Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΚΣΙΥ Κέρκυρας: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μην περιμένεις άλλο. Να μην περάσει ο εκβιασμός και η τρομοκρατία. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή απέναντι στο νέο έγκλημα που εξαπολύει σε βάρος μας  η κυβέρνηση με επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, με νέους φόρους και ιδιωτικοποιήσεις.
Μεγαλοεπιχειρηματίες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα, στους μισθούς, στις συμβάσεις, στο ασφαλιστικό. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες, που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας. Αυτή η πολιτική είναι που κλείνει τα μικρομάγαζα και στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε Συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη 2015 Προετοιμαζόμαστε για Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη Θέλουν ξανά να μας αιφνιδιάσουν, να μας βρουν απροετοίμαστους. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπάτησαν για ακόμη μια φορά την εργατική τάξη και το λαό για να υπηρετήσουν ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Να γιατί ως συγκυβέρνηση συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταλήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, καθιέρωσαν τα άθλια μεροκάματα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας
Μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση θα φέρει το πρώτο πακέτο μέτρων. Σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό με μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες!
Μας στέλνουν στη σύνταξη στα 67 ενώ παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπέρα αύξησης του ορίου ηλικίας μέχρι και τα 72! Προκλητικά ο υπ. Εργασίας δήλωσε ότι ισότητα σημαίνει οι γυναίκες να συνταξιοδοτούνται στα 67, καταργώντας την 5ετή διαφορά που υπήρχε με τους άντρες. Καμιά γυναίκα, μητέρα ανήλικου δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία "των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής"! Στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή!
Μας θέλουν ποιο φτηνούς για να θησαυρίζουν τα αφεντικά. Γι' αυτό θέλουν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία, γι' αυτό θέλουν να απελευθερώσουν τις απολύσεις, γι' αυτό φέρνουν ανατροπές στο ασφαλιστικό, γι' αυτό επιδιώκουν περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση-απαγόρευση ουσιαστικά των απεργιών!

Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας!
Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στο σφαγιασμό!
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, ανεξάρτητα από την ψήφο και την επιλογή τους στις πρόσφατες εκλογές, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της ΕΕ και στα επιτελεία τους να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό. Να μη δώσουν το δικαίωμα να θεωρούν πως ο νέος Αρμαγεδδών θα περάσει με σιωπή νεκροταφείου, αδιαμαρτύρητα, πως ο εργαζόμενος λαός θα βάλει τα χέρια του και θα βγάλει τα μάτια του! Απορρίπτουμε τη θεωρία της ονομαζόμενης πολιτικής σταθερότητας που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής και κρατικής βίας, συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Στην οργάνωση και τη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά. Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμής μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.
Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την 22 Οκτώβρη και προετοιμαζόμαστε για γενική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη. Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις.

Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!

  • Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζόμενων στα προ της μείωσης επίπεδα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενάντια στην απελευθέρωση των απολύσεων
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • Καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς στέγη, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα
Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στο Σαρόκο στις 7μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: