Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Και Περιφερειακό ΝΑΙ στο 15ο -ΠΑΡΝΗΘΟΣ- Σταθμό ΜΕΤΡΟ! Νέα μεγάλη επιτυχία του Αγώνα!

Και 
Περιφερειακό ΝΑΙ 
στο 15ο -ΠΑΡΝΗΘΟΣ- 
Σταθμό ΜΕΤΡΟ! 

Νέα μεγάλη επιτυχία του Αγώνα!

Η Περιφέρεια Αττικής,  και με απόφαση του ΠΣ, είπε ομόφωνο ΝΑΙ στο 15ο  Σταθμό ΜΕΤΡΟ, στην ΠΑΡΝΗΘΟΣ,  της Γραμμής 4, μεταξύ Κυψέλης-Γαλατσίου.

Αποδοχή του αιτήματος
Δικαίωση του αγώνα
 Κατοίκων Κυψέλης-Γαλατσίου.


Μεταφέρεται ο Σταθμός Νήαρ Ηστ,  της Καισαριανής.


Συνεδρίασε χθες, 31 Αυγούστου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 
Το 12ο θέμα αφορούσε: "Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ (Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων)  Γραμμής 4 Μετρό Άλσος Βεϊκου-Γουδί"

Στην Εισήγηση για τη Γνωμοδότηση  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος  συμπεριέλαβε και δύο προτάσεις:
1. Την αποδοχή  του αιτήματος Κατοίκων Κυψέλης-Γαλατσίου για κατασκευή 15ου Σταθμού στη Γραμμή 4 ΜΕΤΡΟ, στην ΠΑΡΝΗΘΟΣ, μεταξύ Κυψέλης-Γαλατσίου.
2. Την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Καισαριανής για μεταφορά, κατά 150 μέτρα, του Σταθμού Νήαρ Ηστ. 

Και οι δύο προτάσεις έγιναν ομόφωνα δεκτές από το ΠΣ.

Εκτός τον κ. Αναγνωστόπουλο και η Αντιπεριφερειάρχης κα Ε. Κυπριανίδου (με την οποία η Επιτροπή έχει συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία προκειμένου η Περιφέρεια να  παρεμβαίνει στη ΜΕΤΡΟ αλλά και να   εισαχθεί  στο ΠΣ)  ανέλυσε την αναγκαιότητα για το 15ο Σταθμό ΠΑΡΝΗΘΟΣ , τις αλλαγές στο Νήαρ Ηστ και μετέφερε τη θετική, πλέον, θέση της ΜΕΤΡΟ.

Τις θέσεις της Επιτροπής Κατοίκων ανέπτυξε στο ΠΣ ο εκπρόσωπος κ. Γ.Ζωχιός.
Συνόψισε τα επιχειρήματα  προκειμένου   να γίνει ο 15ος Σταθμός  στην Πάρνηθος, τον αγώνα (http://autenergos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_14.html) και τις δράσεις προς Κυβέρνηση (http://autenergos.blogspot.gr/2016/12/4_63.html), Κόμματα, Βουλευτές (http://autenergos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_68.html), ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ,    Φορείς, ΜΜΕ και βέβαια, το πολύ σημαντικό,  να  αποφασίσουν, ομόφωνα, η 6η Κοινότητα και το ΔΣ Αθηναίων (εδώ:  http://autenergos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_23.html), το ΔΣ Γαλατσίου (εδώ: https://autenergos.blogspot.gr/2017/07/4.htmlκαι, τελικά, η Περιφέρεια Αττικής. 

Ενημέρωσε, φυσικά,  για την πρόσφατη  καθοριστική ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με το  ΝΑΙ  στο 15ο Σταθμό, δηλαδή στην Πάρνηθος (εδώ: https://autenergos.blogspot.gr/2017/08/15-4.html  αλλά και εδώ: https://autenergos.blogspot.gr/2017/07/blog-post_14.html) .

Προσδιόρισε βέβαια και προς το ΠΣ ότι η Επιτροπή θα βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα για αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

Η κ. Κυπριανίδου ενημέρωσε τον κ. Ζωχιό ότι η Περιφέρεια αναμένει πλέον  από τη ΜΕΤΡΟ,  άμεσα,   τη συμπληρωματική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για  τους Σταθμούς: 15ο  Πάρνηθος και   Νήαρ Ηστ, ώστε να γνωμοδοτήσει   το ΠΣ και για αυτήν.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής θα έχουν, εντός των ημερών, συνάντηση με την Αττικό Μετρό. 


Βλέπε και: "ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΒΑΤΗΣ" ΚΥΨΕΛΗΣ-ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Stavroulakis Stratis
  https://www.facebook.com/groups/48042233152/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια: