Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ!

Φωτογραφία: ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ  ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
____________________________________________________
Σύμφωνα με όλες τις μυθολογίες, όλοι οι άνθρωποι, και οι λαοί της γης είναι αδέλφια, παιδιά μιας οικογένειας. 

Ελληνική μυθολογία: Ησίοδος (Κατάλογος γυναικών, Έργα και Ημέρες), Απολλόδωρος (Μυθολογική βιβλιοθήκη):
Οι σημερινοί άνθρωποι είναι απόγονοι ενός ζευγαριού, του Δευκαλίωνα και της Πανδώρας, που έπλασε από πηλό ο  Προμηθέας στη Φθιώτιδα.Για να πάρουν ζωή,έχωσε μέσα στο σώμα τους ένα καλάμι το οποίο περιείχε θεϊκό πυρ που έκλεψε από τους θεούς (υποδηλώνονται οι φλέβες που ρέει το αίμα και η θερμοκρασία που έχει ο άνθρωπος).   

Αιγυπτιακή μυθολογία: (Διόδωρος 1, 10): Το πρώτο ζευγάρι ανθρώπων στον κόσμο αναδύθηκε από τον Νείλο, επειδή εκεί είναι το κλίμα είναι πίο θερμό και η γη πιο καρποφόρα από αλλού, και από αυτό το ζευγάρι  κατάγονται όλοι οι σημερινοί άνθρωποι. ¨

Εβραϊκή μυθολογία:Οι σημερινοί άνθρωποι είναι απόγονοι ενός ζευγαριού, του Αδάμ και της Εύας, που έπλασε από πηλό ο Θεός  στον παράδεισο.Για να πάρουν ζωή, ο Θεός τους εμφύσησε στο πρόσωπο (υποδηλώνεται η αναπνοή του ανθρώπου).
____________________________________________________
Οι  Έλληνες:Το 1600 π.Χ., σύμφωνα με το Πάριο Χρονικό, και όταν στην Ελλάδα ήταν βασιλιάς ο Δευκαλίωνας,ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει την διεφθαρμένη γενιά των ανθρώπων,εξαιρώντας τον Δευκαλίωνα και την γυναίκα του την Πύρρα.Ο Δευκαλίων, μετά από συμβουλή του πατέρα του Προμηθέα κατασκεύασε μια κιβωτό και επιβιβάστηκε μαζί με την γυναίκα του.Εγινε κατακλυσμός από τον οποίο πνίγηκαν όλοι οι άνθρωποι πλην αυτών,και από αυτό το ζευγάρι  κατάγονται όλοι οι σημερινοί άνθρωποι. 
Τα παιδιά τους βήκαν μέσα από τη γή από πέτρες πού έριχναν πίσω τους.Αυτοί ήταν ο Γραικός, ο Μάγνης, ο Μακηδόνας και ο Έλληνας.

Οι Εβραίοι:Όταν ζούσε ο Νώε γιος του Λάμεχ και εγγονός του Μαθουσάλα,ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει την διεφθαρμένη γενιά των ανθρώπων,εξαιρώντας τον Νώε και την γυναίκα του.Μετά από εντολή του κατασκεύασε μια κιβωτό και επιβιβάστηκε μαζί με την γυναίκα του..Εγινε κατακλυσμός από τον οποίο πνίγηκαν όλοι οι άνθρωποι πλην αυτών,και από αυτό το ζευγάρι  κατάγονται όλοι οι σημερινοί άνθρωποι.Παιδιά του Νώε ήταν Ο Σημ ο Χαμ και ο Ιάφεθ.

Μήπως μοιάζουν Λίγο όλες αυτές οι περιγραφές ;
______________________________________________________
Γιάννης Κατέχης ΤσέτσαςΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Ερευνητική Ομάδα Καλυψώ
Σύμφωνα με όλες τις μυθολογίες, όλοι οι άνθρωποι, και οι λαοί της γης είναι αδέλφια, παιδιά μιας οικογένειας.

Ελληνική μυθολογία: Ησίοδος (Κατάλογ
ος γυναικών, Έργα και Ημέρες), Απολλόδωρος (Μυθολογική βιβλιοθήκη):
Οι σημερινοί άνθρωποι είναι απόγονοι ενός ζευγαριού, του Δευκαλίωνα και της Πανδώρας, που έπλασε από πηλό ο Προμηθέας στη Φθιώτιδα.Για να πάρουν ζωή,έχωσε μέσα στο σώμα τους ένα καλάμι το οποίο περιείχε θεϊκό πυρ που έκλεψε από τους θεούς (υποδηλώνονται οι φλέβες που ρέει το αίμα και η θερμοκρασία που έχει ο άνθρωπος).


Αιγυπτιακή μυθολογία: (Διόδωρος 1, 10): Το πρώτο ζευγάρι ανθρώπων στον κόσμο αναδύθηκε από τον Νείλο, επειδή εκεί είναι το κλίμα είναι πίο θερμό και η γη πιο καρποφόρα από αλλού, και από αυτό το ζευγάρι κατάγονται όλοι οι σημερινοί άνθρωποι. ¨

Εβραϊκή μυθολογία:Οι σημερινοί άνθρωποι είναι απόγονοι ενός ζευγαριού, του Αδάμ και της Εύας, που έπλασε από πηλό ο Θεός στον παράδεισο.Για να πάρουν ζωή, ο Θεός τους εμφύσησε στο πρόσωπο (υποδηλώνεται η αναπνοή του ανθρώπου).
____________________________________________________
Οι Έλληνες:Το 1600 π.Χ., σύμφωνα με το Πάριο Χρονικό, και όταν στην Ελλάδα ήταν βασιλιάς ο Δευκαλίωνας,ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει την διεφθαρμένη γενιά των ανθρώπων,εξαιρώντας τον Δευκαλίωνα και την γυναίκα του την Πύρρα.Ο Δευκαλίων, μετά από συμβουλή του πατέρα του Προμηθέα κατασκεύασε μια κιβωτό και επιβιβάστηκε μαζί με την γυναίκα του.Εγινε κατακλυσμός από τον οποίο πνίγηκαν όλοι οι άνθρωποι πλην αυτών,και από αυτό το ζευγάρι κατάγονται όλοι οι σημερινοί άνθρωποι.
Τα παιδιά τους βήκαν μέσα από τη γή από πέτρες πού έριχναν πίσω τους.Αυτοί ήταν ο Γραικός, ο Μάγνης, ο Μακηδόνας και ο Έλληνας.

Οι Εβραίοι:Όταν ζούσε ο Νώε γιος του Λάμεχ και εγγονός του Μαθουσάλα,ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει την διεφθαρμένη γενιά των ανθρώπων,εξαιρώντας τον Νώε και την γυναίκα του.Μετά από εντολή του κατασκεύασε μια κιβωτό και επιβιβάστηκε μαζί με την γυναίκα του..Εγινε κατακλυσμός από τον οποίο πνίγηκαν όλοι οι άνθρωποι πλην αυτών,και από αυτό το ζευγάρι κατάγονται όλοι οι σημερινοί άνθρωποι.Παιδιά του Νώε ήταν Ο Σημ ο Χαμ και ο Ιάφεθ.

Μήπως μοιάζουν Λίγο όλες αυτές οι περιγραφές ;
______________________________________________________
Γιάννης Κατέχης Τσέτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: