Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟ/ΔΕΗ» ΚΑΙ Ο ΠΣΥΠ/ΔΕΗ.

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟ/ΔΕΗ»

ΚΑΙ Ο ΠΣΥΠ/ΔΕΗ.


Όταν το 2001  κυκλοφορούσε η ανακοίνωση  με τίτλο: «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟ/ΔΕΗ» 
(και το  2005 δημοσιεύτηκε στη Διαδικτυακή περιοδική εφημερίδα Α Υ Τ Ε Ν Ε Ρ Γ Ο Σ)
σε καμιά περίπτωση δεν υπονοούταν ότι οι θα διαλυθεί η ΓΕΝΟΠ, όπως κάποιοι το ερμήνευσαν.

ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!

Μόνο αν εμφανιστούν συνθήκες 1975 (απευχόμαστε βέβαια χούντες) ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ, ΣΤΟ ΣΚ.
Η σημερινή διαπαραταξιακή της δομή δε θέλει και γι αυτό δεν μπορεί αλλαγές.
Η μετατροπή της ΓΕΝΟΠ σε μια εμπορική επιχείρηση με πράξεις που οδηγούν το τ. προεδρείο της σε δίκες με 12μηνη φυλάκιση (κρατείται επτασφράγιστο το γεγονός και οι λόγοι), η πλήρης υποταγή σε κόμματα-κράτος-εργοδοσία, η μακροχρόνια απεργοσπασία (εκτός μικρά διαλείμματα) με σοβαρές βλάβες στους εργαζόμενους και κυρίως η σαφής υπονόμευση της Συνεταιριστικής Επιχείρησης δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων και συνταξιούχων, επιβεβαιώνουν το ΤΕΛΟΣ της ως Ταξικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης.
ΌΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ (με παρατάξεις μηχανισμούς εργατοπατέρων), ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΝ ΠΣΥΠ ΚΛΠ, ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΜΕΓΑΛΗ.
Δεν ξεχνάμε ότι «εκλέγει» τις διοικήσεις των Συλλόγων, ΠΣΥΠ, Φυσιολάτρη, Συνταξιούχων, τους Συνέδρους και βέβαια τους Εκπροσώπους στις Διοικήσεις ΔΕΗ και Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ .

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΣΥΠ/ΔΕΗ
Δύο λόγια για το Συνεταιρισμό ΔΕΗ (ΠΣΥΠ) λόγω εκλογικής επικαιρότητας.
Κανένα από τα ψηφοδέλτια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ) που συγκρότησε η ΓΕΝΟΠ δεν κατέβασε πρόγραμμα. ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΒΟΥΒΕΣ. Μόνο η γνωστή ψηφοθηρική δραστηριότητα!
Ούτε αναφορά στο παρελθόν, μήτε συγνώμη για «ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ» που κληροδοτούν σοβαρά προβλήματα, καθόλου πρόγραμμα για το αύριο.
Ανικανότητα; Όχι βέβαια! Οι παραταξιακές ηγεσίες (με έδρα τα στεγανά της ΓΕΝΟΠ) ικανότατες: Για μηχανισμούς, αυτάρεσκες προβολές, στήσιμο προβοκατόρων εναντίων κάθε κριτικής και για άριστη μίμηση όσων αντεργατικών καταγγέλλεται η Διοίκηση της ΔΕΗ ότι πράττει.
Έτσι, δε δεσμεύονται σε τίποτα ΟΛΟΙ οι εκλεγμένοι στον ΠΣΥΠ αφού δεν έχουν πλαίσιο δράσης για να ελεγχτούν και ο ΠΣΥΠ θα συνεχίζει να βουλιάζει.
Το κυριότερο θα ανθούν οι (αλήθεια πόσο αδιαφανείς;) επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός ΓΕΝΟΠ-Συλλόγων με τηλεφωνία, ασφάλειες κλπ.
Συνειδητή λοιπόν η επιλογή!
Ο ΠΣΥΠ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ. Άρα πρέπει να «ρυθμίζεται» η υπολειτουργία του, να εμποδίζεται η διαφάνεια, να φρενάρεται η ανάπτυξη, να βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο διάλυσης. ΌΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ! Χρειάζεται ως μέσο εξουσίας με εκμεταλλευτική διαχείριση της οικονομικής του δύναμης, των δεκάδων χιλιάδων Συνεταίρων και φυσικά των Εργαζόμενων στον ΠΣΥΠ.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΓΕΝΟΠ δεν κάνει τίποτε εναντίον πρώην κορυφαίου της (νυν επιχειρηματία) που παρακρατεί από τον ΠΣΥΠ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ με κινδύνους χρεωκοπίας του Συνεταιρισμού.
Και μια ερώτηση: Μήπως η ΓΕΝΟΠ συνεργάζεται στην τηλεφωνία με τον «ΜΕΓΑΛΟΧΡΕΩΣΤΗ» του ΠΣΥΠ (αντί με τον ίδιο το Συνεταιρισμό); Αλήθεια, θα δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση συνεργασίας και το όνομά του;
Η ΓΕΝΟΠ (όπως ΓΣΕΕ και όλο το ΣΚ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΒΑΘΙΑ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ. Πριν συμβούν νέα γεγονότα σαν τη 12μηνη ποινή (λόγω πλαστών τιμολογίων στον ΟΚΔΕ;) του τ. Προεδρείου της.
(Ελπίζουμε στη ΓΕΝΟΠ να μην ξαναλειτουργήσει η «εκδικητική μανία» των παραμηχανισμών της εναντίον εργαζόμενων).
22/7/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: