλαιάς Διαθήκης.

Πάντως, αν συμφωνείτε, να παρουσιάσετε απόψεις από τα μέσα που εκφράζεστε πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα. Ο διάλογος είναι αναγκαίος. Σας διαβεβαιώνω, οι… θεοί δεν βλάπτονται από τις αμφισβητήσεις αλλά από τις αδυναμίες στήριξής τους από αυτούς που πιστεύουν ότι τους εκφράζουν ή τους πιστεύουν. Ό,τι είναι αληθινό δε φοβάται μήτε κλονίζεται από αυτούς που αναζητούν την αλήθεια.

Γιάννης Ζωχιός

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αναρτώ νέο σχόλιο από τον κ.Ιωάννη Μπαλτατζή με πολλές ευχαριστίες για τη συμβολή του στο διάλογο:


Αγαπητέ κ. Ζωχιέ,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.

Η λακωνικώτατη απάντησή σας μου είπε πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσατε να μου είχατε ειπεί ή γράψει. Νομίζω ότι η "διαίσθησή" μου ή η διάκρισή μου, μάλλον δεν έκανε λάθος. Βλέπω και νοιώθω ότι έχω να κάνω με έναν άνδρα, ένα τίμιο αγωνιστή, έστω και αν σε ορισμένα σημεία διαφωνούμε. Δεν σας έχω ιδεί ούτε και έχουμε μιλήσει δια ζώσης αλλά από την πρώτη στιγμή μου είσασταν συμπαθέστατος. Ποτέ δεν υπήρξαν τα λόγια σας προς εμέ υβριστικά ή ασεβή. Τα δικά μου ήταν, καλή τη πίστει, ολίγον τι σκληρά. Μου θυμήσατε, κ. Ζωχιέ τον απόστολο Παύλο. Μην εκπλήττεσθε με την έκφραση αυτή! Ο απόστολος Παύλος έγραψε:

"12. Και ευχαριστώ τον ενδυναμώσαντά με Ιησούν Χριστόν τον Κύριον ημών, ότι ενέκρινε πιστόν και έταξεν εις την διακονίαν εμέ,
13. τον πρότερον όντα βλάσφημον και διώκτην και υβριστήν• ηλεήθην όμως, διότι αγνοών έπραξα εν απιστία,
14. αλλ' υπερεπερίσσευσεν η χάρις του Κυρίου ημών μετά πίστεως και αγάπης της εν Χριστώ Ιησού.
15. Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής άξιος, ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον διά να σώση τους αμαρτωλούς, των οποίων πρώτος είμαι εγώ•
16. αλλά διά τούτο ηλεήθην, διά να δείξη ο Ιησούς Χριστός εις εμέ πρώτον την πάσαν μακροθυμίαν, εις παράδειγμα των μελλόντων να πιστεύωσιν εις αυτόν εις ζωήν αιώνιον.
17. εις δε τον βασιλέα των αιώνων, τον άφθαρτον, τον αόρατον, τον μόνον σοφόν Θεόν, είη τιμή και δόξα εις τους αιώνας των αιώνων• αμήν." (1Τιμ.1:12-17)

Μετά τιμής και εκτιμήσεως,

Ιωάννης Μπαλτατζής

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Σεβαστέ κ. Μπαλτατζή,
Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο διάλογο.
Επιθυμώ να επισημάνω ότι δεν είμαι… φορέας κάποιας αλήθειας. Ούτε το υποστηρίζω μήτε το φιλοδοξώ. Θα ήμουν ανόητος αν εξέφραζα κάτι τέτοιο. Αντίθετα, επιθυμώ να συμβάλλω στο διάλογο και στην παρουσίαση διαφορετικών θέσεων. Για μένα η ΆΛΗΘΕΙΑ είναι κάτι το διαρκώς ζητούμενο. Ο άνθρωπος, από δημιουργίας του, την αναζητά και βάζει αδιάκοπα κάποιες ψηφίδες γνώσης στο συμπαντικό άγνωστο.
Αυτή του την αναζήτηση την εκμεταλλεύονται διαχρονικά. Κύριος διαχρονικός φορέας εκμετάλλευσης καταγράφεται η ΘΡΗΣΚΕΙΑ με τις διάφορες εκφάνσεις της.
Κυρίαρχο μέσο είναι η παρεμπόδιση της ανεύρεσης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η υπονόμευση του διαλόγου. Η τρομοκράτηση της διαφορετικότητας. Η πρόκληση φόβου σε όποιον αναζητά. Η απομόνωση, δίωξη, τιμωρία, εξαφάνιση κάθε ατόμου, επιστήμονα, φιλοσόφου που αναζητά. Η επιστήμη σήμερα θα είχε φθάσει σε επίπεδα μεσοσυμπατικά αν δε δεχόταν το διαχρονικό θρησκευτικό στραγγάλισμα. Ας θυμηθούμε το… Μεσαίωνα.
Αλήθεια, γιατί ο Χριστιανισμός φοβάται την ανθρώπινη αναζήτηση και έρευνα αφού ότι αποκαλύπτεται είναι το… Θεϊκό δημιούργημα; Τι πλέον θαυμάσιο ο άνθρωπος να ανακαλύπτει λεπτομέρειες της… Θεϊκής Δημιουργίας και να θαυμάζει τον… Δημιουργό του;
Αλήθεια, γιατί ο ίδιος ο Γιαχβέ το πρώτο που έκανε είναι να απαγορεύσει στο…. δημιούργημά του τη… ΓΝΩΣΗ;
Αλήθεια, οι… Φορείς της… αλήθειας γιατί αρνούνται το διάλογο και επιβάλλουν το… κήρυγμα; Γιατί δεν επιδιώκουν, ως… φορείς της «Θεϊκής Αλήθειας» να αντικρούσουν κάθε προβληματισμό και αντίλογο;
Όπως έχετε διαβάσει στα σχόλια που ανάρτησα, το βράδυ Πάσχα άκουσα συζήτηση (μεταξύ ομοϊδεατών) στο ράδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική με το θέμα που έγραψα για τον Ιησού. Σας διαβεβαιώνω τους… λυπήθηκα. Τόση… γύμνια να ξεγελάσουν τον εαυτό τους ότι είναι φορείς της… αλήθειας τους.
Μακάρι, τον λιτό μας διάλογο να τον έκαναν συνεχώς, αναλυτικό, έντονο, ελεύθερο σε κάθε επίπεδο κοινωνικής λειτουργίας και έκφρασης.

Με εκτίμηση
Γιάννης Ζωχιός

Υ.Γ. Σας υπενθυμίζω ότι πριν διαμορφώσω τις σημερινές μου θεωρήσεις, υπήρξα με έντονη θρησκευτική «ενασχόληση» και μελέτη.
Φαίνεται ότι ο Ιησούς τον Παύλο τον… κάλεσε. Εμέ, με… έδιωξε!

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Νέο σχόλιο από τον κον ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ:


Αγαπητέ κ. Ζωχιέ,

Θέλω, εν πρώτοις, να σας ευχαριστήσω που θελήσατε να αναρτήσετε τον αντίλογό μου.
Στο γράμμα σας αυτό, λυπούμαι αλλά πρέπει να το ειπώ, ότι έχετε αντιφάσεις ή μάλλον ανακρίβειες. Και εξηγούμαι:
1. Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ότι ο χριστιανισμός φοβάται την ανθρώπινη αναζήτηση και έρευνα και μάλιστα τη ΓΝΩΣΗ. Η Αγία Γραφή επαινεί κατά όλως ιδιαίτερον τρόπον τη γνώση και τη σοφία. Παράδειγμα ο Σολομών. Διαβάστε παρακαλώ πώς ο Θεός τον ετίμησε με σοφία και του έδωσε γνώσεις και γνώση απέραντη...
2. Το ότι το ιερατείον αντεστάθη από εγωισμό, μικροσυμφέροντα και συνεπώς από τύφλωση πνευματική δεν καταργεί τη χάρη που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο να έχει έναν εγκέφαλο που σκέπτεται και ερευνά. Είμαστε κατ’εικονα και ομοίωσή Του πλασμένοι. Μας επροίκησε με τεράστιες διανοητικές ικανότητες για να τις νεκρώσουμε και να τις θάψουμε; Ασφαλώς όχι. Αν σας φταίει το σαμάρι μη κτυπάτε τον γάϊδαρο! Ο κλήρος έχει τυφλωθεί λόγω των πεπλανημένων και αμαρτωλών παραδόσεων. Η Μαριολατρεία, η εικονολατρεία, η λατρεία των ξερών οστέων, η διαγωγή τους κ.λπ, κ,λπ - ας μη συνεχίσω - έχουν διώξει τον κόσμο όχι μόνον από τις εκκλησίες αλλά και από τον Χριστόν. Φυσικόν είναι να μη θέλουν τον διάλογον για να μη ξεσκεπασθή η κατάντια τους. Καταφύγιόν τους η τυπολατρεία!
3. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός «διελέγετο» και εδίδασκε με τις συζητήσεις που έκανε, και με τις απαντήσεις που έδινε σ’εκείνους που Τον ρωτούσαν. Το ίδιο και ο Παύλος! Ο κλήρος, η ύπαρξη του οποίου είναι τελείως αντιγραφική, έχει μετατρέψει τις εκκλησίες σε μονόλογο και σε μονόδρομο. Αν σας φταίει ο κλήρος μη τα βάζετε με τον Χριστόν. Μη τα βάζετε με την Αγία Γραφή και δη με την Καινήν Διαθήκην. Σεβαστήτε Τον, σεβαστήτε την.
4. Παραθέτω συνημμένως ένα άρθρο μου που σας παρακαλώ να το διαβάστε με προσοχή. Μέσα σ’αυτό θα ιδείτε πόσον διαφωνώ με την τακτικήν που εφαρμόζουν όλα τα δόγματα να αποφεύγουν τον διάλογον. Έχουν καταργήσει το 14 κεφάλαιον της Α΄ Κορινθίους επιστολής του Αποστόλου Παύλου!!!
5. Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω, με την εξουσία που μου δίδει ο λόγος του Θεού, ότι διαπράττετε μεγάλη αδικία όταν γράφετε «Φαίνεται ότι ο Ιησούς τον Παύλο τον… κάλεσε. Εμέ, με… έδιωξε!» Κάτι δεν καταλάβατε σωστά. Ο Χριστός αγαπά τον Γιάννη τον Ζωχιό, και είτε αυτός το πιστεύει είτε όχι, ο Χριστός δέχθηκε να σταυρωθεί για να τον σώσει από αυτήν την γενεάν την πονηράν και διεστραμμένη και να του χαρίσει αιώνιον ζωήν. Ας μην αθετεί ο Γιάννης ο Ζωχιός τη χάρη του Χριστού.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ