Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ 

πίσω από την Torcaso Inv. Lim.

Από το NonPaper300

Όπως αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις των τραπεζικών τους πράξεων η Μονή Βατοπαιδίου εκδίδει επιταγή 700.000 ευρώ από τον λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η επιταγή αυτή εισπράττεται από την offshore Torcaso Investment Limited στις 15 Ιουνίου 2007, η οποία εμφανίζει ως διεύθυνση Αθήνας στην Π. Καλλιγά 23 και ΑΦΜ στη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών.

Πρόκειται για μέρους της αγοράς της Μονής από την Torcaso πενταόροφης πολυκατοικίας στην οδό Κεφαλληνίας και Κόμνα Τράκα στα Πατήσια.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο 4730/422 που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών και το οποίο συντάχθηκε στις 30.4.2007 στη Θεσσαλονίκη, το τίμημα ήταν ….3.7 εκατ. ευρώ.

Το οικόπεδο της πολυκατοικίας είχε αγοραστεί το 1999 από την offshore και η άδεια οικοδομής για την ανέγερση της εκδόθηκε το 2002 .

Πίσω από την Torcaso Investment Limited βρίσκεται κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησε επί σειρά δεκαετιών σε καίριες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις .

Το γραφείο του βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο που μεταβιβάστηκε και, σύμφωνα με περιοίκους, συχνά - πυκνά στο παρελθόν επέβλεπε τις εργασίες που πραγματοποιούνταν στην πολυκατοικία, ως μηχανικός που είναι.

Γιατί δεν βγαίνει μόνος του το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να δηλώσει την ….συναλλαγή του με την Μονή Βατοπαιδίου ;

Τι φοβάται ; Υπάρχει ένοχο μυστικό στην συναλλαγή των 3.7 εκατ. ευρώ και ποιο είναι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: