Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Επιμένουμε για ΛΑΦΑΖΑΝΗκό ΔεξιοΫποστύλωμα:Επιβεβαιώνεται το: "Νέο 1989; Κόντεμα Τσίπρα η μεθόδευση Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου! Συγχρονισμός με Δεξιά;"

Επιμένουμε 
για ΛΑΦΑΖΑΝΗκό  
ΔεξιοΫποστύλωμα:

Ο Λαφαζανισμός, δεν κρίνεται, εδώ,  για το (δήθεν) όχι στη Βουλή!
Ούτε αν (δήθεν)  θέλει εκτός ΕΕ/ευρώ!
Κρίνεται για  το ότι εξαπατά διαχρονικά το Λαό, τους Αριστερούς,  αφού ουδέποτε μίλησε για έξοδο από την ΕΕ, το ευρώ.
Ούτε στο Δημοψήφισμα.
Κλέβει τις ψήφους, τις ελπίδες, τους αγώνες των άλλων  με απάτη.
Ειδικά οι χιλιάδες ανένταχτοι αγωνιστές αριστεροί που, ανυστερόβουλα,  ώθησαν το ΣΥΡΙΖΑ (του 3%) προς τη διακυβέρνηση, δεν ανέχονται Λαφαζανισμούς.
Αν ήθελαν να είναι  Λαφαζάνηδες, ο δρόμος ...είναι γνωστός και εύκολος.
 Όμως, δεν τον επέλεξαν. 
Μπορεί ομαδόπουλα να ηδονίζονται ακούγοντας τον άκαπνο, μπαρουφολόγο  ηγέτη τους να εμπορεύεται την Αριστερά, τους Αριστερούς και τους αγώνες τους, να τα εκμεταλλεύεται υποσχόμενός τους αξιόλογα δώρα, τώρα, από το Δεξιό Σύστημα και... μελλοντική εξουσία να γ....ν και να δ.....ν!
Όταν εκμαυλίζονται αριστερές συνειδήσεις, εθισμένες να μη δρουν αλλά μόνο να  αντιδρούν σε οτιδήποτε, σωστό ή λάθος ή  καραδοκώντας  τις δυσχέρειες ή αδυναμίες του άλλου, βαυκαλίζονται  ακούγοντας τον.... ηγούμενό τους να μπαρουφιάζει  πετώντας  αόριστα ΟΧΙ ενώ δεν έχει πει ποτέ για τίποτα τι σημαίνει ΝΑΙ.
Ας παρουσιάσει μια ανάλυση, ένα πρόγραμμα  που να φανερώνει ότι έχει  θέσεις για κάτι!
Δεν έχει! 
Φάνηκε και στο Υπουργείο του! Τίποτα το αξιόλογο 6 μήνες. 
Τα περί Ρωσίας και αγωγού ήταν κυρίως  έργο του ΥΠΕΞ που ιδιοποιήθηκε.
Για τις Σκουριές Χαλκιδικής, μηδέν.
Στον αποχαιρετισμό του μάλιστα αναδείχτηκε και φτηνός πολιτικάντης λέγοντας ότι είχε.... κάμει σχέδια, αλλά δεν.. πρόλαβε,  για Πειραιά κλπ, εκεί δηλ. που εκλέγεται.
Προχθές, στις... κολυμβητικές κραυγές του, προκάλεσε λέγοντας: Να αρχίσουμε τώρα να ετοιμάζουμε ένα σχέδιο. Δηλαδή, τι... κάνει τόσα χρόνια με τόσους άλλους αργόσχολους γύρο του;
Και το άλλο θαυμαστό: Στην αρχή υλοποίησης του... σχεδίου (μετά πόσες δεκαετίες;), θα υπάρχουν... κάποιες δυσκολίες ... Αλήθεια, δεν μας τις λέει αλλά τις... ευκολίες που θα ακολουθήσουν;
Δεν εξαπατά μόνο! Εμφανίζεται να απευθύνεται σε... ηλίθιους! Ως....  φιλοδεξιός, συνεπής! Του... επιστρέφεται! 

Όμως, οι χιλιάδες αγωνιστές αυτόνομοι Αριστεροί, δε θα δεχτούν, ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, να τους εκμεταλλευτεί. 
Έχουν Αριστερό  Όραμα, Ιστορία, Αγώνες, Θέσεις..! 
Κουβαλούν νίκες και ήττες.
Αυτά που δε διαθέτει, τουλάχιστον,  ο άκαπνος  Δεξιόστροφος Λαφαζανισμός  ( αλλά και άλλα ΠΑΣΟΚογενή κλπ) που το Δεξιό Σύστημα τον ευγνωμονεί και, κυρίως τώρα, θα του στήσει ανδριάντα για τη σωτηρία που του προσφέρει. 
Τέλειωσαν οι... νόμοι  περί ΜΜΕ, απάτες, λίστες, διαφθορά, δικαιοσύνη, φοροδιαφυγές, καθάρσεις.......
Ο Λαφαζανισμός, τους τα... κερνά.
Και το Δεξιό Σύστημα δεν είναι αχάριστο.  Πάντα επιβραβεύει!

Πολλάκις "αριστεροί" σώζουν τη Δεξιά. 
Συχνά η Δεξιά σώζεται απ' την Αριστερή Ελίτ!

Οι με ιστορία και αγώνες Αυτόνομοι Αριστεροί, δείχνουν κατανόηση αν πράγματι ο Τσίπρας ηττήθηκε  αλλά στα πλαίσια ενός διαρκούς αριστερού αγώνα για νέες... επιθέσεις και... αντεπιθέσεις που όμως στοχεύουν στο Αριστερό Όραμα της ΜΗ εκμετάλλευσης Ανθρώπου από Άνθρωπο! 
Όσοι αγωνίζονται ξέρουν από ήττες και νίκες.
Ξέρουν ότι η Αριστερά, επειδή θέλει,  έχει άπειρες δυνατότητες  να ανατρέπει τις ήττες και τις επιπτώσεις τους.

Όμως, δε θα ανεχτούν:
-Ούτε... κυβερνητικές ήττες που θα  είναι αποτέλεσμα  εξουσιαστικής επιλογής  συμβιβασμού με στροφή  δεξιά, δίχως νέους αριστερούς αγώνες.
-Ούτε βαθιά αντιαριστερές πρακτικές: Λαφαζανισμούς δηλ.  που τρέφουν και τρέφονται από το Δεξιό εκμεταλλευτικό Σύστημα.  
Μπορεί οι... κολυμβητικές ΙΣΚΡΑϊκές  κραυγές   να συγκινούν.... μηχανισμούς, ομαδάρχες και ομαδούλες. 
Οι εσωτερικές διαδικασίες για συνθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατανοητές, επιβεβλημένες.
Όμως, οι Αριστεροί και τους... αντιλαμβάνονται και  θα τους αποκαλύπτουν.
Συγκρουόμαστε, διαχρονικά, με τη  Δεξιά εκμετάλλευση και αντιστεκόμαστε στην "αριστερή" (ποιο επικίνδυνη).

Η παρακάτω ανάλυση (που καθημερινά επιβεβαιώνεται πλήρως) αναρτήθηκε  την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, λίγο μετά την ολονύχτια συνεδρίαση της Βουλής που εμφανίστηκε  το "ρήγμα" στο ΣΥΡΙΖΑ (δήθεν για το επερχόμενο... μνημόνιο): 

Νέο 1989;  

Κόντεμα Τσίπρα 
η μεθόδευση Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου! 

Συγχρονισμός με Δεξιά;


Η απόλυτη κυριαρχία Τσίπρα στο συνολικό πολιτικό σύστημα επιτάχυνε  μεθοδεύσεις κοντέματος και ανατροπής  του: Εσωτερικά-Εξωτερικά.

Επανάληψη του 1989;
Τότε,  μεθοδεύτηκε η διάλυση ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Και, Βενιζέλος του 2009/11, ο Λαφαζάνης 2015;

Κάθε συνεπής Αριστερός θα  ξεσηκωνόταν ενάντια στα βαθιά αντιλαϊκά μνημονιακά σχέδια που συζητούσε η Βουλή το Σάββατο ξημερώματα.

Όμως, οι Αριστεροί: βουλευτές-Κόμματα/Ομάδες-Κυβέρνηση/Υπουργοί, πρέπει να είναι πολλαπλά προετοιμασμένοι για τέτοιες εξελίξεις.
Δεν... αγανακτούν! ΔΡΟΥΝ!
Διαφορετικά, δεν είναι Αριστεροί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ήταν προετοιμασμένος (τουλάχιστον από το 2012) για εναλλακτικές πολιτικές (και δεν εννοούμε απλώς "εξόδους") απέναντι στη βέβαιη  Δεξιά πολύμορφη επίθεση, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο.
Ακόμη και στην περίπτωση που θα επέλεγε σκληρό συμβιβασμό (όπως γίνεται τώρα), θα έπρεπε να έχει σχέδια ώστε  να "επιτεθεί" σε άλλα  πεδία (πχ στο Κράτος, στο φορολογικά, στη διαφθορά-απάτη, στη διαφάνεια κλπ) που θα προκαλούσε βαθιά τραύματα στη Δεξιά και θα "έβγαινε" μπροστά από διαφορετικό  δρόμο.

Αν ο Π. Λαφαζάνης δεν έτρεμε (όπως στην πραγματικότητα  συμβαίνει)  την έξοδο από ευρώ και ΕΕ, δε θα είχε γίνει βουλευτής/υπουργός.  Αντίθετα,  θα συγκροτούσε όραμα/πολιτική/πρόγραμμα (σαφές-άμεσο, όχι αεριτζίδικα συνθήματα/ διακηρύξεις με αριστερό τύλιγμα), θα γινόταν πόλος λαϊκού-κοινωνικού ενδιαφέροντος και θα "κρατούσε" το ΣΥΡΙΖΑ σε  Αριστερή τροχιά αφού θα προβαλλόταν ο σαφής και με πρόγραμμα  εναλλακτικός δρόμος. Και ποιος δε θα συμπορευόταν!
Αλλά και στο Δημοψήφισμα θα δημοσιοποιούσε τη δικιά του εκδοχή για το ΟΧΙ, όπως έκαναν πολλοί  Αριστεροί-ομάδες-κόμματα, μεταξύ τους και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όμως, το ότι λειτουργεί ως... ηγέτης γραφειοκρατικού  μηχανισμού, χωρίς προσανατολισμό και θέσεις, τον οδηγεί στο συνήθη αντιαριστερό δρόμο του "άτυπου" συγχρονισμού με το Δεξιό Σύστημα σε ένα κοινό σκοπό.
Το ξαναζήσαμε το παιγνίδι:

Το 1989, Αριστερά και Δεξιά συνεργάστηκαν    όχι γιατί ενοχλούνταν από τα (πραγματικά) Παπανδρεϊκά σκάνδαλα ούτε φυσικά από τη δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ.
Η Δεξιά ήθελε να "αποδείξει" ότι Σοσιαλισμός και Δεξιά είναι το ίδιο και άρα να  γκρεμιστούν ΠΑΣΟΚ/Παπανδρέου.
Από τη μεριά της  η Αριστερά πίστευε  (όπως απεκάλυψε και ο αρχιτέκτονας Μ.Ανδρουλάκης) ότι θα κερδίσει τμήμα λαού από την κατάρρευση ΠΑΣΟΚ. Θα αυξήσει τη δύναμή της κατά  το " δρυὸς πεσούσης πᾶς ἀνὴρ ξυλεύεται".

Το  2015,  με   την  εμπειρία του 1981 και  βλέποντας την ταχύτατη κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα και την ταυτόχρονη "εξαφάνιση" των άλλων κομμάτων, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι να κοντέψουν  την ιδιαίτερη  δυναμική   Τσίπρα.
Η συνολική Δεξιά, ντόπια έως παγκόσμια,  με όσα τρανταχτά παρακολουθούμε  ( και θυμίζουν μεθόδους προετοιμασίας και επιβολής της Χούντας 1967)  οργανώνει ώστε  ο Τσίπρας να υποκύψει σε  όλα όσα απαιτούν κατά του λαού, επιδιώκοντας  να στείλει και  παγκόσμιο μήνυμα ότι Αριστερά και Δεξιά είναι το ίδιο.

Ο Λαφαζάνης, μηχανεύοντας να είναι ηγετίσκος  στην Αριστερά ( δίχως τα μνημόνια να είναι το άμεσο πρόβλημά του και περιορίζοντας την... αντίδρασή του σε θέματα κυρίως του Υπουργείου του), βρίσκει ότι τον εξυπηρετεί αυτή η Δεξιά μεθόδευση. Άλλωστε είναι προσεκτικός στην κριτική του προς τη Δεξιά  και  δεν προβάλλει το κτύπημα και την κάθαρση του Συστήματος. Η λέξη "ΔΕΞΙΑ" απουσιάζει και από το προσωπικό του  λεξιλόγιό (όπως συνολικά από του ΣΥΡΙΖΑ).  Και η Δεξιά, δε χάνει  ευκαιρία να μην του εκδίδει πιστοποιητικά  και να επαινεί τη... συνέπειά του!
Διακρίνονται   και  αναλογίες με το Βενιζέλο που, μετά το 2009, διακήρυσσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει  εξεταστικές για Καραμανλή κλπ ενώ καταχώνιασε τις Λίστες Λαγκάρντ κλπ με  κορυφαία   πράξη  του την  επισημοποίηση του ΠΑΣΟΚ ως Δεξιά.

Ο Λαφαζάνης, πριν και κατά το δημοψήφισμα, ήλπιζε ότι με νίκη του Δεξιού ΝΑΙ, ο Τσίπρας θα κατέρρεε ή θα υπέκυπτε σε συμβιβασμούς αντιλαϊκούς.
Μετά όμως το δημοψηφισματικό θρίαμβο του ΟΧΙ και όσα ακολούθησαν με τους Αρχηγούς κλπ,  είδε ότι αυτή η μακρόχρονη πλέον κυριαρχία Τσίπρα απομακρύνει σαφώς  όχι μόνο τις αρχηγικές φιλοδοξίες του αλλά και τον αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο εσωτερικά: ΣΥΡΙΖΑϊκά/"Πλατφορμικά".
Δηλαδή μια επανάληψη της μακρόχρονης   Παπανδρεϊκής κυριαρχίας και διακυβέρνησης από το  1981. Ο Λαφαζάνης λοιπόν  προσπαθεί να φρενάρει.

Η μεγαλύτερη σκλήρυνση όμως της συνολικής Δεξιάς μετά το Δημοψήφισμα, όπως αναμενόταν,  εκδηλώνεται απαιτώντας   από την Ελλάδα νέο σκληρό μνημόνιο δίχως  να της προσφέρουν κάτι ουσιαστικό ως αντάλλαγμα.
Αυτό, συνδυάζεται  με τον ξαφνικό έρωτα της ντόπιας Δεξιάς προς τον Τσίπρα.  Βέβαια, έρωτας δια βιασμού ώστε να υποκύψει σε κάθε τους όρεξη και να ταπεινωθεί. Άλλωστε , δεν... είμαστε  όλοι μαζί! Οι μεν με τους βιαστές οι άλλοι οι βιαζόμενοι. Απλώς,  θα προτιμούσαν ο βιασμός να φανεί ως δήθεν εκούσια... προσφορά.
Από το Λαφαζάνη  θεωρήθηκε ευκαιρία να  "σπρώξει" τον Τσίπρα, με την αρνητική ψήφο του το Σάββατο ξημερώματα, στην ανάγκη και αγκάλη της Δεξιάς για να υποστεί το βιασμό και να τον περιφέρει ως... πόρνη για λιθοβολισμό.
Ξέρει ο Λαφαζάνης πως μια αποσταθεροποιημένη Αριστερή κυβέρνηση, μετά  τόσες χθεσινές (σχεδιασμένες)  "διαρροές" κατά την ψηφοφορία, θα προκαλέσει νέες πιέσεις  από τη Δεξιά στην  Ευρώπη η οποία θα απαιτήσει  από  τον Τσίπρα    κάθε είδους  "εγγυήσεις" για.... κυβερνητική σταθερότητα.
Ο Τσίπρας λοιπόν (αφού δεν υπάρχει γνωστό κανένα εναλλακτικό σχέδιο/πρόγραμμα  ούτε και από τη Λαφαζανική Πλατφόμα,-μακάρι να το δούμε και ας μας το... έκρυβαν)  ή θα παραιτηθεί ή θα προστρέξει στη στήριξη Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.

Για να προσφερθεί όμως η στήριξή τους, πέρα από την απαίτηση  να υπογραφεί το μνημόνιο όπως το  διατάσσει η παγκόσμια Δεξιά("συμφωνία πάση θυσία"), ήδη απαιτούν επιπλέον να σταματήσει αμέσως κάθε  κριτική στο παρελθόν τους  και να μη γίνει καμιά αλλαγή στο κράτος, στους θεσμούς, στο σύστημα, στη διαφορά, στην απάτη, στις λίστες, στα ΜΜΕ, στα σκάνδαλα, στη φοροδιαφυγή, στις γερμανικές αποζημιώσεις, στο χρέος.... Παντού!
Ο Τσίπρας, έτσι, θα αρχίσει  να καταρρέει και   ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα χάσει την Κυβέρνηση υπέρ της Δεξιάς (βλέπε 1989-1990) ή ο Τσίπρας θα συνεργαστεί με τη Δεξιά, αφού  πλέον χάνει τη δεδηλωμένη, και θα τσαλακωθεί ανεπανόρθωτα.

Με αυτή την εξέλιξη, η μεν Δεξιά, σε κάθε περίπτωση,  θα επανέλθει  ξανά στην κυβερνητική εξουσία, ο δε Λαφαζάνης θα ηγεμονεύει  σε ένα συρρικνωμένο  ΣΥΡΙΖΑ/μηχανισμό (αν παραιτηθεί ο Τσίπρας) ή θα δημιουργήσει  ένα νέο πολιτικό σχήμα.
Και στις δύο περιπτώσεις  θα συνεχίσει το αντιαριστερό επαγγελματικό του παιγνίδι  του εφησυχασμού, της κριτικής, της άρνησης (απολαμβάνοντας τα πιστοποιητικά και άλλες  προσφορές του συστήματος)  αντί του Αριστερού ρόλου:  της θέσης, των προγραμμάτων, της δράσης, της σύγκρουσης, της δημιουργίας, της διακυβέρνησης, των συνεχών μικρών και μεγάλων ανατροπών.

Η Κωνσταντοπούλου (που ως Πρόεδρος της Βουλής πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες: χρέος, γερμανικές αποζημιώσεις, λειτουργία βουλής κλπ) φαίνεται να επιθυμεί το κόντεμα Τσίπρα  για δικές της αρχηγικές φιλοδοξίες. Είναι όμως ακίνδυνη αφού δεν είναι γνωστό να έχει ιδιαίτερη "ομάδα δράσης". Αλλά, και ούτε μπορεί να αποτελέσει δημιουργικό και εναλλακτικό πόλο  αφού έχει άκαπνο παρελθόν και έτσι δεν μπορεί να προβάλλει Αριστερά  οράματα-θέσεις-πολιτικές.

Το ίδιο, και με κάποιους, αξιοθρήνητους, ΠΑΣΟΚγενείς.

Φυσικά, και οι άλλοι που απλώς ψηφίζουν  ΝΑΙ  επαναπαυμένοι ότι... στηρίζουν Τσίπρα, δεν έχουν μικρότερη ευθύνη αν δεν προβάλλουν Αριστερές θέσεις-προγράμματα-δράσεις. Και εναλλακτικά!

Θα είναι βέβαια λάθος  για το ΣΥΡΙΖΑ:
-να προχωρήσει σε διαγραφές. Να απαιτήσει όμως παραίτηση βουλευτών.
-να παραιτήσει Λαφαζάνη-Στρατούλη κλπ. Να τους αφήσει υπουργούς αλλά με κριτική, και από το κόμμα, των αρνητικών πράξεών τους. Άλλωστε, πέρα από μπαρουφολογία, δεν έπραξαν τα υπουργεία τους  κάτι ιδιαίτερο 6 μήνες.
-να αναβαθμίσει αντιπροέδρους στην περίπτωση που κενωθεί η θέση Προέδρου στη Βουλή.  


Παλαιότερες δημοσιεύσεις:
- Ο Λαφαζάνης,  της άκαπνης γραφειοκρατικής, αντιαριστερής ελίτ, το σκάει από την Κυβέρνηση!http://autenergos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_4.html


- ΟΧΙ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_3.html


- Προς ΓΛΕΖΟ Μανώλη! Ζητείστε την άμεση καταδίκη και παραίτηση του Μ. Σούλτς! Του νέου Χίτλερ! http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_36.html


[Το autenergos.blogspot δεν έχει καμιά οργανική σχέση με ΣΥΡΙΖΑ ή Ομάδες του. Όμως, μαζί με χιλιάδες ανένταχτους Αριστερούς, στηρίζει  από το  2012 (που ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ψήφο διακυβέρνησης και  όχι... διαμαρτυρίας), ανυστερόβουλα, κριτικά και δυναμικά για μια άμεση  Αριστερή  Διακυβέρνηση. Επομένως, δεν έχει "δεσμεύσεις" ώστε να μην παρατηρεί  και αναλύει πολύ βαθύτερα όλα τα φαινόμενα. Και φυσικά γνωρίζει πως αντιδρούν αυτοί που τους βγάζει κανείς το προσωπείο. Εύχεται όμως να αποδειχθεί ότι οι ερμηνείες του είναι λανθασμένες].



Δεν υπάρχουν σχόλια: