Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση ΟΚΕΣΑ με το Δήμαρχο Κέρκυρας στο Κτίριό της

Συνάντηση
 ΟΚΕΣΑ με το 
 Δήμαρχο  Κέρκυρας 
στο Κτίριό της 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6936779002
Ημερομ.
Αρ.πρωτ.
24-11-2017
Ανακοίνωση 6η – Νοέμβρης 2017

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κέρκυρας
Κύριον Κωνσταντίνο Νικολούζο

Πραγματοποιήθηκε, χθες 23/11/2017, η συνάντηση της ΟΚΕΣΑ με το Δήμαρχο Κέρκυρας Κύριον Κωνσταντίνο Νικολούζο.
Η συνάντηση, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας, έγινε στο Κτίριό της, στις 6 απόγευμα και ήταν καρποφόρα και εποικοδομητική.

Ο Κύριος Δήμαρχος ξεναγήθηκε στο Κτίριο, παρουσιάστηκε η κατάστασή του και αναλύθηκαν οι στόχοι που θα εξυπηρετεί για όλους τους Απόδημους και τα Σωματεία τους, τη Γενέτειρα και συνολικά το Κίνημα και τη Γειτονιά.

Ο Κύριος Νικολούζος ενημέρωσε εκτενώς και έγινε ουσιαστική συζήτηση με τα Στελέχη (Μέλη Οργάνων και Προέδρους Επιτροπών και Συλλόγων) για την κατάσταση στο Δήμο και για γενικά ή ειδικά προβλήματα της Κέρκυρας, τις λύσεις που προωθούνται ή σχεδιάζονται καθώς και τις προοπτικές. Κατατέθηκαν και προτάσεις.

Η ΟΚΕΣΑ, εκτός από το Κτίριο, παρουσίασε την ιστορική πορεία και τα προβλήματα των Απόδημων και του Κινήματός τους, ανάλυσε γεγονότα και αίτια της πρόσφατης διάσπασής του, σχετιζόμενα με τις επιδιώξεις ελέγχου και χρήσης του αλλά και το ότι, “200 χιλ. ευρώ”, δεν διατέθηκαν για την αποκατάσταση του Κτιρίου. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η “εισα-χθείσα” κρίση θα έχει όριο λήξης.

Έγινε δε ενημέρωση και για το “Ιστορικό γεγονός” της ίδρυσης της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που είχε υπογραφεί την προηγούμενη μέρα με ιδιαίτερο και διαχρονικό ρόλο της ΟΚΕΣΑ.

Ο Κύριος Δήμαρχος δεσμεύτηκε να πάρει, άμεσα, πρωτοβουλίες για το Κτίριο και με απευ-θείας παρεμβάσεις και με τη δυνατότητα να ενημερωθεί και αξιοποιήσει η ΟΚΕΣΑ τη γνώση και εμπειρία των Υπηρεσιών του Δήμου για ανάλογες περιπτώσεις αποκατάστασης κτιρίων.

Η ΟΚΕΣΑ παρέδωσε στο Δήμαρχο Κ. Νικολούζο Υπόμνημα με τις θέσεις της για τους Απόδημους, τις σχέσεις Γενέτειρας-Απόδημων και, βέβαια, για το σύνολο των προβλη-μάτων της προς και εντός Κέρκυρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γνωστός Κερκυραίος συνθέτης Γιώργος Μηνάς ο οποίος παρουσίασε τη δυνατότητα να ανέβει και στην Κέρκυρα η Όπερα που έχει συνθέσει για τον Κώστα Γεωργάκη.
Ο Πρόεδρος

Γιάννης Ζωχιός(Επίτιμος Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ)



Η Γενική Γραμματέας
Αμαλία Γούση







ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6936779002
Ημερομ.
Αρ.πρωτ.
23/11/2017
34
Υπόμνημα
Προς το Δήμαρχο Κέρκυρας
Κύριον Κωνσταντίνο Νικολούζο

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε
Σας καλωσορίζουμε στην έδρα της ΟΚΕΣΑ, στο Κτίριό μας, σήμερα 23 Νοέμβρη 2017.
Ως Δημότες ή καταγόμενοι από το Δήμο Κέρκυρας θεωρούμε σημαντικές τις θεσμικές συναντήσεις.

Η ΟΚΕΣΑ, με τους 25 (ενεργούς-ημιαδρανείς-αδρανείς) Συλλόγους, θέτει υπόψη σας με το Υπόμνημα τα σχετιζόμενα με ανάγκες των Απόδημων στην Αττική καθώς και τις διαχρονικές θέσεις της για τα προβλήματα προς-εντός και από τη Γενέτειρα τα οποία, στα 36 χρόνια παρουσίας της από το 1981, έχει επεξεργασθεί, προβάλλει και αγωνιστεί για την επίλυσή τους. Σας τα επικαιροποιούμε με:
1. Την Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κύριον Αλέξη Τσίπρα με τις θέσεις μας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, 4-5 Δεκέμβρη 2017.
2. Το Υπόμνημα προς τον Περιφερειάρχη ΠΙΝ Κύριο Θεόδωρο Γαλιατσάτο, 25/5/2017.
3. Την Ανακοίνωση 5η - Αύγουστος 2017
4. Την Ανακοίνωση 4η - 2017
5. Και τα, με διαχρονικότητα, Συμπεράσματα του 3ήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, το 1987

Όλα τα παραπάνω, καθώς και κάθε σχετικό κείμενο, αποστέλλονται στο Γραφείο σας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνολικά στο Δήμο.
Ελπίζουμε ότι, το Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΠΙΝ στις 4-5 Δεκέμβρη 2017, θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα διαχρονικά αλλά και νεώτερα προβλήματα.

Ειδικότερα για τους Απόδημους:
Είναι διαρκές και συνεχώς επίκαιρο το αίτημα να διαμορφώνει η Αυτοδιοίκηση πολιτική για τους Από-δημους στην Ελλάδα και φυσικά Παγκόσμια.
Να είναι βασικά θεσμικές οι σχέσεις ανεξάρτητα και από ευκαιριακές συναντήσεις.

Σχετικά με το Κτίριο της ΟΚΕΣΑ το οποίο, Καταστατικά, γίνεται ιδιοκτησία του Δήμου Κέρκυρας στην περίπτωση διάλυσης της Ομοσπονδίας, ζητούμε:
α). Να εξετάσει ο Δήμος τη δυνατότητα κάθε ρόλου και συμμετοχής στην αποκατάσταση.
β). Άμεσα, συμβολή στη χρηματοδότηση εργασιών για την προσωρινή κατοίκιση.
γ). Να στείλει ο Δήμος, πολύ άμεσα, επιστολή στο ΥΠΕΝ με την οποία να προτρέπει το Υπουργείο να προχωρήσει γρήγορα τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Κτιρίου στα πλαίσια και της συνάντησης ΥΠΕΝ-ΟΚΕΣΑ στις 13/10/2017.
Υπενθυμίζουμε ότι το Κτίριο, πέρα από τις ανάγκες των Απόδημων Κερκυραίων, συνολικά, θα αντα-ποκρίνεται και στις ανάγκες των Επτανησίων αλλά και του γενικότερου Κινήματος.
Επιπλέον, θα λειτουργεί ως έδρα για Δήμο Κέρκυρας, ΠΙΝ και χώρος προβολής της Κερκυραϊκής-Επτανησιακής παράδοσης και παραγωγής.

Να μεταφέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και γενικά στην Κέρκυρα τους θερμούς χαιρετισμούς μας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος(Επίτιμος Πρόεδρος) Η Γενική Γραμματέας
Γιάννης Ζωχιός Αμαλία Γούση





Δεν υπάρχουν σχόλια: