Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στο Mon Repos: Το σχολείο φυσικής στην Κέρκυρα!

Μεγάλη η Προσφορά του Κερκυραίου Επιστήμονα-Φυσικού  Γιώργου Ζουπάνου!
 
 (Το παρακάτω από: ΚΕΡΚΥΡΑenimerosi.com )
Το σχολείο φυσικής στην Κέρκυρα
ΚΕΡΚΥΡΑΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώνεται το Σαββάτο η πρώτη φάση του καλοκαιρινού σχολείου Φυσικής, που διοργανώνει κάθε χρόνο, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών (ΕΙΘΕ) στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Κερκυραϊκού
Σχολείου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και Βαρύτητας, 2013.
Την Κυριακή 7 Απριλίου ξεκίνησαν οι επιστημονικές δραστηριότητες του Συνεδρίου Εργασίας "ATLAS HSG4 and Tau Workshop" που ολοκληρώνονται σήμερα.
Το συγκεκριμένο συνέδριο εργασίας (του πειράματος ATLAS του LHC του CERN) είναι αφιερωμένο στη μελέτη των διασπάσεων του σωματιδίου Higgs που περιέχουν λεπτόνια τύπου "μ" και "τ" στις τελικές καταστάσεις.
Συζητούνται ιδέες για πληρέστερη ανάλυση των υπαρχόντων δεδομένων καθώς και των μελλοντικών δεδομένων του πειράματος LHC του CERN, που αναμένονται μετά το 2015.
Η συνεργασία ATLAS είναι μια τεράστια παγκόσμια ερευνητική προσπάθεια που περιλαμβάνει περί τους 3.000 φυσικούς από περίπου 40 χώρες.
Η δεύτερη φάση λειτουργίας του σχολείου θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου έως 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Η οργανωτική ομάδα του σχολείου με επικεφαλής τον Κερκυραίο καθηγητή φυσικής του ΕΜΠ, Γ. Ζουπάνο σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Ελπίδα όλων είναι ότι σύντομα το ΕΙΘΕ θα είναι σε θέση να προσφέρει στους συμμετέχοντες τους απαραίτητους χώρους και υποδομή για ερευνητική εργασία σε ανακαινισμένα κτήρια στον κήπο του Mon Repos, ώστε να επιτευχθεί το νέο όραμα της επιτόπιας ερευνητικής παραγωγής. Εξαιρετικά σημαντική είναι η συμβολή του Δημάρχου Κερκυραίων κ. Ι. Τρεπεκλή στην πραγματοποίηση του οράματος αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: