Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

1944:Πανομοιότυπα το 2015! Συγκλονιστικό ντοκουμέντο "Δωσίλογων" και στην Κέρκυρα! Μην το χάσετε! Και...ΟΧΙ!

Ντοκουμέντο 1944 Κερκυραϊκής Προέλευσης! 
Αξίζει, για τις συγκρίσεις με το σήμερα! 

- Δωσίλογοι 1944: "...Τώρα  (ως δώρο των Κατακτητών Γερμανών)   το εμπόριον (των Εβραίων) ευρίσκεται στα δικά μας χέρια..."
- "ΔΕΞΙΑ" 2015:   Τώρα (ξανά) Μισθοί-συντάξεις-πρόνοια-υγεία-πλούτος(...) αρπάζονται ( ως υπολείμματα πλέον)  και προσφέρονται απλόχερα, ως δώρο προς στους Δανειστές/προστάτες.

Οι τότε  Νομάρχης-Δήμαρχος και Αστ. Δ/ντής Κέρκυρας καλούσαν το λαό να υποκύψει στους Κατακτητές και αυτοί θα του μοίραζαν τις αρπαγμένες περιουσίες των Εβραίων οι οποίοι  φορτώνονταν για  τους φούρνους του Άουσβιτς .

Η σημερινή Δεξιά  κινητοποιεί  ποικίλους πολυεκμεταλλευτές στην Ελλάδα να μοιραστούν με τους "δανειστές" τα "Λαϊκά Ιμάτια" και να "συνωστισθούν"  στις Πλατείες κατά  του λαού που αρνείται να υποκύψει.


Διαβάστε το ντοκουμέντο 9.6.1944

Ο τότε Δεσπότης Κέρκυρας  (πανομοιότυπα με τη σημερινή Δεσποτοκρατία-πχ Άνθιμος ) στέλνει:  "επιστολή του προς το Νομάρχη Κομιανό με την οποία παραπονείται σ' αυτόν γιατί δεν έδωσε κάποια βοήθεια στους παπάδες και σημειώνει ότι μετά την κατάσχεση των εμπορικών καταστημάτων και των αποθηκών των Εβραίων παρουσιάζεται "νέα περίπτωσις προς εξοικονόμισιν των αναγκών των Ιερέων, εφ' όσον μάλιστα ως πληροφορούμεθα υπάρχει αφθονία υφασμάτων καταλλήλων προς εξωτερικήν ενδυμασίαν αυτών, τα οποία, ως πληροφορούμεθα, κατήντησαν να πωλούνται εις τας οδούς, αγνοούμεν πώς". Προσθέτει ότι, πάλι κατά τις πληροφορίες τους, "υπάρχει και αφθονία υφασμάτων καταλλήλων προς κατασκευήν Ιερατικών στολών τελετουργίας" και παρακαλεί το νομάρχη-διαχειριστή της λείας να του δώσει υφάσματα γιά ράσα και Ιερά άμφια":
(Τελικά οι Κερκυραίοι έκρυψαν και προστάτευσαν 100δες Εβραίους. Η αλήθεια γιά το Κερκυραϊκό Ολοκαύτωμαwww.syn.gr/syncorfu/dial990217.htm)

Αντίθετα και ηρωικά στη Ζάκυνθο έπραξαν Νομάρχης και Μητροπολίτης: "....Συγκεκριμένα στα τέλη του 1943, ο Γερμανός Φρούραρχος Ζακύνθου, Πάουλ Μπέρενς, κάλεσε το Δήμαρχο στο γραφείο του και απαίτησε, υπό την απειλή όπλου, κατάλογο με τα ονόματα όλων των Εβραίων του νησιού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αμέσως τον Μητροπολίτης. Οι δύο αυτοί υπέροχοι άνθρωποι αντιλαμβανόμενοι το τι σήμαινε η εντολή του Φρούραρχου, προσπάθησαν να κερδίσουν χρόνο, αλλά ο Διοικητής του νησιού, Αλφρέδος Λιτ, ήταν αμετακίνητος, καθώς είχε διαταγές από το Γενικό Αρχηγείο. Τότε ο Μητροπολίτης διακήρυξε “Αν εκτελεστεί η εκτόπιση θα πάω με τους Εβραίους και θα μοιρασθώ τη μοίρα τους”. Μετά από πολλή σκέψη, και παρ’ ότι βρισκόταν και οι ίδιοι σε θανάσιμο κίνδυνο, οι δύο άνδρες πήραν τη γενναία απόφαση. Πήγαν στον Γερμανό Διοικητή και του παρέδωσαν έγγραφο στο οποίο ήταν γραμμένα μόνο δύο ονόματα. Τα δικά τους.  
   Ο Γερμανός Διοικητής έμεινε άναυδος. Μαζί με ένα γράμμα του Μητροπολίτη προς τον ίδιο τον Χίτλερ, στο οποίο αναλάμβανε ακέραια τη ευθύνη για τη διαγωγή των Εβραίων του νησιού, τα δύο έγγραφα εστάλησαν στο Γενικό Αρχηγείο, όπου πρέπει να έκαναν έντονη εντύπωση, γιατί η διαταγή της σύλληψης των Εβραίων της Ζακύνθου ακυρώθηκε."  
"Ελλάδα: «Η διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου», Σαμουήλ ...hopeproject.gr/2/index.php/gr/...partners/.../162-2014-03-07-09-00-08"

Όμως:

- Σήμερα,  η Ελληνική Δεξιά "παραδίδει" στους σύγχρονους Κατακτητές  τα ονόματα: Συνταξιούχων-Εργαζόμενων-Ανέργων-Πεινασμένων...! Αρπάζει τις περιουσίες τους. Και τις μοιράζουν με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Δεξιά.

- Σήμερα, η Ελληνική Αριστερά  (κυβερνώσα και μη) έχει τεράστιες ευθύνες αν "επιτρέψει' να επανέλθει η Δεξιά. Οφείλει άμεσο συντονισμό με ταυτόχρονη την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια κινητοποίηση. 

Ο  ΛΑΟΣ θα πει

 ΟΧΙ

 

Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις:

http://autenergos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_78.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: