Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

«ΠΡΑΤΤΩ»:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΟΧΙ!





Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ


Η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας μας και των εκπροσώπων των δανειστών την Παρασκευή 26 Ιουνίου και η προκήρυξη δημοψηφίσματος που αναγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό, μετά το τελεσίγραφο που κατέθεσαν οι λεγόμενοι «θεσμοί», ανοίγει ένα ιστορικό κοινωνικοπολιτικό και εθνικό πεδίο μάχης.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική πολιτική «μάχη» για τον λαό και την πατρίδα και οφείλουμε να απορρίψουμε τις απαράδεκτες, σκληρές, μονεταριστικές προτάσεις του «ευρωϊερατείου», απαιτώντας μία έντιμη και επωφελή συμφωνία τόσο για την χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη. Το δημοψήφισμα αυτό είναι σημαντικό στοιχείο διαπραγμάτευσης για την επίτευξη μιας τέτοιας αμοιβαία επωφελούς και έντιμης συμφωνίας.
Γι’ αυτό, προκαλεί τεράστια βλάβη στην εθνική αυτή υπόθεση η προσπάθεια παραποίησης του ερωτήματος του δημοψηφίσματος από τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες, προσπαθώντας να φοβίσουν και να χειραγωγήσουν την ελεύθερη βούληση του λαού μας, το μετατρέπουν σε δίλημμα παραμονής ή εξόδου από το Ευρώ.
Είμαστε βέβαιοι, ότι ο λαός μας θα δώσει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την «βροντερή» απάντησή του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την αξιοπρέπεια, το παρόν και το μέλλον του, ψηφίζοντας «ΟΧΙ».
Η ψήφος μας την Κυριακή εκφράζει το δίλημμα «υποταγή ή ισοτιμία», «μνημόνιο ή Σωτηρία της χώρας».
Η Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας είναι ο εγγυητής μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας της χώρας και της ενότητας του λαού και, ως εκ τούτου, της έκφρασής του.
Το «ΠΡΑΤΤΩ» σ’ αυτή την μάχη θα είναι μπροστά.
Όχι στον εξευτελισμό και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού.
Όχι στην κατάργηση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Όχι στο μνημόνιο, αλλά στην Σωτηρία της χώρας.
Όχι στην «τυφλή υποταγή» και μετατροπή της χώρας σε «αποικία χρέους», αλλά στην ισοτιμία.
Για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Για τον λαό και τη χώρα.


Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: