Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΓΚΗ ΒΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗΣ!

1.ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΕΣΑΣΕ-ΠΑΣΕΓΕΣ:

Κέντρα προδοσίας και ξεπουλήματος των ΑγροτοΕργατών!

2ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ» ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΑΜΕΙΩΝ κλπ:

Επιβεβαιωμένη διαφθορά της Συνδικαλιστικής Γραφειοκρατίας!

3.ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ-ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ:

Οι «Δούρειες» πληγές της Εργατικής-Αγροτικής Τάξης!

4.ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ:

Σχολές: Αποϊδεολογικοποίησης, αποπολιτικοποίησης, δουλοφρονιμοποίησης, αταξικοποίησης, εκλογικής νοθείας, τρομοκράτησης του «άλλου», αδιαφάνειας, φανατισμού,  διαφθοράς, πρακτικών χαφιεδισμού-προβοκαρίσματος…

 

Τρία πρόσφατα γεγονότα   αποδεικνύουν, συμβολικά και  για μια ακόμη φορά, το διαχρονικό προδοτικό ρόλο της υπόδουλης-διεφθαρμένης  Συνδικαλιστικής Γραφειοκρατίας, Αγροτών-Εργατών, πυραμιδικά!  Συγκεκριμένα:    

-       Εργατικοί Εκπρόσωποι  στις διοικήσεις Ασφαλιστικών  Ταμείων  «συμμετέχουν» στην ευθύνη 

κλοπής  τεράστιων  κεφαλαίων  από τον  ιδρώτα των εργαζόμενων. Όχι μόνο καμιά καταδίκη ή τιμωρία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και κουκούλωσαν ευθύνες και σκάνδαλα.

-       Εργάτες κατέλαβαν τα γραφεία της ΓΣΕΕ, εκφράζοντας τη γενική καταδίκη στην διαχρονικά  προδοτική  ηγεσία της,  όργανο και   υποστύλωμα  του διεφθαρμένου κομματικοκρατικοεργοδοτικοθρησκευτικού συστήματος, εκμεταλλευτή της Εργατικής-Άνεργης  Τάξης.

-       Οι τελευταίοι Αγροτικοί  Αγώνες   κρίνονται μοναδικοί στην έκταση και μορφή, τουλάχιστον στη μεταχουντική περίοδο. Αυτό συνέβη γιατί ήταν απόλυτη η   απουσία των υποταγμένων ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ.    Βέβαια, ο κυβερνητικός-κομματικός αγροτοπατερισμός έστησε μπλόκα   να σπάσει τον αγώνα. Και τον έσπασε! Μια ακόμη

προδοσία!

 

Είναι απόλυτα δεδομένο: Άλλη θάταν η Εργατική και Αγροτική πορεία αν δεν υπήρχε η  μόνιμη προδοσία και διαφθορά  της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥΣΑΣΕ-ΠΑΣΕΓΕΣ…

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δημιουργούν ούτε ένα ηλεκτρονικό ΜΜΕ ενώ τ’ αφεντικά τους και η Εκκλησία κυριαρχούν σ’ αυτά,  με πλήρη έλεγχο και των κρατικών ΜΜΕ., προπαγανδίζοντας  κατά εργατών-αγροτών.

Το χειρότερο: Οι ‘Ηγέτες’ της  ΕΣΗΕΑ  επιβεβαιώνουν το «ρουφιάνοι-αλήτες δημοσιογράφοι!». Αλλά και   στην ηλεκτρονική συντονισμένη οργάνωση, βρίσκονται στη χείριστη θέση.

 

Η προδοσία και υποταγή βρίσκει την πλήρη έκφρασής της στην υπονόμευση της ΣΥΕΝΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ, του ΣΥΕΝΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Παραγωγικοί και Καταναλωτικοί Συνεταιρισμοί ανύπαρκτοι όχι μόνο γιατί εγκαταλείπονται συνειδητά  από το εργοδοτικά εξαγορασμένο  ΣΚ αλλά και  διότι απαξιώνονται απ’ τις απάτες και διαφθορά των  Συνεταιριστικών Διοικήσεων, Αγροτών-Εργατών!

Αντί οι Συνεταιρισμοί να κυριαρχούν και ν’ αποτελούν το «Αντίπαλο  Δέος» στο διεθνές και εθνικό Κεφαλαιοκρατικό και Μεσαζοντικό σύστημα, έχουν εξαφανιστεί ή υπηρετούν τα σχέδια του Ιδιωτικού Κεφαλαίου στην αφαίμαξη των εργαζόμενων, τωνν παραγωγών, των φτωχών και δυστυχισμένων. Στηρίζεται δηλαδή απόλυτα η υπονόμευση  του κεφαλαίου προς κάθε  συνεταιριστική οργάνωση των εργαζόμενων κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Πρόεδρος μεγάλης Ιδιωτικής Ομοσπονδίας φαίνεται να  πρωτοστατεί στην επιδίωξη του κεφαλαίου να ατροφεί Καταναλωτικός Συνεταιρισμός,   συμμετέχοντας ποικιλοτρόπως στην  πλήρη απαξίωσή του,  «κουκουλώνοντας» απίστευτα «συνδικαλιστικά» σκάνδαλα και τρομοκρατώντας προσπάθειες διάσωσης της Σ.Ι.

 

Οι μέθοδες της Συνδικαλιστικής Γραφειοκρατικοπατερίστικης  προδοσίας κι εκμετάλλευσης,  πολλές! Πάντα κυρίαρχες αυτές της κομματικοκρατικοεργοδοτικής υπηρέτησης με πολλαπλά και πλούσια ωφελήματα. Η απόλυτα απαραίτητη παρουσία στη Βουλή συνδικαλιστών, μετατρέπεται σε μάστιγα (χαρακτηριστικότερες αυτές των Πρωτόπαπα-Μανώλη).

Ο πλούτος που διαχειρίζονται είναι τεράστιος, η αδιαφάνεια πρωτοφανής, η αλληλοκάλυψη πλήρης, η αρπαγή ποικίλη. Έτσι , όχι μόνο μοιάζουν στ’… αφεντικά και  δεν μπορούν να τα ελέγξουν αλλά  γίνονται αντικείμενα εκβιασμών  με την απειλή: Βουλώστε το  διαφορετικά θα δημοσιοποιηθούν  και τα…. συνδικαλιστικά σκάνδαλα! 

Τα τελευταία χρόνια,  στις μορφές εκμετάλλευσης και ποδηγέτησης,  προστέθηκαν και οι «Συνδικαλιστικές Επιχειρήσεις» με εκατομμύρια που εισπράττονται υποχρεωτικά μέσω Συλ. Συμβάσεων και όχι μόνο ( απ’ τις προκλητικότερες  της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  η οποία σύντομα θα… ξανασχολιασθεί). 

Επιπλέον, γίνονται κρυφές-ημίκρυφες συνεργασίες (πχ Ασφάλειες αυτοκινήτων, τηλεφωνία κλπ) και χρησιμοποιούνται τα συνδικάτα για χοντρές μίζες, εξαγορά συνειδήσεων πυραμιδικά των στελεχών και μάλιστα με προϊόντα ή υπηρεσίες κατώτερης ποιότητας.   

 

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ   ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ  ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ    ΣΚ, ΘΑ ‘ΧΕ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ!

 

Οι ανατροπές είναι αναγκαίες. Πρώτα απ’ όλα η πολιτικοποίηση ν’ αντικαταστήσει την κομματικοποίηση.   Οι καταλήψεις στη ΓΣΕΕ (μακάρι μόνιμη η «εκδίωξη» της ηγεσίας), οι αυτονομήσεις των αγροτών,  η υπονόμευση της παραταξιακής πειθαρχίας, αποτελούν θετικά στοιχεία.

Η διάλυση των δικτατορικών παρατάξεων, οι αυτοδιαχειριστικές «απείθαρχες» λειτουργίες σε κάθε επίπεδο, η δημιουργία ΜΜΕ γι’ απόλυτα ελεύθερη έκφραση,   είναι αναγκαία μέσα. Τα blogs μπορούν να παίξουν σημαντικό και πολύπλευρο ρόλο.

Η δημοσιοποίηση ευθυνών, η άμεση ανάκληση και τιμωρία  Συνδικαλιστών και Εργατικών Εκπροσώπων, προέχουν ώστε να σταματήσει η εξαγορά, η προδοσία, η διαφθορά.

 

Γνωρίζουμε ότι η διεφθαρμένη Συνδικαλιστική και Κομματική Γραφειοκρατία ξέρει άριστα να προστατεύει τη  «Θεσμική» της υπόσταση. Διαθέτει  μέσα, προπαγάνδα, πλούτο, δυνάμεις καταστολής. Κυρίως, στραγγαλισμένη τη Συνδικαλιστική Βάση. Έχει εκπαιδευτεί στην άριστη εκμετάλλευση των… εκπροσωπούμενων. Και μάλιστα την ιδεολογικοποιεί: «Για το καλό σας, σας  πουλάμε!». Άλλωστε, πρωταρχική της μεθόδευση είναι η προστασία των προστατών της για να την προστατεύουν ως υποστύλωμά τους. 

 11/02/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

 Γιάννης Ζωχιός 

Πρώην Αντ/δρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

(Άρθρο παρέμβαση  με αφορμή και το

3ημερο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: