Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΚΥΡΙΚΑΤΙΚΕΣ

30/11/508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

/content/staticfiles/issues/2008/11/30/301108_Page_01.jpgRealNews cover

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10239
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αισιοδοξία και φιλόδοξους στόχους από όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, ξεκινάει σήμερα η εξόρμηση, με σκοπό τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών, για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ σε κατάλληλο κτίριο. Οργανώνεται η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων.

ΣΕΛΙΔΕΣ 23

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πανστρατιά εργατών, μεταναστών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, νεολαίας, για την απεργία στις 10 Δεκέμβρη.

Το ΚΚΕ καλεί σε δράση κατά της διαχείρισης της κρίσης,της δικομματικής εναλλαγής, του οπορτουνισμού, για τη λαϊκή συμμαχία, ώστε να αλλάξει χέρια η εξουσία. Αμεσα μέτωπα πάλης:

  • Αντίδραση κατά των απολύσεων, για επαναπρόσληψη των απολυμένων, μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Δράση για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μέτρα κατά της ακρίβειας.
  • Δράση για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, που δοκιμάζονται και από τις συνέπειες της κρίσης.
  • Αγώνας για τη μείωση των επιτοκίων, την προστασία των λαϊκών στρωμάτων που έχουν στεγαστικά δάνεια, αντιμετώπιση του κινδύνου κατασχέσεων.
  • Κοινή δράση εργατοϋπαλλήλων και μικρών επιχειρηματιών κατά της επέκτασης του ωραρίου.
  • Αμεση οργάνωση κινητοποιήσεων και στήριξη αγώνων που είναι σε εξέλιξη για το ζήτημα της Υγείας και των σοβαρών ελλείψεων στα νοσοκομεία.
  • Συνέχιση της καμπάνιας του Κόμματος για τα ΤΕΙ, τα ΚΕΣ, τα ΕΠΑΛ, τα ΕΠΑΣ, τις σχολές ΟΑΕΔ.
  • Πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δραστηριότητες κατά των νέων ιδιωτικοποιήσεων.
  • Στήριξη της δράσης του αγωνιζόμενου αγροτικού κινήματος, για τα οξυμένα προβλήματα των εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων των αγροτικών προϊόντων, μείωση του κόστους παραγωγής, αύξηση των αγροτικών συντάξεων.
  • Υπεράσπιση των μικροεπιχειρηματιών, στήριξη του συνταξιοδοτικού οργανισμού τους, κατάργηση των φορομπηχτικών μέτρων.
ΣΕΛΙΔΕΣ 5-7,12-14,20
ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα

Η ΚΕ του ΚΚΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ιστορική, πολιτική, συναισθηματική και συμβολική αξία του Αρχείου του Κόμματος, αποφάσισε να στεγάσει το αρχειακό υλικό σε νέο ειδικό κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών, το οποίο θα υπογραμμίζει την ανάγκη διάσωσης και ολόπλευρης αξιοποίησής του. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά το σχέδιο για το πολυδιάστατο και απαιτητικό έργο στέγασης του αρχειακού υλικού. (στη φωτογραφία η μακέτα του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο).

Επιλέξτε άλλο φύλλο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: