Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

υπονομευτές Δήμου Κέρκυρας: Άρθρο Δ.ΜΑΜΑΛΟΥ-www.corfutv.gr και Σχόλια!





 - Σχόλιο Γιάννη Ζωχιού:

 Η εκτίμησή μου ότι το Corfu Channel έπαιξε και παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη συντηριτικοποίηση της Κερκυραϊκής κοινωνίας, λόγω του κυρίαρχου θέματος που ξαναθέτει ο κ. Μάμαλος για το Δήμο, δε με εμποδίζει να καταθέσω τη γενική συμφωνία μου αλλά και να επισημάνω πόσο σημαντική είναι η διαφαινόμενη στροφή του σχετικά με τον ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ.
Ο κίνδυνος να διαλυθεί ξανά ο Δήμος Κέρκυρας, σχετίζεται με την ίδια την πορεία της. Εάν διαλυθεί, η ταχύτατη οπισθοδρόμηση είναι μονόδρομος.
Όμως, το να εντοπίζεται η υπονόμευση ξεκομμένα στους υπονομευτές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ( και μόνο σ' αυτούς της πλειοψηφίας) αλλά να αποκρύπτεται και η εξωτερική (κομματική) παρακίνηση, δε βοηθάει στη διαμόρφωση γνώσης από την κοινωνία.
Και οι τέσσερις παρατάξεις , προεκλογικά, “βεβαίωσαν στεντόρεια” ότι ο Ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος θα αποτύχει.
Τα ΜΜΕ Κέρκυρας (πρωτοστατούσε το Corfu Channel) το ίδιο.
Άρα, όλοι, έχουν κάθε λόγο να... επιβεβαιωθούν. Να... δικαιωθούν! Να... επιβραβευτούν για τις προφητικές τους ικανότητες. Για τους σκοπούς τους βέβαια ο καθένας.
Το κυρίαρχο πρόβλημα δεν είναι αν “υπονομεύεται” ο Δήμαρχος, αλλά γιατί.
Όταν ο κ. Ν. Δένδιας διατρανώνει αδιάκοπα τη βούλησή του να διαλυθεί ο Δήμος, δεν πρέπει να προσεγγισθεί δημοσιογραφικά ο ιδιαίτερος ρόλος του στη μεθόδευση(και εντός του ΔΣ) αποτυχίας του Δήμου; Άρα, και υπονόμευσης του Δημάρχου;
Αν πράγματι οι τρεις βουλευτές (σύμφωνα με ΜΜΕ) συνωμοτούν από κοινού, πίσω από τις πλάτες του λαού, άρα δε μεθοδεύουν τη συνεχή αποτυχία, κυρίως τώρα για να είναι νωπή, ώστε να εντείνεται η αγανάκτηση των κατοίκων και η διάλυση του Δήμου να εμφανιστεί και ως λαϊκή απαίτηση;
Επιτέλους, η δημοσιογραφία ας τολμήσει! Δεν μπορεί να χαϊδεύει μόνιμα την εξουσία!
Ιδού λοιπόν πεδίο και για το Corfu Channel.
Η απαίτηση δεν είναι η στήριξη του Δημάρχου.
Αλλά η αποκάλυψη των κομμάτων και των βουλευτών που μεθοδεύουν τη διάλυση του Δήμου.
Έτσι, θα αποκαλυφθούν και οι Δημοτικοί Δούρειοι Ίπποι. Και, αν και πως, υπονομεύεται και ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: