Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Συνέδριο ΟΚΕΣΑ: Πρωτοβουλίες-προετοιμασίες। Νέα σημαντική παρέμβαση ΒΟΥΝΙΑΤΑΔΙΤΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες του autenergos.blogspot.com εντείνεται η αγωνία των Απόδημων Κερκυραίων για τις εξελίξεις στην ΟΚΕΣΑ. Όλοι στρέφονται στο συνέδριο που θα γίνει την Κυριακή στις 27 Νοέμβρη 9.30 πρωί στην αίθουσα Λευκιμμιωτών.

Πρωτοβουλίες εκ μέρους των Συλλόγων εκφράζονται ποικιλοτρόπως. Σύλλογοι συναντήθηκαν προ ημερών και συζήτησαν σχετικά με την πορεία. Ιδιαίτερη παρέμβαση έγινε από το Σύλλογο Βουνιαταδιτών που πριν 30 χρόνια είχε την πρωτοβουλία ίδρυσης της ΟΚΕΣΑ. Έστειλε επιστολή που, όπως γράφει, προτείνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα των Απόδημων Κερκυραίων. Στο http://autenergos.blogspot.com/2011/09/blog-post_28.html είχε αναρτηθεί μια άλλη πρωτοβουλία του Συλλόγου σχετικά με το Κτίριο. Ήδη έχουν υπάρξει επερωτήσεις από Γκερέκου-Χαραλάμπους. Η Επιστολή Βουνιαταδιτών προςΟΚΕΣΑ- Συλλίγους είναι παρακάτω:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΙΑΤΑΔΙΤΩΝ Αθήνα 5/11/2011

ΑΤΤΙΚΗΣ «ΟΙ ΜΕΛΗΤΙΑΙΟΙ» Αρ. πρωτ. 7

Ανθέων 68 Γέρακας 15344. Τηλ.-Φαξ 2106741389

κιν. 6972242223 E-mail: georgiosdellis@hotmail.com

Προς

-Διοικητικό Συμβούλιο -Εξελεγκτική Επιτροπή Ο.ΚΕ.Σ.Α.

-Πρωτοβάθμια Σωματεία Απόδημων Νομού Κέρκυρας

Θέμα: Προτάσεις για το Συνέδριο Ο.ΚΕ.Σ.Α.

Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους σας για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα των Απόδημων Κερκυραίων.

Πριν 110 χρόνια, σε Αθήνα και Πάτρα, μπήκαν οι βάσεις για τη συλλογική έκφραση των ξενιτεμέ-νων, ιδρύοντας τις ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΈΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΏΝ και ΠΑΤΡΈΩΝ. Ακολούθησαν 10δες άλλα πρωτοβάθμια σ' όλη την Ελλάδα με τίτλο: ΕΝΏΣΕΙΣ, ΣΎΛΛΟΓΟΙ, ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΕΣ.

Πριν 30 χρόνια (1981), η ιδιαίτερη ανάγκη και επιθυμία για δευτεροβάθμιο συντονισμό και οργάνω-ση, εκφράστηκε με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Βουνιαταδιτών να ιδρυθεί η ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΑΤΤΙΚΉΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.).

Η διαχρονική παρουσία Πρωτοβάθμιων και Ομοσπονδίας καταγράφεται ως σημαντική για τον πολιτισμό, την παράδοση, τη Γενέτειρα αλλά και στην έδρα που δρουν οι Οργανώσεις μας σε: Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αττική. Και βέβαια στο εξωτερικό.

Σίγουρα, όπως σε κάθε μορφής σχέση ή συλλογικότητα, η πορεία μας εμπλουτίζεται με διαφωνίες- συμφωνίες, αντιθέσεις-συνθέσεις, δημιουργία-αδράνεια, μπρος-πίσω.

Είναι γνωστό ότι στις 27 Νοέμβρη θα έχουμε τη συνέχεια των εργασιών του Συνεδρίου της ΟΚΕΣΑ.

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΙΝΗ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΈΑ ΚΊΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΌΣ ΑΞΙΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΛΛΆ ΠΟΥ ΕΝΏΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΈΤΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΘΈΣΕΙΣ.

Οι προτάσεις μας για το Συνέδριο (το οποίο δεν χρειάζεται ειδική απαρτία) είναι:

  1. Εκλογή ΔΣ-Εξ.Επιτροπής. Επίσης, εκλογή Ειδικής Επιτροπής με αρμοδιότητες το Κτίριο.

  2. ΚΤΙΡΙΟ: Προώθηση όλων των επιβαλλόμενων γνωστών διαδικασιών που σχετίζονται με το τριώροφο με Κήπο Κτίριο της ΟΚΕΣΑ!

  3. Τροποποίηση του Καταστατικού της (Ο.ΚΕ.Σ.Α. ) σε τρία βασικά σημεία:

α. Αλλαγή τίτλου σε: ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΆΔΑΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Ε.)

Μέλη της Ο.ΚΕ.Σ.Ε. θα είναι τα πρωτοβάθμια Σωματεία των Απόδημων από τους Δήμους ΠΑΞΙΩΝ και ΚΈΡΚΥΡΑΣ/ ΔΙΑΠΌΝΤΙΩΝ με τις ονομασίες:ΕΝΏΣΕΙΣ-ΣΎΛΛΟΓΟΙ-ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΕΣ κλπ.

β. Μείωση των μελών του Δ.Σ. και της Εξ. Επιτροπής.

γ. Αλλαγή του άρθρου 34 του Καταστατικού ώστε η περιουσία της ΟΚΕΣΑ (αν διαλυθεί) να περιέλθει στον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας αντί στο Νοσοκομείο που προβλέπεται σήμερα.

Συμπατριώτισσες/Συμπατριώτες,

Όταν το 1981 ξεκίνησε η ΟΚΕΣΑ, θεωρήθηκε εγχείρημα δίχως καμιά δυνατότητα βηματισμού. Όμως, τα σημαντικά αποτελέσματα δικαίωσαν όσους πίστευαν και εργάστηκαν για την επιτυχία.

Σήμερα, σε αντίθεση με την “ανυπαρξία” αλλά και τα πολλαπλά “προβλήματα” του 1981, έχουμε Οργάνωση, ιστορία, δημιουργίες, σημαντική περιουσία, κοινή πορεία, αναγνώριση.

Οι πολλές χιλιάδες Παξινοί-Διαπόντιοι-Κερκυραίοι απαιτούν ενότητα και δημιουργία.

Η ανταπόκριση σε αυτήν την απαίτηση θα δώσει ώθηση στο νέο ξεκίνημα.

Με ιδιαίτερους χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος ΔΕΛΛΗΣ Βαγγέλης ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Σημείωση: Σας είναι γνωστό ότι για το Κτίριο ΟΚΕΣΑ στάλθηκε επιστολή προς ΥΠΕΚΑ, Βουλευτές και Φορείς. Ήδη, Α.Γκερέκου και Μπ.Χαραλάμπους υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις προς τον ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: