Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΝαΚ: Επαφές Γ. Ζωχιού με Περιφερειάρχη-Δήμαρχο-Προέδρους!

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) 30/1/2011

http://autenergos.blogspot.com/ e-mail:nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com

Για ΠΙΝ-ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

επαφές Γιάννη Ζωχιού

με Περιφερειάρχη-Δήμαρχο-Προέδρους.

Επαφές στην Κέρκυρα είχε ο Γ. Ζωχιός με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχη ΠΙΝ κ. Σπύρο Σπύρου και Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή. Επίσης είχε μη προγραμματισμένη συνάντηση ή επικοινωνία με τους Προέδρους του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη, Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Ρίγγα και τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Καρύδη.

Για τις επαφές με Βουλευτές θα εκδοθεί χωριστή ανακοίνωση.

Στους κους Σπύρου και Τρεπεκλή ο Γ. Ζωχιός, μαζί με τις ευχές, παρέδωσε το Πρόγραμμα για το Δήμο Κέρκυρας που η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) κατέθεσε στον Κερκυραϊκό Λαό προεκλογικά για την Καλλικράτεια Αυτοδιοίκηση και μέσω αυτών σε όλες τις Παρατάξεις και Συμβούλους ΠΙΝ και Δήμου.

Στην σύντομη συζήτηση, εκτός των άλλων, πρότεινε Μεγάλα έργα για τα Νησιά, Ισότιμη πολιτική για όλα, αποδημητική πολιτική για τους απόδημους Επτανήσιους εσωτερικού και εξωτερικού.

Για την Κέρκυρα ιδιαίτερα, υπενθύμισε τις θέσεις της ΝαΚ για μεγάλα έργα όπως ο άξονας Βορρά-Νότου με τις δύο σήραγγες και εξήγησε τα πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με την εξόρυξη αδρανών υλικών αντί των νταμαριών.

Επίσης την κατασκευή εργοστασίου για ταυτόχρονη καύση των σκουπιδιών και επεξεργασία της μούργας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με σημαντικά αναπτυξιακά, οικονομικά, περιβαλλοντολογικά οφέλη για το Δήμο.

Ακόμη ανέλυσε τις θέσεις για τα φράγματα υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν πρόταση της ΟΚΕΣΑ στο “Αναπτυξιακό Συνέδριο” στην Αθήνα το 1987.

Με τον κ. Δήμαρχο η συζήτηση επεκτάθηκε και στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου και ο Γ. Ζωχιός σημείωσε πως στο Πρόγραμμα της ΝαΚ συμπεριλαμβάνεται και η έκτακτη φορολόγηση ειδικών εισοδημάτων με σκοπό τη δημιουργία έργων υποδομής και ανάπτυξης.

Ο κ. Τρεπεκλής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προτάσεις για την αποδημητική πολιτική και για το Κτίριο ΟΚΕΣΑ-Συλλόγων στην Αττική.

Ο Γιάννης Ζωχιός, θα αποστείλει επιστολή της ΝαΚ με τις θέσεις της για την μετεκλογική πορεία ΠΙΝ-Δήμου και σε επόμενη παρουσία στην Κέρκυρα, θα συνεχίσει ουσιαστικές επαφές με τους Προέδρους των δύο Συμβουλίων, τους Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους και με όλες τις Παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: