Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΒΟΥΛΗ-ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ 
ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ  
Σταλμένο Από ΜΙΧ. ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ

1. ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Σημεία κατάθεσης κ. Καραμπέρη, συνεργάτη του κ.Πάπιστα)

Σκυλοκαβγάς Νεοδημοκρατών για τα φιλέτα του Βατοπεδίου

Αποκαλυπτική η κατάθεση Καραμπέρη στην Εξεταστική Επιτροπή

2. ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Σημεία κατάθεσης κ. Δ. Πελέκη, δικηγόρου της Μονής Βατοπεδίου)

Ο κ. Πελέκης, σήμερα 18/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να ελέγξει την ακρίβεια και..................

- ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΛΕΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ  (19-11-08)..............

- ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αντιθεσμική επιχείρηση φίμωσης μαρτύρων και παρεμπόδισης διαλεύκανσης του σκανδάλου από την Εξεταστική Επιτροπή.

Όλα Τα κείμενα στα σχόλια

19/11/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

2 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Σημεία κατάθεσης κ. Καραμπέρη, συνεργάτη του κ.Πάπιστα)

Σκυλοκαβγάς Νεοδημοκρατών για τα φιλέτα του Βατοπεδίου
Αποκαλυπτική η κατάθεση Καραμπέρη στην Εξεταστική Επιτροπή

Απογύμνωσε την κυβερνητική προσπάθεια αλλαγής θεματολογίας περί το σκάνδαλο Βατοπεδίου η χθεσινοβραδινή κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του κ. Καραμπέρη, άμεσου συνεργάτη του κ. Πάπιστα. Ο μάρτυρας, πιεζόμενος κατά την εξέτασή του από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, περιέπεσε σε αντιφάσεις με άλλες σχετικές καταθέσεις και αποκάλυψε ένα δυσώδες κύκλωμα συμφερόντων, που με κάθε μέσον επεδίωξαν και πέτυχαν να επωφεληθούν από το όργιο λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας εκ μέρους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμπέρης:
• Δήλωσε ότι γνωριζόταν από 25ετίας με τον κ. Κουκοβίνο, σύζυγο της κ. Σωτηροπούλου, ο οποίος εμφανίσθηκε στο βίντεο να επιχειρεί εκβιασμό!
• Είναι κουμπάρος του κ. Πάπιστα, στον οποίο περιήλθαν οικόπεδα – φιλέτα του Δημοσίου, μέσω μονής Βατοπεδίου, διότι έχει βαπτίσει το πέμπτο τέκνο του επιχειρηματία, τον Εφραίμ! Στην βάπτιση μάλιστα παρίστατο ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης!
• Ερωτηθείς αν γνωρίζει την κ. Κάνου, η οποία είχε μεσολαβήσει για την συνάντηση της κ. Σωτηροπούλου με τον κ. Ψωμιάδη, δήλωσε ότι δεν την γνωρίζει. Όταν η ερώτηση επαναλήφθηκε με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της κ. Κάνου, δήλωσε ότι φυσικά γνωρίζει την Αζέλ, την χορεύτρια οριεντάλ, διότι την απασχολούσε πριν χρόνια στο νυκτερινό κέντρο ιδιοκτησίας του!
Σε σχέση με την υπόθεση εκβιασμού του κ. Πάπιστα από τον κ. Κουκοβίνο για τα οικόπεδα του Βατοπεδίου στην Νέα Ρεδαιστό, κατέθεσε ότι:
• Ενεργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ Πάπιστα και Κουκοβίνου με εντολή εν λευκώ διαχείρισης της υπόθεσης από πλευράς Πάπιστα και με την οδηγία να δοθεί ποσόν στον φερόμενο ως εκβιαστή σε επιταγή.
• Όλες οι κινήσεις του είχαν ως στόχο την διαφύλαξη του πρεστίζ των επιχειρήσεων Πάπιστα από δημοσιεύματα σχετικά με τα οικόπεδα στην Νέα Ρεδαιστό.
• Σε καμία φάση οι εκβιαζόμενοι Πάπιστας και Καραμπέρης δεν διανοήθηκαν καν να προσφύγουν στην νόμιμη οδό (καταγγελία στις αρχές, προσημείωση χαρτονομισμάτων κλπ) παρά το γεγονός ότι α) ο εκβιασμός έγινε ενώπιόν του, β) ότι ο ίδιος δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία σε τέτοια ζητήματα, καθώς δεν έχει νομική κατάρτιση ή αστυνομική προϋπηρεσία και γ) η υπόθεση ξεκίνησε σε δημόσιο χώρο, δηλαδή σε καφετερία!
• Το πρόβλημα του εκβιασμού λύθηκε μόλις κατάφερε να καταγράψει την συνάντησή του με τον κ. Κουκοβίνο σε βίντεο και αφού το παρέδωσε στον κ. Πάπιστα !!! (ο οποίος όμως δεν το παρέδωσε στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα… δηλαδή ο εκβιασμός λύθηκε με εκβιασμό;;;)

Από την κατάθεση του μάρτυρα προκύπτει α) αντίφαση με την κατάθεση Πάπιστα ότι στην υπόθεση του εκβιασμού ο Καραμπέρης ενεργούσε αυτόβουλα και χωρίς καμία εντολή και β) διάψευση του επιχειρηματία με τα 200 εκατομμύρια Ευρώ τζίρο κ. Πάπιστα ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με πολιτικούς, καθώς ο κ. Ψωμιάδης ήταν παρών στην βάπτιση του μικρού Εφραίμ Πάπιστα.
Σε τελική ανάλυση γύρω το κεντρικό σκάνδαλο, δηλαδή από τα οικόπεδα – φιλέτα που η Κυβέρνηση παραχώρησε παράνομα στην Μονή Βατοπεδίου, στήθηκε ένα ολόκληρο κύκλωμα μεθοδεύσεων και αλληλοϋπονομεύσεων, στο πλαίσιο του οποίου βιντεοσκοπούντες και βιντεοσκοπούμενοι, ηχογραφούντες και ηχογραφούμενοι, σκηνοθέτες και κομιστές DVD, καλλιτέχνες και ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, Νομάρχες, αντινομάρχες, μέλη της Τ. Ο. Καραμπουρνακίου, ήταν μία ωραία Νεοδημοκρατική παρέα, οι οποίοι κρατούσαν και εκβίαζαν ο ένας τον άλλο, για την διασφάλιση της αποφυγής του ελέγχου από την δικαιοσύνη και από την δημοσιότητα. Όλα αυτά ελπίζουμε ότι απαντούν στην «αγωνία» του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου περί χρήσεως ψευδομαρτύρων από τον υπόκοσμο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Σημεία κατάθεσης κ. Δ. Πελέκη, δικηγόρου της Μονής Βατοπεδίου)


Ο κ. Πελέκης, σήμερα 18/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να ελέγξει την ακρίβεια και την πιστότητα των πιστοποιητικών, των εγγράφων, των τοπογραφικών, των εκτιμήσεων και των υπεύθυνων δηλώσεων, δηλώνοντας ότι όλα αυτά είναι ευθύνη άλλων. Μεταξύ άλλων:

(α) Εμφανίστηκε να αποδέχεται ως τίτλο κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου χρυσόβουλα (?) μη αντιστοιχούντα σε συγκεκριμένη έκταση του εδάφους και γνωμοδοτήσεις, δηλώνοντας παντελή άγνοια για την ύπαρξη δίκης μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου για την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας, μολονότι παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του υπήρξε για 30 και πλέον έτη άτυπος σύμβουλος της Μονής.
(Η δίκη για την οποία δήλωσε… άγνοια, κατέληξε στην δικαστική απόφαση που αναγνώριζε ότι η Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες είναι ιδιοκτησία του Δημοσίου, γιατί η Μονή δεν είχε λάβει ούτε παλαιότερα (χρυσόβουλα) ούτε αργότερα (γνωμοδοτήσεις) κανέναν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας για αυτές τις εκτάσεις. Την δικαστική αυτή απόφαση ενταφίασε η Κυβέρνηση Καραμανλή με υπογραφή Δούκα το 2004, αλλά τελικά, μετά τον δημοσιογραφικό θόρυβο του αποκαλυφθέντος σκανδάλου τους τελευταίους μήνες, πρόσφατα δημοσιεύτηκε, αποκαλύπτοντας τα Κυβερνητικά ψεύδη για δήθεν αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Βιστωνίδα που δήθεν έπρεπε να επιλύσει. Προφανώς ο κ. Πελέκης εμφανίζεται να συντάσσεται πλήρως με την Κυβέρνηση Καραμανλή, που επιμένει να παραπληροφορεί τον Ελληνικό λαό, αγνοώντας προκλητικά τόσο την αναπομπή Φωτιάδη, όσο και τη δίκη της Ροδόπης που επί ΠΑΣΟΚ κερδήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο, αναγνωρίζοντας ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η ίδια η Βιστωνίδα ανήκουν και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού δεν εκχωρήθηκαν ποτέ στη Μονή)
(Σελ. 41 Πρακτικά Εξεταστικής 18/11/08)

(β) Κατέθεσε ότι ο ίδιος ετοίμαζε τα προσχέδια των συμβολαίων και όχι η νομική υπηρεσία της ΚΕΔ. Δεν έκανε καμία έρευνα για να διαπιστώσει εάν υπήρχαν εκτάσεις που παραδόθηκαν σε ακτήμονες.

(γ) Δεν έλεγξε εάν υπήρχε πιστοποιητικό του Δασάρχη για το χαρακτήρα της έκτασης της Ουρανούπολης, αλλά αρκέστηκε στην βεβαίωση του Τμήματος Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πιστοποιητικά δεν έλεγξε ούτε για το Λαύριο, ούτε για το Γραμματικό, ούτε για τον Ακροπόταμο, παρά το γεγονός ότι, όπως κατατέθηκε από σωρεία μαρτύρων, μόνο οι Δασάρχες είναι αρμόδιοι να αποφαίνονται για τον χαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων.

(δ) Δεν έλεγξε αν ήταν αδιαμφισβήτητη η κυριότητα του Δημοσίου στα ανταλλασσόμενα ακίνητα, δεν ξέρει τίποτα για τις διεκδικήσεις των κατοίκων στην Ουρανούπολη, στο Δήμο Τρίγλιας και στη Νέα Ραιδεστό. Άλλωστε, η επιλογή των ανταλλασσόμενων ακινήτων έγινε από τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης Καραμανλή και ο έλεγχός τους από τους νομικούς της ΚΕΔ (οι οποίοι, σε προηγούμενες καταθέσεις, δήλωσαν ότι εκτελούσαν εντολές αντιστοίχως των Υπουργείων)

(ε) Για το κρίσιμο ζήτημα των υπερεκτιμήσεων, υποεκτιμήσεων και της αλλαγής του χαρακτήρα των εκτάσεων παρέπεμψε και πάλι … σε άλλους και συγκεκριμένα στην επιστολή που εκδόθηκε σχετικά από το συμβολαιογραφείο της κα Πελέκη.

(στ) Όταν όμως, τέθηκε στον μάρτυρα το συγκεκριμένο ερώτημα
«Όταν λοιπόν η έκθεση του ΣΟΕ μιλάει για δασική έκταση, εσείς γιατί το εμφανίζεται στα συμβόλαια ως άρτιο και οικοδομήσιμο;»
και του ζητήθηκε να καταθέσει κατά πόσο η πράξη του αυτή συνιστά παράνομη πράξη, ο μάρτυρας δεν έδινε απάντηση παρά τις επίμονα επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις,
τότε παρενέβη ο Προεδρεύων στην Εξεταστική σημειώνοντας ότι ο μάρτυρας δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, εάν η απάντησή του θέτει ζήτημα δικής του ποινικής ευθύνης:
«… υπάρχει το 233 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που επιτρέπει στο μάρτυρα να μη καταθέτει πράγματα από τα οποία θα προκύψει ευθύνη…».
(Σελ. 126-127 Πρακτικά Εξεταστικής 18/11/08)

Ζωχιός Γιάννης είπε...

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αντιθεσμική επιχείρηση φίμωσης μαρτύρων και παρεμπόδισης διαλεύκανσης του σκανδάλου από την Εξεταστική Επιτροπή.


Σήμερα, 19/11/08 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά από οξεία αντιπαράθεση στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, κατήγγειλαν τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του Προέδρου της Επιτροπής και της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι::
 επιχειρούν πλέον ανοιχτά τη φίμωση ουσιωδών μαρτύρων,
 αρνούνται την εξέταση υπολειπομένων μαρτύρων από τον αρχικό κατάλογο που είχε εγκρίνει ομοφώνως η Επιτροπή στις πρώτες της Συνεδριάσεις
 και καταστρατηγούν αυτό που είναι ξεκάθαρα συνομολογημένο στα Πρακτικά, ότι δηλαδή μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής ο κατάλογος μαρτύρων ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ.
Ενδεικτικό της επιδίωξης συγκάλυψης εκ μέρους της πλειοψηφούσας στην Επιτροπή Κυβερνητικής παράταξης είναι το γεγονός ότι μεταξύ των μαρτύρων που αρνήθηκε προ ολίγου να αποδεχθεί η ΝΔ, αθετώντας την αρχική ρητή συμφωνία της, είναι οι δημοσιογράφοι κ.κ. Λασκαρέλιας και Τελίδης, που είχαν ήδη από το 2007 αναδείξει σημαντικές πτυχές του σκανδάλου, ο κ. Ζορμπάς, πρώην Πρόεδρος της διαλυθείσας από την Κυβέρνηση Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και ο νυν Πρόεδρος της Επιτροπής που ιδρύθηκε σε αντικατάσταση της Αρχής, οι εκπρόσωποι Αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κ.κ. Γιαννόπουλος και Τρεμόπουλος,κ.α., όλοι ουσιώδεις μάρτυρες.

Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλθηκε επίσης ο αντιδεοντολογικός και προσβλητικός εμπαιγμός απέναντι στο σώμα της Επιτροπής, που, ενώ εδώ και 20 μέρες έχει συμφωνήσει στο αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων φυσικών και νομικών προσώπων, εξακολουθεί να παραπέμπεται η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού σε… επόμενες μέρες. Και με τον τρόπο αυτό στερεί από τα μέλη της Επιτροπής κρίσιμα στοιχεία για την αποτελεσματική εξέταση των μαρτύρων καθημερινά, γύρω από το κεντρικό ζήτημα των τελικών αποδεκτών των τεράστιων υπεραξιών που αδιαφανώς διακινήθηκαν με υποεκτιμήσεις και υπερεκτιμήσεις στις οργιώδεις ανταλλαγές. Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απαίτησαν να προσέλθουν στην Επιτροπή και οι αρμόδιοι λειτουργοί του ΣΔΟΕ, αλλά και ο κ. Ζορμπάς.

Το ΠΑΣΟΚ έφερε το ζήτημα στον Πρόεδρο της Βουλής και αναμένει την υπεύθυνη και αμερόληπτη παρέμβασή του, σύμφωνα με τα θεσμικά καθήκοντά του.

Είναι προφανές ότι αντιθεσμικές Κυβερνητικές μεθοδεύσεις επικοινωνιακής διαχείρισης και συγκάλυψης του σκανδάλου Βατοπεδίου δεν έχουν τέλος.
Μετά τις οξείς αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις φίμωσης της ανεξάρτητης Δικαστικής εξουσίας,
Μετά την συστηματική επικοινωνιακή αλλοίωση της αλήθειας από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο που επιμένει να αποκρύπτει ότι μέχρι και το 2004, βάσει πλέον δημοσιευμένης δικαστικής απόφασης, η Βιστωνίδα ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο,
Μετά την αλγεινή τηλεοπτική παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Κυβέρνησης να προσπαθούν εναγωνίως να απαξιώσουν την διερευνητική διαδικασία, «ανακαλύπτοντας» δήθεν σκευωρίες άλλων στα αλισβερίσια εκβιασμών «σιωπής» της δικής τους παράταξης, αλισβερίσια που στήθηκαν γύρω από ένα γαϊτανάκι ασυδοσίας της εξουσίας, παρανομίας και αδιαφάνειας του Κυβερνητικού σκανδάλου Βατοπεδίου,
ΤΩΡΑ επιχειρούν να φιμώσουν και την ίδια την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, γιατί προφανώς «δεν τους βγαίνει»… το κουκούλωμα που επιθυμούν.

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εκτίθενται περισσότερο… τόσο πολλά και «υψηλά» έχουν ακόμα να κρύψουν;;;